Фитнес ръкавици

guantes-de-gimnasio

Чифт евтини спортни ръкавици ще бъде добра инвестиция, за да започнете да изграждате основното си оборудване за силово обучение, а като имате необходимото облекло, ще се чувствате по-мотивирани да тренирате и да дадете на тялото си здравословна рутина.

За тренировките по вдигане на тежести е необходимо да имате ръкавици, които улесняват захвата, за да се избегнат наранявания, причинени от грубия метал, който понякога се среща при дръжките на тежестите.

Най-добрите ръкавици за фитнес

Кои са най-добрите ръкавици за фитнес?

За да разберете кои са най-добрите ръкавици за обучение за вас, трябва да вземете предвид някои характеристики, като например размера на ръката ви, материала, от който са направени, еластичността, комфорта и твърдостта, като винаги се има предвид бюджета, който сме определили за придобиване.

Представяме ви списък с най-добрите ръкавици за обучение, които ще ви служат като опора за китката при вдигане на гирички, както и при практикуване на други спортни дейности.

Те се отличават с отлично качество, тъй като се препоръчват от потребителите, а цените им са наистина достъпни.

Сигурни сме, че в този топ са идеалните ръкавици за започване на фитнес процедури, които ще ви доведат до мускулите и тялото, за които винаги сте мечтали.

Ето и най-добрите ръкавици за фитнес:

1. RDX Gym 3,5'

51tn5jizzsL

КУПИ СЕГА

Това са изключително гъвкави, дълги и широки ръкавици от естествена кожа, които ще се чувстват удобно в ръцете ви благодарение на гел подложката, която прави повърхността по-мека.

Затварянето е закрепено с ластици, които го фиксират на място и същевременно стабилизират китката.

Освен това тя има найлонова мрежа, която отвежда влагата, така че никога да не се налага да се справяте с потта от ръцете си, както и ви позволява да ги държите в естествена позиция с изпънати пръсти, за да увеличите ловкостта на захвата, както и нивото на защита на китките.

Най-важното предимство на тези ръкавици е, че моделът обикновено приляга по-плътно от другите, което за много хора представлява повече комфорт и свобода на движение.

 

2. спортни ръкавици Adidas

51A05Ugl5ML

КУПИ СЕГА

Престижната спортна марка предлага евтин чифт ръкавици за вдигане на тежести, но можете да усетите качеството само като ги докоснете.

Частите са изработени от материали с отлично качество и са предназначени да подобрят усещането при захващане на щангите, така че да можете да вдигате повече тежест за по-дълго време.

Чифтът приляга ергономично в ръцете ви, а двойният слой пяна омекотява всякакъв вид контакт.

Артикулът се предлага в три размера, за да пасне идеално на размера на ръката ви.

 

3. Ръкавици за фитнес Farabi

51nEsr8WL5L

КУПИ СЕГА

Те са изработени от кожа, въпреки че в областта на дланта има противоплъзгаща се материя, лесно се обуват и събуват благодарение на закопчаването с велкро; характеризират се и с комфорта, който предлагат, тъй като са дишащи.

Ръкавиците се предлагат в зелено и червено, от размер S до XL.

Обикновено те се използват за вдигане на тежести, държане на щанги или други дейности, при които трябва да защитите ръката си.

Продуктът се отличава с доброто си съотношение цена-качество и с подкрепата, която осигурява при вдигане на гирички.

 

4. Учебни ръкавици UltraSport

41yENugZjcL

КУПИ СЕГА

Това е една от ръкавиците, които в най-голяма степен намаляват риска от нараняване благодарение на дизайна, който покрива цялата длан и по-голямата част от пръстите, без да се губи пъргавината за движение и извършване на прецизни захвати.

Най-хубавото при тези изделия е, че са двойно зашити, което ги прави по-издръжливи, и че съответстват на естествените гънки на ръцете за по-добро и по-удобно прилягане.

Друго предимство на ръкавиците е, че те предотвратяват образуването на мазоли по кожата, както и изплъзването на тежестите; в същото време повишавате хигиената си, тъй като обикновено тежестите във фитнес залите не се почистват, въпреки че са докосвани от много хора.

 

5. Com-Four фитнес ръкавици

51XjmiVz+nL

КУПИ СЕГА

Основната цел на дизайна е да предпазва ръката и китката по време на натоварващи силови тренировки, което той изпълнява напълно както при начинаещи, така и при по-напреднали атлети.

Частите са изработени от кожа, мрежа и еластан, които осигуряват добър захват, докато поддържат гиричките.

Те отвеждат влагата, така че потта няма да е проблем, докато работите.

Също така ръкавиците са устойчиви, висококачествени и с модерен дизайн, в който мрежата се редува с кожа, което ги прави да изглеждат много оригинални.

 

6. RDX гривни

51yBHz-CFaL

КУПИ СЕГА

Те са изключително издръжливи и устойчиви, тъй като са изработени от естествена кравешка кожа.

Освен това те са снабдени с изключително дълга каишка с кука, за да се задържат на ръцете ви, а пръстите им са с извит дизайн, за да ви осигурят повече комфорт.

И ако това не е достатъчно, те имат гъвкави, дишащи панели, така че ръкавиците да прилягат към целостта на ръката, без да се разкъсват при движение.

Накратко, те са издръжливи, удобни, гъвкави и ергономични. Какво чакате, за да се сдобиете с тях?

 

7. ръкавици Habringer

516EX3qLfgL

КУПИ СЕГА

Те са любимите ръкавици за всякакви спортни дейности или просто за вдигане или работа с неща, които могат да причинят протриване, като например хващане на волана или дръжките на мотоциклет.

Дори ако вече имате травма на ръката или китката, тази ръкавица ще ви осигури стабилността, от която се нуждаете, за да продължите да извършвате ежедневните си дейности.

Те имат черен, гъвкав и регулируем дизайн, който е удобен и лесен за почистване.

Това ще бъде задоволителна инвестиция за икономична цена, като се има предвид, че те са парчета, които се различават по размер, за да паснат перфектно, освен това имат ясно забележимо качество, когато ги докоснете.

 

8. ръкавици Under Armour

41dmn55IB4L

КУПИ СЕГА

Известната марка спортни аксесоари е разработила ръкавици, които са идеални за колоездене, но тези ръкавици са толкова универсални, че обикновено се използват за различни спортове.

Прилягането е еластично и има подсилени шевове с материали в областта на пръстите; те също така са удобни и устойчиви за вдигане на всякакви тежести или използване на машини.

Качеството, получено в продукта за платената цена, е повече от приемливо, така че това са ръкавици, които потребителите са препоръчали.

Който и от тях да изберете, това ще бъде мъдро решение, защото ако става въпрос за защита на ръцете и китките по време на тренировка, това е инвестиция, за която няма да съжалявате, а освен това ще ви даде значителни предимства в тренировките и резултатите във вдигането на тежести.

 

Какво представляват спортните ръкавици?

Този тип ръкавици обикновено са с голи пръсти и се използват основно за вдигане на тежести и други видове упражнения за бодибилдинг и тонизиране. guantes-de-gimnasio

Те винаги са с добра подложка между 113 и 170 грама, за да предпазят пръстите от твърдите и груби повърхности на щангите, а също и на фитнес уредите, които често причиняват мазоли и болезнени мехури по ръцете и пръстите, когато се използват без защита.

Те също така помагат за защита на дланите и китките на ръцете.

Видове спортни ръкавици

Както беше споменато по-горе, ръкавиците обикновено тежат между 113 и 170 г, като първите са най-разпространени за любители или за потребители, които използват ръкавици рядко, докато ръкавиците със 170 г са за професионални спортисти или за тези, които тренират редовно. По-нататък обаче ще говорим повече за материалите и видовете подложки. Засега нека видим какви видове ръкавици се предлагат за любителите на фитнеса:

С цели пръсти

Този вид ръкавици покриват целите пръсти и могат да осигурят по-добро усещане за комфорт на потребителя. Въпреки това някои спортисти ги смятат за малко ограничаващи, тъй като могат да намалят усещането за свобода на движението на пръстите.

С голи пръсти

С открити пръсти ще имате по-добър захват на тежести и машини. Освен това допълнителната вентилация ще направи ръцете и пръстите ви по-малко потни след дълги тренировки, особено на много горещи или влажни места.

Отворена длан

Те са предназначени най-вече за практикуващите смесени бойни изкуства, тъй като предлагат най-голям диапазон на движение, гъвкавост и ловкост на ръцете.

С покритие от гел

Ръкавиците, които понасят най-много удари, се нуждаят от покритие от гел, тъй като това е материалът, който най-добре абсорбира удара. Например, ако упражненията, които ще правите, са свързани с бързи, ударни движения или ако сте състезател по бойни изкуства, ще ви трябват такива ръкавици.

С двойна лента с велкро

Те включват двойна лента с велкро в областта на китката, за да осигурят допълнителна опора на китките. По този начин, ако някоя щанга се разхлаби или китката ви претърпи внезапно движение, ще я предпазите от евентуално нараняване.

За какво се използват спортните ръкавици?

Не си мислете, че те са предназначени само за вдигане на тежести или за използване на силовите машини във фитнес залите, те могат да се използват и за други неща. Въпреки че може да ви се струва малко невероятно, простото използване на спортни ръкавици за вдигане на две малки тежести от само 1,5 кг може да помогне за увеличаване на сърдечната честота с допълнителни 5 или дори 10 удара в минута.

Като ги носите редовно, ще забележите как можете да тренирате и да се упражнявате по-дълго, тъй като вече няма да изпитвате дискомфорт от мазолите или следите, оставени от прътите по ръцете и пръстите. Скоро ще видите, че издръжливостта, скоростта, силата и дори ловкостта ви се подобряват.

Някои упражнения изискват ръцете да се държат в статично положение, което може да бъде доста трудно да се постигне с гола ръка. Въпреки това ръкавиците често се предлагат с релефна шарка на дланта, което ви дава възможност да държите щанга или дъмбел в дланта си, без да се налага да балансирате.

Можете също така да се възползвате от добавянето на малко тежест към ръкавиците, за да подобрите кардио тренировката си или дори силова тренировка.

Характеристики, които трябва да вземете предвид

Има няколко неща, които трябва да вземете предвид, освен вида на ръкавицата, която купувате, като материали, размери, форми и други. Но има и редица функции, които трябва да оцените, преди да купите. Това е единственият начин да сте сигурни, че ще получите най-добрите възможни ръкавици за фитнес залата.

Дълготрайност

Носенето на ръкавици за фитнес е дейност, която може да доведе до огромно износване на тези продукти, особено поради големите тежести, които поддържат, и постоянното триене и изпотяване, на които трябва да издържат. В тази връзка проверете материалите, които могат да бъдат от кожа, неопрен или найлон. По-нататък ще ги разгледаме по-подробно, но най-трайни обикновено са първите две.

Захват

Предлаганият захват трябва да бъде твърд и много стабилен. Една от основните причини за използването на ръкавици е да се предотврати случайното преместване на гиричките или щангите, което може да причини болезнени удари и наранявания.

Гъвкавост и дишане

Те не само трябва да са удобни за носене и да позволяват добра свобода на движенията, но и да са дишащи, за да не се изпотяват прекомерно ръцете ви, което дори ще помогне на продукта да издържи по-дълго.

Подложки и опора

Подложките са от съществено значение, за да се предотврати изморяването от удари и тежестта на оборудването. Опората за китките също е важна, за да предпази китките ви в случай на случайно подхлъзване.

Предимства на тренировките

Нека разгледаме по-подробно най-съществените предимства на носенето на ръкавици при тренировки.

Те са създадени, за да ви предпазват

Особено когато започвате да тренирате и ръцете ви все още не са свикнали с тежестите и машините, е много важно да използвате най-добрите ръкавици за фитнес. Това е така, защото, без да знаете, използването на щангите и дъмбелите с голи ръце ви излага на болезнени мехури и мазоли, които всъщност карат много начинаещи да се откажат от упражненията след първата седмица в залата.

Също така моделите, които включват малко повече защита и са снабдени със скоби за китки, ви позволяват да започнете да използвате щангите и различните машини с по-голямо спокойствие и безопасност, тъй като те ще предпазят китките ви, ако все още не държите правилно оборудването.

Подобряване на вдигането на тежести и тренировките

Като носите ръкавици, можете да разпределите правилно тежестта в ръцете си и следователно в мишниците, тъй като не държите цялата тежест с пръстите си. Дори ще можете да вдигате по-тежки тежести, защото ръкавиците поемат част от натиска, който се създава от щангите и който е неудобен за ръцете ви.

Те осигуряват по-добър захват

Ръцете се потят, и то много, повече, когато правим упражнения. Това може да бъде фатално, защото в крайна сметка води до изпускане на тежести и щанги. Сега си представете, че 30-килограмова щанга се приземи върху крака ви. Оуч.

С чифт качествени ръкавици ще можете да се насладите на отличен захват и повече няма да изпускате щангите си. Така можете да тренирате с по-голяма увереност, което ни води до следващата точка.

Те са много удобни

Добрият чифт ръкавици трябва да е удобен и мек отвътре, с дишаща материя, която позволява на въздуха да влиза в ръкавицата и предотвратява изпотяването на ръцете. Удобството обаче се усеща и при тежестите, тъй като когато носите ръкавици, няма да усещате неравностите и грубите повърхности, които често ви притесняват, когато вдигате с голи ръце. Освен това тя ще запази ръцете ви по-сухи, за да не се изплъзвате от дъмбели и щанги.

Те са функционални

Всичко това води до продукт, който решава много проблеми. Например, след като работите върху завидно тяло, защо да не се погрижите и за ръцете си? Помнете, че доброто ръкостискане или галенето на ръката на човека, когото харесвате, може да бъде жизненоважен момент за личните ви взаимоотношения, независимо дали става въпрос за работа или любов. С мазолеста ръка няма да постигнете толкова добри резултати.

Освен това, ако сте момиче, което вече харчи много пари за кремове за ръце и грижа за кожата, не си струва да ходите в залата, за да повредите ръцете си заради липсата на добър чифт ръкавици.

Най-добрите материали

По-горе говорихме малко за различните материали, от които могат да бъдат изработени тези ръкавици. Сега е време да се запознаете по-подробно с техните свойства, за да разберете коя двойка ще ви пасне най-добре.

Кожа и неопрен

Това са два от най-добрите варианти, тъй като предлагат висока издръжливост и имат отлично сцепление. Те издържат по-добре на повреди от натиск и постоянна употреба, въпреки че кожата може да се износи по-бързо. Ако имате кожени ръкавици, препоръчвам ви да се грижите за тях със специализиран продукт за почистване на кожа, който ги поддържа хидратирани и предотвратява появата на пукнатини, които водят до счупване и силно влошаване на качеството на ръкавиците.

Вероятно вече сте запознати с неопрена, особено ако сте имали водолазна екипировка или сте носили непромокаеми спортни дрехи. Това е материал, който предлага висока устойчивост на износване и също така предпазва ръцете ви от влага и всички неудобства и проблеми, които тя може да причини.

Памук и други естествени влакна

Този тип ръкавици, както можете да си представите, обикновено са много по-гъвкави и предлагат широка свобода на движение. Тя има и друго двойно предимство: първо, абсорбира много пот, така че бързо ще забележите, че ръцете ви изсъхват по-добре; второ, те са по-дишащи, което е двойна помощ в борбата с влагата и топлината.

Дръжки за фитнес зала

Тези модели са умалена или по-опростена версия на тренировъчните ръкавици и се предлагат без покритие за пръстите. Те са просто вид подложка, която се поставя върху дланта и ръката и предпазва от грубостта на щангите и дъмбелите. Те са по-компактни от ръкавиците и също така доста универсални, въпреки че не осигуряват и половината от защитата на ръкавиците.

Ако се занимавате с вдигане на тежести и просто искате малко защита за дланите и началните части на пръстите си, те са добър вариант. Но ако сериозно се занимавате с вдигане на тежести, препоръчвам ви да изберете добър чифт пълни ръкавици.

Какво влияние оказват те върху обучението ви?

Както има хора, които обичат ръкавиците, така има и противници, които твърдят, че те намаляват ползите от упражненията или че създавайки допълнителен слой между ръцете и щангите, пропускаме пълните ползи от всяка вдигната тежест. Има и спортисти, които предпочитат да имат мазоли и други белези по ръцете и пръстите си като своеобразен знак за своята чест и сила.

Ако обаче сте от хората, които предпочитат да се грижат за здравето си и да предотвратят появата на досадни мазоли или мехури, които да ви попречат да се упражнявате, по-добре е да носите ръкавици. В същото време е важно да разберете, че това не е само въпрос на суета или външен вид на ръцете ви, но има и пряко въздействие върху способността ви да тренирате.

Те ще ви помогнат да издържите по-дълго, да вдигате по-големи тежести и да постигнете по-добри резултати.

Значението на ръкавиците: отвъд обучението

Ако някога сте гледали кампания за предпазване от грип и други подобни заболявания, знаете, че повечето настинки се заразяват чрез контакт със заразени повърхности. Това се случва не само в метрото или в другия обществен транспорт, но и в спортната зала.

Когато се упражнявате, ще докоснете много предмети, които са минали през безброй ръце, преди да стигнат до вашата. Много е вероятно някой от предишните потребители да е кихнал или да е решил да докосне носа си, преди да влезе в контакт с тежестите или щангите, така че би било разумно да се направи малка профилактика, преди да се използват.

Ръкавиците могат да послужат за тази цел, тъй като са добра защитна линия, която предпазва ръцете ви от контакт с микроби и бактерии, които могат да причинят настинка. Само не забравяйте да ги миете всяка седмица, за да предотвратите натрупването на микроби по тях.