Хималайски солни лампи

lámpara-de-sal-del-Himalaya

Поставянето на най-добрата хималайска солна лампа в стаята може да донесе облекчение на хората, страдащи от астма, алергии и други респираторни заболявания. Освен че са екзотични и изключително декоративни, те имат и много полезни свойства за здравето.

Твърди се дори, че те могат да се борят с тревожността и стреса, което води до предотвратяване на други неразположения и болести.

Ето защо популярността им расте и все повече хора започват да ги използват. Основната им функция е да пречистват въздуха в различни помещения. Но как постигат това? По-нататък в тази статия ще обясним подробно как работят тези азиатски лампи.

Най-добрите хималайски солни лампи

Коя е най-добрата хималайска солна лампа?

Ако вече сте чували за тях и за техните предимства, може би сте в настроение да си купите такъв, но какъв? Ако не знаете много за техните характеристики, изборът може да не е лесен. Предлагат се на различни цени и модели. На пазара има дори мошеници, които продават имитации, които, разбира се, не предлагат реалните ползи от истинските.

Разумното нещо, което трябва да направите, е да погледнете сериозно и да намерите такъв, който е на достъпна цена, но с добро качество. За да направите това, е важно да се вслушате в мненията на потребители, които са тествали няколко от тези лампи. По този начин, като направите сравнение, можете да намерите този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Поради всички тези причини тук ви предлагаме кратък списък на най-добре оценените лампи от потребителите в Amazon.

Ето от най-добрите лампи за хималайска сол:

1. хималайска - солна лампа (с дървена основа, 10 x 15 cm) Cleo

Купа от скали

Тя има красив и оригинален дизайн, издълбан във формата на купа с нарязани скали. Тя свети със слаба и много приятна оранжева светлина и се предлага с дървена паена.

Разбира се, той се предлага със захранващ кабел и 15-ватова крушка. Заради особената си форма може да се използва на нощното шкафче или като декоративен елемент във всяко пространство. Тежи около 2 килограма и е с размери 10×15 см. Цената му е достъпна и съответства на външния му вид и доброто качество.

2. хималайска солна лампа от 7-10 кг с най-добро качество

Истинска антика

51wtOCpOL+L

КУПИ СЕГА

Това е много дълготраен камък. Той произхожда от епохата на докамбрия, т.е. отпреди 260 милиона години. Той обещава да помогне за прочистване на раздразнените синуси, да предотврати астмата и сезонното разстройство. Теглото му може да варира между 7 и 10 килограма. Той се предлага с кабел, за да го включите и включите.

Крушката е лесно достъпна, така че при необходимост може да бъде сменена безпроблемно. Възможно е да се наложи отделно закупуване на захранващ адаптер за европейската електрическа система.

3. Levoit Kona - Лампа от естествена хималайска сол

С USB порт

51lmphbblHL

КУПИ СЕГА

Дизайнът е много модерен, особено за минималистична среда. Кристалите са малки, съвсем ясни и чисти. Освен това те са леко изрязани, за да придадат на лампата по-подреден вид.

Чудесното при този модел е, че може да се свърже към USB порта на компютър или телевизор, като по този начин едновременно се противодейства на положителните йони, излъчвани от електронните устройства. Формата му се основава на системата Фън Шуй, за да стимулира релаксацията, медитацията и правилния поток на енергията.

4. Естествена хималайска раковина Goeco

Много оригинална стрида

517lWJC9NKL

КУПИ СЕГА

Креативният дизайн на тази лампа напомня на магма в морските дълбини. Представлява стрида, изработена от бяла керамика, а вътре в нея има кристали сол с розов цвят. Представен е като подходящ за третиране на помещения с площ от 10 квадратни метра.

Тежи около 1 кг и може да използва 15-ватови крушки. Той не работи на батерии, но се предлага с европейски кабел за включване към електрическата мрежа. Той включва димер или контролер за регулиране на интензитета на светлината. Размерите му са 12x15x13 см.

5. солна лампа HIMALAYA

Красива и привличаща вниманието

41lkzjBa-oS

КУПИ СЕГА

Тази лампа има традиционен дизайн, състоящ се от целия кристал в едно голямо парче. Тежи между 3 и 4 килограма, а цветът на осветлението е оранжев. Усещането е приятно и отпускащо.

Включва крушка и кабел за свързване, който е в бял цвят и е достатъчно дълъг, за да го включите. Освен това основата е изработена от дърво. Тъй като е от необработен материал, той изглежда рустикално и същевременно много декоративно.

Какво представлява хималайската солна лампа?

На пръв поглед изглежда мечтателно и като знаем, че е голямо парче розова сол,

lámpara-de-sal-del-Himalaya

добита от Хималайските планини в района на Пакистан, е още по-провокиращо да го имаш. Използва се с малка крушка, която се поставя в него. Това може да бъде едно голямо парче или декоративна кошница с няколко солни кристала един върху друг.

Осветлението, което осигурява, е топло и с приятна слаба светлина, която създава усещане за спокойствие. Любопитен и интересен факт е, че тази сол може да се стрива на прах и да се използва за готвене.

На тези екзотични лампи се приписват редица ползи за здравето, поради които те стават все по-популярни.

Техните свойства включват генериране на отрицателни йони, които могат да противодействат на определени заболявания или неразположения. Някои казват, че те поглъщат и негативното от околната среда.

Какво представляват отрицателните йони?

Ако не си спомняте часовете по природни науки в училище, значи имате нужда от опреснителен курс. Йоните са частици, съставени от атом или молекула, които имат положителен или отрицателен електрически заряд.

Разликата в зарядите означава, че положителните йони се наричат катиони, а отрицателните - аниони. Това електричество им дава мобилност и позволява на противоположностите да се обединят.

Отрицателни йони в природата

Зарядът на отрицателните йони е силно изразен в различни природни явления и среди. Например при гръмотевични бури, водопади (от триенето на водата в скалите), слънчева светлина и океански вълни. Всъщност водата се смята за един от най-големите източници на отрицателни йони на планетата. Ето защо пиенето на чаша вода, къпането в морето или атмосферата след буря могат да се почувстват толкова освежаващи и обновяващи.

На плажа или във водопадите могат да се открият концентрации от до 10 000 отрицателни йони на кубичен сантиметър. От друга страна, не е изненадващо, че в гъсто населените градове нивата на аниони падат до 100 на кубичен сантиметър.

Анионите също присъстват във въздуха и колкото по-висока е концентрацията им, толкова по-голям е приносът им за здравето на живите същества. Един на всеки трима души е чувствителен към въздействието на тези частици във водата и въздуха.

Учени от Центъра за приложна когнитивна наука в Северна Каролина, САЩ, са провели важни проучвания по този въпрос. Те показват, че отрицателните йони могат да увеличат притока на кислород към мозъка. Освен това те са в състояние да предпазват от микроби, пренасяни по въздуха. Те също така намаляват вдишването на онези типични частици, които карат много хора да кихат, да страдат от дразнене на гърлото или да кашлят.

Как солната лампа генерира отрицателни йони?

Беше казано, че лампата генерира отрицателни йони, когато се използва. Разбира се, това не е същото количество, което се образува при водопад. Съвсем не. Най-добрият начин да се възползвате от предимствата на анионите е да влезете в контакт с естествените. Но тъй като това невинаги е възможно, лампата може да помогне.

Те не са най-мощните генератори на отрицателни йони, но освен това има една особеност, която им дава голямо предимство. Тъй като са направени от сол, тези лампи са хигроскопични. Това означава, че соленият камък абсорбира влагата. Смисълът е, че водата, абсорбирана от солта, се изпарява с топлината на крушката, като отделя пара, която пречиства въздуха. Освен това в процеса на абсорбиране на влагата камъкът улавя всякакви частици, които замърсяват въздуха с бактерии, плесени и други микроби. По този начин той изчиства въздуха от замърсявания и предотвратява алергии и други заболявания.

Ръководство за закупуване на лампа с хималайска сол

За да си вземете у дома една от тези красиви и оригинални лампи, трябва да помислите за причината, т.е. за какво искате да я имате. От естетическа гледна точка това е повече от приемливо, тъй като те са красиво отпечатани, а видът на осветлението, което генерират, създава топла и релаксираща атмосфера.

Може да се използва като нощна лампа или като аксесоар за създаване на интимна атмосфера. Те не трябва да се купуват с идеята да осветяват помещението, защото в действителност само по-големите и по-леки лампи излъчват малко повече светлина от обичайното. Като цяло те са склонни да дават много слаба светлина и това е истинската идея.

Ако мотивът е търсенето на ползи за здравето, то трябва да се знае, че все още не е потвърдено свойството му да разпространява отрицателни йони. Смята се обаче, че топлината от крушката кара солта да изпарява концентрираната в нея влага. По този начин се образуват отрицателни йони, които неутрализират положителните йони. Последните са тези, които пренасят частиците, които замърсяват въздуха, и когато бъдат неутрализирани, тези частици падат на земята, както би се случило с истинските йонизатори на въздуха.

Но ако се върнем към аспектите, които трябва да се оценят преди покупка, трябва да вземете предвид следното:

Цветове

Тъй като са изработени от един-единствен естествен материал, те почти винаги са в един и същи нюанс с малки разлики. Можете да откриете солни лампи в оранжево, розово, бяло и в градиране на кафяво и червено. Белите обикновено са най-скъпи по две причини. Първата е, че те не са много разпространени, тъй като парчетата от тази сол почти винаги са с червеникав цвят и неговите градиенти. Втората причина е, че белите са по-ярки, затова много хора ги предпочитат, но трябва да знаете, че за тях трябва да извадите повече евро от джоба си.

Оранжевото и червеното са най-често срещаните. Те също са много красиви, но вторите доста блокират преминаването на светлината. Ето защо е за предпочитане да купувате тези цветове само за използване върху нощното шкафче.

Размери и тегло

Ако ще купувате такъв камък онлайн, например чрез Amazon, трябва да помните, че става дума за големи и тежки камъни. От една страна, това винаги се отразява на разходите за доставка, а от друга, трябва да имате здраво и стабилно нощно шкафче, което да издържи теглото и размера на лампата.

Най-малките могат да тежат около 2 кг и да са с размери между 15 см височина и 12 см ширина. Гигантът тежи до 22 кг и е с размери около 38 см височина и 35 см ширина. Хубавото е, че колкото по-голям е размерът, толкова по-голяма е перспективата за по-голяма йонизирана зона.

Малкият може да обслужва пространство от 2 квадратни метра, докато по-големият йонизира площ от 9 квадратни метра.

Форма

Дизайнът на лампата също трябва да бъде оценен, преди да се сдобиете с нея, тъй като може да варира. Има еднотипни пирамидални презентации със суров минерал, сякаш току-що извлечен от планината.

Има и такива, издълбани с форми и фигури, изваяни в камъка, или изработени с няколко парчета, изрязани в метална кошница. Последният тип често се нарича купа за огън.

Напрежение и вид на крушката

Тъй като нощните лампи са нощни, те се нуждаят само от определени видове крушки с ниско напрежение. Въпреки това производителите и продавачите почти винаги включват крушката с най-голяма мощност, която ще издържи на лампата, за да осигури повече светлина.

Основа на лампата

Тя винаги трябва да е достатъчно здрава, за да издържи тежестта на парчето сол. Някои от тях са изработени от дърво или метал. Освен това, в зависимост от дизайна на лампата, ако тя е ръчно издълбана, понякога основата също е издълбана от самия камък. В такива случаи е необходимо да поставите дебела покривка или парче филц върху масата и под лампата. Това предотвратява раздробяването на камъка или надраскването на масата.

Предимства на лампата със сол от Хималаите

Сред предимствата на това оригинално устройство можем да кажем, че има няколко неща, например:

Те подобряват съня:

Те са отлични нощни лампи не само заради приглушеното си осветление, но и заради спокойния си и отпускащ вид. Тяхната топла светлина ви приканва към спокоен сън, далеч от синята светлина на мобилните телефони и компютрите, която прави точно обратното.

Те почистват въздуха и успокояват алергиите:

Тъй като са източници на отрицателни йони и неутрализират бактериите и микробите във въздуха, те позволяват на хората в близост да подобрят дишането си и да избегнат болести и алергии.

Цветотерапия:

За тези, които се чувстват депресирани или тревожни, общият оранжев оттенък на тези лампи има тенденция да подобрява настроението и да го стабилизира.

Фалшива солна лампа Как да не попаднете в капана?

На пазара лесно се предлагат както оригинални, така и имитиращи изделия. За да не попаднете в капани и да си купите истинска лампа, която наистина предоставя всички ползи, ето няколко съвета как да разпознаете фалшивата хималайска солна лампа.

  1. Тя е бяла и много евтина:

Невъзможно е лампата с бяла сол да е евтина. Те са много редки и необичайни. Поради това цената им винаги се увеличава. Също така защото обикновено са много по-ярки. Така че не очаквайте да платите по-малко от 40 евро поне за един от тях.

  1. Той е много тежък и осветява отлично:

Колкото по-голям е размерът и теглото, толкова повече сол има, очевидно? Много е трудно много голяма и плътна лампа да се освети забележимо. Така че модел, който прави това, не може да бъде истинска азиатска сол.

  1. Няма да се счупи за нищо:

Няма как! Солта е сол, а не стомана. Ако сте я изпуснали или пратката е пристигнала с повреда, а лампата е все още в перфектно състояние, може да се усъмните в нейната автентичност. Без значение колко твърд и компактен е камъкът, след удар трябва да се появят драскотини.

  1. Не се влияе от влага:

За по-дълъг живот нощната лампа трябва да се поставя на хладно и сухо място. Влагата и топлината могат да влошат дизайна на камъка и да го накарат да започне да се свива или да се свива. Лакмусът е да го избършете леко с влажна кърпа. Ако се оцвети малко и започне да се поти, можете да се радвате, че лампата ви е истинска. Ако не, не сте направили добра инвестиция.

  1. Здравето не се подобрява:

Ако след две седмици не започнете да усещате подобрение в атмосферата, ако кихането, кашлицата и алергиите не са намалени... Ако не спите по-добре и не сте по-весели, за съжаление вашата лампа не е полезна като истинските.