Храна за риби

mejor-comida-para-peces

Когато аквариумът с рибки стане отвратителен и мирише ужасно, започвате да се чудите дали не е повреден филтърът или онази странна храна, която сте купили, защото е била по-евтина. Това ми се случи с аквариума , който имаме вкъщи. Проверих добре и тъй като всичко работеше правилно, реших да потърся по-добра храна за риби.
Ако не сте специалисти, не бихте могли да знаете, че неподходящата храна за риби може да доведе до тежко замърсяване на животните в езерото и водата, в която плуват, и да доведе домашните ви любимци до смърт, без да имате друг избор.
Тогава, точно в този момент, чувате за това и си мислите: Ах! Ето защо моята златна рибка, моята рибка бета или моята рибка кои, издържаха по-малко от месец!

Най-добри храни за риби

Коя е най-добрата храна за риби?

Поддържането на тези малки животинки в добро здраве и енергия, не е лесна задача и едно от най-важните неща е да ги храните правилно. Даден фураж, под формата на таблетки, течност, люспи или гранули, ще бъде добър, ако осигурява на вашите риби, тропически или студеноводни, минерали и витамини , необходими за техния дневен прием.
Но трябва да добавите няколко други качества към продукта, който ще купите, за да не притежава същите качества, които имах аз. Например, че няма много остра миризма и че има вкус, който им харесва.
Разбира се, трябва да вземете предвид вида на домашния любимец, който имате у дома. Изборът на нещо с добро качество и марка за тях ще бъде основна гаранция за вашето спокойствие, здравето на рибите и красотата на вашия аквариум или аквариум. Ако искате нещо, препоръчано от човек с опит в тази област, оставям ви този сравнителен с това, което смятам за 5-те най-добри храни за риби.
Ето и най-добрите храни за риби:

1. лятна храна за риби Sera KOI 7018

51MB7V5dM3L

КУПИ СЕГА

Тези, които имат у дома риби кои, могат да разгледат тази храна, която е специално създадена за храненето им през лятото. Тези малки сладководни рибки изразходват много енергия, а при по-високи температури - още повече, така че се нуждаят от достатъчно хранителни вещества.
И едрите, и дребните риби поглъщат тази храна и хубавото е, че тя оставя много малко остатъци във водата. Само се уверете, че го поставяте, когато времето е над 17°C.

2. храна за тропически цветя

51jmc22oCuL

КУПИ СЕГА

Собствениците на цветя рогати риби ще оценят тази храна, специално създадена за тях. Те са под формата на гранули и не се разтварят лесно във вода. Това позволява на рибите да дойдат и да я изядат бързо. Чудесно е, че не създава бъркотия в езерото. Те много харесват вкуса на кората.
Формулата на този фураж съдържа Спирулина, естествена съставка, която укрепва имунната система и прави цветовете на рибите ви по-ярки и красиви.

3. 3,5 л храна за топлолюбиви риби Badis

41df943JIbL

КУПИ СЕГА

Ако имате риби като Tetra Neon, които са с амазонски произход, или клоуни, които идват от Тихия океан и са топлолюбиви риби, се нуждаете от храна с достатъчно витамини, минерали и естествени хранителни вещества, за да ги поддържате здрави и енергични.
Този продукт има тези компоненти в състава си, както и микроелементи, които са много удобни за рибите от тропически води. Тя е полезна и за вас, защото е в добро количество, за много риба или за дълго време.

4. Храна за дънни риби Tetra Wafer Mix

51lRMxtGgJL

КУПИ СЕГА

Има хора, които освен риби обичат да имат миди и малки раци, за да оживят аквариума. Ако сте един от тези хора, тази храна ви е необходима, защото е адаптирана към всички тези малки животни.
Чистачите на дъното обичат тези дискове и с удоволствие ще ги ядат, а хубавото е, че формулата им съчетава храна за месоядни животни (кафявите) и за тревопасни (зелените), така че не е нужно да се притеснявате, че ще купувате два различни вида храна.

5. JBL Premium гранулирана храна за риби

41ebwgtWzZL

КУПИ СЕГА

За да не се усложнявате прекалено, можете да купите храна, подходяща за всички видове риби. Този продукт, който се предлага на гранули и на хапки, има точно това предимство. Освен това подпомага здравословния растеж и ярките цветове на вашите риби. Това е така, защото във формулата му има крил и омега 3.
Препоръчва се да се използва за хранене веднъж или два пъти дневно, освен ако нямате много млади рибки, които трябва да се хранят 3-4 пъти дневно.

Видове храна за риби

Разнообразието е подправката на живота и затова трябва да сте внимателни при избора на вида храна, която да задоволи mejor-comida-para-peces

вашите риби. Ще обясня накратко видовете храни, които ще намерите на пазара, и ще ви кажа предварително, че е възможно да намерите такива, които ще ви накарат да похарчите много пари, но има и други, които са много добри и по-евтини или просто по-достъпни.

Жива храна

Те вървят ръка за ръка с риби, които са предимно насекомоядни и се наслаждават на водни или сухоземни насекоми. В този клас се срещат ларви и копеподи, като например солените скариди. Групите риби, които ядат тези храни, получават чудесни източници на протеини и витамини, но има една малка подробност, която може да работи срещу тях и трябва да сте внимателни.
Живата храна може да пренася паразити и вируси, които могат да навредят на здравето на домашните ви любимци и на качеството на водата. Затова, преди да сложите ястието на масата, не забравяйте да измиете тези храни с много вода.

Замразена храна

Най-голямото предимство на този вид храна, от която има голямо разнообразие, е, че тя има голяма хранителна стойност и може да се съхранява за по-дълъг период от време. Въпреки това трябва да сте наясно с условията на устойчивост на тази храна и с това до каква степен тя може да се съхранява в замразено състояние, без да губи количеството витамини и хранителни вещества, които съдържа в прясно и естествено състояние. Вероятно си спомняте, че екстремните метеорологични условия могат да повлияят на хранителната стойност на някои храни.
Тези храни са много подобни на живите храни, само че са замразени. Става дума за дъждовни червеи, ларви, планктон, крил, солени скариди и др.

Дехидратирани храни

Когато се мисли за храна за риби, човек се сеща за този вид храна. Те се обработват и съхраняват много лесно, именно защото имат много ниско съдържание на влага. Ето защо те са станали толкова популярни с течение на времето.
Те се предлагат в различни форми и размери и се приготвят в различни формули, за да отговарят на изискванията и предпочитанията на всеки вид. Предлагат се за месоядни, тревопасни и всеядни животни или комбинирани. Ще намерите вафли, гранули, таблетки, в блокове и др.

Дехидратирани замразени храни

Специалистите препоръчват да се поставят различни видове храни, за да се задоволят най-добре основните хранителни нужди на тези водни животни. Замразената дехидратирана храна за риби също е добър вариант. Те съдържат същите съставки като повечето други храни и имат допълнителното предимство, че могат да плуват дълго време на повърхността на водата, докато рибите решат да ядат, което предпазва качеството на водата и предотвратява замърсяването.

Храна на люспи

Основното ѝ предназначение е да служи за храна на морските риби и рибите, живеещи в общности. За да не се карат за храна. Освен това, тъй като има по-кратък срок на годност от други видове храна, се препоръчва за големи, гладни риби или големи групи риби. След по-малко от три месеца отворената опаковка трябва да се изхвърли, защото може да е повредена или да е загубила хранителната си стойност.

Спирулина

Така се наричат изсушените водорасли и мога да ви кажа, че те са полезни не само за рибите в аквариума, но имат хранителна стойност и за хората. Видове като цихлидите, тилапията, клоуните, скаридите, шарана, зебрата и сома са тези, които имат най-голяма полза от храната, приготвена със спирулина. Препоръчва се дори винаги да се включва в диетата, поне 2%.

Какво да търсим в най-добрата храна за риби?

Преди всичко трябва да сте наясно от какво се нуждае рибата в зависимост от вида, породата и хранителните ѝ предпочитания. Месоядните животни и ловците определено няма да ядат същата храна като тревопасните например. Знаейки това, можете да търсите добре, като проверявате етикетите и коментарите на други любители на езерата, коя е най-подходящата за вас.
Този, който отговаря на всички изисквания на вида, който притежавате, заслужава да бъде наблюдаван и взет у дома.
Ако обаче нямате опит и тепърва започвате да се занимавате с отглеждане на аквариуми, риби и други подобни, предлагаме ви да започнете със сладководни и тропически риби. Те се хранят и поддържат най-лесно, тъй като грижите за тях са по-прости.

Колко храна давате на рибките? Кога е прекалено много?

По принцип всяка храна има свои препоръки, но количеството зависи от размера на рибата, вида и породата, към която принадлежи.
Всъщност, ако следвате тези препоръки, това ще бъде въпрос на проба и грешка, на изпитване на това, което рибата понася или не понася всеки път, когато се храни. Все пак опитвайте с малки количества, за да не прекалите с храненето и да не замърсите водата.

Колко пъти на ден трябва да се хранят?

Отговорът на този въпрос на практика е същият като на предишния. Всичко зависи от вида на рибата. Някои риби са доволни да се хранят само веднъж дневно.
Ако препоръките на опаковката не ви дават пълна сигурност, можете да се консултирате с опитен ветеринарен лекар или с акваристи.

Как трябва да се съхранява и консервира храната за риба?

За да избегнете проблеми с повредена храна, трябва да се опитате да донесете вкъщи запаси за един месец и да ги съхранявате в хладилника. По този начин можете да ги предпазите от консумация на развалена или загубила хранителната си стойност храна.

Може ли рибата да яде хляб? Забравих да купя храната

Определено не. Те го обичат, без съмнение, но виждали ли сте някога хляб да расте на дъното на река, езеро или в морето? Хайде! Това е лудост.
Хлябът може да бъде много вреден за здравето на всяка риба, тъй като при приготвянето му се съдържа мая. С водата дрождите набъбват и могат да причинят сериозни храносмилателни проблеми на домашните ви любимци, включително тежък запек, който може да доведе до смърт. Ясно ли е това?

Мога ли да храня рибите си с кучешка храна?

Може и двете да се наричат храна, но няма две неща, които да се различават повече едно от друго, отколкото храната за кучета и храната за риби. Дългосрочното хранене с тях на вашия сом например ще доведе до сериозни хранителни дефицити.
Кучетата не ядат крил, не ядат водорасли, не ядат морски насекоми, така че храната им няма да подхрани рибите в аквариума ви, те ще се разболеят и ще умрат. Ако не искате това да се случи, не го хранете с кучешка храна.

Какви са съставките на храната за риби?

Много видове фуражи съдържат общи съставки, които подхранват повечето риби. Разбира се, както вече споменах, в зависимост от хранителните предпочитания на животното има неща, които то ще яде, и такива, които няма да яде.
Все пак мога да обясня по-подробно някои от основните съставки, които ще намерите например в замразената храна за вашите риби.

Cyclops:

Произхожда от сладководни води, среща се често и е копепод. Може да се срещне в бавно движещи се водни басейни, например езеро с известно течение, или в застояли води, например езера. Тя съдържа голямо количество хранителни вещества и е отлична за малки рибки.

Krill:

Гледахте ли филма на Disney 'Търсенето на Немо'? Може би тогава ще разберете какво е крил. Това е дребно ракообразно, но е любимата храна на сините китове. Той е чудесен за хранене на аквариумни рибки, особено ако те са месоядни. Предлага се в замразено състояние, а не под друга форма.

Солена скарида:

Тя е чудесно средство за укрепване на имунната система и затова често се използва от развъдчиците за хранене на размножаващите се риби преди чифтосване. Тя съдържа много важни хранителни вещества за рибите в аквариума.

Daphnia:

Някои хора я познават по-добре като водна бълха или водна лиа. Това е сладководно планктонно кладоконидно ракообразно, което често се използва при храненето на млади водни животни. Тя съдържа голямо количество витамини и тъй като е малка, може да се усвои много лесно.
Надявам се, че това ръководство ще ви помогне да поддържате здравето на вашите водни любимци. Не забравяйте да ни кажете какви риби имате и как се справяте с храната и почистването на аквариума.