Цифрово пиано

mejor-piano-digital

Още от дете се интересувам от музика, научих се да свиря на един или друг музикален инструмент, сред които пианото, и сега искам синът ми да тръгне по моите стъпки, затова реших да взема най-доброто цифрово пиано, което ще му позволи да се научи лесно и така да започне да свири първите си мелодии.

За да се научите да свирите на пиано, са необходими отдаденост, много упражнения и добър музикален слух, както и качествен модел, който да е удобен за начинаещите в този свят, и за това цифровите пиана са пълен успех, тъй като те са тези, които най-много приличат на класическо пиано.

Проучих и след толкова много търсене успях да събера сравнение с невероятни възможности, които сега ще споделя с вас, за да можете да намерите модела, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Най-добрите цифрови пиана

Кое е най-доброто цифрово пиано?

Що се отнася до цифровите пиана, винаги трябва да избирате модели с клавиши с противотежест, които най-много приличат на традиционно пиано и имат ефекта на чукчето, което при роялите означава, че малко чукче удря струната, за да издаде звук, и след това се връща в първоначалното си положение благодарение на противотежестта.

Има модели, които са закрепени към основа, и други, които са преносими, има и такива, които имат възможност за запис, и такива, които имат звукови банки, има опция за всеки вкус, така че не се притеснявайте, намирането на най-добрия ще бъде лесно.

Тук са най-добрите цифрови пиана:

1. Дигитално пиано Yamaha P-125

31zgtttyqDL

КУПИ СЕГА

Перфектен модел за тези, които правят първите си стъпки в света на дигиталните пиана.

Той има стандартна клавиатура със степенувани чукчета, което означава, че докосването на клавишите се променя в зависимост от това колко високи или ниски са нотите. Освен това той може да се управлява чрез приложение за Iphone или Ipad, има 14 висококачествени звука и 192 полифонични ноти.

2. дигитално пиано Gear4Music DP-7

412dl6H5FtL

КУПИ СЕГА

Ако се притеснявате, че нямате достатъчно място за инсталиране на ново дигитално пиано, с този модел на Gear4Music няма да имате никакъв проблем, тъй като той е изключително компактен и лесен за сглобяване, идеален за малки помещения.

Пианото разполага с 88 клавиша с претеглен ефект, които, заедно с 86-те налични гласа и голямото разнообразие от звуци и ефекти, го превръщат в перфектен избор за всяко изпълнение според вашия опит.

3. Цифрово пиано Alesis Recital Pro

41tpbkZO3qL

КУПИ СЕГА

Това е цифрово пиано с преносим дизайн, тъй като не е закрепено към опора, сред най-изявените му качества са страхотното качество на звука, то има 12 гласа, в които можете да намерите от обикновено пиано до църковен орган, така че е идеално за тези, които искат да изпитат различни звуци.

Той е идеален вариант за тези, които тепърва започват да свирят на пиано, тъй като има образователен режим.

4. Дигитално пиано Casio CDP-130BKC5

31S2SI0EbUL

КУПИ СЕГА

Марката Casio е една от любимите, когато става въпрос за дигитални пиана, и този модел е перфектното доказателство защо е толкова обичан от мнозина, тъй като има невероятни функции, които правят това пиано мечтана опция за начинаещи.

Това пиано с 88 клавиша с ефект на чукче е много подобно на традиционно пиано, има и ефект на реверберация, при който звукът ще звучи като от концертна зала.

5. FunKey DP-88 II - идеален за начинаещи

41lYYs2a6+L

КУПИ СЕГА

Ако търсите цифрово пиано за малките деца у дома, за да започнат да се учат да свирят, това ще бъде идеалният модел за тях, който е и най-евтиният в списъка.

За разлика от другите модели, този има общо 88 клавиша, има изход за слушалки и високоговорители и ще бъде идеален за деца, тъй като има режим за обучение и LCD екран за избор на звуци.

Какво прави цифровото пиано най-добрия избор за начинаещи?

Тези пиана имат редица предимства, които ги правят идеални за начинаещи, лесни са за употреба, имат достъпни цени в сравнение с цената на традиционното пиано, имат функции, които ви помагат да се научите много по-бързо, издръжливи са и имат страхотен звук.

Характеристики на цифровите пиана

Преди да се впуснете в приключението на закупуване на най-доброто цифрово пиано, има характеристики, които трябва да знаете за всички модели, сред които са:

Клавиши и чувствителност при игра:

Това е много важен фактор, тъй като именно той ще направи преживяването от свиренето на цифрово пиано подобно на това на роял.

Винаги трябва да избирате модели, които имат претеглени клавиши, т.е. които имат този ефект, известен като 'чукче', който е характерен за традиционните пиана и прави клавишите по-устойчиви на допир.

Скоростта и чувствителността на свирене могат да се регулират в зависимост от модела на пианото.

Качество на звука:

В този аспект цифровите пиана от по-висок клас имат по-качествени звукови системи, защото позволяват възпроизвеждане с висока разделителна способност и имат по-добра система от високоговорители, така че това зависи изцяло от компонентите, с които разполага пианото.

Полифония:

Когато говорим за полифония, имаме предвид броя на нотите или тоновете, които цифровото пиано може да свири едновременно. Най-качествените дигитални пиана могат да имат до 264 ноти, но за начинаещите 32 ноти са напълно достатъчни.

Брой звуци:

Цифровите пиана имат способността да притежават различни звуци от други инструменти, като например синтезатори или акордеони, този фактор не е задължителен и зависи от това какво възнамерявате да правите с пианото си, препоръчително е да се придържате към основните звуци на пианото, докато сте все още начинаещи.

Инструменти за обучение:

Представете си колко полезни могат да бъдат тези инструменти, ако тъкмо започвате да се учите да свирите на цифрово пиано, има модели, които съдържат ръководства, показващи как трябва да се свирят акордите, така че да можете да правите същото и да се научите много по-бързо.

Усилватели и високоговорители:

Цифровите пиана обикновено се предлагат с вградени високоговорители, но ако са модели за изпълнение или с клавиатура, ще ви е необходим усилвател на звука, затова не забравяйте да проверите какъв тип пиано сте избрали.

Определете дали имате нужда от цифрово пиано или клавиатура

Както ще прочетете в статията, тези два модела са доста различни и отговарят на различни ситуации. Изберете клавиатура, ако вече знаете как да свирите и мислите за презентации, докато цифровото пиано ще бъде идеално за начинаещи.

  • Купете дигитално пиано с 88 клавиша

Това, което търсите в дигиталното пиано, е да наподобява усещането от свирене на традиционно пиано, така че моделите с 88 клавиша ще осигурят подобно изживяване.

  • Купете клавиатура с тежести

Клавишите с тежести са най-добрият вариант за получаване на същото усещане като при свирене на традиционно пиано, затова моделите, които осигуряват балансиране, са печелившият избор.

  • Купете си пиано с чувствителни клавиши

Чувствителността на клавишите има значение за това как ще звучи даден акорд - ако всички клавиши звучат по един и същи начин, акордът ще бъде грешен, затова те трябва да са чувствителни на допир, за да може при свирене всеки от тях да даде правилния тон.

  • Изберете правилния модел дигитално пиано

В този момент от статията вече знаете, че има различни видове дигитални пиана, някои от тях са преносими , други са за дома, а трети - за изпълнения, трябва да сте сигурни какви са вашите изисквания и ще изберете най-доброто.

Дигитални пиана vs. пиана за изпълнение vs. клавиатури

Ако знаете малко за пианата, вероятно в някакъв момент сте си помислили, че тези три модела са едно и също нещо, но те имат доста съществени разлики:

Тези видове пиана са доста подобни на акустичните пиана, те са по-малки, но все пак са доста тежки и много трудни за транспортиране, откъдето идва и името им, тъй като са предназначени за използване в дома или там, където ще бъдат инсталирани.

  • Цифрови и компактни пиана

Това е идеалният тип пиано за тези, които не разполагат с много място, тъй като те са специално проектирани да не заемат много място, но все пак предоставят всички основни функции на цифровото пиано.

  • Пиана за презентации

Голямата разлика между този тип пиана и предишния е, че пианата, предназначени специално за презентации, нямат вградени високоговорители, затова е необходимо да се свържат с усилвател, за да може да се предава звукът им.

Освен това те разполагат с много по-голям каталог от звуци и ефекти, отколкото обикновените цифрови пиана.

Клавиатурите имат много повече разлики, отколкото си мислите, като се започне от броя на клавишите, обикновено те могат да имат между 61 и 76 клавиша, докато цифровото пиано обикновено има 88 клавиша.

На второ място, те са по-ориентирани към изпълнението, тъй като имат голямо разнообразие от ефекти, които могат да съпровождат различни ритми, могат също така да имат входове за микрофон и дори да възпроизвеждат песни.