Универсални зарядни устройства за лаптопи

mejor-cargador-universal-para-portatil

Колко е ужасно да изгубите или повредите зарядното за лаптоп! Цените на зарядни устройства за оригинално оборудване могат да бъдат наистина обезпокоителни. В търсенето на алтернатива допуснах много грешки. Това, че не се уверих в качеството на универсалните зарядни устройства за лаптопи, които купувах, беше началото на катастрофата.

Много е лесно да се натъкнете на модели, които не зареждат, които се нагряват твърде много, чиито трансформатори издават шум по време на работа, или други, които имат лошо изработени щепсели и куплунги, поради което е доста трудно кабелите да останат здраво закачени един за друг и да излизат лесно както от лаптопа , така и от зарядното устройство.

В крайна сметка тези проблеми повредиха батерията на компютъра ми, а некачествените зарядни устройства издържаха само няколко месеца. За щастие се поучих от тези неприятни ситуации и най-накрая намерих идеалния за моето спокойствие и за доброто на моя компютър.

Най-добрите универсални зарядни устройства за лаптопC

Кое е най-доброто универсално зарядно устройство за лаптоп?

Преди да разберете кое е най-доброто универсално зарядно устройство, трябва да знаете какъв е конекторът на вашия лаптоп. Съществуват поне три вида. Цилиндричните конектори, известни още като цилиндрични, втулкови, накрайници и коаксиални захранващи конектори, представляват изолирани кухи цилиндри, които се включват към захранващия порт на лаптопа.

Съществува и конектор за заключване и фиксиране, който има три или четири щифта , заобиколени от тънък метален цилиндър. И накрая, конекторът Molex, който се използва в персоналните компютри за захранване, няколко изолирани електрически проводника са затворени в плоска правоъгълна пластмасова кутия с 3, 4 или 6 клеми.

В идеалния случай универсалното зарядно устройство трябва да има всички или повечето от необходимите конектори. Трябва също да знаете, че не е задължително добрият уред с плюс напрежение, да е скъп. Можете да си купите такъв на достъпна цена. Важно е да проверите съвместимостта на зарядното устройство с други марки. Както и неговата преносимост, т.е. че е малък, лесен за пренасяне и има захранващ адаптер и щепсел. Ето моя списък за сравнение на качествени и по-евтини модели, за които няма да съжалявате:

Ето най-добрите универсални зарядни устройства за лаптопи:

1. универсално зарядно устройство за лаптопи Sunydeal

Съвместимо и удобно

51Jyf1TBzQL

КУПИ СЕГА

Това е идеално универсално зарядно устройство за Acer, Sony, Toshiba, Fujitsu, Dell, Compaq, Samsung, Asus, LG, Panasonic и много други лаптопи. Той има 12 различни конектора за всеки тип компютър, както и възможност за промяна на изходното напрежение между 15 и 24 V. Също така той може да произвежда изходен ток между 0,1 А и 4,74 А.

Той също така има LED светлина, която свети в кехлибарен цвят, когато ноутбукът се зарежда, и в зелен цвят, когато е напълно зареден.

2. L-Link LL-AC-ADAPTER-100W Универсално зарядно за лаптоп

Върши работа

41L8P-rd9hL

КУПИ СЕГА

Това универсално зарядно за лаптоп има 10 различни сменяеми накрайника, така че със сигурност ще намерите този, който работи чудесно за вашия лаптоп. Освен това максималното напрежение е 20 V, а максималният ток - 6 А. Това се дължи на мощността му от 100 W.

В същото време устройството не прегрява и винаги дава правилното напрежение, тъй като то е автоматично в зависимост от това, което иска компютърът. Освен това е много лек и не е обемист.

3. Kensington K38074EU - Универсално зарядно устройство за лаптоп, 90 W

Добро зарядно устройство, което не се поврежда

21mmWD9dDZL

КУПИ СЕГА

Kensington е марка, добре известна с производството на евтини продукти с отлично качество и този модел е идеален пример за това. Той работи перфектно за двата ми лаптопа, тъй като е съвместим с много различни видове компютри.

Най-хубавото на този променливотоков адаптер е, че той ви предлага няколко нива на защита и безопасност за вашите компютри, тъй като има защита срещу прегряване, къси съединения и пренапрежения в захранването. За тази и други цели, той е идеален, ако в района, в който живеете, има прекъсвания на електрозахранването или други подобни проблеми.

Мощността му е 90W и е идеален за пътуване, тъй като се предлага с необходимите щепсели за правилна работа както в Европейския съюз, така и в Обединеното кралство. Съвместим е с Dell, HP, Compaq, Samsung, Sony и много други марки.

4. универсално зарядно устройство за лаптоп Trust 18065

Добро качество и отлична реакция

41DK2UY845L

КУПИ СЕГА

Ако се ръководите от препоръките на други потребители, това зарядно устройство за батерии за лаптоп е чудесно за вас, защото е получило отлични отзиви от потребителите.

Това е модел с изходна мощност 70 W , който работи с почти всяка марка лаптоп, но също така включва USB конектор за зареждане на вашите смарт устройства като iPad, iPhone, таблети и всякакви други смартфони.

Сред най-отличителните му характеристики е, че е наистина лек и тънък, тъй като е широк само 1,5 см. В същото време той е напълно надежден и издръжлив, а вътрешните му компоненти са с отлично качество, за да се предотврати прегряване по време на употреба.

Няма да ви се налага да се притеснявате за конектори за всеки тип лаптоп, тъй като този продукт включва най-популярните разновидности и дори един не толкова разпространен чифт, който ще ви избави от неприятности.

5. TAIFU 65W Laptop Charger

Отличен 19V AC адаптер

41fah4yzR9L

КУПИ СЕГА

Ако търсите 19V AC адаптер, тогава сте попаднали на идеалния модел, който има съвместим конектор за различни видове лаптопи от следните марки: Asus, Liteon, Hacer, Fujitsu, Siemens, Medion, HP и Gateway. Въпреки това може да искате първо да проверите дали поръчката ви ще бъде съвместима с този конкретен модел.

За да не се притеснявате за презареждане или повреждане на батериите за лаптоп, този модел с 3,42 ампера отговаря на всички изисквания на стандартите ROHS, CE и FCC, които не само отговарят на спецификациите на оригиналните продукти на производителите на лаптопи, но понякога са дори с по-добро качество.

В допълнение, компанията включва безпроблемна 30-дневна политика за връщане на парите и отлична едногодишна гаранция за покриване на всякакви производствени дефекти.

Изберете конектора

Първото нещо, което трябва да направите, преди дори да помислите за закупуване на конкретен модел универсално зарядно за лаптоп, е да погледнете вида на конектора на вашия лаптоп и да се уверите, че новият ви адаптер има такъв. За да направите това, просто вземете старото си зарядно устройство и направете няколко измервания на щепсела, който влиза директно в лаптопа.

Първата е външният диаметър на конектора , за да се определи дали ще се побере в отвора на вашия лаптоп. Второто измерване е вътрешният диаметър, при който се измерва диаметърът на щифта за свързване при мъжките конектори или на вътрешния отвор при женските конектори.

Ако не разполагате с оригиналното зарядно устройство за лаптоп, защото сте го изгубили или просто не можете да го измерите, едно малко търсене в интернет вероятно ще ви позволи да научите спецификациите и диаметъра на щепсела на вашия лаптоп.

Универсалното зарядно за лаптоп

Хубавото на това да имате универсално зарядно за лаптоп от най-висок клас е, че те се адаптират към различните нужди и изисквания на почти всеки лаптоп, от вида на конектора до напрежението, полярността и др. 0

Когато купувате новия си адаптер обаче, не забравяйте, че не всички имат такава широка гъвкавост, затова се уверете, че той отговаря на всички изисквания на вашия лаптоп, тъй като универсално зарядно устройство с неправилно напрежение може да повреди вашето оборудване. Това не е като при USB зарядните устройства, които имат универсална система. Докато не се появи разширение на USB в лаптопите, винаги трябва да играете на сигурно и да търсите компютърни адаптери с точните спецификации, които ви трябват.

Пазете се от избора на неправилно универсално зарядно устройство!

В идеалния случай трябва да разполагате с универсално зарядно устройство за лаптоп със същото напрежение, полярност и характеристики като на компютъра. Всъщност е нормално, ако универсалното зарядно устройство пасва на лаптопа, то е съвместимо и работи перфектно. Въпреки това има случаи, в които конекторът пасва, но се оказва, че универсалното зарядно устройство няма правилните параметри.

Какво се случва в тези случаи и повреден ли е компютърът ви? Нека видим какво се случва във всеки от възможните случаи:

Неправилна полярност

Ако свържете универсално зарядно устройство с неправилна полярност, лаптопът може да се повреди и да не се включи, като в някои случаи може да не се случи нищо. Има и модели лаптопи, които са снабдени със защита от обратна полярност, която представлява предпазител, който избухва, когато открие повреда.

Там компютърът ще запали и ще забележите, че излиза малко дим, но обикновено той ще продължи да работи с енергия от батерията.

Прекалено ниско напрежение

Ниското напрежение, но със същия ток, няма много сериозни последици, тъй като просто устройството няма да получи достатъчно напрежение, за да работи с пълна мощност. Например има високоговорители, които ще работят и при ниско входно напрежение, но просто няма да могат да достигнат пълна сила на звука. Други по-сложни устройства могат да се повредят или дори да се изключат, когато установят този срив в напрежението.

Използването на универсално зарядно устройство за лаптоп с по-ниско напрежение обаче обикновено не води до повреда на компонентите или до съкращаване на живота на лаптопа.

Твърде високо напрежение

Когато напрежението е твърде високо, но токът е същият, устройството може да се изключи, за да се предотврати повреда, или ако не се изключи, може да прегрее, което ще доведе до загуба на живот и повреда по-бързо от нормалното.

Твърде висок ток

Когато напрежението на универсалното зарядно за лаптоп е правилно, но токът е по-висок, няма да имате проблеми с работата на компютъра. Например, ако универсалното зарядно устройство дава 8 А, но лаптопът се нуждае само от 5 А, лаптопът ще поиска необходимото количество от адаптера, а адаптерът ще трябва да работи само малко по-малко и да ви даде вашите 5 А.

Много нисък ток

Много ниският ток ще доведе до претоварване и прегряване на универсалното зарядно устройство, тъй като лаптопът иска по-голям капацитет, отколкото може да поеме. Възможно е адаптерът да се повреди, което да доведе до понижаване на напрежението, което, както виждате, вече оказва известно въздействие върху компютъра. В някои случаи дори може да видите, че лаптопът работи добре, използва енергия от универсалното зарядно устройство, но не зарежда батерията.

Видове универсални зарядни устройства за лаптопи

Универсални зарядни устройства за лаптопи с променлив ток

Те преобразуват битовото променливо захранване в постоянно, което обикновено се използва от малки уреди. Лаптопите често използват този тип адаптери, тъй като работят с постоянно захранване.

Зарядно устройство за постоянен ток

Този тип зарядно устройство всъщност не е необходимо за лаптопи, тъй като преобразува постоянен ток в променлив. Всъщност те създават по-високи напрежения, отколкото са необходими на лаптопа. Някои източници на постоянен ток са автомобили, самолетни щепсели или слънчеви панели и батерии.

Универсално зарядно за лаптоп

Това са малко по-скъпи адаптери, но са напълно подходящи за всякакви източници на захранване и напрежение. Те работят с почти всеки лаптоп и могат да се възползват от много захранващи устройства, което ги прави идеални зарядни устройства за хора, които пътуват много.

Намерете подходящото универсално зарядно за лаптоп

Има някои важни съвети за избора на правилния модел универсално зарядно за зареждане на вашия лаптоп. Трябва да разгледате конектора, който обяснихме по-рано, както и напрежението, тока и т.н.

Първият трик е да погледнете модела на вашия лаптоп върху стикера, разположен от долната страна на лаптопа, и да потърсите в интернет напрежението и силата на тока, които той изисква. При някои лаптопи тази информация е изписана и на стикера.

След като сте наясно с изискванията и вида на конектора, остава само да потърсите в интернет универсален модел зарядно за лаптоп, който ще пасне.

Нека поговорим за напрежението

Напрежението е силата, която изтегля електрическата енергия в лаптопа. Ако напрежението на компютъра е различно от напрежението на адаптера, той няма да може да създаде достатъчно силен заряд, за да подаде електрическа енергия към компютъра. В случай на по-ниско напрежение вече знаем, че устройството няма да има достатъчно енергия, за да функционира правилно. Но ако напрежението е по-високо, можете да претоварите веригите на лаптопа и да похарчите повече пари, защото вероятно ще изгорите дънната платка и ще повредите компютъра напълно.

Каква е силата на тока на универсалното зарядно устройство за лаптоп?

Той е известен също като универсален ток на зарядното устройство и се отнася до количеството електрическа енергия, което преминава от контакта, през кабела и в лаптопа във всеки един момент. Въпросът е, че всеки вид електрически уред, включително лаптопите, трябва да получава минимален ампераж или електрически ток, за да функционира правилно.

Освен това този ток трябва да тече равномерно. Ето защо винаги се препоръчва универсалното зарядно за лаптоп да е с капацитет на тока, равен или по-голям от този, от който компютърът действително се нуждае, за да функционира правилно.