цифров шублер

svg%3E

Когато се занимавате с прецизни измервания професионално или като хоби в дърводелството или механиката, е идеално да разполагате с най-добрия шублер, който можете да получите на пазара.

Тези устройства се предлагат в безброй видове, като цифровите са едни от най-модерните и популярни, макар и не винаги да са любими на традиционалистите. Съществуват и манометри за въздух, които често се използват за ремонт на гуми, и хирургически манометри за медицински цели.

Калибърът ще ви бъде много полезен за точни измервания в домашни и професионални проекти, той е много лесен за използване и много интуитивен. За да го използвате добре, не е нужно да сте машинист или да не се съобразявате със законите на физиката или с най-елементарните формули на химията.

Голямото му предимство е, че е много преносим и можете да го избирате според нуждите си.

Можете да намерите такива с батерии, електронни и с различни точки на измерване. Когато купувате, трябва да сте сигурни кой от тях ви подхожда най-добре и да инвестирате в най-удобния.

За да направите своя избор, трябва да разгледате марката, цената и възможностите на инструмента. Има многофункционални такива, но ще получите и такива, които са много специализирани в един вид измерване, просто трябва да решите кое е най-подходящо за вас.

Добре е да направите някои сравнения, има голямо разнообразие сред търговските оферти и колкото по-сигурни сте, толкова по-добре.

Направихме тест, сред качествата на това, което видяхме сред наличната оферта, направихме ръководство, в което можете да намерите няколко от тези устройства, може би с тези предложения можете да вземете по-добро решение.

Най-добрите цифрови калибратори

Тук са най-добрите цифрови калибратори:

1. Електронен дигитален шублер JUNING

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако ви е омръзнало да купувате инструменти със съмнително качество и изработени от пластмаса, които не се справят с най-простите задачи за измерване от типа 'Направи си сам' или 'Водопровод', обърнете се към хората от Juning, които са разработили точен, бързо отчитащ шублер с лесно плъзгащо се метално колело със заключваща гайка.

За по-голяма издръжливост устройството е изработено от неръждаема стомана; големият цифров дисплей дава възможност за ясно отчитане на показанията, а скалата на линийката е лазерно гравирана.

2. Цифров шублер JOYLINK CALIPER

svg%3E

КУПИ СЕГА

Завършвайки списъка с шублери, избрани за този преглед, бих искал да препоръчам един от най-универсалните, надеждни и икономични шублери, които ще намерите на пазара на измервателни инструменти. Това е Joylink, дигитален шублер, произведен от закалена, устойчива на корозия пластмаса, който ви позволява да се плъзгате и позиционирате безпроблемно при изпълнение на всяка задача от типа 'Направи си сам'.

Той се предлага с изключително голям, лесен за четене цифров LCD дисплей, с два лесни за смяна режима на измерване (инчове и милиметри) и включена батерия. Това е силно препоръчителен верниер дори за автомобилната индустрия.

3. точен цифров шублер Futec DC-1

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този микрометър тип верние има обхват на измерване от 0 до 150 mm, който измерва също вътрешни и външни размери и дълбочина.

Той е снабден с функция за автоматично изключване и превключващи се метрични функции. Това означава, че освен в милиметри, той измерва и в инчове.

Цената му е висока, но той е водоустойчив, прахоустойчив и изработен от качествена неръждаема стомана, така че инвестицията, която ще направите за него, ще ви служи дълго време. (KS Tools 300.0532 дигитален шублер (0-150 mm)

svg%3E

КУПИ СЕГА

Изработен от неръждаема стомана, уредът на KS Tools е снабден със заключване на винта с верние и градуиране на резбата. Следователно той може да измерва както вътрешна, така и външна дълбочина.

Той предлага измервания в милиметри и инчове. Тези, които го притежават, хвалят работата му, въпреки че се оплакват от бавността на нулирането, те казват, че това е устройство с добро качество. Той е на достъпна цена, предлага се в червено и включва кутия за съхранение.

5. Супорт Mannesmann - M 823-160

svg%3E

КУПИ СЕГА

С 5-цифрен LCD дисплей този уред принадлежи към групата на цифровите супорти, които предлагат солидност в замяна на малка инвестиция.

Мерната му единица е инчове, милиметри и хилядни от инча, изработен е от твърди материали и работи с кръгла батерия RL44.

Той е икономичен и високопроизводителен и се препоръчва от тези, които го притежават, поради качеството на инструмента в сравнение с инвестицията, направена за придобиването му.

6. дигитален шублер Louisware Шублер

svg%3E

КУПИ СЕГА

Оборудван с микрометричен винт, този инструмент има четири измервателни функции и лесни за разчитане цифрови единици.

Той е снабден с голям и лесен за четене дисплей, особено за тези, които прекарват часове в този вид работа и чието зрение се влошава.

Цената му е ниска и според мнението на тези, които вече го имат, той е солидно устройство, изработено от устойчиви материали, способно да прави добри измервания с голяма точност. Това е бижу.

7. Fixpoint WZ SL 150 D - Евтин цифров калибратор

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният в списъка. Тези, които го притежават, настояват, че той не е много усъвършенстван инструмент, въпреки че е правилен и точен.

Той предлага стандартни форми на измерване и капацитетът му е по-скоро универсален, тъй като измерва дълбочината и вътрешните и външните измерения.

Този, по-специално, е метален, а не като други, които идват в цвят, кръгла батерия, която е включена в пакета заедно с ръководството. Той работи с напрежение 1,5 V.

Ръководство за закупуване на цифров калибратор

svg%3E

Не ви е необходим доктор на науките, за да използвате калибратор, тъй като той е изключително просто устройство за използване и всеки с минимално любопитство и здрав разум може да го използва за измерване без никакъв проблем. Дизайнът и употребата им са опростени.

Те се състоят от две еднакви точки, които са поставени във всеки край. Трябва да поставите точките само в края, който е най-отдалечен от измерваното пространство, и след като всеки край е поставен в измерваното пространство, трябва да го премахнете, за да измерите разстоянието между тях. Някои шублери се продават дори с фиксирани измервания, така че няма да се налага да прибягвате до вторични измервателни уреди, за да получите измерването, което искате да знаете.

Видове дигитални шублери

На пазара има безброй видове шублери, всички с еднаква функция, но всеки от тях е адаптиран към вашите нужди и предпочитания, тук обясняваме най-популярните.

Вътрешни:

Използват се за измерване например на широчината на вътрешната част на гайка, т.е. измерват вътрешното разстояние на даден обект. Точките обикновено са предварително зададени и се намират във вътрешността на измервания обект. Някои шублери използват винт за настройка, а други се регулират чрез леко почукване по повърхността.

Външни:

Те имат лъковидни крачета за регулиране и измерват разстоянието между външните ръбове на даден обект. Те се регулират по същия начин като вътрешните супорти.

Разделители:

Те най-често се регулират с винтове и обикновено имат фини върхове и прави крачета, които ефективно задържат повърхността, която трябва да бъде измерена. Те се използват за измерване на разстоянието между две точки в даден обект, например електрокардиограма или карта.

Хермафродит:

Използва се за прокарване на линия от ръба на даден обект до точка някъде в центъра на този обект. Състои се от два вида крачета - огънато краче с остър връх, което маркира точката в центъра на обекта и остава там, и право краче с тъп, изкривен връх, с което се захваща ръбът на обекта.

Верниер:

С тях се измерват вътрешни и външни разстояния и дори дълбочина. Те се характеризират с големи челюсти с прави ръбове, обърнати една към друга, които отговарят за външните измервания.

Ще видите, че тя има и по-малки челюсти с назъбени ръбове, които се измерват вътрешно. Той има и сонда, която измерва дълбочината на обекта.

Циферблат:

Те имат същата функция като верниера, с тази разлика, че циферблата, както показва името им, има циферблат отпред, който прави малките измервания по-четливи.

Дигитални:

Те имат същата функция като верниера и циферблата, но вместо да използват линийка, те предлагат малък екран, на който можете да видите числата, които са резултат от направеното измерване.

Микрометър:

Има вътрешни, външни и дълбочинни измервателни уреди, всеки от които измерва според спецификацията си. Те изглеждат различно от обикновените супорти. Той се регулира с винт и има циферблат на компонента, който отчита измерването, което ще получите, когато регулирате винта.

Кой цифров шублер да купя?

svg%3E

Всяко устройство има специфично качество, но всички те имат редица качества, на които трябва да обърнете внимание, за да купите правилното устройство за вашите нужди. За да направите правилния избор, трябва да се запознаете с основите и техническите аспекти. За целта е необходимо да вземете предвид следните елементи:

Тип:

Всеки шублер има различно предназначение, можете да ги намерите Vernier, Dial, digital, among others. Трябва да знаете коя от тях ще ви даде най-добри резултати и да изберете тази.

Ниво на точност:

Определящ фактор, ако става въпрос за измервателни инструменти. Колкото по-точно, толкова по-добре, така че това е качество, на което трябва да обърнете специално внимание, независимо дали сте обикновен или професионален потребител.

Потърсете конструкцията:

Задължително трябва да разгледате структурата на устройството, материалите, от които е изработено. Винаги препоръчваме висококачествена неръждаема стомана.

Тези материали са устойчиви на вода и други елементи като мръсотия и мазнини, а освен това са много издръжливи.

Живот на батерията:

Тук е важно да потърсите уред с автоматична система за изключване, която не позволява да изразходвате батерията. Тази функция ще ви бъде изключително полезна, тъй като при небрежна употреба батериите на тези устройства обикновено издържат кратко време, така че тази опция може да бъде много полезна за удължаване на измервателната ви работа.

Лесен за използване:

В идеалния случай трябва да си купите инструмент, който улеснява живота ви, а не такъв, който ви причинява главоболия, затова трябва да търсите онези функции, които улесняват използването му. Чувствителни за палеца колела, четливи дисплеи, плавни движения на челюстта - това са някои от елементите, които ще откриете в един лесен за използване шублер.

Цена:

Цените са толкова различни, колкото и марките, и въпреки че супортите не са прекалено скъпи, ще трябва да изберете според възможностите си. Не забравяйте обаче, че евтиното ще ви струва скъпо в дългосрочен план. Колкото повече пари можете да инвестирате в устройството, толкова по-точно и издръжливо ще бъде то.

Какъв размер калибратор ви е необходим?

Отговорът на този въпрос е изключително важен, преди да се направи инвестицията. Най-вероятно ще ви е необходим стандартен шублер с диаметър 0-6 инча - това е най-често използваният модел, но си струва да се разгледат характеристиките на измерваната област, тъй като може да ви е необходим малко по-голям.

Както знаете, супортите се предлагат в различни размери, просто трябва да сте сигурни от какво се нуждаете, за да можете да си вземете правилния.

Важно ли е сертифицирането?

Ако сте професионалист, може да се нуждаете от много точен инструмент, който е сертифициран, ако извършвате подробна работа, ще се нуждаете от допълнителна гаранция и това определено е много важен елемент, който трябва да се вземе предвид, така че в този случай си струва да се вложат малко повече пари в инструмент с всички негови сертификати. Ако ще използвате калибратора само за няколко малки, неофициални задачи, тогава не е необходимо да харчите повече пари за сертифициран инструмент.

Как да използвам цифров шублер?

Често задавани въпроси

Какво е цифров шублер?

Наричани още електрически шублери, те са прецизен измервателен инструмент за записване на високоточни измервания. Цифровият шублер е най-новата иновация в технологията на шублерите и показва измерванията на LCD екран.

Колко точен е цифровият шублер?

Цифровите шублери лесно превключват между сантиметрова и инчова система. Тези устройства могат да отчитат с разделителна способност от 0,01 mm или 0,0005 инча, с точност приблизително ± 0,02 mm или 0,001 инча за 150 mm (6 инча) манометри.

Необходимо ли е калибриране на измервателните уреди?

Отговорът е 'да'. Необходимо е да се калибрират вътрешните и външните челюсти на скобата. Тези измервателни уреди помагат на операторите да измерват точно малки размери, което е от решаващо значение за цялостната цялост на частите в много производствени и свързани със строителството отрасли.