Цветни лазерни принтери

svg%3E

Преди няколко години със съпруга ми решихме да създадем малка фирма за канцеларски материали, която се намира в много престижен квартал на града.

Почти всичко вървеше гладко, докато не започнахме да предлагаме печатни услуги. Изпробвахме модел, който доведе до катастрофи, похарчихме много пари за касети и резултатът беше наистина лош, а клиентите бяха ядосани.

Да не говорим за цветния печат! Това проклето нещо отнемаше мастилото на тъжна снимка и не можеше да погледнеш листа, защото при най-малкото триене изглеждаше като кожа, точно като картина на Моне. Всяко лице, което е поискало тази услуга, е било недоволно.

След всички тези трудности решихме да потърсим най-добрия цветен лазерен принтер на пазара. Точността и качеството на тези принтери ще ни донесат много точки при клиентите, след като ги пуснем в експлоатация.

Най-добрите цветни лазерни принтери

Кой е най-добрият цветен лазерен принтер?

Ако наистина се интересувате от добър цветен принтер, е важно да вземете предвид редица характеристики, които ще ви помогнат да купите подходящия за вас.

Точността на текста е от съществено значение за добрия принтер. Висококачественият лазерен принтер ще може да отпечатва ясно дори най-малкия шрифт. За да проверите, трябва само да направите сравнение .

Друга подробност е качеството на графиките, добрата машина ги прави да изглеждат напълно професионално, дори и най-евтините, трябва да погледнете внимателно на това.

Машината, която ви спестява повече пари за тонер и касети и работи с добро качество, без съмнение е добър принтер, това се дължи на две причини - те могат да пестят мастило, без да жертват качеството, и освен това печатат двустранно.

Размерът, скоростта на печат и цената също са качества, които трябва да вземете предвид. Ако се нуждаете от голям обем, бързият принтер ще бъде вашето спасение.

Ако все още не сте сигурни кой от цялата гама принтери е най-подходящ за вас, може да разгледате този списък. Вероятно тук ще намерите точно това, от което се нуждаете.

Ето от най-добрите цветни лазерни принтери:

1. Oki 407357 C301dn цветен лазерен принтер

Мощен и ефективен

svg%3E

КУПИ СЕГА

Марката Oki ви предлага изключителен продукт, който има 4 тонер касети и може да печата с високо качество и в цвят до 20 страници в минута.

Ако сте един от тези, които правят малки задачи за печат и дизайн, този принтер ще ви пасне добре, тъй като отговаря на високи изисквания, но не е с промишлен капацитет.

Можете да го ползвате в офиса, в малък бизнес и е напълно достатъчен, ако го имате у дома за лична употреба.

Това е устройство с лазерна технология с капацитет на хартията от 350 листа и стандартен капацитет на изхода от 150 листа.

Това е компактно, солидно и стабилно устройство, изработено от добри материали. Той тежи 22 килограма и е доста голям, можете да го поставите, за предпочитане между двама или повече души, в офиса си в достатъчно голямо пространство само за него.

2. HP LaserJet Pro P1102w

Безжичен и високопроизводителен

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако търсите качествен принтер, който ви осигурява безупречна черно-бяла и цветна работа, този принтер на HP може да бъде вашият избор.

С тази машина можете да печатате професионално с висока скорост, около 18 страници за една минута, както при цветни, така и при монохромни задачи.

Това е машина, произведена с лазерна технология, тя има функция за двустранен печат, с входна тава с голям капацитет. Поддържа задачи от A4 до B5, пощенски картички и пликове (C5, DL, B5)

Едно от най-забележителните му качества е, че е безжично устройство, работи с WiFi и можете да го изпратите за печат от смартфони и всяка съвместима технологична поддръжка.

Освен това той е енергоспестяващ и екологичен продукт. Работи с мощност 370 W, която се променя в зависимост от режима на работа на машината: включен, изключен или спрян.

3. Brother HL-3150CDW цветен лазерен принтер

Компактен и професионален

svg%3E

КУПИ СЕГА

С GDI език за печат и едноредов LCD екран, Brother ви предлага този автоматичен принтер, който работи с двустранна функция.

Едно от големите му предимства е, че е малък, компактен и по-лек от други подобни принтери, което го прави идеален за независими професионалисти и малки работни групи.

Важен момент при тази машина е, че тя ви позволява временно да продължите да печатате монохромно, ако цветният печат е изчерпан. Така че няма да загубите време, ако подмяната на тонера отнеме повече от един ден.

Работи със скорост на печат до 18 страници в минута и има отделна тонер касета; черната дава до 2500 страници, а цветната - до около 2200 страници.

Предлага се с касети с дълъг живот, ще спестите разходи за страница и за хартия, освен това има разнообразна връзка: интернет, кабелна, безжична и мобилна връзка.

4. Xerox Phaser 6020V_BI

Безшумен и лесен за конфигуриране

svg%3E

КУПИ СЕГА

Оборудвана с изключителна скорост при печат, тази машина на Xerox е устройство с много висока производителност.

Той има високоскоростна свързаност, можете да го свържете чрез кабел USB 2.0, с WiFi Direct, така че можете да печатате чрез други мобилни устройства.

Той е компактен, тежи 13 килограма, по-лек от други подобни принтери. Той може да отпечатва до 6 страници в минута за цветни и до 12 страници в минута за монохромни задачи.

Тези, които са го закупили, казват, че е тих и издръжлив. Той има общ стандартен капацитет за вход и изход от 250 листа : 150 входа, 100 изхода.

Работи с мощност 220 W и поддържа печат върху картон за карти, пликове, етикети, обикновена хартия и дори плат.

Това е достъпен продукт и ще бъде идеален, ако искате да го държите у дома или в малки независими офиси.

5. HP Envy 5541 AiO

Бърз и мощен

svg%3E

КУПИ СЕГА

От групата на мастиленоструйни принтери, този на HP е отличен вариант за домашна употреба. Тя е безшумна и с нея можете да отпечатате до 8 цветни страници за една минута и до 12, ако са черно-бели разпечатки.

Това е устройство с език GDI, USB, LAN и интерфейс за безжична връзка, така че можете да го използвате чрез тази връзка от други устройства, като например таблети или смартфони, за безжичен печат.

Той е малък, лек, работи с напрежение 220 V и може да отпечатва до 30 000 страници на месец.

Той може да отпечатва, сканира и фотокопира в различни формати и размери на хартията. Това е многофункционален принтер , с който ще имате всичко в едно.

Това е най-евтиният продукт от селекцията, която направихме, така че ще получите страхотни характеристики и добра производителност на много ниска цена.

Какви са предимствата на цветния лазерен принтер?

Без значение дали става дума за едностаен офис или просто за личния ви кабинет у дома, принтерите са необходими като идеално допълнение към всеки компютър, тъй като позволяват да превърнете всеки електронен документ във физически.svg%3E

В днешно време има много ежедневни дейности, които могат да се извършват виртуално, но когато искаме да имаме доказателство или физическо копие на хартия на това, което правим, винаги е необходимо да имаме принтер под ръка.

Ако имате деца у дома, знаете, че това периферно устройство може да бъде много полезно за многобройните училищни задачи или писмени работи, които те трябва да направят. Ако пък работите в офис и имате общ принтер, не е излишно да помислите за собствено устройство, тъй като е много по-удобно да спестите време и усилия.

В допълнение към тези общи предимства на покупката на принтер, притежаването на цветен лазерен принтер ви дава предимства, които другите формати за печат не ви дават.

Нулеви петна от мастило

При по-старите или по-евтините модели е обичайно да има касети с течно мастило, които често се повреждат в началото на използването им или когато са на изчерпване. Тези неизправности се състоят в размазани разпечатки, неравномерни щрихи или свободни петна в ъглите.

И ако не сте били там, предупреждавам ви, че няма нищо по-досадно от това да разпечатате автобиография и да си тръгнете от вкъщи с хартия, която е разхвърляна навсякъде и не е много представителна.

За щастие тези проблеми могат да бъдат избегнати с лазерен стил, който използва цветен тонер . Тази технология работи чрез пренасяне на статично електричество върху хартията, която след това се свързва и разтопява с помощта на топлина.

Друго предимство на тази система е, че тъй като всеки щрих е силно залепен, няма опасност влагата от водните капки или мокрите пръсти да доведе до разтичане на мастилото, което се случва, когато вземем лист хартия, току-що изваден от мастиленоструен принтер.

Така че, ако искате винаги да имате четливи, ясни, професионални изображения и надписи с възможно най-стабилно качество, не се колебайте да изберете лазерен вариант.

По-ниска цена на отпечатана страница

Преди лазерната технология на тези устройства ги правеше много скъп продукт, който малко семейства можеха да си позволят да закупят за домашна употреба, но това се промени и сега цената на добър мастиленоструен принтер е дори равна на цената на лазерен принтер.

Има и други разходи, които трябва да се вземат предвид. Когато искаме да сменим резервоарите с мастило, една касета за мастиленоструйна машина ще бъде по-евтина от касетата с тонер, но разликата е в производителността.

Това е като да си купиш по-евтино парче месо, но да не забележиш, че то е много по-малко грамажно от друго, което на пръв поглед изглежда по-скъпо. Тонер ще отпечата много повече страници от обикновената касета.

Ако проверите точните цифри, разликата може да е огромна. Въпреки че при всяка марка това се променя, средната стойност показва, че една касета може да издържи малко повече от 150 листа печат, докато лазерният тонер ще отпечата повече от 1500 листа.

Голямо количество страници

За да работи, принтерът изисква мастилото да прилепне правилно към хартията, като това става с помощта на керамичен нагревател, който чрез високи температури разтопява мастилото и го кара да проникне в листа.

За да се извърши грундиране, машината трябва да се загрее леко при включването си. След като това се случи, принтерът ще извърши работата си в последователност, която продължава само няколко секунди. Всъщност възможността за обработка на воали е едно от големите му предимства пред други модели.

Тази скорост е с 50% по-висока от тази на мастиленоструйните принтери и достига между 10 и 25 страници в минута (PPM), което е показателят, който ще видите на всяка опаковка.

В допълнение към това, друг фактор, който подпомага скоростта на работа, е, че касетите за хартия обикновено са с големи размери, особено за да не се налага постоянно да попълвате листове, ако отпечатвате голяма или дълга работа.

Изисква се по-малко поддръжка

Работата с мастиленоструен принтер, когато закъснявате или бързате да отпечатате важни документи , може да бъде тромава и разочароваща. Това се дължи основно на факта, че при всяко изключване принтерът може да излезе от конфигурация. Ако вече сте използвали такъв, ще разберете.

При всяка нова касета тези системи трябва да подравняват и почистват мастиленоструйните глави чрез ескалирана опция, която отнема няколко минути, и трябва да се извърши тестово отпечатване, за да се разбере дали вече е в състояние за използване.

За разлика от тях лазерните тонове не изискват нито един от тези процеси, тъй като вместо течност се използва сух прах като тон, който след това се залепва за хартията.

Кои елементи са важни за цветния лазерен принтер?

Независимо от модела, който ще купите, е много вероятно качеството на снимките да не е най-доброто. Това е така, защото едновременното разпределяне на мастилото не дава толкова детайлен резултат.

В допълнение към това лазерният формат ги прави по-големи и по-тежки. Въпреки това доброто представяне си заслужава всички 'но'.

Ето няколко неща, които трябва да вземете предвид, за да изберете най-добрата машина за печат у дома:

Скорост

Когато си купите цветен лазерен принтер, можете да направите големи тиражи за кратко време. Затова е важно да разполагате с добър барабан, за да работите с желаната скорост.

Нека обясня, че принтерът използва барабан с прахообразно мастило за грунда върху хартията, който преминава през ролки с висока скорост. Това изцяло прави страницата завършена и ускорява работата.

Но ако априори знаете, че няма да работите с големи обеми, а по-скоро с кратки серии, също така е важно да търсите модел с възможно най-кратко време за изчакване на първия лист, което обикновено отнема най-много време при тези стилове периферни устройства.

Качество

За да постигнете добра резолюция, лазерният печат може да не е толкова добър, тъй като не прави детайли ред по ред, но мога да постигна добри резултати, ако имате 1200 точки на инч или повече, защото тогава цялото изображение ще се разтича и няма да виждате връзката между точките.

Цена

За да изчислите реалната цена на лазерния принтер, не трябва да гледате общата инвестиция, а цената на страница, която в дългосрочен план ще бъде по-ниска и ще издържи много по-дълго. Всяка цветна касета може да е по-евтина от цяла тонер касета, но няма да даде голям резултат.

Работа с хартия

Лазерният принтер от висок клас може да има повече от една тава за съхранение на големи количества хартия. Това означава, че стотици листове се обработват с едно разтоварване. Това дава възможност не само за големи разпечатки, но и за печат от двете страни на листа и за различни формати или размери на хартията.

Мастиленоструен или лазерен принтер?

Отговорът зависи от това, за какво ще използвате машината. Ако ви е необходим принтер за училищни работи на три деца, със сигурност ще е по-добър лазерен модел, който може да обработва голям обем продукция с висока скорост.

От друга страна, ако трябва да отпечатвате изображения върху деликатни носители или с детайлно луксозно качество, мастиленоструйният принтер ще работи най-добре. Въпреки че в днешно време принтерите са многофункционални и за правене на семейни снимки може да се използва лазерен принтер.

Как работят цветните лазерни принтери?

Технологията на тези устройства се задвижва от статично електричество, което се зарежда в ролката на така наречения барабан.

Това зареждане прилепва тонер мастилото към ролката, която вече има битова карта, разграничаваща изображението, което ще бъде отпечатано, от останалите, които ще останат празни. След като това се случи, барабанът поставя заредените части върху хартията, като се търкаля по нея.

Тъй като това е модел, който използва цветове, тази стъпка от валяка трябва да се направи за всеки тон поотделно.

Как ще свържете принтера към мрежата?

В съвременните стилове има много форми на свързаност . Безжичните модели позволяват свързване чрез Wifi или Bluetooth, докато други използват USB кабели. В първия случай е възможно да се изпращат файлове за печат от мобилен телефон или таблет и дори чрез папка в облака.

Можете ли да печатате и от двете страни на страницата?

Ако трябва да сглобявате сложни модели в стил 3D принтер , обикновеният принтер няма да ви помогне, но ако искате да имате текст от двете страни на една и съща страница, за да спестите пари, можете да изберете модел с функция 'дуплекс', която автоматично обръща листовете и изчислява интервала между нечетните и четните страници.