фитнес маска

mejores-máscaras-de-entrenamiento

mejor-máscara-de-entrenamiento-300x200

Когато упражненията в залата не са достатъчни, за да се повиши интензивността, атлетите с високи постижения се нуждаят от малко помощ. А един от вариантите, който има значение, е да изберете най-добрата маска за обучение, за да увеличите капацитета на дишане.

Мнозина се опитват да получат тези ползи, като харчат пари за хипербарни камери или напразни алпийски пътувания в снега. Но това вече не е необходимо.

Като велосипедист знам колко е трудно да се изкачи връх на голяма надморска височина. Ето защо реших да подобря физическото си обучение и откакто опитах тези маски, подобрението на белите дробове е забележимо.

Най-добрите маски за тренировка

Коя е най-добрата маска за тренировка?

Когато търсим първата си маска, всички модели изглеждат еднакво странни, но истинската разлика е в прилягането.

Тази функция позволява скачане, тичане и потене с маската и се предлага от материали с добро качество.

Освен това трябва да обърнете внимание на фините разлики в шевовете, дебелината, затварянето, допълнителните каишки и видовете мундщуци.

Трябва да помислите коя е най-подходяща за вашия тип лице и модел на обучение и едва след това можете да търсите най-евтината или най-популярната.

След като ги изпробвате, тези маски ще направят революция в спортната ви практика и ще ви дадат възможност да бъдете и да тренирате като най-добрите спортисти.

Ето от най-добрите маски за обучение:

1. маска за обучение на висока надморска височина Gorge Fitness

Лесна и удобна за използване

41CJnBVm5GL

КУПИ СЕГА

Тази маска е невероятен избор, ако за първи път използвате устройство за намаляване на кислорода . Той се предлага с класическа тъкана подплата, която се закопчава зад главата и включва горна лента за закрепване, което го прави лесен за използване при бягане или под велосипедна каска.

2. Учебна маска Altitude Mask 2.0

Максимална поддръжка

41WIVhL8dEL

КУПИ СЕГА

Това е модел, който не позволява на въздуха да излиза през зоната на очите или брадичката благодарение на неопрена Регулиране на каишката. Той се предлага с шест нива за увеличаване на съпротивлението и три размера , за да се приспособи към размера на главата ни. Тази адаптивност позволява да се използва както за интензивен бокс , така и за кросфит .

3. дихателна маска Breathor от Capital Sport

Лесно се пере

41i3wdgRpPL

КУПИ СЕГА

Този симулатор за височина е много удобен за дълги сесии. Потта не го кара да се движи, а шевовете с дупки за уши му позволяват да се приспособява към лицето ни. Тази характеристика го прави спортен модел , който се носи лесно.

Той се предлага и със седем дюзи, които позволяват височинният ефект да бъде степенуван от 900 метра до 5500 метра.

4. Спортна маска III Phantom, от FDBRO

Със защитна чанта

51zOxwCSjnL

КУПИ СЕГА

Тази тренировъчна маска е един от моите фаворити в това сравнение, не само защото е един от най-евтините артикули, но и заради професионалното си качество.

За разлика от другите, той се предлага с един дихателен мундщук, но с по-голям размер и решетка, покрита с пет слоя кондициониране. Той дава по-малко усещане за задушаване и изпълнява функцията си за здраве.

5. OUTERDO регулируема маска за тренировка

Универсалност на употребите

Тази марка е една от най-популярните аеробни маски . И това се дължи именно на неговата адаптивност и качество на производство.

Моделът се предлага с резервни части и допълнителен ремък за регулиране, като неговата уникална устойчивост може да служи както на велосипедисти, така и на спортисти от UFC.

Какво представлява маската за обучение?

Тренировъчната маска представлява силиконово покритие за носа и устата, което ограничава преминаването на въздух по време на тренировка, като симулира усещането за хипоксия , което изпитваме, когато се намираме в зони с повишена температура.

Маската се закрепва с каишка на задната част на главата и се управлява от механизъм с двупосочен клапан.

Тези вентили за поток имат филтрирана система, която позволява преминаването на въздух, но намалява количеството на постъпващия кислород. На свой ред тези нишки се затварят с капачки с различен капацитет на отваряне, като по този начин се създава двойно бариерно покритие.

Как работи маската за обучение?

Носенето на аеробна маска не ни кара да дишаме по-малко, а ни кара да дишаме по-добре. Въпреки че на пръв поглед изглежда обратното, ограничаването на въздуха помага на белите дробове да увеличат капацитета си на изпомпване.

Това е така, защото ги принуждава да работят по-усилено, за да си набавят необходимото количество въздух по време на тренировка.

Както странични ефекти, тази допълнителна сила за поемане на въздух също така тренира диафрагмата и междуребрените мускули да оказват по-голям натиск, за да поемат по-дълбок въздух с по-кратки вдишвания.

По този начин се постига по-голяма дихателна активност и по-голямо изпомпване на кислород в кръвта. Всичко това кара тялото ни да свикне с носовото дишане.

За какво служат те?

От практическа гледна точка маските носят много ползи за спортистите, стига да става дума за правилния вид упражнения.

Използването на маски е особено препоръчително за подобряване на ефективността при кардио и тренировки за издръжливост. Практики, при които потребността от кислород се увеличава постоянно за продължителен период от време.

След като проведете няколко сесии с маската, работата без нея ще бъде по-лесна и по-силна.

От друга страна, има много противопоказания , когато се използват при тренировки с тежести или силови тренировки.

Това е така, защото при тях съпротивлението на кислорода не е редовно и внезапната нужда от въздух и липсата му може да предизвика замайване и припадък, които завършват с инциденти и наранявания.

Спорт с използване на тренировъчни маски

Както вече обясних, тези маски не са подходящи за всички видове физическа активност. Маските станаха популярни заради използването им във високопрофилните ММА , но днес те не са единствените, които се възползват от тях.

Спортовете, в които състезанията често се провеждат на висок терен или във ветровита среда, са специални кандидати за използването им, тъй като те улесняват тренировките при различни условия на околната среда.

Планинско колоездене

Въпреки че това е алтернативна употреба на този пазар , много колеги планински колоездачи използват маските, за да предпазят дишането си от прах, студ и вятър. По този начин те филтрират не само въздуха, но и частиците мръсотия, които се издигат при каране.

Сноуборд и ски

Съществуват достъпни модели , предназначени специално за бягане в студа, така че не е изненадващо, че много скиори използват очила за тренировка.

Защитата от снега и студения вятър помага да се поддържа телесната температура и да се използва по-добре кислородът, който получаваме. Но за работа през зимата е важно да не забравяте да отпушите клапаните или да отворите мундщуците, за да премахнете част от регулиращия капацитет.

Мотокрос

Както и при колоезденето, каляването може да бъде нормална част от мотокроса. Това обаче не намалява необходимостта да предпазваме дихателните си пътища от отломки от отворени или лошо подготвени писти, а учебните маски са много удобни в това отношение.

Елементи на тренировъчните маски

Адаптивност

Когато купувате маска за аеробика, е важно да търсите комфорт и индивидуално прилягане, а това може да се постигне само с гъвкавост. Сигурен съвет е да избирате тези, които предлагат разнообразие от размери и дръжки, както отгоре, така и отзад на врата и главата.

Защита от студ

За да се запази топлината, маската трябва да пасва правилно и да предотвратява проникването на леден въздух. ако желаете това, изберете полиестерни или поларени подложки под традиционния неопрен.

Филтриране

Бариерната система служи не само за адаптиране на дишането ни, но и за предотвратяване на замърсяването. Един от начините за постигане на тази цел е да се търси не само дизайн за фитнес , но и технология, която премахва миризмите и гъстотата на химикалите.

Подходяща

Правилното поставяне на маската е дългосрочна инвестиция, тъй като лицето ни няма да порасне много, освен ако не се тъпчем с нездравословна храна. Но за да пасне идеално, са необходими гъвкави материали, велкро ленти отзад и засмукване отпред.

Какво трябва да се вземе предвид?

Съпротивление

Това се отнася до възможността за регулиране на входа на въздуха, за да се направи подобен на различна височина на насищане с кислород. Има модели с до 16 нива на съпротивление , но не е необходимо да се движите със средно три над 3000 метра, за да усетите разликата още първия ден.

Дебелина

Цифрите, които понякога придружават моделите 2.0 или 3.0, се отнасят до дебелината на материала. 3.0 са по-тънки и по-удобни, а 2.0 са по-дебели и по-твърди.

Състав

Ще срещнете маски, изработени от неопрен, найлон, силикон и медицински каучук. Тези материали ще определят цената, така че колкото по-голям е бюджетът, толкова по-добър е съставът на новия ви партньор за упражнения.

Прилягане

Да говорим за прилягане означава да говорим за действителната способност да бъдем преграда за въздуха. Прекалено хлабавата маска няма да ограничи дишането, а прекалено стегнатата ще доведе до дразнене.

Как да измерим лицето за учебна маска?

За да определим правилния размер , трябва да измерим силиконовия мундщук, а не обиколката на главата.

За да се постигне комфортно измерване, маската трябва да стърчи от устните и да позволява отваряне на устата. Затова измерването започва от централната линия или линията на носа до един или два сантиметра след външния ръб на устната. След това това число трябва да се удвои.

Според резултата сте готови да определите какъв размер да купите. Малките модели обикновено са с размер 4 инча, средните - 4,5 инча, а големите - 5 инча.