Цифров микроскоп

microscopiomicroscopio

КУПИ СЕГА

Той е подходящ, ако искате да видите изображението възможно най-голямо, тъй като предлага 500-кратно увеличение, което ще го покаже с висока разделителна способност с резолюция 1600 x 1200.

Оборудването ще ви позволи да направите осветлението, както ви е необходимо, с два регулируеми режима на осветяване; то също така има елегантно метално покритие и е толкова устойчиво, че е идеално за ежедневна употреба; също така е леко и можете да използвате инструмента, като насочите обектива с ръка, или за по-голяма прецизност можете да използвате основата с опорно рамо, която идва с него.

Това е продукт с добро качество и справедлива цена за неговите функции и гъвкавост.

2. COLEMETER BECF85 50x-500x Digital Microscope 2.0

Лесен за инсталиране и използване

41Vg3oWoGDL

КУПИ СЕГА

Не е необходимо да сте експерт, за да се възползвате максимално от оборудването, тъй като то е едно от най-интуитивните с прости контроли, които са лесни за използване.

Частите на микроскопа се закрепват лесно, дизайнът е здрав и може да изглежда малко тежък, но в действителност това е предимство, което ще ви осигури необходимата стабилност при работа с него.

Друго предимство е точността на устройството, което разполага с 5MP сензор, който след калибриране ще може да прави измервания с точност, равна на тази на професионално устройство.

Ще харесате бялата основа, идеална за контраст с мострите, която също така има издълбани размери, които ще ви улеснят в намирането й.

От друга страна, софтуерът ще бъде ваш съюзник за изчисляване на линии, кръгове и ъгли, заснемане на изображения, видеоклипове и е съвместим с Windows и Mac.

3. 5 мегапикселов цифров микроскоп Itian

Най-добрият за ученици

41GMccv9aXL

КУПИ СЕГА

Това е най-добрият модел за използване за научна работа, преподаване, любителски изследвания или за просто любопитство, той ще бъде полезен и за правене на публични презентации или изготвяне на документи за сравнителни

51g2yj4PYCL

КУПИ СЕГА

Това е най-добрият модел за използване за научна работа, преподаване, любителски изследвания или за просто любопитство, той ще бъде полезен и за правене на публични презентации или изготвяне на документи за сравнителни .

Това е малък микроскоп, подходящ за преместване навсякъде, където имате нужда от него, той също така има фокусен диапазон до 150 мм, увеличение до 300Х и висока разделителна способност, която създава задоволителни резултати при наблюдение на малки обекти.

Устройството е изработено от висококачествени материали и е на ниска цена устройство, което е едно от най-препоръчваните за училищни или домашни наблюдения.

4. USB микроскоп MAOZUA 5MP USB001

Този с най-добро качество на изображението

41oDdzXI9aL

КУПИ СЕГА

Инструментът има увеличение до 300Х, което имат повечето модели, но това, което наистина го отличава, е качеството на изображението, когато правите изчерпателни наблюдения.

Минимикроскопът се използва за електроника, инспекции, запояване и др. и е незаменим инструмент в малката домашна лаборатория.

Устройството е plug and play, просто го свържете чрез USB и то е готово за употреба. Производителят също така препоръчва внимателно почистване и съхранение, винаги използвайте тъкани без влага, за да удължите живота и да запазите покритието на частта.

Той също така е на конкурентна цена, която прави справедливост на качеството и също така е добре отнесена от отзиви на потребители .

5. Преносим цифров микроскоп Celestron Deluxe 44302-B

Най-икономичният

31d7nlGln7L

КУПИ СЕГА

Въпреки че е евтин, това е микроскоп, който запазва добрата си функционалност и може да е точно това, от което се нуждаете за лична употреба. Оптичната рязкост е впечатляваща, изображението е остро и осветено.

Спецификациите са базови, с увеличение до 150x и сензор с резолюция 2MP.

Предимството на този модел е здравината на устройството като такова, което го прави удобно за държане в ръка извън основата, както и прецизното колело за фокусиране.

Това може да е всичко, от което се нуждаете, ако е за детска употреба или ако сте свикнали да виждате не толкова малки насекоми, монети или неща с подобен размер, за които е добър изпълнител и няма да се налага да инвестирате толкова много пари.

 

Какво представлява USB микроскопът и каква е неговата функция?

Това е просто малко устройство, което се свързва с компютъра чрез USB порта. Той е снабден с камера и обикновено има собствен източник на светлина, който понякога е флуоресцентен, който ефективно осветява обекта от различни ъгли, осигурявайки ясно и рязко изображение.

Апаратът показва обектите в реално време с увеличение до 1000 пъти, като прави и най-малките детайли, поведение или промени на изследвания обект забележими за човешкото око.

Съществуват безжични устройства , които се свързват чрез Wifi, също и такива с VGA изход и въпреки че не е за професионална употреба, USB микроскопът е приложен инструмент в преподаването, науката и изследванията за ентусиасти, тъй като показаното изображение е лесно за виждане и за показване по време на демонстрации на групи от хора, тъй като не е необходимо да се гледа през визьора от един човек, както при монокулярно устройство.

Как да изберем най-добрия USB микроскоп

Основните характеристики, които трябва да се вземат предвид за успешна проверка и анализ на обекти, са следните:

Качество на изображението

Вече знаем, че качеството може би не може да се сравни с професионален цифров микроскоп, но винаги се нуждаете от възможно най-перфектно изображение и за това трябва да проверите повече от всичко друго поведението на увеличението.

Ако например се приложи 200-кратно увеличение, дали то ще изглежда толкова добре, колкото 20-кратно; ето защо увеличението, предлагано от оборудването, не е толкова важно, колкото качеството на изображението, което трябва да се получи. Затова качеството на изображението винаги ще бъде най-важната характеристика на устройството.

Лесно използване

Анализирайте какъв е начинът на управление, дали има ясно и кратко ръководство , дали софтуерът е интуитивен и дори дали има уеб базирана поддръжка. Всички тези фактори ще улеснят използването на устройството и ще ви помогнат да извлечете максимална полза от него.

Конструкция

Фактът, че са толкова малки, не е причина да имат слаб корпус; напротив, тъй като са технологично устройство, е необходимо да имат солидно и устойчиво покритие. Очевидно е, че трябва да се третира правилно, но не трябва да е устройство, което лесно се чупи.

Софтуер

Софтуерът е важна част от оборудването и именно той ще ви позволи да работите със заснетото изображение. Тя трябва да е лесна за инсталиране, лесна за манипулиране, с множество опции и интуитивна за използване.

Цена

На пазара можете да намерите евтино и не толкова евтино оборудване. Инвестирането на повече средства е добре, стига да си заслужава, тъй като поради липса на познания можем да намерим скъпи микроскопи, които не са непременно добри, защото цената не представлява качеството, така че ви препоръчваме да направите своето проучване преди покупката.