Фотопринтери

impresora-fotográfica-portátil

Всички обичаме да правим снимки, когато пътуваме, по специални поводи като рождени дни или Коледа, или за спомен от вечер с приятели. Наличната днес технология ни позволява да ги записваме директно на компютър или USB памет , но какво се случва, когато искаме да отпечатаме тези прекрасни спомени? Ако искате да си направите фотоалбум или да ги залепите на стените на стаята си, трябва да знаете за най-добрия преносим фотопринтер за снимки от корици на списания.

Когато опаковат багажа си за пътуване, малцина се замислят дали да вземат със себе си голям и обемист принтер, но за щастие времената се променят. Тези устройства стават все по-малки, все по-леки и през последните няколко години на пазара се появиха много преносими принтери .

Независимо дали трябва да отпечатвате договори, фактури, отчети или снимки, можете да намерите устройство, което да ви свърши перфектно работа и да е достатъчно удобно и компактно, за да го вземете със себе си, където и да отидете. Но какво е преносим фотопринтер? Нека да разгледаме по-отблизо какво представлява тя.

Най-добрите портативни фотопринтери

Кой е най-добрият портативен фотопринтер

Време е да преминем към преглед на най-добрите фотопринтери, които можете да вземете навсякъде със себе си, за да създадете уникални спомени, които ще останат за цял живот.

Ето от най-добрите портативни фотопринтери:

1. Canon SELPHY CP1200 Фотопринтер

С Wifi

41kFt0d8BXL

КУПИ СЕГА

С този невероятен модел можете да постигнете страхотни мастиленоструйни разпечатки от вашето мобилно устройство чрез Apple AirPrint или също така с помощта на приложението Canon PRINT Inkjet/SELPHY.

Според сравнението , което направихме, качеството на снимките е професионално, благодарение на което спомените ви остават за цял живот. Той е компактен, стилен, преносим, а бутонът wifi ви дава незабавен достъп до настройките за незабавна безжична връзка и печат.

Той предлага технология за сублимация на багрило , която осигурява превъзходна дълбочина на цветовете и градация, автоматично оптимизира изображението с иновативна система за разпознаване на сцени и лица, която интелигентно коригира несъвършенствата, като отпечатва снимките ви за по-малко от 1 минута.

Сякаш всичко това не е достатъчно, Canon Selphy ви дава по-голяма гъвкавост, като ви дава възможност да печатате от редица карти с памет, флаш памети USB или чрез вашия PictBridge съвместим фотоапарат.

Размерите му са 18,1 x 13,6 x 6,3 cm, предлага се в черен цвят, сравнително достъпен, включва Wi-Fi, има 2,7-инчов екран, включва софтуер за Windows 8.1, има 60 W мощност, има вход за 2 USB порта, 1 за HDMI и тежи 862 g.

2. Мобилен принтер Polaroid ZIPPOLMP01R

Малък и красив

41h8Nl8UhbL

КУПИ СЕГА

Легендарната марка Polaroid ни предлага този нов и красив малък и преносим принтер, предназначен за отпечатване на красиви и цветни снимки от различни източници. Той има 500 mAh презареждаща се литиево-полимерна батерия, която само след час и половина зареждане ще бъде готова да отпечата 25 листа.

Предлага се със стандартен порт Micro USB и кабел USB , така че не е нужно да се притеснявате за адаптери или специални кабели, просто го включете към компютъра или към електрически контакт и започнете работа!

Това е интелигентно устройство, тъй като е създадено за отпечатване на вашите снимки върху фотохартия ZINK, която под въздействието на топлината на принтера активира уникални молекули, генериращи цвят, вградени в слоевете на хартията.

Техните отпечатъци са с размери 5 x 7,6 см, устойчиви са на размазване и имат отлепваща се самозалепваща се хартия на гърба, което ви позволява да ги залепите където пожелаете, като добавите още повече забавление.

Можете да изпращате снимките си чрез смартфони, таблети и други устройства с Android чрез Bluetooth или NFC и да отпечатвате безжично от всяка точка в обхвата.

Той е с размери 7,4 x 2,3 x 12 cm, отпечатва по една страница в минута, свързва се чрез USB, Bluetooth или Micro USB, предлага се в красиви, ярки цветове, тежи само 186 g, а покупката ви включва безплатно изтегляне на приложението Polaroid ZIP за устройства с iOS и Android.

3. Преносим фотопринтер HP Sprocket

Без мастило

41MVNcxmfBL

КУПИ СЕГА

С размерите на мобилен телефон и тегло само 170 грама, този принтер ще превърне снимките ви в истинско произведение на изкуството. Според купувачите той е толкова компактен, че можете да го вземете със себе си, където и да отидете. Той отпечатва снимки с размери 5 x 7,6 cm и го прави чрез приложението HP Sprocket с Bluetooth технология.

Можете да добавите лично докосване към снимките си, преди да ги отпечатате, като изтеглите безплатното приложение HP Sprocket, което ви позволява да добавяте невероятни филтри, рамки, стикери, текст и дори емотикони.

Печата без мастило благодарение на използването на хартия HP Zink Sticky-Backed, скоростта му на печат е 40 секунди, има ниска цена, свързва се чрез Bluetooth, има вътрешна памет от 512 MB, размерите му са 11,5 x 7,49 x 2,21 cm, предлага се в черен цвят и тежи 172 g.

4. Фотопринтер Kodak PD-450WE Wifi

Отлично съотношение качество/цена

51GG+HCk3TL

КУПИ СЕГА

След няколко теста успяхме да потвърдим, че това е един от фотопринтерите, които можете да купите за едно от най-добрите съотношения качество/ цена.

Можете да правите разпечатки само с едно докосване от смартфона си, отпечатва невероятно ярки, висококачествени цветни снимки в размер 4×6, а технологията за дермален трансфер D2T2 означава, че печатът няма да се размаже или избледнее.

Той има вход, така че можете да отпечатвате от вашия iPhone, iPad, цифров фотоапарат или Memory Stick USB, да зареждате до две смарт устройства едновременно и включва безплатно приложение Kodak Photo Printer за различни филтри, стикери, шаблони за картички, колаж, видео и др.

Размерите му са 16,6 x 10 x 6,9 cm, предлага се в черен цвят, има икономическа цена, напрежението му е 24 волта и тежи 762 g.

5. Принтер за смартфони Fujifilm Instax Share SP-2

Бърз и лек

31dHHeon6tL

КУПИ СЕГА

Винаги в авангарда, марката Fujifilm ни представя този интелигентен принтер, с който можете да отпечатате пълноцветно вашите прекрасни снимки. Той е бърз, с добри размери, лек и с по-ниска цена от много подобни принтери.

Той има много солидна конструкция и е чудесен за подаряване на сувенирна снимка след хубав рожден ден или незабравимо пътуване с приятели. Синхронизира се с устройства с iPhone и Android.

Той е многофункционален, практичен, компактен и се предлага в красив сребрист цвят. Той не използва мастило, а хартията за печат е доста икономична. Размерите му са 40 x 89,5 x 131,8 cm, отпечатва 6 страници в минута, има технология за сублимация на багрила , литиево-йонна батерия и тегло само 249 g.

Какво е преносим фотопринтер?

Преносим или компактен фотопринтер, представлява малко устройство за печат, което ви позволява да правите хартиени копия на цифрови изображения от вашия компютър или смартфон.impresora-fotográfica-portátil

Обикновено те се състоят от тава за касети с мастило, батерии, рафт за хартия, конзола със сензорен екран и слотове за карти с памет.

С едно от тези модерни устройства можете да се възползвате от удобството на печата от дома, офиса или по време на мечтаното пътуване до Югоизточна Азия! Много от тях използват батерии , така че можете да ги използвате, когато сте далеч от електрически контакт, те също така се отличават с дизайн, който пести място, и очевидно са много по-леки в сравнение с обикновените принтери.

Благодарение на нарастващата популярност на мобилните устройства, преносимите принтери навлязоха на пазара, като могат да обработват файлове, получени чрез различни безжични протоколи - от традиционните Wi-Fi връзки до peer-to-peer връзки, които не изискват използването на такава мрежа.

В днешно време можем да намерим принтери 'всичко в едно' или многофункционални лаптопи, които могат да печатат, да сканират и копират, като са достатъчно компактни , за да се поберат лесно в ръчния ви багаж; така че ако сте човек, който не може без принтер и скенер, докато пътува, тогава не трябва да се притеснявате, тъй като не е необходимо да носите всички тези устройства самостоятелно с вас.

Някои малки модели могат да отпечатват дори малки или джобни снимки безжично изключително от смарт мобилен телефон или таблет.

Видове преносими фотопринтери

Фотопринтерите обикновено са два различни вида: моментна снимка и голям формат. принтерите за снимки са забавен и лесен начин за незабавно създаване на физически отпечатъци. Много от тях са преносими и са предназначени за смартфони, като отпечатват снимки, където и да се намирате.

Вторият тип прави малко по-големи отпечатъци, но машините все още се ограничават до размер 4 x 6 или подобен. Тези домашни фотопринтери, които се предлагат от утвърдени компании, осигуряват по-добро качество на снимките като цяло, но все още са предназначени за случайни потребители.

Повечето от тези принтери използват мастиленоструйна технология, докато други използват технология с термично багрило, която е малко по-скъпа. Освен това с технологията Bluetooth можете да отпечатвате изображения удобно от смарт устройството си.

Какво трябва да търсим?

Има някои елементи, които трябва да се търсят при закупуването на преносим фотопринтер, нека разгледаме по-отблизо някои от тях.

Качество на печат:

Това несъмнено е най-важното качество, което трябва да се търси. Що се отнася до моментните принтери , те трябва да имат висока разделителна способност, ярки и резки цветове и да акцентират върху различни елементи на картината.

Важно е също така да имате способността да смесвате цветовете без размазване, ярко осветление и да се справяте с тоновете на кожата без неестествено изглеждащи цветови вариации.

Що се отнася до големия формат, отпечатъците трябва да бъдат почти професионални, като се търсят почти същите елементи като при снимките, но с по-голям акцент върху фините детайли и последователността и точността на цветовете.

Скорост:

В момента има силен стремеж към пресъздаване на моменталния фотоапарат на Polaroid в опит да се запази значението на моменталното отпечатване на снимки в ерата на Instagram. Преносимите принтери са бързи и идеални за хора, които искат да се забавляват и желаят иновации.

В другия край на спектъра имаме широкоформатни фотопринтери, които отпечатват снимки с добро качество в много по-големи размери, но го правят много по-бавно.

Въпреки това има средно положение между машините, които отпечатват снимки с добро качество при средна скорост. Тези професионални принтери са идеални за отпечатване на снимки за скрапбукинг или за изработване на физически отпечатъци на сувенири, като например дипломиране, бебешки душове и рождени дни.

Разходи за мастило:

Понастоящем няма признати стандарти за средна употреба на мастило, тъй като всяка снимка се различава по цвят и наситеност. Тези видове принтери използват различни специални хартии, които често не използват никакво мастило. Освен това те печатат в различни размери и някои използват до осем различни цвята, докато други използват една многоцветна касета.

Свързване с мобилни устройства:

Някои машини са специално оборудвани за работа с днешните мобилни устройства и имат поддръжка на свързване със смартфони чрез Bluetooth и Wi-Fi. Някои от тях отпечатват изображения само чрез конкретно приложение, а други поддържат по-общите протоколи на Apple AirPlay и Google Cloud Print.

Поддръжка на карти с памет:

Фотографите се интересуват от принтери, които поддържат печат директно от карти с памет.

Въпреки че SD картите са норма, все още има много хора, които използват фотоапарати, разчитащи на карти Sony Memory Stick и Memory Stick Pro Duo. Ако вашият случай е такъв, бъдете сигурни, че има машини, които все още позволяват този формат.

Директен печат:

Много принтери са идеални за цифрови фотоапарати , тъй като позволяват директен печат чрез PictBridge посредством кабел с USB конектор или безжично чрез Wi-Fi .

Живот на батерията :

Консумацията на енергия на всеки принтер варира в зависимост от много фактори. Важна променлива е използваната опция за свързване, тъй като безжичните връзки изискват много повече енергия от батерията, за да захранват някои устройства.

Времето за изчакване между зареждането на устройството и отпечатването също влияе на живота на батерията, тъй като тя може да загуби живота си дори ако принтерът не се използва известно време.

Оценка на преносимостта:

Поради множеството малки, компактни и преносими фотопринтери е важно да се оцени цялостната преносимост на всеки продукт. Трябва да се вземат предвид физическите размери на устройството, неговото тегло, дали има батерия и дали може да издържи на удари.

Направен за пътуване

Малко хора, когато опаковат куфарите си, трябва да помислят за принтер със себе си. Тези големи и тежки принтери не са много добри спътници при пътуване, нали? Но подобно на много други технологични продукти, принтерите стават все по-малки и по-леки и от няколко години насам има редица жизнеспособни варианти, наречени 'преносими принтери', които са в подем.

Независимо дали става въпрос за отпечатване на договори, фактури, отчети, снимки или етикети, можете да намерите устройство, което ще ви помогне да свършите работата и ще бъде достатъчно удобно, за да го вземете със себе си, където и да отидете.

Принтер за всяко устройство

Нарастването на броя и разнообразието на преносимите принтери се дължи отчасти на големия брой преносими устройства като лаптопи, таблети или смартфони, с които можете да разглеждате документи или снимки. Благодарение на астрономическата популярност на мобилните устройства преносимите принтери могат да бъдат наистина разнообразни по отношение на функционалността.

Или за получаване на файлове по различни протоколи за безжична връзка, от равноправни WiFi връзки, като например 'Wi-Fi Direct', която не изисква задължително използване на WiFi мрежа. Някои принтери, независимо дали са модели за снимки или за документи, могат да отпечатват върху листове с неправилен размер.

Пътуващите по работа трябва да обмислят традиционни устройства, които отпечатват съдържание с размер на писмо от компютри с качество, което биха очаквали от мастиленоструйно устройство.

Потребителите, които искат да отпечатват снимки, направени по време на партита или други събития, искат машина, която може да подава листове с размери 4 на 6 инча (а в някои случаи и 5 на 7 инча), направени от карти с памет, USB портове, компютри или телефони, като се използват кабели или безжична връзка.

Какво мога да отпечатам с тях?

Когато вземете един от тези продукти на бизнес пътуване, можете удобно да отпечатвате файлове, като например следните:

  • Снимки на продукти или недвижими имоти за раздаване на клиенти.
  • Уеб страници, които можете да споделяте с колеги по време на срещи.
  • презентации в PowerPoint за опресняване на паметта или за архивиране - особено важно, ако искате да следите презентацията си по време на работа.
  • Указания за шофиране, отпечатани от карта някъде онлайн.
  • Самолетни билети.

Кой има нужда от преносим принтер?

Тези продукти са идеални за бизнес пътници, на които може да се наложи да преглеждат документите си, за да ги споделят с клиенти, докато са на път. Тъй като много от тези продукти се захранват самостоятелно или имат алтернативни източници на захранване, мобилните устройства са идеални за всеки, който работи на терен и трябва да отпечатва документи като договори или разписки по време на път.

Някои специализирани устройства, като тези компактни фотопринтери, позволяват на фотографите и други професионалисти в областта на фотографията да разпространяват своите произведения на пазара.

Опции за свързване и захранване

Опциите за захранване и свързване са две от основните характеристики, които трябва да се вземат предвид при сравняването на тези устройства.

Вградени Wi-Fi и Bluetooth:

Тази опция ви позволява да печатате от множество устройства с безжична технология или Bluetooth връзка, без да са необходими кабели. Много мобилни принтери позволяват също така да печатате директно от карти с памет, например SD карти, което е удобно за отпечатване на изображения в движение, без да се налага да свързвате или сдвоявате лаптопа си.

Възможности за преносимо захранване:

Тази опция може да включва адаптери за електрически контакти, вътрешни акумулаторни батерии и адаптери за автомобили. Очевидно е, че колкото повече автономия има продуктът, толкова по-голямо е удобството, въпреки че някои адаптери могат да струват допълнително.

Какви други важни характеристики трябва да взема предвид?

Операционна система

Уверете се, че драйверите на принтера са съвместими с вашия компютър или устройство, което планирате да използвате.

Размери и тегло на хартията

Ако трябва да печатате на листове с различни размери, уверете се, че те са посочени в техническите спецификации на компанията като налични опции.

Издръжливост

Издръжливостта е показател за качество по природа във всяка от тези единици. Това може да се определи, като се знае материалът на производство или като се установи кой е производителят.

Предимства на тези преносими принтери

Въпреки че много хотели и интернет кафенета предлагат споделени принтери за ползване от клиентите си (обикновено срещу заплащане), използването на собствен принтер може да е по-ефективно, когато става въпрос за дългосрочни икономии, ако често ви се налага да отпечатвате файлове в движение.

Освен това си спестявате стреса от необходимостта да използвате общ принтер в хотела, в който сте отседнали. Безкомпютърното отпечатване е друга причина, поради която бихте искали да използвате един от тези невероятни продукти. Някои устройства позволяват отпечатване от устройства като смартфони, фотоапарати или директно от карта с памет.

И накрая, най-невероятното предимство от всички е, че те ви позволяват да печатате, където и да се намирате, дори на най-отдалечените места по света или по време на пътуване с кола.

Да, печат без кабели!

Безжичните принтери тип 'всичко в едно' станаха обичайни както за дома, така и за офиса, а много по-големи компании започнаха да използват техните услуги. Свързаността с Wi-Fi осигурява по-голяма гъвкавост при определянето на местоположението на принтера и ви позволява лесно да печатате от телефони, без да се нуждаете от тромави кабели.

Въпреки че тези опции са достъпни от повече от десетилетие, популярността им нарасна едва през последните около пет години. Почти всички домашни принтери имат WiFi връзка, без да се налага да използвате кабелна мрежа, въпреки че се предлагат с тази опция за Ethernet. Много бизнес мастиленоструйни принтери, включително лазерните, също се предлагат с вграден Wi-Fi.

Свързване с мобилно устройство

По-новите WiFi устройства предлагат поддръжка на мобилен печат. Можете да печатате от iPhone или iPad, като използвате опцията AirPrint на Apple, стига продуктът да е съвместим.

Сертифицираните устройства могат да печатат директно от телефони с Android, а много марки производители и трети страни предлагат приложения за печат от iOS, Android и други устройства. Освен това някои предлагат възможност за отпечатване директно от облака.

Покрийте дома си със спомени

Нищо не придава на един дом повече индивидуалност от многото семейни снимки на полицата, по стените или дори на хладилника.

Скорост и лекота на използване

Зона Wifi - Ако не е необходимо да включвате телефона си към принтера, за да получавате снимки, нещата стават много по-лесни и бързи.

Не е необходимо мастило - Тези опции изключват използването на касети с мастило, като прилагат специални химически хартии, спестявайки ви неприятностите, свързани с изчерпване на мастилото в най-неподходящия момент.

Размери и преносимост - Тези машини обикновено са изключително преносими и малки - почти до степен да могат лесно да се прибират в джоба. Това е за сметка на намаляване на качеството и скоростта на печат.