цифров мултиметър

Multímetros-Digitales

Откакто съществуват мултиметрите, тези уреди са се превърнали от обемисти и аналогови в универсално и сложно оборудване, като например най-добрия цифров мултиметър, който благодарение на своите функции улеснява работата при изчисляване на електрически измервания.

Най-добрите цифрови мултиметри

Кой е най-добрият цифров мултиметър?

Преди да се закупи най-подходящият мултиметър, трябва да се знае типът на потребителя или работата, която ще се извършва с устройството. Професионалните електротехници търсят надеждно, здраво и безопасно оборудване, но е необходимо да знаят и какъв бюджет ще инвестират.

Също така, за начинаещи потребители или по-малко напреднали техници има ефективни модели, за които не е необходимо да се инвестират толкова много пари.

За да ви насочим към най-добрия избор, направихме сравнение между най-изявените мултиметри на пазара, които се отличават със своето качество, гъвкавост и добра цена, където със сигурност ще намерите най-подходящия за вас инструмент.

Ето кои са най-добрите цифрови мултиметри:

1. най-добрият цифров мултиметър Fluke 115

51C-eRAEhJL

Той е един от най-усъвършенстваните мултиметри на пазара и е подходящ за най-взискателните професионалисти.

Устройството е мултитестер, записва минимални, максимални и средни стойности и ви предупреждава за отклонения в сигнала. То е програмирано и за пикови напрежения и отговаря на IEC 61010-1 600 V CAT III.

Устройството работи в областта на електрониката, като изчислява съпротивлението, напрежението и капацитета, и ще ви предупреди, ако допуснете грешка, и ще издаде звуков сигнал при успешно измерване. Изчислява също така ампери от 0,1 до 10 както при променлив, така и при постоянен ток.

Марката Fluke е известна със своя мултитестер с добро качество, точен и безопасен. Покупката включва 9V батерия, калъф и тестови проводници; те са най-издръжливите на пазара и въпреки че не са много икономични, си струва да бъдат закупени.

КУПИ СЕГА

2. Multímetro Digital Tacklife CM01A - El de mejor relación precio - calidad

Предимството на това оборудване е, че то съчетава добри характеристики в основен, но ефективен модел на достъпна цена. Подходящ е за почти всички измервания, а диапазоните са широки.

Мултиметърът се доставя с клеми с пластмасово покритие и има капачки за безопасност. Той също така излъчва светлинна и звукова сигнализация, ако открие отклонения

От друга страна, той има двойна изолация, така че можете да работите безопасно без заземяване. Той също така открива токове без физически контакт и ще можем да го измерим в уред.

Оборудването има високи стандарти за безопасност и качество, изработено е от добри материали и си заслужава да бъде закупено на ниската цена.

3. джобен цифров мултиметър Amprobe PM55A

41QK6lfqCTL

Ако имате нужда от мултиметър, който да носите със себе си, това е най-добрият избор за вас.

Това джобно устройство е също толкова точно, колкото и другите, но сега е с толкова малък размер, че може да се побере и в най-малкото пространство.

Може би не е най-подходящият за професионална и постоянна употреба, но въпреки малкия си размер е напълно функционален за онези спорадични измервания, които трябва да направите.

От друга страна, той има функция за измерване на електрическото поле, която ви позволява да се доближите до панела, за да разберете дали в него има безопасен ток. Той също така излъчва звуков сигнал, който се усилва при приближаване към проводниците.

Това е устройство, което ще отговори на очакванията на случайния потребител, лесно е за използване и е на добра цена.

КУПИ СЕГА

4. Etekcity MSR-R500 Digital Multimeter - Най-добрият за измервания в автомобила

51SXKQny1gL

Сега, ако това, което търсите, е инструмент за измерване на тока в автомобилно оборудване като алтернатора или автомобилния акумулатор , това е най-доброто устройство, в което да инвестирате.

Същото удобно и безопасно устройство, което предлага бързи резултати чрез дисплей с подсветка, идеален за места с ниска осветеност.

Той включва всичко необходимо за работа с него, като кабели и батерия, както и сертификати, които потвърждават качеството му, и 10-годишна гаранция.

КУПИ СЕГА

Какво представлява цифровият мултиметър?

51p0Re8uFuL

Това е полезен инструмент, използван за измерване на електричество. С тези уреди можете да правите много неща, например да измервате напрежения, електрически токове и съпротивления.

С други думи, можете да правите неща като проверка на акумулатора на автомобила, за да видите колко капацитет е останал, или дори да проверявате електронни устройства и части. В общи линии всичко, което има електричество.

Дигитален мултиметър - ръководство за покупка

Multímetros-Digitales

Части на мултиметрите

Основното е, че всеки мултиметър има дисплей, на който се виждат показанията, циферблат за промяна на различните скали и функции и, разбира се, токови входове. Разбира се, моделите със скоба съдържат скоба с всички необходими сензори за извършване на съответните измервания.

Категории

В зависимост от употребата, за която е предназначен всеки мултиметър, той се предлага със специфична класификация. Моделите CAT I се използват за електрически устройства, които не са свързани към електрическата мрежа на дадена сграда, така че те са сред най-основните и най-простите, които можете да намерите.

След това се усложнява с моделите CAT II, които се използват за компютри, телевизори и всякакви електрически уреди или устройства, които са директно свързани към електрическата мрежа на сградата.

Моделите CAT III се използват за двигатели, осветителни системи в големи сгради и дори за електроразпределителни линии. И накрая, моделите CAT IV се използват от професионалистите в областта на електротехниката за окабеляване, трифазни връзки и др.

Винаги трябва да избирате правилния модел за предвидената употреба. Ако използвате модел от по-нисък клас за двигатели или друга тежка употреба, може да повредите мултиметъра или дори да се нараните.

Функции

Полезното при мултиметрите е, че те ви позволяват да правите много неща.

Например можете да измервате напрежение и ток в системи за променлив или постоянен ток, както и съпротивление във вериги или дори в конкретни компоненти на всяка верига, в случай че искате да изолирате повреда и да я отстраните навреме; непрекъснатост или индуктивност.

По същия начин най-модерните модели могат да работят с децибели, обороти в минута, графики или микроампери. Някои от тях са дори водоустойчиви.

С тях можете да измервате съпротивления до 50 ома с отлична разделителна способност от 0,001 ома, а има и такива, които могат да запаметяват откритите стойности и да ги изпращат на други устройства чрез WiFi, за да можете да ги анализирате по-удобно.

В резултат на това те могат да се използват за най-различни цели, които ще бъдат разгледани по-долу:

Употреби

Както споменах по-рано, възможните употреби на всеки мултиметър варират в зависимост от неговата категория. Казано по-просто, те могат да включват тестване на диоди или измерване на усилването на транзистор, измерване на капацитета на кондензатори, честотата на даден сигнал и дори температурата на дадена верига.

Поради това те са инструмент, който се използва широко от електротехници, техници и механици.

Видове цифрови мултиметри

Освен че са разделени по категории, цифровите мултиметри могат да бъдат разделени на 3 различни вида в зависимост от това какво могат да правят. Нека ги разгледаме:

Мултиметър Fluke

Този тип цифров мултиметър се използва основно за калибриране на други устройства, тъй като може да калибрира волтажи, токове и други измервания, свързани с електричеството. Той се използва с кабели и едно от предимствата му е, че може да ви даде две или повече стойности едновременно.

Те се използват широко с автомобилни батерии и за други проекти, така че могат да работят добре както за начинаещи, така и за електротехници.

Мултиметър с клещи

При тях не се използват проводници, а са проектирани с клещи, оборудвани с необходимите сензори за измерване на електрически ток. Поради своите възможности и начин на използване те се препоръчват само за професионалисти, тъй като за работата с тях се изисква малко повече опит.

Те могат да отчитат потока на електроенергията, напрежението, потреблението на енергия, мощността и дори силата на тока.

Автоматичен мултицет

Те са подходящи за начинаещи и за тези, които искат да изпълняват прости проекти за домашен ремонт на електрически инсталации. Това е така, защото те са много лесни за използване, имат малко копчета и бутони и ви дават необходимите показания без много шум.

Безопасност

Отчитането на безопасността е от съществено значение, особено при работа с електричество.

Ако тествате вериги с напрежение 30 V или повече или вериги, които могат да черпят няколко ампера или повече, трябва да разгледате не само номиналната стойност на устройството, но и начина, по който е проектирано. Например изолацията на съединителите, дали вътрешните вериги са защитени от пренапрежение и др.

Колкото повече функции за безопасност съдържа, толкова по-добър ще бъде за вас и толкова по-способен ще бъде да работи с различни нива на мощност и ток.

Често задавани въпроси

Какъв е принципът на работа на мултиметъра?

Основният принцип на цифровите мултиметри се състои в преобразуването на електрическите стойности от аналогови в цифрови, тъй като без него е невъзможно да се получат очакваните данни.

Коя е най-добрата марка мултиметър?

Fluke е една от най-разпознаваемите марки в производството на мултиметри. Тази репутация се дължи на доказаното качество на материалите и инструментите, както и на високата точност на измерванията, което още повече улеснява специалистите при извършването на този вид работа.

Кой е по-добър - аналогов или цифров мултиметър?

Основната разлика между двата метода е в точността на резултатите. Цифровият мултиметър е не само по-точен, но и по-издръжлив; освен това разполага с иновативни технологии и възможност за надграждане с течение на времето.

Как работи цифровият мултиметър?

Действието на този уред се основава на използването на галванометър за определяне на интензитета и посоката на електрическия ток чрез отклонението, което той предизвиква в магнитна игла, и генериране на измерването.