Цифров сателитен приемник

mejor-receptor-satelite-digital

Ако смятате, че е нормално вашият цифров сателитен приемник да работи само с пиратски телевизори, че се доставя мръсен или с повредени HDMI връзки, то вие напълно грешите и с вас си е поиграла някоя марка с лошо качество. Но не се притеснявайте, това се е случвало и на нас. Никой нов продукт не бива да бъде дефектен и затова е толкова неприятно, когато получите новия си декодер с проблеми.

Понякога се случва така, че тъй като искаме да купим най-евтиния , в крайна сметка избираме производител със съмнителна репутация, който си играе с нашето време и пари и ни продава продукти с повредени захранващи кабели, неправилна операционна система или такива, които се рестартират постоянно.

Хубавото е, че, както винаги, дойдохме да ви предложим решение, тъй като ще ви покажем как да изберете най-добрия на пазара , с големи функции, капацитет за допълнителни функции и някои дори съвместими със системата Android .

Най-добрите цифрови сателитни приемници

Кой е най-добрият цифров сателитен приемник?

Не всичко е само хубави думи, затова ще ви дадем няколко наистина полезни съвета, които да ви помогнат да направите идеалната покупка на приемник за вас. Първо, важно е да вземете предвид няколко неща, като например вида на сигнала, който поддържа, т.е. дали е аналогов или цифров, като цифровият е най-популярен и напълно измества аналоговия.

Важно е също така да има възможност да работи с платени канали, а не само с безплатни канали, за което е необходима и възможност за четене на смарт карти от вашия доставчик на услуги.

В следващия сравнителен списък включваме модели, които съдържат всичко това, но също така са оборудвани с WiFi, рекордери за запазване на любимите Ви програми и дори някои с възможност за свързване към цифрова наземна телевизия без сателитна чиния. Ще ви разкажем и за модели на достъпни цени , но с персонализирани операционни системи, за да можете да променяте функциите им и да добавяте още по-невероятни.

Тук са най-добрите цифрови сателитни приемници:

1. Vu+ Zero WE (Full HD, DVB-S2, HDMI)

Качеството се превръща в голяма популярност

21zwzLEuy0L

КУПИ СЕГА

Става дума за един от най-добрите модели днес, който е заслужил това отличие и уважението и предпочитанията на потребителите. Той е оборудван с процесор с честота 742 MHz и добра 512 MB RAM памет. Освен това има клас на енергийна ефективност A+, така че ще можете да спестите от сметките си за електроенергия.

Съвместимите видеоформати включват H.264, MPEG1 и MPEG 2, което означава възможност за настройване на Full HD съдържание. Освен това има HDMI порт, 2 USB 2.0 и 1 Ethernet порт, за да се свържете с мрежата и да гледате любимите си програми, когато и както пожелаете.

Предлага се в черно или бяло и, както обикновено, се предлага с дистанционно управление. Освен това има DVB-S2 тунер, LED дисплей и аналогов аудиовход.

2. Edision Progressiv HDC + Nano Plus

Универсален и изключително удобен

31VcaghvPFL

КУПИ СЕГА

Става дума за доста завършен декодер , който има важен избор от функции и възможности. С него можете да приемате сигнала на отключени канали или дори криптирания сигнал на любимите си телевизионни канали и платени радиостанции. Той е оборудван с LED екран и възможност за Full HD , за да се наслаждавате на всяко съдържание с висока разделителна способност.

Той е снабден с вграден WiFi , така че свързването с мрежата, за да се настроите за почти всяко съдържание, ще бъде изключително лесно. Така можете да гледате YouTube, интернет телевизия, прогнози за времето и дори RSS канал. Връзките включват USB порт за възпроизвеждане на музика, снимки и видео, както и HDMI вход за свързване на външни устройства.

Що се отнася до смарт картите, устройството разполага с четец за карти Conax, така че можете да използвате абонаментите си от любимите си доставчици. Той поддържа резолюции 480p, 576p, 720p, 1080i и 1080p.

3. Qviart UNIC QVI01001 - ТВ тунер

Модел с висока резолюция

31ySxBTDOlL

КУПИ СЕГА

Този модел е от не толкова известен производител, но все пак е декодер с много добро качество. Той приема HD сигнал и е снабден с IKS функции, като освен това ви предлага възможност да записвате любимите си сериали и филми директно на външен твърд диск или флаш памет, известен също като pendrive. Това е чудесно, защото обикновено тези устройства ви принуждават да изтеглите съдържанието във вътрешната памет, което ви принуждава да го възпроизвеждате само чрез устройството.

Освен това има възможност за свързване към мрежата чрез Ethernet кабел или дори с WiFi, така че всяка връзка, за да гледате любимите си програми, ще бъде напълно бърза и лесна. Той дори ви позволява да се свържете чрез технологията 3G. И накрая, той е отличен избор за гледане на телевизия с Full HD , тъй като поддържа видео с резолюция 1080p. Той се предлага с екран, HDMI и USB портове, държач за карти и игри.

4. Приемник Thomson THS 805

Отлична наземна съвместимост и приемане

31acM5eLNAL

КУПИ СЕГА

Това е отличен приемник с MPEG4 видео съвместимост с висока разделителна способност, както и достъп до френски цифрови телевизионни канали чрез картата FRANSAT, която е включена в комплекта, за която можете да използвате устройството без сателитна чиния. Той може също така да поддържа въвеждането на съдържание на beIN Sports или BIS TV чрез Atlantic Bird.

Още технически подробности включват факта, че входната му честота е 950 и 2150 MHz и че има USB порт, за да можете да записвате съдържание в цифров вид на външни устройства за съхранение. Освен това той има HDMI порт и тунер за технология с висока разделителна способност DVB-S2. Той е оборудван с качествен екран, предлага се в черен цвят и има тегло 998 грама, както и размери 21 x 13,6 x 4,2 cm.

5. Vu+ Solo2

Мощен капацитет от 500 GB

31PxrzfRW7L

КУПИ СЕГА

И така, в края на този списък стигаме до модел, който се отличава изключително много, тъй като идва с 500 GB външен твърд диск , за да можете да записвате много часове сериали, филми и всякакво друго съдържание, което искате да запазите за по-късно. Той дори се предлага в презентация с двойно по-голям капацитет, т.е. до 1 TB. В същото време се предлага в черно или бяло.

Като висококачествено устройство, предназначено за съвременни потребители, които се възползват максимално от своите телевизионни абонаменти, то включва HDMI връзка, може да приема Full HD сигнали и тунерът е тип DVB-S2 с операционна система Linux. Той разполага с 512 MB RAM памет и гигабитова LAN връзка, така че можете да се наслаждавате на високоскоростен интернет, за да гледате всякакви сериали, филми или предавания в мрежата. Той може да поддържа и допълнителни твърди дискове SATA.

Какво представлява цифровият сателитен приемник?

receptor-digital-de-satelite-300x200

Тези устройства, въпреки че се предлагат в голямо разнообразие и всяко от тях може да работи по различен начин, са приемници, които могат да приемат DVB-S и DVB-S2 сигнали от цифрови сателитни предавания и да ги трансформират, така че да могат да се ползват на вашия телевизор или радиоприемник. С подходящия модел можете да настроите радио, сателитна телевизия или дори цифрова кабелна телевизия.

Видове сателитни приемници

Както казах, въпреки че по принцип всички изпълняват едни и същи функции, не всички приемници са еднакви и не работят по един и същи начин. За да сте сигурни, че ще си вземете у дома най-подходящия за вас, разгледайте различните видове, които се предлагат на пазара, като един от тях със сигурност ще ви допадне:

Нормални приемници

Това е един от най-често срещаните модели, който е и един от най-простите по отношение на монтажа и експлоатацията. Те приемат сигнала, идващ от LNB на антената, и го преобразуват в звук и видео, за да можем да му се наслаждаваме както трябва.

Не забравяйте, че тези сателитни сигнали са криптирани и компресирани, за да могат да се разпространяват лесно и без грешки или загуба на качество, така че приемникът има и декодер , който отговаря за обратния процес, така че да можем да видим и чуем тези сигнали по телевизора или радиото.

Тъй като е най-простият модел, той е и един от най-евтините и най-лесно откриваемите в магазините.

HD приемници

Работата му е наистина подобна на тази на обикновените приемници, без много разлики. Това означава, че този приемник приема сателитните сигнали, преобразува ги и след това ги възпроизвежда на телевизора. Основната разлика обаче е, че те могат да възпроизвеждат такива предавания с HD качество .

Ето защо те са идеалният избор, ако искате нещо просто и ако търсите поне HD качество. Запомнете, че за да се възползвате максимално от новия си HD телевизор, ще ви е необходим HD входен сигнал, така че този приемник е от съществено значение.

Не забравяйте обаче, че те ще са съвместими само с HD телевизори, тъй като връзката между устройството и телевизора се осъществява с кабел HDMI.

Приемници за криптирани канали

При сателитната телевизия ще откриете, че има много канали или безплатни сигнали , които можете да изберете и да гледате, без да се налага да плащате или да се абонирате за конкретна услуга. Има обаче много канали и мрежи, които продават своите честоти, като ESPN, Bein Sports, Fox Network и др. В тези случаи потребителят трябва да се абонира за конкретен канал или доставчик на сигнал, който ще му предостави специален декодер за декриптиране на тези сигнали. Този декодер или приемник на криптирани канали обикновено работи с IKS.

Разбира се, ако просто искате да приемате отворен сателитен сигнал, без да плащате за абонамент, няма да имате нужда от такъв приемник.

Приемници за цифрово записване

Тези модели са сред най-комплексните и обикновено са включени в абонаментните пакети за платени цифрови телевизионни канали. Можете обаче да ги закупите и поотделно и да се възползвате от всички техни предимства без проблем.

Те са пълноценни устройства за развлечение, тъй като освен че приемат, преобразуват и възпроизвеждат сигнали, позволяват също така да съхранявате съдържание, да спирате на пауза, да превъртате напред и назад и дори да увеличавате и намалявате. Можете да го програмирате и докато отсъствате от дома си, за да запишете програмата, която толкова обичате, но сте пропуснали, защото сте на работа. Достатъчно е да се приберете вкъщи вечерта и да го възпроизведете, сякаш сте го гледали на живо.

Технически характеристики, които трябва да притежава новият ви сателитен приемник

След като вече знаете видовете приемници, е време да се запознаете и с техническите характеристики, които правят разликата между добрите модели и най-добрите на пазара, за да можете да се наслаждавате на любимите си програми възможно най-комфортно и удобно.

Приемник на радиосигнал

Тази функция позволява на приемника ви да улавя не само ефирните вълни от телевизионни предавания, но и от радиопредавания. Това ще ви позволи да слушате радио през телевизора, както много потребители обичат да правят. Голямото предимство на това е, че можете да поканите приятелите си у дома и да включите телевизора, да пуснете радиото и да пуснете хубава музика. Тя може наистина да спаси вашето парти или просто да му придаде приятна музикална атмосфера.

USB портове

Те са едно от най-добрите допълнения към вашия цифров сателитен приемник, тъй като ви позволяват да свържете iPod, лаптоп или други устройства към приемника. С него можете да слушате музика директно на телевизора, да гледате компютърните си програми или приложения на екрана на телевизора, да възпроизвеждате съхранен видеоклип или дори да правите слайдшоу от снимки - идеално решение за разбулване на красивите спомени по време на всяко семейно събиране.

Поддръжка на многоекранно възпроизвеждане

В много случаи ще искате да използвате приемника само на един телевизор. За някои потребители обаче е важно един комплект да може да предава сигнали към два или повече различни екрана. В тези случаи е важно приемникът ви да има подходящ изход за това. В противен случай ще трябва да закупите допълнителен адаптер, което ще доведе до загуба на някои от функциите на приемника.

Интернет свързаност

В днешно време WiFi свързаността е изключително важна, дори когато телевизорът ви работи със сателитен сигнал. Тъй като, ако приемникът ви може да се свърже с мрежата, той ще може също така безпроблемно да предава мултимедийно съдържание , като музика или видеоклипове директно от приложения или уебсайтове, както и да използва функцията IPTV , т.е. интернет телевизия.

Свързване на цифровия сателитен приемник навсякъде

Голямото предимство на тези приемници е, че можете да ги инсталирате практически навсякъде. Например можете да ги инсталирате в колата си, когато пътувате, за да може семейството ви да има достъп до телевизора, когато спрете. Идеално решение, ако имате нетърпеливи малки деца, тъй като ще имате на разположение много канали , за да ги забавлявате.

За целта се нуждаете само от преносима сателитна чиния или антена и някакъв източник на захранване. Ако ще използвате сателитната телевизия в продължение на 1 или 2 часа, можете да установите връзка с акумулатора на автомобила, но ако използването ще продължи повече от 3 или 4 часа, препоръчвам външна батерия или преносим генератор на енергия. В противен случай се опитайте да поставите антената с пряка видимост към небето, без никакви препятствия, и продължете да свързвате антената с приемника, а приемника - с телевизора.

Предимства на сателитната телевизия

Ако все още не сте убедени в предимствата на цифровата сателитна телевизия, ето няколко предимства, които ще ви накарат да се втурнете и да си купите новия приемник:

Малък и компактен

Отминаха дните на сателитните чинии с диаметър няколко метра. Новите модели се предлагат с много по-малки и компактни антени, които се инсталират много лесно. Приемниците са също така доста компактни и достатъчно малки, за да се поставят удобно на шкафа за телевизор, без да нарушават декора или да заемат твърде много място.

Той има способността да намира най-добрите сигнали автоматично

Тези приемници също така се настройват автоматично, за да намират най-добрите сигнали без никакви проблеми. Така можете да се наслаждавате на сигнали до 4K , без да се налага да местите антената всеки път.

Широка гама от канали

Можете да намерите канали, посветени на спорта, новините, историята, карикатурите, възрастните, географията или науката. Освен това ще откриете, че светът на развлеченията е отворен за вас - концерти, представления, международни събития и много други.

Можете да гледате два канала едновременно

Когато използвате сателитен приемник, можете да разделите екрана на две части, за да гледате два канала едновременно. Да, както когато играете видеоигра с приятели. Така че сега можете да седнете удобно и да гледате финалите на лигата или определянето на новите финалисти в любимия ви спортен турнир. Просто гледате двата мача от двете страни на екрана и това е всичко.

Всъщност е възможно да записвате и два канала едновременно, в случай че има две програми, които обичате, но не можете да гледате, защото не сте у дома.

Задаване на родителски контрол за всеки канал

Да, възможно е да настроите канали за възрастни или просто да попаднете на не особено подходящо съдържание за деца. В крайна сметка това е телевизия. За тази цел тези приемници ви позволяват да настроите родителски контрол за определени канали с индивидуални пароли, така че само вие да можете да ги гледате. Съществува и възможност за пълното им блокиране, така че никой да не може да вижда този сигнал.