Хладилник

mejor-nevera-para-furgoneta

Когато отивам на къмпинг , едно от нещата, които ме притесняват най-много, е къде да съхранявам храната си, затова реших да намеря най-добрия хладилник за фургон на пазара , такъв, в който мога да нося всичко удобно и да запазя храната си прясна - нещо, което не беше възможно в миналото.

Последното нещо, което искате да направите, когато пътувате, е да прекалите с разходите, така че разхищението на храна не е опция и за да не се случи това, е важно да си вземете качествен хладилник , който да съхранява храната ви и да бъде преносим, така че да може да бъде в караваната без никакви проблеми.

Ако, подобно на мен, търсите най-добрия хладилник за вашия ван, имам добри новини, попаднах на някои модели, които ме изненадаха, тъй като те имат всичко необходимо, както и достъпни.

Най-добрите охладители за микробуси

Кой е най-добрият охладител за микробуси?

Между търсене и търсене открих, че има различни модели хладилници за каравани, можете да намерите конвенционалните, които са компресорни , или също тривалентни хладилници , които имат различна система, тъй като работят чрез химически реакции.

Съществуват и електрически, термоелектрически и газов, но изборът на правилния модел за ван ще зависи от вашите нужди и, разбира се, от бюджета ви.

За човек, който тепърва започва да навлиза в света на караваните, намирането на правилния модел хладилник може да бъде малко объркващо, затова с това сравнение, ще ви помогна да улесните търсенето си.

Ето и най-добрите хладилници за микробуси:

1. 24 L електрически мини охладител с компресор за кемпери BLUEFIN' /]

С цифров дисплей, компактен и преносим

41NyS-ZNMTL

КУПИ СЕГА

Мислейки за любителите на природата и пътуването, за да се насладят на добър къмпинг, но с удобствата на дома, хората от Bluefin ни предлагат мини хладилник, идеален за вашия кемпер, който може да поддържа температурата на напитки като газирани напитки, вина, вода и игри, както и на храната, която взимате със себе си по време на всяко приключение и която трябва да се поддържа в диапазона от 18°C до 10°C.

Едно от най-хубавите неща на това устройство за охлаждане е, че то има лесен за четене дисплей, което улеснява настройката и проверката, докато сте зад волана. Освен това е компактен, преносим, лек, лесен за инсталиране и поддръжка.

Що се отнася до необходимото захранване, той поддържа 12, 24, 100 и 240 V и може да бъде включен към запалката за цигари.

2. 30 L електрически охладител за кола 12/230 за кемпер ван Gio Style

С екологична функция

31DPxZywfoL

КУПИ СЕГА

Продължаваме списъка с препоръчани продукти, които мога да ви предложа, когато отивате на семейни пътувания и къмпинг дейности в колата си, е линията Shiver на Gio Style , която ни представя 30-литров мини хладилник, който ви дава достатъчно място за вертикално съхранение на до 46 кутии или двулитрови бутилки.

Що се отнася до този уред, харесва ми и фактът, че той работи перфектно на 12V-230V и е от енергиен клас A+++, което го прави чудесен уред както за дома, така и за пътувания с кола, благодарение на системата за захранване.

Друга негова особеност е, че е произведен от полипропилен, който е подходящ за контакт с храни, и включва бутон с LED светлина на капака, така че да можете удобно да регулирате ефективността на охлаждане в режими Plus, Cool и Ecological.

3. EZETIL 770620 MIRABELLE 12V термоелектрически охладител

Стилен и преносим

41qZXtV1WCL

КУПИ СЕГА

Следващото предложение, което мога да направя по отношение на преносимите охладителни системи за вашия автомобил, е от марката Ezetil и нейния модел Mirabelle 770620, тъй като тя е не само елегантна, но и напълно функционална, преносима и просторна, тъй като вътре можете да съхранявате 1 бутилка от 1,5 л и до 24 кутии с напитки от 0,33 л всяка.

Неговата технология е най-съвременна по отношение на охлаждането, тъй като има система на Пелтие и пълноценна сърцевина от EPS пяна - характеристики, които ще ви позволят да постигнете равномерна температура в цялото отделение и във всички посоки по равномерен начин.

Ето защо, ако обичате да ходите на плаж или да къмпингувате в красиви гори и пейзажи, това може да е подходящата алтернатива, за да се наслаждавате на храната и напитките си винаги студени.

4. E-Box AB26 Ac Dc EU (24) AmazonBasics

За охлаждане и отопление

31653ig90aS

КУПИ СЕГА

Това е преносим хладилник и също термоелектрически, което означава, че работи свързан към запалката на автомобила, което е доста удобно.

Идеален за тези, които търсят малък , но функционален хладилник, който съхранява храната в хладилник с температура до 18°C под стайната температура , а ако се нуждаете от топлина, можете да получите и нея, тъй като има опция за отопление.

Той има удобен дизайн, достатъчно място за съхранение и е екологичен, тъй като има режим за пестене на енергия.

5. хладилник Mobicool Q40 AC/DC

Охлажда до 20°C под стайната температура

41VntfAIC5L

КУПИ СЕГА

С този хладилник от марката Mobicool можете да запазите цялата си храна и напитки в отлично състояние по време на къмпинг, тъй като той е идеален за охлаждане и запазва температурата много добре.

Това е хладилник с вместимост от около 39 литра, с алуминиев корпус, който го прави много устойчив, той също е преносим и термоелектрически.

Друга негова основна забележителност е, че при работа не издава много звук, което го прави отличен вариант за закупуване на.

6. Хладилник 9105330190 Dometic Waeco

Разполага с USB гнездо за зареждане на устройства

31kM00XsjYL

КУПИ СЕГА

Това е един от най-комплексните модели и на страхотна цена, която ще ви гарантира добра инвестиция на пари, тъй като е с много добро качество.

Това е термоелектрически хладилник с вместимост 34 литра, който може да се използва както като хладилник, така и за отопление. С този хладилник можете да охлаждате или затопляте любимите си храни и напитки, а в горната му част има и люк, който улеснява изваждането на бутилка от вътрешността.

7. Хладилник Klarstein HEA6-GeheimversteckS

Малък

41c65vla7xL

КУПИ СЕГА

Това е най-малкият и най-достъпният модел в това сравнение. Това е мини хладилник с вместимост 17 литра, което го прави идеален за малки пространства, като например малката кухня на каравана.

Сред качествата му са, че има температурен регулатор за регулиране на желаната температура между 4,5 и 15°C, изключително тих е, има вътрешно осветление и не консумира много енергия.

Това е идеалният охладител за съхранение на закуски и напитки, най-добрите спътници за един ден на къмпинг.

Четирите вида охладители за ванове

mejor-nevera-para-furgoneta

Първо, има пасивни охладители, които просто използват лед, за да поддържат ниски температури във вътрешността, след това по-разпространените термоелектрически охладители, които са свързани към запалката на автомобила, т.е. там, където се палят цигари и работят с 12 волта.

Съществуват и компресорни охладители , които предлагат висока ефективност въпреки ниската си консумация на енергия, а някои модели дори имат хладилник. И накрая, има модели тривалентни или абсорбционни хладилници, които се различават от останалите, тъй като работят с комбинация от електричество и газ.

Пасивни хладилници или хладилници с торбички

Този тип хладилници се характеризират с използването на пакети с лед, гел или бутилки със замразена вода, за да се запази храната вътре и да се поддържа добра температура на напитките.

Те се използват широко в къмпингите, тъй като могат да поддържат температурата в продължение на много дни, без да се разтопят. Освен това те обикновено са най-евтините модели охладители , така че ще бъдат най-добрият избор, ако разполагате с ограничен бюджет.

Термоелектрически охладители

От друга страна, тези охладители са най-разпространените и най-търсените по различни причини, сред които се открояват ниското им тегло, способността им да охлаждат много градуси под стайната температура .

Те са идеалните съюзници, ако разполагате с някакъв постоянен източник на енергия, като слънчевата енергия например, тъй като са склонни да разреждат батерията на караваната доста бързо.

Компресорни охладители

Компресорните охладители работят по същия начин като охладителите, които имаме вкъщи, те са механични и имат отлично качество на охлаждане. Нивото на потребление на енергия зависи от външната температура, тъй като колкото по-висока е тя, толкова повече енергия е необходима за работата им, но това не се отразява на вътрешната им температура.

Този тип хладилници са с най-добра производителност сред всички модели, въпреки че обикновено са по-скъпи.

Тривалентен или абсорбционен хладилник

Този тип хладилници използват различни механизми за работа, т.е. използват електричество и газ , който обикновено е газ пропан, могат да охлаждат до 30 °C под температурата на околната среда и са изключително тихи, което ги прави идеални за къмпингуване .

Какъв тип охладител за микробуси да изберете?

Има различни фактори, които трябва да вземете предвид, преди да купите хладилен фургон, като основните са пространството, с което разполагате в караваната, колко сте готови да похарчите и кой от всички модели отговаря най-добре на вашите нужди.

Термоелектрическите хладилници са идеални за малки пространства, както и за достъпни и ще бъдат печелившият вариант, ако имате постоянна енергия в фургона, като слънчева или вятърна енергия.

От друга страна, тривалентните охладители имат голям капацитет на охлаждане, тихи са и при правилна грижа могат да служат много дълго време, като техният недостатък е, че при много горещ климат могат да имат затруднения с охлаждането, тъй като нямат достатъчно въздушен поток в системата си.

Компресорните охладители имат големи предимства, тъй като охладителният им капацитет не се влияе от никакви обстоятелства или температурни промени, предлагат се в много размери и дизайни, а компресорът им не използва постоянна енергия.

Основите, които трябва да знаете за охладителите за фургони

Ако нямате представа какво представляват охладителите за фургони и сте новак в света на охладителите за фургони, трябва да знаете основите и основите.

Тези охладители работят по малко по-различен начин от тези, които имате у дома, главно защото не консумират толкова много енергия, преносими са, заемат малко място, така че са най-добрият избор за пътуване и къмпингуване. Те се класифицират в различни модели, както вече беше споменато в статията.

Поддръжка на охладители за фургони

Тези видове охладители, които са малък компресор или има модели, които дори нямат такъв, изискват постоянна поддръжка, за да се гарантира, че те продължават да функционират правилно.

Охладителите за фургони разполагат с множество възможности за използване на енергия

Такъв е случаят с охладителите, които работят с различни видове енергийни източници, като например тривалентните охладители, които освен че използват електроенергия, която може да бъде 110 вата или 120 вата, използват и газ , за да работят.