Усилватели за слушалки

Ако сте взискателен любител на музиката и се наслаждавате на звуковите изживявания, вероятно търсите система, която да ви осигури вярност в аудио интерфейсите, изпълненията на живо и студийните записи. Ето защо в тази статия ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за най-добрите преносими усилватели за слушалки.

Тези малки устройства са идеални за аудиотехници, тъй като както звукорежисьорите, така и музикалните продуценти трябва да изравняват входните и изходните сигнали, както и силата на звука на слушалките, използвана както от тези професионалисти, така и от артистите, които се представят на дадено събитие.

 

Най-добрите портативни усилватели за слушалки

Кой е най-добрият портативен усилвател?

Преди да се потопим в света на спецификациите и съветите, трябва да знаете, че този тип продукти станаха много популярни на пазара , в последно време, за което на различни компании-майки беше възложена задачата да усъвършенстват своето оборудване.

Поради тази причина сега ще разгледаме някои от най-добрите преносими усилватели за слушалки, които са идеални за студийна , любителска и лична употреба.

Ето и най-добрите преносими усилватели:

1. FiiO A5 портативен усилвател за слушалки

Висока производителност с диск за регулиране на силата на звука

svg%3E

КУПИ СЕГА

FiiO A5 не изкривява и за своята ниска цена, дава висока производителност със слушалки до 300 Ohm. Батерията е дълготрайна и има светодиоди за индикация на правилната работа.

Предлага се с циферблат за управление на силата на звука от устройството, към което е свързан. Чувствително усилване и изравняване. Каналите му са перфектно балансирани.

2. Topping NX3 HiFi

С чип за усилвател и звукова карта

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това алуминиево устройство е оборудвано с чип за усилвател, както и със звукова карта PCM2704 HI-FI USB DAC SPDIF, която заедно с Mega Bass предлага отлично качество на звука.

Дългият живот на батерията ще ви осигури часове наред забавление, а мощността от 103 Mw заема широк звуков спектър. Според тестове , Topping NX3 несъмнено е продукт с висока достоверност.

3. Усилвател за слушалки Fiio - A1

Триизмерно музикално изживяване

svg%3E

КУПИ СЕГА

Благодарение на производителите на Fiio, можете да разчитате на устройство, което увеличава интензивността на звука. Той също така помага на мобилните телефони да провеждат по-добре капацитета на слушалките.

Намалява фоновия шум от плейъра, увеличава звуковото поле и подобрява триизмерното и вертикалното усещане за звук за пълноценно музикално изживяване. Той е компактен, универсален и съвместим с MP3 или MP4, смартфон и компютър. Той е доста икономичен.

4. M-Audio Bass Traveler

Идеален за пътуващи аудиофили съвместим със слушалки от 16 до 100 ома

svg%3E

КУПИ СЕГА

Позволява ви да използвате две слушалки едновременно със стерео капацитет, има дълготрайна литиево-полимерна акумулаторна батерия, както и практични LED индикатори.

При проектирането на своите очертания, той е въвел иновация, като е включил интегриран въртящ се диск за включване/изключване и регулиране на силата на звука. Той е идеален за пътуващите, които обичат музиката, и е снабден с порт micro USB за зареждане на батерията.

5. GHB XU09

Качество и чистота, бижу за звука

svg%3E

КУПИ СЕГА

Сравнявайки , ние сме в присъствието на истинско бижу, що се отнася до усилвателите за слушалки. Идеален за мобилен телефон или друг аудио плейър. При свързване към високоговорителите и използване на неговия диск увеличаването на силата на звука гарантира качество и яснота.

Не забравяйте, че това не е усилвател за китара, а надежден усилвател за вашите слушалки. Той се предлага с кабел с жак и позлатени щифтове .

 

Определение за усилватели за слушалки

svg%3E

Усилвателите за слушалки са устройства, специално проектирани да ви позволят да се наслаждавате на по-високи нива на звука и по-добър капацитет на тока.

Тези устройства могат да бъдат свързани към стандартен жак за слушалки или към изход на източник на звук. Важно е да се отбележи, че усилвателят позволява много висок входен импеданс, по-нисък изходен импеданс, както и по-широк диапазон от изходни напрежения.

Импедансът е мярка за съпротивлението, което дадена верига оказва на преминаването на ток при подаване на напрежение.

В професионалните аудио среди усилвателите за слушалки имат способността да свързват едновременно няколко слушалки към един или повече аудиоизточници. Те също така позволяват на акустичния инженер, да следи хода на звукозаписната сесия или изпълнението на живо.

Видове усилватели за слушалки

Съществуват три основни вида усилватели за слушалки за домашна употреба:

- Цифрово-аналогови преобразуватели (ЦАП),

- Настолни усилватели за слушалки и

- Преносими усилватели за слушалки.

Основните характеристики на всеки от тези видове са описани по-долу.

Цифрово-аналогови преобразуватели (ЦАП):

Тъй като повечето слушалки са създадени за аналогови сигнали, можете да използвате цифрово-аналогов преобразувател, за да се наслаждавате на цифрови аудиофайлове, записани на вашия компютър, чрез използване на слушалки.

Въпреки това трябва да знаете, че компютрите често имат вграден DAC, но повечето от тях осигуряват качество на звука, неподходящо за аудиофили. Накратко, в допълнение към преобразуването на форматите, DAC осигурява интерфейс между компютъра и слушалките, с цел да осигури по-добър превод на аудиофайловете.

Настолни усилватели за слушалки:

Може би си мислите, че настолният усилвател за слушалки включва само използването на компютри, като например ЦАП; тези видове усилватели обаче могат да се използват със стереосистеми, системи за домашно кино, известни като домашни кина, както и с компютри сами по себе си.

Настолните усилватели за слушалки се използват за задвижване и премахване на изходите на слушалките с излишен шум, и са незаменими за получаване на превъзходно качество на звука както у дома, така и в звукозаписното студио, с вашето настолно оборудване и т.н.

Преносими усилватели за слушалки:

Повечето мултимедийни плейъри, като iPod, Iphone устройства, и лаптопи, нямат достатъчно изходна мощност, за да осигурят по-добро качество на звука.

В тези случаи усилвател за слушалки за преносимо оборудване може да усили сигнала от слушалките, като осигури по-адекватен звук, когато човек е в движение.

Едно от големите им предимства е, че усилвателите могат да се поберат в джоба и да осигурят висококачествен звук навсякъде.

Какво всъщност прави усилвателят за слушалки?

Приблизително, този вид звуково оборудване служи за няколко цели: първо, то ще усили аудиосигнала, който се пренася от устройството към слушалките; според нас обаче най-важната му функция е втората, т.е. фактът, че може да предотврати изкривяването.

Когато песните са настроени на по-висока сила на звука, слушалките се 'разтягат' и от гледна точка на капацитета им те могат да започнат да се изкривяват, при което песните ще звучат размито и неприятно.

Следователно, тъй като знаем, че преживяването от слушането не се отразява само на обема, а и на детайлите, когато успеем да избегнем изкривяването, това се превръща в положителен момент.

Променливи на усилвателя за слушалки

Наред с вида на усилвателя за слушалки има и други характеристики и променливи, които трябва да вземете предвид, преди да закупите такова оборудване.

В следващите точки ще представим някои от подобрените функции, които може да включва усилвателят за слушалки.

 • Цифрова обработка на звука: Цифровата обработка на звука (DSP) позволява на усилвателите за слушалки да генерират поглъщащо звуково изживяване, дори когато използвате стандартни слушалки. Пример за DSP е форматът за слушалки Dolby, който накратко позволява модифициране и подобряване на сигнала.
 • Брой канали: Друго съображение при разглеждането на усилватели за слушалки е броят на каналите, които усилвателят предлага. Обикновено те се предлагат с от един до осем канала, като колкото повече канали има вграден усилвател, толкова повече възможности за разпределение на сигнала и гъвкавост на мониторинга ще имате. Освен това, тъй като тази система обикновено е опакована в един шкаф, тя улеснява независимото организиране и разпределение на стереолинията.
 • Предусилвател / усилвател на драйвера: Тази променлива позволява на усилвателя за слушалки да функционира и като предусилвател за вашите високоговорители. Предварителният усилвател подготвя малък електрически сигнал за усилване или обработка на сигнала и намалява смущенията в процеса на предаване. Тъй като това е професионално изпълнение, то ще ви даде по-голяма гъвкавост, отколкото усилвател за слушалки. Разбира се, трябва да сте наясно, че тази опция ще доведе до по-висока цена.
 • Средноквадратична мощност: Средноквадратичната мощност е действителното количество мощност, доставено на товара. Това измерване показва колко високи ще бъдат пиковите децибели на слушалките.
 • Съотношение сигнал/шум: Съотношението сигнал/шум е мярка за шума на усилвателя за слушалки в сравнение с изходния сигнал, измерен в децибели. Колкото по-високо е съотношението, толкова по-малко шум има в сигнала. Шумът е лесно доловим при слушалките, тъй като те са толкова близо до ушите, така че това съотношение е наистина важен фактор при избора на усилвател за слушалки.

 

Защо да използвате усилвател за слушалки?

Както беше споменато по-горе, усилвателят за слушалки помага за оптимизиране на звука и мощността на слушалките.

Ако сте инвестирали в закупуването на професионални слушалки с надеждата, че намаляването на шума ще се случи по магически начин, вие сте само на половината път, макар и на правилния.

Следващата стъпка е да се контролира високата мощност. Ако слушалките бяха направени така, че да издържат на цялата мощност, особено тези с много висок импеданс, слушалките щяха да бъдат твърде големи и неудобни.

Ето защо стереомоделите не се нуждаят непременно от усилвател, така че в спецификациите им често се посочва, че те не могат да бъдат класифицирани като професионално оборудване.

Тук се намесват нашите преобразувателни устройства, известни като усилватели за слушалки, идеални за мониторинг или за домашна употреба, за изравняване на звука чрез намаляване на шума и осигуряване на превъзходно качество на звука при различни сценарии.

Какво трябва да знаете, преди да си купите AMP за слушалки?

Повечето хора не знаят дали наистина се нуждаят от усилвател за слушалки, или не. Е, всъщност има много причини да си купите такъв, но тези две могат да бъдат ключови: а) Използвате ли слушалки с висок импеданс? И б) Искате ли да подобрите качеството на аудиото си?

Ако отговорът на горните въпроси е 'да', тогава определено се нуждаете от един от тях. Това е така, защото тези усилватели не само ще подобрят качеството на звука на вашите слушалки или високоговорители, но също така ще гарантират, че можете да носите безпроблемно слушалки с висок импеданс .

Освен това усилвателите за слушалки имат усилване на звука и за бас , за да се увеличи силата на звука много повече.

 • Какъв е бюджетът ви: Въпреки че има много усилватели за слушалки, които струват много пари, тези, които разгледахме в раздела за препоръчани продукти, са с по-ниска стойност, но имайте предвид, че тези за професионална употреба ще включват по-висока инвестиция.
 • Импеданс на слушалките: Както бе споменато по-горе, степента на импеданс на слушалките е наистина важна. Ето защо, преди да пристъпите към закупуване на усилвател, трябва внимателно да проверите неговата работа. Те включват: превключване на усилване на басите/ усилване, възможност за безжична връзка, превключване към повече входове, Bluetooth връзка, и само няколко от тях.
 • Преносим или настолен: Има два вида усилватели за слушалки. Ако искате усилвател за слушалки, който можете да използвате със смартфона си или в движение, можете да изберете преносим усилвател. Ако искате устройство, което можете да използвате изключително с компютъра си, трябва да изберете настолен усилвател.
 • Качество на изработката: Ако искате усилвател за слушалки, който може да ви служи няколко години, за щастие гореспоменатите устройства са доста издръжливи и могат да ви придружават дълго време. Най-хубавото е, че устройството е на достъпна цена.
 • Как работи: Друго нещо, което трябва да вземете предвид, е как ще се захранва усилвателят за слушалки? По-голямата част от това настолно оборудване може да се захранва само чрез USB порт. Но за по-мощни усилватели ще ви е необходим адаптер за захранване. Това е просто въпрос на удобство, така че изберете този, който отговаря на вашите предпочитания.
 • Под 'екстри' имам предвид вашите аксесоари: Усилвателите за слушалки са артикули, които не всеки може да си позволи, затова, ако харесвате качеството на звука и сте решили, че искате да увеличите силата на звука и да контролирате шума, трябва да се уверите, че тези, които ще получите, по този начин няма да се налага да плащате повече пари, за да получите допълнителни, но незаменими аксесоари.

 

Производители на усилватели за слушалки

Следва списък на престижните производители на тези универсални устройства. Въпреки че този списък в никакъв случай не е изключителен, ние ще се съобразим с мнението на професионалистите в областта на звука, както и на нашите читатели, които обичат музиката.

Grado Labs

Grado Labs е известен производител на слушалки, касети за принтери и други компютърни аксесоари. Компанията се занимава с проектирането на два вида усилватели: предусилватели и усилватели за слушалки.

Добре познатият усилвател за слушалки RA1 е проектиран от хора от тази компания. Състои се от петинчов блок от махагон и може да се захранва с две деветволтови батерии, което осигурява от 40 до 50 часа слушане. Усилвателят може да се свърже и чрез кабел за променлив ток . Друг модел, RA1-HG, е предназначен за слухови апарати с импеданс от поне 100 ома.

HeadRoom

Тази водеща компания е създала широка гама от аудиофилски аксесоари. В допълнение към усилвателите за слушалки компанията проектира слушалки, докове за iPod, резервни части за слушалки, калъфи, захранващи устройства и кабели.

HeadRoom произвежда DAC и преносими усилватели, които помагат да се избистрят басовите звуци и да се изострят високите тонове. Предлагат се захранвания с променлив ток, а преносимите усилватели работят с четири батерии ААА.

Те са снабдени с превключвател за ниско и високо усилване, което позволява на усилвателите да оптимизират слушалките за различни коефициенти на полезно действие в диапазона 250-300 ома.

NuForce

NuForce е производител на преносими високоговорители, слушалки и цифрови входни усилватели, както и на други продукти.

Специалността на фирмата обаче се състои в проектирането на усилватели за слушалки. Един от продуктите на фирмата е кубче, което функционира едновременно като преносим високоговорител, усилвател за слушалки и DAC.

Сред качествата на усилвателя е неговата верига , която осигурява достатъчно мощност, за да осигури ясен и детайлен звук на слушалките.

Pyle

Известна със своите продукти от висок клас, Pyle предлага широка гама от аудиофилски устройства. Компанията е специализирана в продукти за автомобилно озвучаване, домашно аудио, аудиоинженери и музикални инструменти.

С оглед на любителите на музиката, които търсят HIFI производителност, компанията е разработила серия усилватели за слушалки, включително четириканален с LED индикатори и преносим усилвател за слушалки, който подсилва басовите звуци.

RDL

Radio Design Labs е компания, която проектира технологични продукти за широк кръг индустрии, включително здравеопазване, образование, комуникации, сигурност и музика.

Продуктовата линия на компанията включва висококачествени системи за сигурност, системи за обработка на звук и тестово оборудване. Усилвателите за слушалки на компанията могат да се монтират на панел или на стена и осигуряват балансирани и небалансирани входове. Те могат да се използват със слушалки с всякакъв импеданс.

Red Wine Audio

С висококачествени аудио компоненти , захранвани от батерии, марката Red Wine Audio проектира усилватели, DAC, предусилватели и системи за слушалки.

ЦАП-ът на този лейбъл се нарича Isabellina и е предназначен за възпроизвеждане на цифрови носители с аналогови източници.

Той също така осигурява три вида цифрова свързаност: коаксиална, оптична и USB. Неговата технология съчетава DAC и усилване за слушалки, като осигурява богата топлина на тона в слушалките.

В сравнение с други подобни продукти, с хората от Red Wine Audio, можете да бъдете сигурни, че ако търсите да закупите оборудване за домашното си музикално студио.