Храна за хамстери

mejor-comida-para-hamster-1

Ако сте започнали да отглеждате гълъбчета и забелязвате, че те намаляват толкова много, че пеенето им не е същото, една от причините може да е, че нещо в храната им не е наред; и затова е време да отидете да купите най-добрата храна за гълъбчета.

Преживях същото. С допълнителния бонус, че моята влюбена птица беше дори с наднормено тегло и изглеждаше, че няма енергия.

Наистина ми беше много тъжно. Дори си помислих, че птицата ми е на крачка от живота, защото преди време на един мой приятел му умря птицата и той имаше подобна снимка като моята.

Упс, колко притеснително!

Най-добрата храна за гълъби

Коя е най-добрата храна за гълъби?

Независимо дали е евтин или не толкова достъпен и дори да е известна марка, важното е да има репутация, която да гарантира добро качество и да е 100% годен за консумация , защото от това зависи благосъстоянието на птицата.

Ето защо най-добрата храна за неразделни птици е тази, която осигурява адекватен баланс на въглехидрати, протеини, мазнини, витамини, минерали и вода, като се има предвид, че в зависимост от вида може да са необходими специфични фактори.

Преди да се спрете на някой от предлаганите на пазара варианти, разгледайте това сравнение на храни за влюбени птички, сред които бихте могли да откриете най-подходящата за нуждите на вашата птица.

Ето най-добрата храна за влюбени гълъбчета:

1. Храна за влюбени птички ZuPreem FruitBlend flavour

Плодов коктейл, съдържащ 21 витамина и минерала

51LQD3pSEbL

КУПИ СЕГА

Това е обещаваща храна , която се предлага и във формата и цвета на ябълки, банани, портокали, грозде и пъпеши, е идеално да се дава на птицата следобед, след като сутринта тя се е нахранила с плодове и зеленчуци .

Друг интересен факт за този продукт е, че той гарантира балансирано и пълноценно хранене, така че не е необходимо да се използват каквито и да било добавки.

 

2. Храна за гълъбчета Yagu NUTRIPLUS

Гарантира свежест и баланс

51G9jP813QL

КУПИ СЕГА

Във формат 5 кг това е атрактивен вариант за балансирано и здравословно хранене на гълъбчета и нимфи.

В допълнение към състава си, този продукт е опакован със система, която гарантира свежестта на всяка порция.

 

3. Храна за влюбени птици JARAD DELITY PLUS

Включва добавка от витамини, протеини и микроелементи

51r6yMbXanL

КУПИ СЕГА

Това е храна, която се предлага във формат 4 кг, съставена от подбрани семена, като канарско семе, конопено семе, конопено семе, белен овес, елда, шафран, както и червено и жълто просо.

Той е идеален за създаване на базов хранителен режим за влюбени птици, заедно с дажби от плодове и зеленчуци, наред с други меки храни.

 

4. Храна за влюбени птици Versele-Laga Loro Parque Mix

Осигурява естествено хранене

51EFSx+3W0L

КУПИ СЕГА

Тази храна за влюбени птици е идеална и за африкански папагал, тъй като освен че се състои от смес от подбрани семена, е обогатена с аминокиселини, витамини и минерали.

Във формат 1 кг тази храна за птици е чудесен вариант за допълване на други бели храни за балансирана диета, която укрепва здравето на птиците.

 

5. Vitakraft African

Най-пълноценната

Тази храна надхвърля традиционната смес от семена и предлага акациеви цветя, фурми, смокини и цветно просо от Африка за допълнителни протеини и мазнини

 

 

 

 

 

Тази храна надхвърля традиционната смес от семена и предлага акациеви цветя, фурми, смокини и цветно просо от Африка за допълнителни протеини и мазнини.

Освен това всичко е супер натурално и без изкуствени оцветители, захар, стари люспи и опасни химикали. Тя е доста пълноценна и можете да я използвате като добавка към обичайната смес или като ежедневна храна. Тя е разработена с помощта на ветеринарни лекари и експерти по птиците и ще ги накара да се чувстват така, сякаш се хранят в естествената си среда.

 

Какво е влюбена птица?

Agapornis не е нищо повече от малък род папагали , от който има осем видаmejor-comida-para-hamster-1

, произхождащи от африканския континент, а разновидността му сивоглав е от Мадагаскар.

Много интересен факт е, че агапорнисът се отличава от другите папагали по социалния си и любвеобилен характер. Не е изненадващо, че етимологично името agapornis идва от гръцкото agape (любов) и όρνις ornis (птица), а на английски език те се наричат 'lovebirds'.

Всичко това, в допълнение към факта, че генезисът им се дължи на силния моногамен съюз на папагалите и дългите периоди, през които чифтосаните птици прекарват заедно.

Тъжната част от тази история е, че средната продължителност на живота на влюбената птица е между 10 и 15 години.

Какво обичат да ядат влюбените птици?

В тази част видът, към който принадлежи въпросната нежна птица, има голямо значение.

По принцип влюбените птици обичат да ядат семена, плодове и зеленчуци, както и билки, но чернокрилите влюбени птици се наслаждават и на смокини и насекоми.

Освен това възниква конкретен казус, свързан с черните влюбени птици и техните специални хранителни изисквания към местните смокини, които биха могли да ги изложат на риск, ако се отглеждат в клетки.

Трябва ли да се притеснявате от това, което яде вашата влюбена птица?

Отговорът с две думи: Разбира се!

И причината е, че пренебрегването на тази тема може да доведе до различни здравословни проблеми за вашата птичка.

Трябва да се ръководите от мъдростта на вашия ветеринарен лекар и да сте в състояние постоянно да подобрявате диетата на вашия малък папагал в името на неговото благополучие.

С какво се хранят влюбените птици?

В допълнение към разнообразието от семена, растителност, плодове и ягоди, някои видове влюбени птици се считат за вредители в естественото си местообитание , защото нападат посевите на земеделските стопани.

С какво трябва да се храни една влюбена птица?

Най-общо казано, диетата трябва да бъде не само балансирана, но и разнообразна, за да осигури на вашата птица ефикасен източник на хранителни вещества и да избегне влошаване на здравето, което може да съкрати живота ѝ.

Вероятно си спомняте, че по-горе отбелязах, че влюбените птици обичат семена ; въпреки това не трябва да разчитате на тях за цялата храна на птицата.

Търговските смески често съдържат между 4 и 10 различни вида семена. Да, много съблазнително, но всичко това лесно може да се преведе като 'високомазнинни и високовъглехидратни пиршества за влюбени гълъбчета'.

От друга страна, има пръчици от просо и барове от семена, като първите - подобно на спрея от просо - водят до увеличаване на недохранването, а вторите - продукт от много семена, обикновено уплътнени с мед и захар, които не са пряко свързани с укрепването на любеницата.

При тези обстоятелства трябва да обмислите възможността да създадете с помощта на ветеринарния си лекар основна диета за вашата птица със семена и дори с просо, но най-вече с нови храни, като плодове и зеленчуци, за да не рискувате храносмилателната ѝ система или общото ѝ благосъстояние.

Крайният ключ! Най-добрият начин за хранене на влюбени птици

В тази част количеството и разнообразието имат последната дума.

Но преди да пристъпим към работа, важно е да отбележим, че ако в клетката има повече от една птица, законът изисква да се използват отделни чинии, за да може птицата в дъното на йерархията също да се храни.

Сега, в зависимост от размера на вашата птица, можете да поставите една до една и половина лъжици семена на ден в обикновена чиния, а върху тях - плитка чиния с мека храна, като порции плодове и зеленчуци или билки, например.

Разбира се, възможно е също така да премахнете чинията със семена от клетката и да я замените с чиния, съдържаща гореспоменатата храна.

Ако в същата клетка освен влюбени птици има и нимфи , за птицата-герой на този въпрос би било обещаващо да опита нови храни по примера на подобна на нея птица с горна китка.

И ако видите, че в края на деня в чинията остава храна, причината може да е, че сте сложили твърде много. Но никога не пропускайте да отидете при ветеринарния лекар и да следвате неговите препоръки.