Тютюн за пушене Pipe

mejor-pipa-de-fumar-tabaco

mejor-pipa-de-fumar-tabaco

Знаем, че всичко в излишък е вредно, така е и с тютюнопушенето, твърде честото пушене на тютюн може да засегне нервната система или да доведе до сериозни заболявания като рак на белия дроб. Избягването му е свързано и с използването на филтри и най-добрата тръба за пушене на тютюн.

Деликатна дейност като тази изисква използването на най-доброто, като например подходящите билки, за да не се усложняват нещата и по този начин да се избегнат тези фатални последици.

Най-добрите тръби за пушене на тютюн

Знам, че има стотици модели, но истината е, че съм ги тествал и прегледал задълбочено и избрах пет, които поставих в моя сравнителен списък и които са наистина най-надеждни и на отлична цена за вашите джобове.

Може би си мислите, че стилът и външният вид са най-малкото, но това е свързано с материала, който може да повлияе на вкуса им и да попречи на тяхната дълготрайност и качество. Можете да ги видите прави или извити, но правите обикновено дават по-добър дим.

Ето най-добрите тръби за пушене на тютюн:

1. Lubinski A102E-B42 Ebony pipe

Изискан дизайн

41-VXZl0tFL

КУПИ СЕГА

Изработена е от дърво, по-специално лакирано абаносово дърво с лъскав черен вид. Дизайнът му е много елегантен, като от стар филм, така че вероятно ще искате да го показвате навсякъде. Той има и още една точка в своя полза, а именно, че е от марка , която е доста надеждна на пазара.

2. Pipa curva Minuto by Savinelli

Distinguished

410fZqHylkL

КУПИ СЕГА

Красивият му корпус го прави перфектен подарък за всеки специален повод. Това е ръчно изработена лула от бриар - вид естествено дърво , идеално за пушене на тютюн . Тя е доста елегантна и има метакрилатен мундщук. Той съдържа филтър за цигари, който трябва да се сменя редовно. Идеален за тези, които пушат тютюн за цигари, за да вдишват само аромата на тютюна, без да изгарят хартия.

3. ENA pipe by ONOGAL

Гарантирано качество

314QoSjx08L

КУПИ СЕГА

Дължината му е 115 мм, височината - 82 мм, а външният му вид е доста солиден. Изработен е от корен на вересия, с ненадминато качество. Наистина е препоръчително за тези, които започват да употребяват редовно тютюн. Той е доста отличителен, така че е включена оригиналната опаковка на производителя, която е доста деликатна.

4. Ръчно изработена лула от Unique Smoking Pipes

51i+KH4tg5L

КУПИ СЕГА

Изцяло ръчно изработена от крушово дърво, тази лула има малко ексцентричен дизайн, който ще ви направи център на внимание. Мундщукът е изработен от акрилна пластмаса, която издържа на високи температури. Ако обичате да съхранявате тръбата си грижливо и деликатно, ще се радвате да научите, че тя се предлага със собствена чанта.

5. Алуминиева тръба Screen Prince

Предлага се в различни цветове

31+xBLo5WxL

КУПИ СЕГА

Предлага се в удобен калъф, за да се предпази от надраскване или влошаване на качеството с течение на времето. Тази тръба без сито се предлага в различни цветове, изберете този, който най-добре подхожда на вашата личност. Голям плюс е, че се разглобява, което го прави много лесен за почистване.

Какво представлява тютюневата тръба?

Хайде, знам, че всички вече сте виждали такава. Обикновено те се наричат тръби, точно така. А някои от тях са дори водопроводни тръби. Това са онези причудливи устройства с издължена и изпъкнала форма в края, които се използват за пушене на тютюн и които изглеждат като от филм за Шерлок Холмс.

Техните части се различават много лесно. Най-напред ще откриете купата, в която се поставя тютюнът, нейната основа и горелката, до тънкото, продълговато дървено стебло, което завършва с мундщука.

Можете да си купите добра тръба от шипково дърво или да изберете ръчно изработена от занаятчия. Не забравяйте, че последните в никакъв случай не са най-евтините . Те дори могат да се смятат за колекционерска ценност.

Между другото, да не се бърка с арабската тръба, по-известна като наргиле или наргиле. Тези египетски, марокански и индийски тръби са много различни и са за друг случай.

Изберете най-добрите материали

Много хора първо гледат как изглежда тръбата и това е всичко. Това е добре, ако сте от този тип хора, но ако наистина търсите качествен продукт , който ще издържи дълго време, е време да видите от какво е направена всяка тръба.

Те се изработват от царевица, стъкло или дори електричество, въпреки че най-използваните и традиционни са винаги от дърво, а тези от метал като алуминий също са надеждни.

дърво ший

Това е най-често използваният материал за най-добрите тръби. Почти всички тръби от дълго дърво , които можете да намерите на пазара , са изработени от него.

Произхожда от дърво, което расте в близост до Средиземно море, в райони, които са направили тази дървесина много здрава и устойчива на различни неблагоприятни условия, като например много солена и гореща среда.

Освен това е порест, така че може да абсорбира маслата и топлината, отделяни от тютюна. Това кара добрата тръба от бриар да придобие много характерен вкус и мирис при употреба.

Елоте

Най-евтините тръби обикновено се изработват от елоте, тъй като са лесно достъпни. Трябва само да го изсушите, да пробиете центъра и да добавите дръжка за пушене. Всеки пушач на пищови от старата школа ще хареса един от тези модели.

Пяна 'Meerschaum'

Това е доста скъп материал, който идва от районите край Черно море в Турция. Високата му цена се дължи на факта, че е доста лесен за манипулиране и извайване - характеристика, от която се възползват експертните занаятчии, за да създадат най-оригиналните и сложни дизайни.

Не се изненадвайте, че тези тръби са много търсени. Работата е там, че те дават дим за лула , който е доста гладък и чист, като същевременно е доста лек. Това ще оцените, когато ви се наложи да носите тръбата си със себе си.

Брайлон

Това е по-скоро по-достъпно съединение и представлява смес от шийково дърво и найлон. Създаден е през 1960 г. и неговото предимство е, че е доста издръжлив, така че може да ви служи дълги години, без да ви създава проблеми.

Форми на тръбите

Тази тема е трудна за обобщаване, тъй като в действителност съществува огромно разнообразие от форми и модели. Както ще видите, занаятчиите се сменят и създават нови всеки ден, така че те са като райета на тигър - твърде много, за да се преброят! Така че, когато пазарувате тръба, не се претоварвайте. Изберете този, който ви харесва най-много.

Все пак, за да улесня търсенето ви, ще ви кажа, че има две основни категории: прави тръби и извити тръби. Всеки пушач ще ви даде собствено мнение, добре е да четете за това и да говорите с други потребители, но като цяло те са склонни да се съгласят, че най-добрите са правите, защото не позволяват на различните части да се натрупва много влага. Така ще имате дим гладка и лека.

На свой ред ценителите обикновено говорят за английски или датски тръби. Първите са по-традиционни и добре познати, а вторите - с по-експериментален и занаятчийски дизайн.

Стил и външен вид

Да се говори за тръби, без да се спомене стилът по отношение на външния вид, би било загуба на време. С тези елементи можете да изглеждате като изследовател, успешен бизнесмен или доверен барман.

Въпросът е, че никога не бива да взимате тръба вкъщи само защото е скъпа и е изработена от отлични материали или защото е направена от най-добрия майстор на тръби в света. Ако го направите и не ви хареса как изглежда, вероятно ще го оставите в кутията.

Механичен аспект

Освен на външен вид, една лула трябва да се почиства лесно и да се поддържа запалена, особено ако сте начинаещ в пушенето на лула. За да намерите такава тръба, трябва да обърнете внимание на няколко неща:

  • Всички части трябва да бъдат правилно подравнени, тъй като всички части, които не са на мястото си, могат да доведат до не толкова гладко движение на дима, което да предизвика шумове и излишна влага.
  • Избягвайте модели с пълнители, защото по-късно, когато дървото остарее и промени цвета си, тези пълнители няма да изглеждат толкова добре.
  • Избягвайте метални филтри, тъй като те причиняват конденз, шум и много влажен дим.
  • Лаковете не оказват голямо влияние върху качеството на тръбата, освен че й придават хубав и лъскав вид. Препоръчвам да се избягват твърде силно лакирани или запечатани тръби, тъй като с течение на времето те могат да се напълнят с мехурчета или да се напукат.

И накрая, приканвам ви да потърсите леки модели с фини зърна, с подходящ размер за вашата анатомия и със стебло, идеално подравнено с центъра на основната чаша.

Тютюн за лула

Въпреки че има лули, които работят като електрически цигари и могат да работят без тютюн или никотин, важно е да се говори за тютюн за лула.

Това е изсушен сорт, подправен така, че да ви даде много по-различен вкус и аромат от традиционния тютюн, и идва от много сортове тютюн за свиване , които се доставят от цял свят и са изсушени и ферментирали.

На свой ред те могат да бъдат наситени с други съставки, като захар или ароматизатори, за да се омекотят вкусовете и ароматите. Те могат също така да си играят с нивото на влажност, за да променят усещанията.

Основни инструменти за лула

Има няколко инструмента, които се използват за по-удобно и лесно пушене на лула. Това са атакуващото устройство, стъргалото и перфораторът. Ударникът за тръби се използва за съхраняване на тютюна в купата; стъргалката се използва за отстраняване на въглеродните остатъци, които се съхраняват в основата; и накрая, перфораторът се използва за отстраняване на всички остатъци от стеблото.

Обикновено можете да получите тези три инструмента в едно устройство 3 в 1. То е най-добрият съюзник на всеки любител на тръбите.

Поддръжката е от съществено значение

В допълнение към добрия инструмент за тръби ще ви е необходима и процедура за почистване.

Първото нещо, което трябва да направите, е да използвате специален уред за почистване на тръби, както и зърнен спирт, а не изопропилов спирт. След това ще трябва да разглобите устройството, което не е сложно, просто трябва да отвиете всяка част.

След това трябва да потопите почистващия препарат в алкохола и да го въведете през стеблото. Повторете тази стъпка, докато не излезе чиста. Сега ще използвате стъргалката, за да отстраните остатъците от купата, и половината от почистващия препарат, за да довършите внимателно почистването на горелката. Накрая просто го оставете на проветриво място, докато изсъхне напълно.