Цифрова фото рамка

svg%3E

Ако сте един от хората, които обичат да заснемат снимки на семейни събития или пътувания, но отпечатването им, за да ги покажат в албум, се е превърнало в трудна борба поради високата инвестиция, не се притеснявайте повече, в тази статия ще научите за най-добрите цифрови фоторамки, за да се насладите и запазите тези прекрасни спомени.

Всички знаем, че технологията на цифровите фотоапарати промени начина, по който правим снимки. Като прибавим към това и световната тенденция за използване на мобилни устройства за заснемане на селфита, ще получим значителен брой снимки от различни места и по различни поводи, които със сигурност бихме искали да покажем у дома или в офиса.

Лесното редактиране и изтриване на нежелани снимки е чудесен бонус сред предимствата на тези устройства от ново поколение, но какво да правим, когато сме готови и уверени в фотокнигата , която искаме да споделим със семейството и приятелите си, когато посетят дома ни?

Изпращането на колекцията по пощата може да бъде една от алтернативите; друга би била показването им на компютърен екран или телевизор; много по-забавно, декоративно, практично и икономично, обаче, е да се купи цифрова фоторамка.

Тъй като сме сигурни, че сте се влюбили в цялото това изживяване, което тези устройства могат да ви дадат, ви каним да продължите да четете нашите предложения, преди да купите една от тези цифрови рамки.

 

Най-добрите цифрови фоторамки

Коя е най-добрата цифрова фоторамка?

Дойде време да разгледаме най-добрите цифрови фоторамки.

Селекцията, която ви предлагаме тук, е преминала през важен тест , проведен както при клиентите, така и при производителите. Така че можете да сте сигурни, че изборът на вашето електронно оборудване, ще се основава на баланса между естетически качества, цена и качество.

Ето най-добрите цифрови фоторамки:

1. Seed Nixplay de 7 WiFi

Идеален за обмен и изтегляне на изображения чрез Wifi

svg%3E

КУПИ СЕГА

Рамката Seed Nixplay, е идеалният аксесоар за споделяне на снимки със семейството и приятелите, като същевременно служи за колекция от вашите прекрасни отпечатъци.

Това устройство ви позволява да получите достъп до любимите си снимки във Facebook, Instagram, Dropbox, Flickr и Google Photos или да ги изтеглите сигурно в облака чрез безплатното приложение от Nixplay - водещия световен производител на цифрови фоторамки за снимки.

Можете да синхронизирате до 5 кадъра и да ползвате 10 GB място за съхранение на снимки. Ако се присъедините към акаунта плюс, ще получите 30 гигабайта за съхранение на снимките си. Можете да създавате списъци за възпроизвеждане на снимки и да ги персонализирате със заглавия.

Предлага се в 4 стилни цвята. Той е изработен трезво и има гъвкав, полутвърд кабел, който служи като стойка, така че е възможно да се регулира ъгълът на гледане.

Може да се свърже и към USB зарядно устройство, например към зарядно устройство за мобилен телефон.

Той има 7 инчов екран с висока резолюция 1024×600 пиксела и включва сензор Hu-Motion , който го включва, когато някой влезе в стаята, и го изключва, когато излезе.

Накрая можем да ви кажем, че е осигурена безжична връзка, с Bluetooth, което позволява множество задачи.

Размерите му са: 8,5 x 1,8 x 11,3 cm, а теглото му е 245 g. Той е прост, лесен за използване и 100% препоръчан от нашите специалисти.

2. OLDTIME 12' - Цифрова фоторамка със сензор за движение

За многофункционално изживяване, препоръчано за цялото семейство

svg%3E

КУПИ СЕГА

Друго от многофункционалните устройства, които искаме да ви покажем, са тези, произведени от марката OLDTIME.

Предназначен е не само за съхраняване на снимки, но има и мултимедиен компонент, който може да възпроизвежда следните формати: JPG, GIF, PNG, MP-, WMA, AVI, MP4, MPEG1, MPEG2/MP42/4.

Можете дори да преглеждате електронни книги и да четете списания, книги или други файлове, които са съвместими с форматите за четене.

Фотокнигата има вградена памет от 8 GB, като е съвместима с други приспособления за съхранение с капацитет до 32 гигабайта.

Когато правите слайдшоу от снимки, можете да регулирате времевия интервал според удобството си, а освен това е оборудван с високоговорители, които добавят характерен музикален нюанс.

Той включва дистанционно управление, както и цифров часовник и календар. Той има сензор за движение за автоматично изключване .

Неговият 13,3-инчов дисплей с течни кристали има разделителна способност 1280 x 800; снабден е с два слота за MMC и SD карти за съхранение, два порта за micro и USB и позволява свързване на слушалки.

Това несъмнено е един от най-добрите варианти за коледен подарък , като се има предвид, че той е ориентиран към всяка аудитория, независимо от възрастта, адаптирайки се към нуждите на всички, и с отлична изработка.

3. Andoer 17″ - LED цифрова фоторамка с висока резолюция

За любителите на високите резолюции и широкоекранните дисплеи

svg%3E

КУПИ СЕГА

Дойде ред на Andoer , който определено има отлично мнение от специалистите.

Този етикет изненадва любителите на високите резолюции и по-големите формати, тъй като ни предлага цифрова фоторамка с прозрачен монитор с широк екран с 17-инчова LED технология и висока разделителна способност от 1440 *900.

Многофункционалността му напомня на таблет, тъй като той е не само фоторамка за JPG изображения, но и устройство, което може да възпроизвежда MP3/MP4, WMA, MPEG2, MPEG4, DIVX, AVI и електронни книги.

Поддържа SD, MMC, MS карти с памет; също така HDMI и USB за свързване към компютър и други устройства с Android touch.

Ръчно или чрез дистанционното управление, той ви позволява да настроите будилник, музика, видеоклипове, автоматично време за възпроизвеждане.

Предлага се със стерео високоговорители и изход за слушалки.

Определено, в сравнение с други подобни продукти, цената му е висока, но можете да сте сигурни, че сте направили такава качествена инвестиция.

4. Braun 21163 Digiframe 80 de 8″

Висока разделителна способност с ефекти на преход между снимките

svg%3E

КУПИ СЕГА

Четвъртият ни продукт в списъка е от Braun с неговия модел 21163 Digiframe.

С черна рамка и 8-инчов монитор с TFT LED технология можете да показвате колекциите си от снимки с великолепна разделителна способност от 800 x 600 и 3968 x 2232 пиксела. В случай на видеоклипове качеството достига 1920 x 1080 пиксела.

Full HD, с яркост 1400 lux, и 2 порта USB 2.0, с които можете да качвате данни в JPG.

Поддържа SD, SDXC и SDHC и MMC.

Може да се използва както хоризонтално, така и вертикално. След монтиране на стената или на мебелите можете да го конфигурирате с допълнителни функции за часовник, аларма и календар.

Позволява произволно разглеждане на снимки с възможност за добавяне на ефекти в момента на преминаване на всяко изображение.

Можете лесно да програмирате включването и изключването на джаджата , както и да конфигурирате меню на няколко езика.
Макар че не е най-евтиният, приятният му дизайн и функциите за програмиране, звук и висока разделителна способност го правят една от най-добрите алтернативи за разглеждане на вашите колекции от бебешки снимки, както и тези на вашите приятели и близки.

5. Intense Photobase

Включва функции за миниатюри и увеличение. Идеален за технофоби.

svg%3E

КУПИ СЕГА

От хората в Intenso, имаме една от най-изчерпателните джаджи за показване на снимки, които ще намерите на пазара.

Цифровата рамка е 8-инчова, с разделителна способност 800 x 600 пиксела и съотношение на страните и изображението 4:3 и 16:9, идеално за показване на вашите албуми с пейзажи или пътешествия с перфектна яснота.

Лекото му тегло от 821 грама и дизайнът с черни рамки и заоблени форми го правят идеален избор за всяка домашна среда.

Освен това флаш паметта е съвместима с MultiMediaCard, MS, както и с SD и SDHC. Той има и интерфейс USB 2.0.

Идеално за формата на изображението JPG.

С възможност за възпроизвеждане на цял екран, миниатюри и мащабиране, както и с възможност за задаване на език на менюто, контраст, яркост, наситеност на цветовете, време за преминаване на слайдовете, време за включване/изключване и др.

Накрая можем да ви кажем, че с Intenso, ви гарантираме успешен и лесен за употреба подарък за рожден ден за всеки член на вашето семейство, дори за най- технофобните.

6. 7' LCD дистанционно за снимки INSMA Pousrewde1167

Със синя подсветка и дистанционно управление

svg%3E

КУПИ СЕГА

Дойде време да се запознаете с една от най-добрите цифрови рамки за снимки, чието качество и невероятната ниска цена, я правят една от най-добрите сред конкуренцията, въпреки че е общ продукт.

Проектиран в елегантен бял цвят със 7-инчов TFT- LCD дисплей с течни кристали с резолюция 800 x 480 пиксела, чрез който можете да визуализирате изображенията и колекциите по ваш избор.

Капацитетът му за съхранение е съвместим с форматите JPEG, AVI, MPEG-4, MP3, MPG. Работи перфектно с MMC и SD карти.

Ако искате да придружавате фотосесиите си с най-добрата музика или видеоклипове, тази джаджа е снабдена с вграден аудиоизход, стерео високоговорители и дистанционно управление.

Изработен е с акрилен ръб за лесен монтаж върху бюрото или стената, както и за да се улесни почистването му.

Сред допълнителните му функции можете да настроите часовник, календар, хронометър и аларма.

И накрая, ако харесвате естетическите аксесоари, ще се радвате да научите, че той е със синя LED подсветка, на която можете да се наслаждавате всеки път, когато използвате тази фантастична цифрова рамка за снимки.

 

Какво е цифрова фоторамка?

svg%3E

Цифровата фоторамка е джаджа , която е идеална за показване и споделяне на всички ваши снимки.

Това е устройство, чийто размер и форма са практически като на обикновена рамка за снимки, но което съдържа LCD екран за показване на различни снимки в слайдшоу.

Предимството им е, че се свързват с интернет чрез телефонна линия, така че можете да изтегляте и разглеждате нови изображения и информация.

Той работи по същия начин като цифров фотоалбум, който може да бъде конфигуриран в портретна или пейзажна ориентация.

Можете да го поставите и на маса във всекидневната, кабинета или спалнята си. Или просто го окачете на стената.

Тяхната цифрова технология предлага известен капацитет на вградената памет , която можете да разширите с удобни слотове за карти памет, увеличавайки капацитета им за съхранение.

Те разполагат с много невероятни функции и също така са достъпен подарък и са идеални за приятели и семейство.

Друго предимство е, че те могат да бъдат включени в традиционен стенен контакт или да се захранват от вградена акумулаторна батерия .

Какво има в рамката?

Рамката всъщност е много прост компютър. Той има повечето от същите компоненти като настолния ви компютър, но те са много по-прости и са конфигурирани да изпълняват само една задача.

 1. Централен процесор

Централният процесор (CPU) в цифровата рамка за снимки е подобен на типа, използван в малките преносими електронни устройства за видеоигри.

Най-интензивната задача, изпълнявана от тези компоненти, ще бъде изтеглянето на изображения онлайн от даден уебсайт. През останалото време няма да има сериозни усложнения.

 1. Памет

Цифровата фоторамка има известен капацитет на вградената ROM памет, която позволява да се чете и съхранява информация в операционната система на рамката.

Той има и флаш памет , за четене и записване на данни от различни формати на изображения, както и за извършване на софтуерни конфигурации.

Важното е, че вашата притурка има и двата вида памет, тъй като можете да сте сигурни, че данните ви няма да бъдат изгубени, дори ако устройството бъде изключено.

 1. Модем

Тези устройства обикновено са снабдени с вграден безжичен модем със скорост 33,6 Kbps , който се свързва с интернет, за да изтегля новите снимки, които публикувате.

 1. Монитор

Обикновено те са проектирани в различни инчови размери. Те се състоят също така от течнокристален дисплей със зрителна площ, която, разбира се, зависи от размера на рамката, която сме закупили.

Те са много по-тънки от обикновена рамка за снимки, а що се отнася до качеството на изображенията, можем да ви кажем, че те се показват с 12 бита, което означава, че ще можете да покажете приблизително 4 100 различни цвята.

 1. Управление

Единственото управление на цифровата фоторамка, управлявано от потребителя, се състои от обикновено черен бутон, който регулира яркостта и контраста на дисплея, и бял бутон, който ви позволява да избирате основните функции ръчно.

 1. Операционна система

Цифровата рамка за снимки използва операционна система, наречена PSOS (Portable Software On Silicon), която е предназначена за PDA устройства ( personal digital assistant), т.е. вид personal digital assistant или джобен компютър, като например оборудване за електрически изпитвания.

Създаване на цифрова галерия

След като вашата джаджа бъде свързана към телефонна линия и електрически контакт, тя започва да показва изображенията, които първоначално са били записани в цифровата рамка за снимки.

Ако потребителят натисне и задържи бутона за свързване, той ще се свърже с интернет.

Такава връзка чрез Wi-Fi или чрез традиционно окабеляване се използва само за изтегляне на новите снимки и настройки в рамката. Поради това няма интерактивност, достъп до уеб или електронна поща.

Не забравяйте, че устройството е проектирано да се държи като рамка за снимки, а не като компютър.

След като влезете в системата, се избират снимките, които да бъдат изпратени. След това изтеглянето ще започне до пълното му приключване. Накрая интернет връзката е прекъсната.

Цифрови рамки на бъдещето

Експертите в производството на цифрови рамки планират да включат в своите проекти на бъдещето система, която позволява отпечатването на изображения както на местен принтер, така и от разстояние. Те дори работят върху функция за изпращането им по имейл.

Освен това ще може да възпроизвежда мултимедийно съдържание, като видеоклипове или звуци, записани към всяко изображение.

Той ще включва компактен слот за флаш памет за показване на снимки директно от цифров фотоапарат, както и малко дистанционно управление за избор и управление на всички допълнителни функции.

Още едно технологично предимство е, че можете да управлявате бъдещата си цифрова фоторамка чрез уеб, за да осигурите чудесно преживяване за близките си.

Видове цифрови фоторамки

Тези устройства са чудесен начин да покажете голям брой от любимите си спомени, без да препълвате пространството у дома или в офиса. За да направите своя избор, препоръчваме ви да прочетете тези съвети:

 • Цифровите фоторамки се предлагат в различни размери, като от най-малкия до най-големия са: 7'; 10,1', 12,1' и 15'.
 • Повечето от тези джаджи могат да бъдат окачени на стената, но когато са захранвани от електрическата мрежа, захранващият кабел неминуемо ще се вижда.
 • С елегантно черно покритие тези устройства ще подхождат на повечето интериорни схеми на дома. Предлагат се и по-авангардни дизайни, включително прозрачни рамки.
 • Те се предлагат с различни входове и функции, които ви позволяват да показвате изображения и видеоклипове от различни формати за съхранение, да слушате музика и дори да имате достъп до съдържание чрез дистанционно управление.

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате цифрова фоторамка?

По-долу са изброени основните характеристики, които трябва да вземете предвид, преди да закупите този вид технологично оборудване.

Разделителна способност и съотношение на страните

 • Много хора не мислят за разделителната способност, когато става въпрос за цифрова фоторамка - в края на краищата, когато изображението се показва на екрана на компютъра, то обикновено изглежда доста добре. При избора на цифрова фоторамка обаче трябва да имате предвид, че тя ще бъде постоянно изложена на показ. Ето защо резолюцията трябва да е възможно най-висока, за да показвате снимките си с възможно най-добро качество. Добрата новина е, че тези рамки обикновено са с висока разделителна способност и представят изображенията ви по ясен и категоричен начин.
 • Трябва също така да вземете предвид, че е много важно да знаете вида на фотоапарата, който сте използвали за заснемане на снимките, като първото съотношение 4:3 е най-често срещаното. Второто съотношение 16:9 е най-разпространено при фотоапаратите от висок клас и DSLR. Затова трябва да се уверите, че сте избрали рамка, която съответства на съотношението на страните на фотоапарата. В противен случай снимките ви може да бъдат съкратени, с черни ивици по краищата и дори да изглеждат размазани.

Портрет, пейзаж или и двете

В зависимост от избраното цифрово устройство ориентацията на изображенията може да се различава. Някои рамки се показват само вертикално, а други позволяват само показване на пейзажа.

Съществуват обаче някои джаджи , които включват акселерометър, който позволява на рамката да разбере в каква посока е обърната.

Възможно е тази технология да увеличи цената на вашия продукт, затова проверете дали тя е в рамките на диапазона и функциите, които можете да си позволите.

Размер

Размерът е нещо друго, което трябва да се вземе предвид. Цифровите рамки обикновено не са много големи, но могат да варират по размер .

Стандартните поддържат снимки с размер до 5 x 7 инча. Разбира се, не трябва да забравяте, че при избора на място за поставяне на цифровата рамка рамката заема много повече място от самата снимка.

Формати на изображението

Някои от тези цифрови рамки за снимки са ограничени до показване само на един тип файл с изображение. Jpeg е един от най-разпространените; някои притурки обаче приемат png или gif формат.

Затова не забравяйте да проверите функциите за съвместимост, ако искате да възпроизвеждате други видове формати за съхранение.

Захранване и свързаност

Възможността за свързване чрез Wi-Fi е много удобна, тъй като в противен случай ще трябва да поставите цифровата фоторамка близо до източник на захранване.

Съществуват обаче модели цифрови фоторамки с вградени батерии, които позволяват да ги държите изключени от електрическата мрежа за един или два часа.

И накрая, в зависимост от това как ще го използвате, може да искате да разгледате USB портовете и други подобни. Например, ако искате да възпроизвеждате аудиофайлове, може да искате да свържете и високоговорители.

Оперативни съображения

Не всички функции на цифровата фоторамка са еднакви. С някои от тях се работи по-лесно, когато се навигира в менютата им.

Други изискват дистанционно управление. Затова, ако не искате този допълнителен компонент, трябва да се уверите, че сензорните команди са вградени в ръба на устройството ви и че са удобни и лесни за използване.

Високоговорители

Повечето цифрови рамки могат да съхраняват и възпроизвеждат MP3 музика към снимки.

Други могат да възпроизвеждат кратки аудиоклипове . Уверете се обаче, че те имат вградени високоговорители с приемливо качество или алтернативно изходно гнездо за настолните ви високоговорители

HDMI изход

Много модели на тези джаджи са активирани за HDMI, High-Definition Multimedia Interface т.е. 'мултимедиен интерфейс с висока разделителна способност'.

Това означава, че можете да гледате снимките си на телевизор с висока разделителна способност, който замества гнездото за скарт.

Възможности за показване

Тези технологични устройства могат да бъдат поставени на маса или рафт, но някои от тях позволяват да бъдат инсталирани на стена, придавайки на помещенията ви фотографски вид на художествена галерия .

Ето защо ви препоръчваме да проверите дали рамката ви е снабдена с подходящите скоби за монтаж, ако искате да украсите дома си с авангардно докосване.

Дистанционно управление

Повечето рамки се доставят с дистанционно управление , което ви позволява лесно да сканирате цялата си колекция от изображения.

Сензорен панел

Персонализирането на снимките и опциите за гледане са напълно конфигурируеми чрез панел от бутони, разположени на ръба на устройството.

Избор на рамка с възможност за работа в интернет

Една от новите технологични характеристики, които са включени в тези устройства, е възможността за свързване с интернет чрез Ethernet кабел, докато други имат възможност за свързване по безжичен път или чрез радиочестота.

Това позволява на рамката ви да показва и изтегля информация и изображения директно от интернет.

Характеристики и функционалност на цифровата фоторамка

Цифровите фоторамки разполагат с голямо разнообразие от функции. Някои от тях са много елементарни и прости и затова стойността им като продукт обикновено е по-ниска.

Някои характеристики обаче могат значително да подобрят полезността на рамката.

Това са някои от тези благоприятни характеристики:

 • Превключване на изображения и графики, сякаш са свързани и слети
 • Автоматично изрязване или подобряване на изображението.
 • Възможност за възпроизвеждане на музика по време на слайдшоуто.
 • Сортиране на изображения.
 • Различни стилове рамки, включително цвят, форма, размер и детайли.
 • Скорост на подмяна на снимки.
 • Възможност за създаване на интро с картинки и звук.

Грижа за цифровата фоторамка

Прахът, топлината и пряката слънчева светлина са основните елементи, които могат да причинят износване на електрониката на вашата фоторамка.

Затова ви препоръчваме:

 • Почистете рамката и дисплея с влажна кърпа без власинки, за да отстраните праха.
 • Използвайте сгъстен въздух, за да издухате праха от слотовете за карти с памет и други отвори.
 • Не инсталирайте цифровата фоторамка на пряка слънчева светлина. Това може да повлияе сериозно на течнокристалния дисплей.
 • Ако цифровата фоторамка стане твърде гореща, изключете я за няколко часа, за да се охлади.

Какво могат да правят цифровите фоторамки?

Всяка цифрова фоторамка може да показва JPEG изображения. Някои от тях са дори във формати като BMP и TIFF.

Най-атрактивните функции обаче са свързани с включването на моно или стерео високоговорители и възпроизвеждането на звукови файлове като MP3 и WAV.

Така че се пригответе да подарите на гостите си невероятно преживяване, когато пуснете снимки от пътуванията си или от детски празник под съпровода на любимия си саундтрак .

Какъв е размерът на цифровите рамки?

Няма стандартни размери за тези устройства; някои от тях са изработвани с размери от 1,5', но също така и с размери от 19 до 32'.

Най-малките цифрови рамки са предназначени за използване като ключодържатели и обикновено имат разделителна способност 128 x 128 пиксела.

Следващият формат е 2,8 инча и работи много добре за съхранение в чанта или куфарче. Те са идеални за излагане на снимки на децата или внуците ви, или ако сте на почивка в лятна къща. Резолюцията им е 320 x 240 пиксела.

3,5-инчовите са идеални за обикновени снимки, а размерът им е идеален за поставяне на нощно шкафче в спалнята.

След това можете да намерите 8', 9' и 12' с различна разделителна способност, започваща от 800 x 600 пиксела и по-висока, като някои модели предлагат по-широко съотношение на страните.

И накрая, има и наистина големи, т.е. такива с размери 15, 19 и дори до 32', които предлагат добро качество от 1366 x 768 пиксела.

Последните са идеални за показване на фотомонтаж от пейзажи, произведения на изкуството и дори портрети на любимите ви хора, заснети от обектива на професионалисти.

Как да качвам изображения?

Най-основните такива устройства съдържат определено количество вътрешна памет и USB порт. Така че просто трябва да свържете цифровата фоторамка с компютър чрез USB шината. След като бъде открита, можете да плъзгате и пускате изображенията по ваш избор.

Този вътрешен капацитет за съхранение може да варира от 8 MB до около 4 GB.

В други случаи любимата ви притурка е снабдена с флаш памет, така че можете да свържете USB директно и да прехвърлите интересуващите ви файлове.

Други модели на тези цифрови фоторамки имат вграден четец за карти , който е съвместим с SD, CF, SDHC, MMC, MS Pro, MS Duo.

Също така много от тези устройства имат безжична или Bluetooth връзка, която позволява рамката да бъде свързана с домашна мрежа, друг компютър, ipad или мобилен телефон.

И накрая, можем да ви кажем, че някои рамки предлагат възможност да бъдат програмирани така, че приятелите и семейството ви да могат да изпращат снимки на вашата джаджа , където и да се намират, дори от социални мрежи като Facebook.