Храна за котки

mejor-pienso-para-gato

Всички познаваме разочарованието от това, че кабел внезапно престава да излъчва електричество, преди няколко месеца ми се случи със зарядното за лаптопа ми. Знаех, че вероятно някой вътрешен компонент е бил изключен.

Беше много неудобно, използвах нож и в крайна сметка го повредих напълно. Трябваше да си купя нов - извън бюджета и много скъп. Заради бъдещи неудобства реших да си купя най-добрата машина за сваляне на кабели и да спестя доста пари, като извърша ремонта сам.

Хайде, сигурно сте имали подобен опит. Искам да ви помогна и да ви спестя цялото търсене, което трябваше да направя аз. По-долу ще намерите списък за сравнение, от който можете да изберете най-подходящия за вас.

Не знаех за тези инструменти и, повярвайте ми, процесът на търсене беше доста сложен. Това не е толкова просто, колкото да напишете в някой онлайн магазин 'cable stripper' и това да е всичко; има няколко фактора, които трябва да вземете предвид, за да получите най-доброто съотношение цена-качество и най-добрата производителност на инструмента, който ще ви позволи да извършвате прости ремонти.

Всеки качествен инструмент ще има здрава конструкция с добър захват, който ви позволява да го държите без проблеми. Ще откриете много варианти, които ви предлагат панацея, но в крайна сметка се оказват провал. След задълбочено проучване на пазара, ето моите резултати с най-добрите устройства.

Най-добрите устройства за отстраняване на кабели

Кое е най-доброто устройство за отстраняване на кабели?

Когато избирате машина за сваляне на проводници, първото нещо, което трябва да обмислите, е качеството на нейната конструкция, избягвайте на всяка цена инструменти с ниско качество или на цена, която изглежда много ниска, защото в крайна сметка ще трябва да замените повреден инструмент с друг с по-добро качество, което в крайна сметка ще доведе до по-високи разходи.

Той трябва да има ергономична дръжка, която да ви позволява да държите инструмента по безопасен и удобен начин, а също така се препоръчва да има изолация на дръжката, въпреки че при работа с него електрическата връзка трябва да бъде изключена.

От съществено значение е също така да можете да работите с широк диапазон от дебелини на кабелите, като повечето устройства за отстраняване на проводници са предназначени за AWG между 0 и 40.

Ето от най-добрите устройства за отстраняване на кабели:

1. Автоматична машина за сваляне на проводници STANLEY FMHT0-96230

Произведена от хромирана стомана

41E1+SXPPtL

КУПИ СЕГА

Ако търсите напълно полезен и универсален инструмент за сваляне на проводници от 10 до 22 AWG и дори за свързване на някои съединители, една от най-надеждните алтернативи са автоматичните клещи Stanley от Stanley, които предлагат ергономична, широка и лесна за хващане дръжка, за да направят ремонта и регулирането на електрически системи удобни и стабилни.

Дръжката е изработена от хромирана кована стомана и е термично обработена, за да гарантира здравина и издръжливост при тежки условия на работа. Той има регулатор за рязане, който осигурява наистина добър натиск и прецизност, дори когато трябва да се работи с изключително тънки проводници.

И накрая, като се направи пълен преглед на работата на инструмента и се сравни с други конкурентни инструменти, може да се види, че съотношението между цена и качество е ненадминато, особено когато става въпрос за продукти на тези производители.

2. Мултифункционална и регулируема кабелна ножица ATPWONZ

41dQorpY9AL

КУПИ СЕГА

Друга отлична алтернатива за прецизна работа с електрически инсталации, която препоръчваме в тази селекция, са продуктите на марката Atpwonz , , които не само предлагат кабелна стриптийзьорка с приятен дизайн и ярки цветове за бързо намиране в куфара с инструменти или когато трябва да работите на открито в тъмна буря, но и са проектирани така, че да осигуряват удобно, нехлъзгащо се усещане в ръката, особено когато времето е малко и натискът за завършване на работата става незаменим.

Благодарение на здравата челюст и копчето за регулиране, тя е идеална за отрязване на единични или множество нишки от проводници 10-24 AWG с дебелина до 6 mm. Освен това има саморегулиращ се механизъм, вграден резец за тел и изключително остро острие за тел, което осигурява прецизни и лесни разрези.

41hYxd7Q-VL

КУПИ СЕГА

Със или без машина за сваляне на проводници, процесът на отстраняване на обвивката на кабел често е доста тромав, а защо не и труден. Поради тази причина със сигурност ще се зарадвате на тази великолепна автоматична машина за сваляне на кабели, която има завидна производителност при кабели с дебелина от 2,5 до 0,05 квадратни милиметра.

Съсредоточена върху осигуряването на издръжлив инструмент с дълготрайна производителност, марката Jonard произведе режещо острие с капацитет, който ще ви позволи да извлечете повече от 30 000 ленти. Очарователно, нали? Супер достъпната му цена го прави много примамлив за носене.

4. Професионална машина за отстраняване на кабели T20090 Jokari

51B9G87ymCL

КУПИ СЕГА

Сега извършването на този вид работа ще бъде наистина лесна задача. Универсалната му конструкция ще ви позволи да работите и режете кабели с голяма дебелина и изработени от PVC. Капацитетът му е 6-16 квадратни милиметра или 10-5 AWG.

Подчертавайки малко производството му, забелязваме, че той е изработен от полиамид, подсилен с фибростъкло, което ще осигури доста дълга издръжливост и завидна устойчивост на удари. Дръжката му е ергономична, а прилагането му е доста лесно за регулиране, като се постигат отлични резултати.

41Ri4LXEctS

КУПИ СЕГА

Тази професионална машина за сваляне на проводници, предлага на пръв поглед солидно качество на външния вид, особено благодарение на пластмасовото покритие с армировка от фибростъкло. Употребата му е опростена благодарение на автоматично адаптиращите се остриета в зависимост от дължината на кабела.

За да си спестите неприятности, можете да сменяте държачите на ножовете и да режете материали с PVC изолация. Той работи с еднаква производителност върху тънки и здрави проводници. Стана много популярен благодарение на цената и производителността си. Съвсем приемлива опция.

41deJEShpzS

КУПИ СЕГА

Тази машина за сваляне на коаксиални кабели е уникална по рода си. Професионален инструмент, който съобщава за промишлени и домакински приложения, отчасти благодарение на удобния си и дебел дизайн, позволяващ много по-лесно и спестяващо време приложение. Дължината му е до 190 мм.

Теглото му е 180 грама, което няма да натовари ръката или рамото ви, когато работите с големи дължини, които трябва да бъдат отстранени. Номиналът на AWG е до 10-28, или 0,08 и 6 mm2. Дръжката е с достатъчно разстояние, за да може ръката да се позиционира удобно за добро сваляне.

7. евтин нож за сваляне на проводници Knipex

51Vnl9KD3sL

КУПИ СЕГА

Какво бихте казали, ако ви кажа, че можете да намерите по-евтин продукт с по-добра производителност? Марката Knipex се стреми да осигури здрав и издръжлив продукт, който осигурява професионална работа с множество проводници до 10 mm2 и единични проводници 6 mm2.

Независимо от това интелигентната конструкция позволява саморегулиране според размерите на кабелите, така че да се извършва сваляне на изолацията, без да се поврежда клемата. Работи без проблем с гумени и PVC материали. Вече можете да инсталирате безпроблемно тези красиви ключове с мраморно покритие .

Ръководство за покупка: Най-добрите устройства за отстраняване на кабели

pienso-para-gato-300x200

Въпреки че всички тези продукти изглеждат сходни на пръв поглед, те са много различни, когато започнете да ги използвате. Има много неща, които разделят всеки от тях. За да направите правилния избор за вас, трябва да вземете предвид ключови аспекти. Открийте ги накратко.

Конструкция - Като всеки продукт, който купувате, трябва да вземете предвид качеството на изработката му. Повечето от тях са изработени от закалени метали като стомана или титан. Обикновено те имат гумирани дръжки за максимален контрол. Избягвайте евтините модели поради слабата им конструкция.

Захват - За да можете да използвате това устройство, трябва да можете да го държите много стабилно. За целта е необходимо да имате здрав захват. Някои модели имат гумирани дръжки за по-добро сцепление, докато при други тази функция липсва.

изрези за клеми - Добрият продукт има няколко различни AWG изрези за клеми. Всеки различен проводник, който вероятно ще оголвате, има AWG рейтинг между 0 и 40. Тези устройства са проектирани с клеморези, които са специално предназначени за поставяне на всички проводници в различни стандарти. Уверете се, че избраният от вас уред е проектиран да работи с конкретния проводник, който трябва да отстраните.

Лесна употреба - Някои от тези продукти могат лесно да се поставят около кабела, което ви позволява да ги свалите бързо и без много усилия. Някои опции са по-малко функционални и прецизни, което ги прави по-трудни за използване.

Използване на тел за сваляне

Equipar-Magazine

Този процес е от съществено значение за всеки проект, който е електрически. Това е просто безопасно отстраняване на външния слой на изолацията, без да се уврежда вътрешният. Съществуват различни кабели, които се нуждаят от сваляне, и всеки от тях има свой собствен механизъм, който трябва да се следва. Запознайте се с тях.

Електрически кабели - Те изискват прецизност и концентрация. Въпреки това, с опит и подходящ инструмент, отстраняването на електрически проводници е сравнително лесно. Използвайте нож или клещи за сваляне на проводници, като ги втривате в обвивката с лек натиск, но без да я режете.

Комуникационни кабели - Използват се за бърза линия за интернет връзка. Тези кабели са малки и за отстраняването им най-вероятно ще е необходимо използването на инструмент за отстраняване на оптични кабели , за да се избегне повреждането на кабелите по време на процеса.

Тънки кабели - Те са много лесни за повреждане и изискват голямо внимание и прецизно изрязване.

Кабели с пластмасово покритие - Тези кабели изискват двуетапен процес за ефективно отстраняване на изолацията. Използвайте подходящ инструмент и вкарайте обвивката в отвора на инструмента, който съответства на диаметъра на кабела. Стискайте и плъзгайте инструмента, без да наблягате много, за да отстраните изолацията.

Инструменти за кабели - избор на правилния инструмент

Ножици за отстраняване на изолацията на проводници - Тези модели се използват за отстраняване на изолацията на електрически кабели за осъществяване на контакт. Съществуват два основни вида: ръчни и автоматични.

Фрези - Фреза е модел, който обикновено се използва за рязане на алуминий, стомана и желязо. Някои варианти имат изолирани дръжки, които гарантират, че няма да бъдете засегнати от силата на проводниците, с които работите.

Клещи - Тези клещи действат като ножица - подобно на клещи - тъй като имат два лоста, прикрепени към опорна точка. Вместо пили обаче те имат лостове, които служат за притискане на обекта, след като скобата се затегне. Съществува голямо разнообразие от тези продукти, за различни цели, като например за разпръскване или за извършване на пресоване.

кримпер - Това устройство обикновено се използва за закрепване на конектор към края на кабел. Те приличат на клещи, но могат да съединяват две парчета метал или други пластични материали. Тези кримпери деформират едното или двете парчета, които държат заедно.