Ултрабук

mejor-ultrabook

Факт е, че залагането на най-добрия ултрабук не е лесна задача, а още повече, ако става въпрос за задоволяване на специфични нужди, независимо дали са в областта на професионалната дейност, свободното време и/или развлеченията.

И когато се записвате за приключението, трябва да сте наясно, че това не е просто лаптоп с добро качество , който дори бихте могли да купите на ниска цена ; а устройство, което е стилно, устойчиво, мощно и леко, идва с по-добра батерия.

 

Най-добрите ултрабуци

Кой е най-добрият ултрабук?

Отговорът на този въпрос е свързан единствено с начина ви на живот и с това, за какво бихте използвали ултрабука.

Следователно от вас зависи да разгледате особеностите на различните модели и да ги визуализирате във вашите задачи.

Разбира се, не би било възможно да обикаляте от магазин на магазин, за да тествате всяко устройство, за да откриете това, което няма да ви разочарова в бъдеще; но е възможно да се ръководите от мнението на специалисти и потребители.

Представяме ви най-добрите ултрабуци:

1. Lenovo Yoga 710-14IKB

Отличава се с капацитет за съхранение и свързаност

41iSxiSkPiL

КУПИ СЕГА

Този 2-в-1 от китайския лидер, е оборудван с процесор Intel Core I5-7200U, Видеокарта Nvidia Geforce 940MX с 2 GB RAM, 14-инчов Full HD LED сензорен екран с резолюция 1920 x 1080, 256 GB капацитет за съхранение и 8 GB DDR4 RAM.

Освен това Lenovo Yoga 710-14IKB , който тежи 1,6 кг и чиято батерия гарантира средно 8 часа автономна работа, разполага с Windows 10 Home, QWERTY клавиатура на испански език, технологии за свързване WiFi, Bluetooth, 2 порта USB 3.0 и 1 порт HDMI за свързване към външен монитор .

2. HP Stream 14-ax003ns

Продуктивен и добре оборудван, за да се свързвате с всичко

41G3JK-iXlL

КУПИ СЕГА

С тегло само 1,4 кг този лаптоп от американската марка е оборудван с процесор Intel Celeron N3060, графична карта Intel HD Graphics 400, 802. 11 ac 2×2 подобрена WiFi антена и 14'' HD дисплей с резолюция 1366 x 768.

HP Stream 14-ax003ns е оборудван с портове USB 3.0 (2), USB 2.0 (1) и HDMI (1), уебкамера с вграден цифров микрофон, батерия с живот до 8 часа, 4 GB RAM и 32 GB вътрешна памет.

Освен това се предлага с Windows 10 Home, пакета Microsoft Office 365, Dropbox и едногодишен абонамент за OneDrive (1 TB).

3. ASUS UX430UA-GV002T

Готов за работа във всеки сценарий

41Sgu2kQO-L

КУПИ СЕГА

Устройство, чиято визитна картичка е 14-инчов Full-HD IPS екран с резолюция 1920 x 1080, процесор Intel Core i5-7200U и графична карта Intel HD Graphics 620. В допълнение към 128 GB вътрешна памет и 4 GB RAM.

В ASUS UX430UA-GV002T, се забелязва, че компанията с дясна ръка от Тайпе е заложила на свързаността; това се изразява в осигуряването на два USB 2.0 порта, два USB 3.0 порта и HDMI порт, както и WiFi технология.

Освен това този Asus ZenBook с тегло 1,4 кг идва с оригинален Windows 10.

4. LG 14Z960 Ultraslim 14″ FullHD лаптоп

Ултралек и оборудван за дълги сесии

41sJ3ssQ9gL

КУПИ СЕГА

Това предложение на корейския лидер, което тежи само 980 грама и гарантира мигновено стартиране, както и автономия до 10 часа, има 14'' Full HD IPS екран в супертънка 0,26-инчова рамка.

От друга страна, LG 14Z960 е оборудван с процесор Intel Core i5, 256 GB капацитет за съхранение, 4 GB RAM, операционна система Windows 10, Hi-Fi Audio и различни възможности за свързване, включително технологиите WiFi, LAN и Bluetooth, както и HDMI (1), USB 3.0 (2) и слот за MicroSD.

5. Apple MacBook Air

С най-обещаващата батерия

31vxojuwobL

КУПИ СЕГА

Отличава се с батерия, която гарантира до 12 часа автономна работа, процесор Intel Core i5 и графична карта Intel HD Graphics 6000, които превръщат това устройство от Купертино в универсално устройство, способно да се справя отлично с различни задачи, без да разочарова по отношение на скоростта.

Като добавена стойност Apple MacBook Air , който тежи 1,35 кг, има 13-инчов дисплей с LED подсветка и резолюция 1440 x 900, в рамка с дебелина 4,86 мм.

Що се отнася до другите атрибути, това калифорнийско устройство идва с операционна система macOS Sierra, 128 GB SSD твърд диск и 8 GB RAM.

 

Какво е ултрабук?

mejor-ultrabook

Много пъти хората са склонни да твърдят, че говоренето за 'ултрабук' се отнася за всеки лаптоп - с превъзходство пред образа на нетбук - по-привлекателен, тънък и лек.

От гледна точка на дизайна, той не е толкова далеч от целта; обаче, когато се задълбочите в неговите функции, устройството в центъра на тази история е много повече от това.

Вижте защо!

По своята същност ултрабукът е лаптоп от висок клас , с елегантен дизайн - отличаващ се с минимална дебелина - и със скорост и мощност, които не разочароват.

От гледна точка на употребите, ултрабукът е подходящ за различни области и потребители. Освен това автономността му гарантира повече часове на продуктивност, отдих и/или забавление.

И като обща култура, ултрабуците се появиха през 2011 г. в ръцете на сръчните хора от Intel, създатели както на термина, така и на процесорите, които задвижват тези устройства (Intel Core) и ги правят толкова обещаващи, колкото и всеки компютър , който ги има.

Кои лаптопи се считат за ултрабуци?

На пръв поглед и конкретно по отношение на второто поколение ултрабуци, ако става въпрос за 13,3-инчов или по-малък дисплей, дебелината му трябва да е под 0,7'.

В случай на 14-инчов или по-голям екран дебелината варира до 0,8''; а в случай на конвертируем таблет дебелината не трябва да надвишава 0,9''.

Освен това ултрабуците - по своята същност - трябва да бъдат оборудвани с процесори на Intel и да имат батерия с дълъг живот , която гарантира на потребителя поне пет часа живот на батерията.

Всичко това според стандартите на лидера от Маунтин Вю, които включват и други характеристики, като например технология USB 3.0 и вътрешна скорост на трансфер за съхранение от поне 80 MB/s.

Какво да очакваме от един ултрабук?

Въпреки че е добре оборудвано устройство, което предлага ценни функции по отношение на мобилността, преносимостта, производителността, мощността и автономността, ултрабуците - както всичко останало - могат да ограничат потребителското изживяване в зависимост от случая.

Освен специфичните клавиши, които отличават един ултрабук от всеки друг преносим компютър, няма специфични изисквания, включително за капацитета на RAM и паметта.

Така че това, което очаквате от подобно устройство, е свързано с особеностите, на които производителите са заложили и които са в съответствие с това, от което се нуждаете .

Нека да дадем пример.

След като конкретно второто поколение ултрабуци, които работят с бърз процесор Intel Ivy Bridge и освен това - повечето от тях - идват с интегрирана графика от калифорнийския лидер, ще бъдете принудени да използвате тези устройства за рендиране на видеоклипове или конвертиране на аудио.

Това се отнася и за игри или други области, които изискват отлична графична производителност.

Дори по отношение на свързаността ултрабуците обикновено се предлагат с WiFi, но не и с други специализирани портове, като VGA изход например.

Добър избор ли са ултрабуците?

Всичко зависи от това.

Ако сте от потребителите, за които преносимостта е на първо място, ултрабукът ще бъде чудесен начин да поддържате връзка с интернет, да пишете или да изпълнявате свързани задачи.

Благодарение на конструкцията и лекотата на такова устройство можете да пътувате от място на място, без това да ви затруднява.

От друга страна, ако смятате да използвате ултрабука за творчески процеси в областта на графичния дизайн или редактирането на видео, например, най-добре е да разгледате други възможности на пазара.

Други хора също четат: Топ 10 на най-добрите лаптопи за изявени студенти.

Ултрабуци срещу лаптопи - по какво си приличат?

По същество ултрабуците са по-тънки и по-мощни версии на обикновените лаптопи, така че обикновено могат да се използват за подобни задачи. Всъщност и двете устройства са сходни по отношение на формата и хардуерните компоненти .

Що се отнася до софтуера - но без да пренебрегваме ултрабуците и преносимите компютри с Linux или друга операционна система - повечето от двете устройства работят в среда на Windows, така че съвместимостта им с програми, приложения, браузъри и игри, наред с други, е гарантирана.

Ултрабуци срещу лаптопи - какви са разликите между тях?

В основата си дизайнът и външният вид; клавиатурите; хардуерът и производителността; животът на батерията; наред с други детайли, са аспектите, които определят стандарта при сравняването на лаптопи с ултрабуци.

Дизайн и външен вид:

Ултрабуците са по-тънки и по-леки от лаптопите.

Разгледайте този пример. Дебелината на повечето 13,3-инчови ултрабуци е до 18 милиметра, а теглото им не надвишава 1,36 килограма. За разлика от тях преносимите компютри - с някои изключения на първокласните модели - обикновено са по-дебели и могат да тежат повече от 1,81 кг.

От друга страна, няма как да не споменем финалния завършек.

Обикновено корпусът на ултрабуците се разработва от магнезий, алуминий, въглеродни влакна, стъкло или други превъзходни материали, които не са толкова разпространени при производството на преносими компютри.

Клавиатури:

Повечето ултрабуци разполагат с клавиатури с подсветка; докато при обикновените преносими компютри тази функция е характерна само за моделите от висок клас.

Що се отнася до дизайна, клавиатурата на ултрабуците често не отговаря на очакванията на потребителите поради тънкото тяло на устройството, което ограничава разполагането на клавишите в това пространство.

За разлика от този сценарий клавиатурите на преносимите компютри често са по-функционални.

Въпреки това си струва да се отбележи, че има модели на ултрабуци с клавиатури, които са в черешово състояние, както и лаптопи с клавиатури, които оставят много да се желае.

Хардуер и изпълнение:

Освен че има изключения в моделите на ултрабуци с по-обещаващи чипове, тънкостта на тези устройства плюс платформата Intel ULV, върху която са изградени, означава, че тези устройства нямат много конфигурации или графични решения, които да предизвикат вълнение.

При тетрадките сценарият е напълно различен. Когато става въпрос за преносими компютри, оборудвани с мощни четириядрени процесори и обещаващи графики , потребителското изживяване ще бъде подобрено.

Въпреки това. Що се отнася до представянето, историята се променя. Утрабуците излизат начело благодарение на успешните комбинации на Intel ULV с възможности за съхранение и капацитет на RAM, които ги правят по-бързи в сравнение с бавния твърд диск на обикновените преносими компютри.

Живот на батерията:

Според разпоредбите на Intel ултрабуците трябва да гарантират живот на батерията не по-малко от 5 часа с едно зареждане. При по-новите ултрабуци обаче животът на батерията може да надхвърли 10 часа.

Повечето преносими компютри са снабдени с литиеви батерии, които издържат до 4 часа - или малко повече - с едно зареждане.

Друг факт, свързан с батерията, който прави разликата между ултрабуците и обикновените лаптопи, е, че при ултрабуците батерията обикновено не може да се сваля.

Други подробности:

В допълнение към описаните досега специфични особености има и други, които не бива да се пропускат; една от тях е топлината при допир.

Поради своята тънкост и ако имат и метални корпуси, ултрабуците са склонни да отвеждат повече топлина към потребителя, отколкото лаптопите.

Що се отнася до сигурността, ултрабуците трябва да бъдат оборудвани с технологии, които да гарантират на потребителя, че данните, съдържащи се в устройството, ще бъдат защитени, дори ако устройството бъде откраднато.

Що се отнася до производителността, благодарение на добрите решения за съхранение ултрабуците могат да се стартират много бързо и да се възобновят за по-малко от 7 секунди.

По отношение на портовете и опциите за свързване повечето ултрабуци не разполагат с разнообразието, което предлага един обикновен преносим компютър.

А що се отнася до дисплеите, повечето ултрабуци днес са снабдени със сензорен екран - функция, която изобщо не е обичайна за обикновените лаптопи.

Защо да изберете ултрабук?

След като знаете какво представлява ултрабукът, кои са аспектите, които го характеризират и отличават от класическите лаптопи, е време да разберете - разбира се, в зависимост от нуждите на потребителя - защо трябва да заложите на едно от тези устройства.

Те са по-преносими

Благодарение на лекотата и тънкостта си преносимостта на ултрабуците е по-добра. В зависимост от размера на екрана - например от 11 до 12 инча - ултрабуците могат да бъдат дори по-малки.

Те са много ефективни

Стана ясно, че възможностите по отношение на графичните ресурси, конфигурациите и свързаността не са силната страна на ултрабуците; въпреки това тези устройства гарантират бързина и ефективност.

Освен това днес има модели, които са оборудвани с мощни чипове, способни да работят с различни игри, както и да изпълняват всякакви задачи.

Те предлагат по-голяма автономност

Ултрабуците се предлагат с по-добър живот на батерията от класическите лаптопи.

Батерията е толкова добра, че в зависимост от модела гарантира живот на батерията не по-малко от 5 часа или между 10 и 12 часа с едно зареждане.

Те имат по-добър дизайн

Въпросът за естетиката при ултрабуците не е излишен фактор. Това е функция, която се откроява в довършителните работи на ултратънкия корпус на устройството, който обикновено е изработен от превъзходни материали, които не само придават елегантност, но и здравина.

Ултрабуците са пътят на бъдещето

Макар да е вярно, че ултрабуците имат известни ограничения при решаването на сложни задачи, факт е също така, че тези устройства си спечелиха значително - и заслужено - място на пазара .

Техните особености, свързани с това, че са по-леки, по-тънки, по-елегантни и по-устойчиви на износване в условията на мобилност, както и изключителната им автономност, превръщат ултрабуците в незаменими устройства.

И като черешка на тортата производителите продължават да се стремят да оборудват ултрабуците с по-мощен хардуер и да разработват добавки като докинг станции или външни видеокарти, за да ги приспособят лесно за работа с настолен компютър и да не ги ограничават до раницата.

При този сценарий няма как да не се запитаме какви ще бъдат ултрабуците, които ще излязат от пещта, и ще успеят ли да изместят класическите и здрави лаптопи?

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате ултрабук?

Ако вече сте решили да купите ултрабук, но не сте решили, когато сте изправени пред фестивала от възможности, най-добре е да вземете предвид аспекти като цена, преносимост, размер на екрана и производителност на оборудването.

От това сравнение, бихте могли не само да успеете да си купите достъпен ултрабук, но и такъв, който да отговаря на очакванията ви като потребител.

Цена

Обикновено ултрабукът не е по-евтин от обикновения лаптоп. Но не позволявайте това да ви отблъсне, тъй като има вероятност да намерите по-евтин модел , който няма да ви струва скъпо.

Преносимост

По принцип ултрабуците са тънки, леки и с дълъг живот на батерията; важно е обаче да разгледате внимателно спецификата на тези аспекти, за да можете да решите кой модел отговаря на вашия начин на живот.

Размер на екрана

Не забравяйте, че ултрабуците обикновено се предлагат с много по-малки екрани от класическите лаптопи. Така че, подобно на предишната точка, трябва да проверите дали инчовете, предлагани от модела, в който сте се влюбили, няма да ви разочароват в бъдеще.

Производителност

По своята същност ултрабуците са бързи и мощни, но това не е оправдание да изберете който и да е модел веднага.

Съзнавайки нуждите си като потребител, разгледайте характеристиките на хардуера и си представете дали оборудването, в което инвестирате, ще може да работи с програмите и приложенията, които ви интересуват.

И накрая, не пренебрегвайте тези данни или петте модела ултрабуци , които прегледахме в началото, тъй като един от тях може да е подходящ за вас. Ако е така, каним ви да споделите преживяването си.