Хигрометър

higrometro

Влажността на въздуха е стойност в околната среда , която някои хора трябва да знаят точно за различни цели и ако това е вашият случай, трябва да имате най-добрия влагомер , който най-добре отговаря на вашите изисквания, така че отчитането в околната среда да е възможно най-точно.

Не е необходимо да инвестирате толкова много пари, за да купите добро оборудване, тъй като с евтини опции можете да получите точни данни и дори допълнителна информация в зависимост от модела и капацитета.

Най-добри хигрометри

Кой е най-добрият хигрометър?

Със сигурност искате такъв с големи цифри, възможно най-точен, с дълъг живот на батерията, хубав дизайн и разбира се, който е евтин , като същевременно поддържа ефективност, затова сме подготвили списък, в който ще научите хигрометрите, които отговарят на най-добрите характеристики с достъпна цена, тези, които имат повече доволни потребители, с най-добрите отзиви и които със сигурност ще отговорят на очакванията, които имате за подобно устройство.

Тук са най-добрите хигрометри:

1. Colemeter C327 Хигрометър Термометър

Най-добрият за всички среди

415gy+ZSoFL

КУПИ СЕГА

Подходящ за използване в офиси, всекидневна, детска стая, оранжерии и други, той има и дизайн, който го прави идеален за поставяне на маса или окачване на стена.

Той измерва температури от 0 до 50°C и записва влажност от 20% до 98%, като запаметява измерванията, но можете и да нулирате паметта за нов запис.

Четенето на устройството отнема около пет минути, но го прави надеждно. Освен това е компактно, с приятен дизайн, добре завършено и е едно от най-евтините сред предложенията.

2. ThermoPro TP-50 измервател на температура и влажност

Най-информативният

418FOIzdRJL

КУПИ СЕГА

Има огромен дисплей с лесни за четене цифри и с един поглед ще разберете текущата температура по Целзий или Фаренхайт, максималната и минималната отчетена стойност, относителната влажност и точната влажност.

Можете да настроите три нива по ваш вкус с индикатори 'сухо', 'комфортно' или 'влажно', а обхватът на измерване на всички индикатори е широк.

Сензорите са стабилни, перфектно калибрирани, точността е само с една степен на отклонение и е издръжливо устройство.

3. LCD Хигрометър Термометър BS79

Този с повече функции

416i7m8HKxL

КУПИ СЕГА

Освен основните функции, с този влагомер получавате часовник, календар и аларма. Нуждае се само от една батерия ААА и можете да го поставите, където пожелаете.

Настройката е лесна с бутони, които ви дават достъп до всички функции.

Може да изглежда малко малък, но с толкова много функции и като най-евтиния в този списък той все пак е отличен избор.

4. TFA Dostmann 30.5019 Cosy

Най-доброто съотношение качество/цена

41y0LIKDFUL

КУПИ СЕГА

Най-доброто нещо в този термохигрометър е колко е усъвършенстван, тъй като има предварително зададени оптимални стойности и показва измерванията в съответствие с тях.

Той е идеален за вътрешна или външна среда и е сред най-точните, които можете да имате. От друга страна, той е прост, елегантен, бързо оценява температурата и незабавно отчита промените във влажността.

Дизайнът на дисплея е различен, той е цифров , но симулира дисплей с игла, който някои намират за по-лесен за четене, също така е с диаметър 10 см и е лесен за четене дори от разстояние.

В инструмент, който изпълнява функцията си добре, и въпреки високата си цена, той е една от най-препоръчваните алтернативи.

5. Термометър за околната среда Hama TH50

Най-икономичният

41bkPS2aPRL

КУПИ СЕГА

Това оборудване надхвърля изразяването на климата и влажността, тъй като е почти метеорологична станция и дори служи за изготвяне на прогнози, показващи нивото на облачност.

Той е малък, лесен за използване, кратък, за да знае температурата, и въпреки че отнема малко повече време за измерване на влажността, той е доста точен.

Това е добро устройство, то обещава това, което доставя, размерът е удобен, той се предлага в черно и бяло и това, което ще ви хареса най-много, е, че структурата му е силна и устойчива на удари.

6. Хигрометър KLIMAKURT TFA 45.2033

С включен термометър

417pVI-AaYL

КУПИ СЕГА

Аналогов уред , който не се нуждае от батерии и ще ви даде точна индикация за нивото на влажност и температура в помещението.

Тази метеорологична станция работи не само като хигрометър, но ще служи и като термометър, като и двете могат да бъдат калибрирани благодарение на винтовете, разположени на самото устройство.

Размерът на това оборудване е достатъчно голям, за да се виждат ясно цифрите, така че то е подходящо за използване от възрастни хора, които искат да знаят нивото на влажност на околната среда , без да им е трудно да четат цифрите, отбелязани с иглите му.

Това е хигрометър, който е силно препоръчителен заради лесната му употреба, точността, преносимия дизайн и лесния монтаж, който можете да поставите в различни стаи на дома си и който ще ви помогне да откриете всяка промяна във влажността.

7. SKYEE PST-TEM-HTC-6

Идеален за употреба на закрито

51THS1eTCGL

КУПИ СЕГА

Ако искате хигрометър, който може да се използва в интериора на дома ви или дори в градината, тогава този модел от марката SKYEE ще бъде идеален за тази работа, както и един от най-икономичните в сравнителния и в пазара като цяло.

С това оборудване ще можете да се грижите за здравето си и да знаете точно нивото на влажност в околната среда, както и температурата, времето и дори деня благодарение на календара, всичко това на добре видим LCD екран с големи и лесни за четене цифри.

Съотношението цена/качество на този цифров хигрометър е просто ненадминато, тъй като той е много добре калибриран, което ще даде много точни и надеждни резултати.

Какво представлява хигрометърът и как работи

Хигрометърът е инструмент, използван за измерване на влажността на въздуха, който се основава на изчислението на температурата, налягането, масата и промяната на веществото, когато то привлича влажност; което след калибриране на събраните данни устройството ще определи колко влажност има.

Съвременното оборудване използва точката на оросяване или промените в електрическото съпротивление за измерване на промените във влажността, както и разликата в температурата между термометър с сух термометър и други с мокър термометър.

Защо ви е необходим хигрометър

Тези уреди имат няколко приложения, като например проверка на състоянието на оранжерия или проверка дали влажността в дома или офиса ви е в нормалните граници.

По същия начин, с помощта на качествен хигрометър можете да настроите овлажнителя да работи с желаната мощност постоянно, за да поддържа необходимата влажност през деня, която според здравните доклади е 45% от средната препоръчителна стойност за нея.

От друга страна, е полезно да се полагат грижи за дървени предмети, за да не загубят формата си, или може би за да се предпазят други вещи от повреди, причинени от пръскана среда.

В днешно време хигрометрите са нещо повече от информационен уред, тъй като са свързани със здравето, опазването на проектите на земеделските стопани или грижата за имуществото, затова все повече хора искат да разполагат с тях.

Характеристики, които трябва да се вземат предвид при закупуването на хигрометър

Въпреки че функцията на хигрометрите е да показват влажността, има оборудване, което поради своята здравина и гъвкавост прави много повече от това, и ако става въпрос за изгодна инвестиция, най-добре е да се вземат предвид някои характеристики, които ще направят оборудването по-изгодно.

Цифров или аналогов

Този избор трябва да се основава на предпочитанията. Аналоговите хигрометри имат структура, която ги прави дълготрайни, но недостатъкът на тази версия е, че понякога се налага да бъдат калибрирани . Цифровите хигрометри, от друга страна, избягват това неудобство, тъй като са готови и не изискват допълнителна поддръжка.

Памет

Някои модели разполагат с устройства за съхранение, които позволяват непрекъснато съхраняване на записи. Това може да е полезно за тези, които трябва да сравняват показанията през деня или през определени периоди от време.

Термометър

Термометърът ще бъде плюс в хигрометъра, ще го направи по-универсален уред и ще помогне да се открият промените в нивата на влажност, както и ще намали вероятността за показване на грешна информация.

Аларми

Има устройства, които могат да подават сигнали, когато нивото на влажност се повиши или падне под определени параметри - полезна функция, когато се изисква строг контрол на околната среда.

Дисплей с подсветка

Ако трябва да отчитате показания на тъмно, това е най-доброто решение, тъй като цифрите ще бъдат ясни и няма да е необходимо да включвате светлината, за да получите информация.

Дизайн

Като цяло дизайнът не определя качеството, има обемисти устройства и тънки и леки устройства. Изборът на подходящия зависи от нуждите ви и от мястото, където ще го поставите.

Цена

Като се има предвид, че това е просто устройство, не е необходимо да се харчат много пари, за да се купи добро качество . Просто трябва да погледнете кой от тях предлага най-много за ниска цена или в рамките на вашия бюджет.

Места, в които може да се използва хигрометър

Хигрометърът е много полезен инструмент, който без съмнение всеки трябва да има у дома си, но има случаи, в които използването му е абсолютно необходимо и той се превръща в основна част от оборудването за хората, които трябва да знаят нивото на влажност в околната среда.

Сред приложенията, които могат да бъдат дадени на това оборудване, са следните:

Домашна употреба:

Домашната употреба е една от най-честите употреби, които обикновено се дават на тези устройства, при която не е необходимо високоточно оборудване, както в други случаи, но е удобно резултатите от него да не са твърде далеч от реалността.

Препоръчително е също така устройството да е с множество сензори, тъй като с един и същи влагомер ще можете да знаете и да измервате степента на влажност в различни помещения.

За измерване на влажността на пурите:

За всеки почитател на пури или хавански пури е задължително да има хигрометър, тъй като това е оборудването, което помага да се открият промените в нивата на влажност в околната среда, които биха могли да ги повредят.

В този случай точността е от ключово значение, затова трябва да изберете висококачествено устройство с оптимално калибриране.

Кутии за инструменти:

Китарите, цигулките, виолончелата и безброй други музикални инструменти могат да се повредят, когато са в контакт с екстремни условия на влажност, поради което е абсолютно необходимо да имате калъф или кутия за съхранението им.

Но нещата не свършват дотук, когато става въпрос за съхранение на инструмент, тъй като хигрометърът също е ключова част от оборудването, което трябва да се постави в калъфа, което ще ви даде увереност, че мястото, където го съхранявате, е най-подходящото и с подходящи условия.

Терариуми:

Ако у дома имате влечуги и следователно терариум, тогава ви е необходим хигрометър, който да ви помогне да постигнете подходящата среда за комфортен и пълноценен живот на вашите малки (или големи) приятели.

Важно е да вземете предвид вида на домашния си любимец, тъй като нуждите на всяко влечуго са различни, както и че новият ви хигрометър има и термометър.

Оранжерии:

За любителите на градинарството е абсолютно необходимо да осигурят оптимално пространство за своите растения, а висококачественият хигрометър е изключително полезен за тази цел.

Познаването на нивата на водните пари ще ви помогне да разберете по-добре средата, в която са вашите растения, тъй като не става въпрос само за почвата , подходяща за засаждане, а освен площта, трябва да разгледате различни фактори, които могат да повлияят на растежа на засадените растения.

Кой трябва да използва хигрометър?

Хигрометрите вече не са само част от оборудването, използвано от експертите по климата, те могат да се използват от всички и да се възползват от многобройните ползи, които тези функционални устройства предлагат.

Има обаче хора, които ще могат да се възползват от тях в много по-голяма степен, тъй като имат някакво състояние, при което е много необходимо да знаят нивата на влажност в околната среда.

Хора с проблеми с костите, като артрит или остеопороза, астматици, пекари, музиканти, фермери, градинари, къмпингари и, както виждате, доста голяма група от хора, които несъмнено ще се възползват от хигрометъра.

Видове хигрометри

Преди да закупите най-добрия хигрометър, е важно да познавате всички видове, които можете да намерите, сред които са:

Влагомер тип 'Мейсън':

Този тип влагомер се характеризира с два термометъра, монтирани върху ситопечатна скала, където с помощта на памучни фитили и сухи и мокри крушки те измерват влажността на въздуха на мястото, където е монтиран.

Едно от предимствата на този тип хигрометър е, че частите му се заменят лесно.

Хигрометър с тресчотка:

От друга страна, ще намерите хигрометри с тресчотка, инструменти, използвани за постоянно измерване на влажността, които не изискват голяма поддръжка и са доста икономични.

Цифрови хигрометри:

Един от най-широко използваните видове влагомери, наред с аналоговите, са цифровите модели.Те имат екран, който в повечето случаи е LCD и на който се показва нивото на влажност и други важни данни, свързани с климата.

Те са идеални за използване в домове, офиси и на закрито като цяло.

Причини, поради които можете да се възползвате от използването на хигрометър

Хигрометърът в дома ви може да бъде изключително полезен за вашето здраве и ежедневие, независимо дали става въпрос за Bluetooth модел за свързване с мобилния ви телефон, с външна сонда, мини модел или лазерен модел, всички те могат да ви предложат редица предимства, сред които се открояват следните:

Обяснение на нивата на влажност:

Влагомерът е идеалният инструмент за определяне на точното ниво на влажност в околната среда, което се постига чрез измерване на нивата на водата в атмосферата, като се отчитат и температурните нива по това време.

Те предсказват времето:

Данните, които се предоставят от хигрометъра, също могат да ви кажат какво ще бъде времето, например, ако имате високи нива на влажност, ниска температура и ниски барометрични нива, тогава вероятността за дъжд ще бъде по-голяма.

Наличието на хигрометър може да ви помогне да изберете подходящото облекло за всеки ден и ситуация.

Повишаване на комфорта в дома:

Постигането на идеалното ниво на влажност в помещението е също толкова важно, колкото и навън, поради което използването на хигрометър е силно препоръчително.Това ще ви осигури много по-голям комфорт в дома ви, а за да постигнете това идеално ниво, можете да използвате овлажнители или изсушители, според случая.

Намаляване на здравословните проблеми:

Не забравяйте, че влажността може да бъде вредна за различни заболявания, като например костни заболявания и дори астма, така че постигането на балансирано ниво може да помогне за подобряване на различни симптоми, а хигрометърът ще ви покаже как се справя вашата среда.

Предотвратяване на повреда на мебели и други ценни вещи:

Поддържайте влажността на въздуха с помощта на хигрометър и предотвратете повредата на вашите мебели, дрехи, облекло и много други ценни за вас вещи от високите нива на водни пари, които се намират в атмосферата.

Високите нива на влажност, съчетани с топла среда, са идеалната среда за развитие на редица гъбички, които могат да навредят на вещите ви и на вашето здраве, независимо дали в спалнята, банята или в калъфа за китара, важно е да се поддържат нормални нива.

Да се грижите за екзотични домашни любимци:

Различните видове екзотични домашни любимци се нуждаят от среда, проектирана и адаптирана до съвършенство, ако искате да имат комфортен, щастлив и спокоен живот.

Влечугите, паякообразните и други видове се нуждаят от специфични нива на влажност в своята среда, а най-добрият начин да разберете дали сте постигнали това е с помощта на добър влагомер.

Правилен растеж на растенията:

Както може би вече знаете, хигрометрите са основен инструмент в света на градинарството, тъй като насърчават правилния растеж на растенията, знаейки точните нива на влажност.

Следователно, ако имате плантация, оранжерия или сте любител на растенията, хигрометърът ще ви бъде много полезен.