Чайник

mejor-tetera

Обичам да се наслаждавам на чаша хубав чай следобед. Горещият чай може да бъде релаксиращ и да ви помогне в някои аспекти на здравето ви, но е толкова неприятно, когато изстине бързо! А още по-лошо е, ако се изгаряте постоянно.

Използвах съдове, които бяха много чувствителни на топлина, и няколко пъти получавах мехури при наливане заради високите температури, а колкото и да ми харесваше чаят, всички тези усложнения ме караха да искам да го пия, нали?

Уморен от варенето на вода в малки тенджери, които понякога изгаряха езика ми, а понякога ставаха толкова студени, че не стигаха за допълнителна чаша, реших да потърся най-добрия чайник, който можех да намеря в наличните количества.

Когато купувате чайник, трябва да сте наясно с качествата, които най-много бихте искали да притежава продуктът. В идеалния случай трябва да изберете модел на достъпна цена, който да отговаря на вкусовете ви.

Най-добрите чайници

Кой е най-добрият чайник?

Има много аспекти, които трябва да вземете предвид, когато правите своя избор, марката може да е един от тях, но този елемент може да бъде второстепенен, ако продуктът е добър.

Преди да си купите чайник, трябва да сте наясно от какво се нуждаете в кухнята си и да знаете какво да търсите. Например дали искате чайник или само чайник, а също и вида на източника на топлина, където ще го поставите: газов, индукционен или електрически котлон.

Поглеждането към материала на производство не е лошо и ще хвърли светлина върху източника на топлина, който трябва да използвате с чайника си, за да го запазите по-добре. На пазара ще намерите всичко и за всеки вкус.

Ще ги намерите в чугун, неръждаема стомана и дори стъкло, всеки от които е предназначен за различни условия. Познаването на материала ще ви даде представа и за издръжливостта на продукта - дали ще издържи вечно или само няколко години.

Вземете предвид и аспекти като естетика, цена, качество и други подробности, като например лесно почистване, които също влизат в процеса на избор.

Сравняването на моделите винаги ще бъде от голяма полза, но ако все пак не се получи, ето нашия списък.

Ето от най-добрите чайници:

1. чайник Kitchen Craft Le'Xpress

31FCIywUIVL

КУПИ СЕГА

Класически чайник във всеки смисъл на думата, прост, но много функционален. Ако сте любител на добрия чай или просто трябва да сварите вода, този продукт ще ви бъде чудесен съюзник. Линиите му са елегантни, а дръжката му ще ви осигури необходимата твърдост, за да го държите. Той е много атрактивен и ще изглежда чудесно в кухнята ви!

Красивото покритие от стъкловиден емайл се допълва от антиоксидантните характеристики на материалите, от които е изработен. Той има индикатор за максимално ниво на запълване, за да се избегнат грешки. Когато съдържанието заври, ще чуете силен съскащ звук. Той съдържа клапан за освобождаване на парата, който може да се активира, когато го натиснете.

2. чайник Iwachu TT12083RD

41RSWXCIBVL

КУПИ СЕГА

Искате красив и здрав чайник? Тогава Iwachu е идеалното решение. Материалът от ковано желязо, от който е изработен, го предпазва от повреди, причинени от падания и от времето. С поразителен червен цвят, който подчертава дизайна на релефната шарка, той поддържа стил, който ще привлече вниманието на всички.

Iwachu е великолепно ръчно изработено изделие от Япония, както е посочено в сертификата за автентичност, включен в комплекта. Тя има широка дръжка, за да я държим, докато варим вода или приготвяме любимата си настойка. Препоръчва се като подарък.

3. Alessi 9093 W

41In8Xt-sfL

КУПИ СЕГА

С конструкция от неръждаем метал и позлатени части, чайникът Alessi е един от най-елегантните от селекцията, която сме направили за вас.

Той има класически дизайн на чайник и е уред с прекрасни естетически завършеци, които ще придадат неповторим вид на вашата кухня.

Изработен е с основа от магнитна стомана, подходяща за индукция. Това я прави идеална за използване на работното място, в офиса или на всяко място за срещи извън дома, където нямате на разположение готварска печка.

Виена също с много симпатична и любопитна свирка във формата на птичка, която свири, за да ви уведоми, че чаят е готов.

Според мнението на тези, които вече са използвали този продукт, солиден и много издръжлив. Ако сте от хората, които обичат да се наслаждават на чая, но не в големи количества, това е устройството за вас, защото е с малки размери.

4. традиционен чайник Le Creuset

31dVbfNRFUL

КУПИ СЕГА

Подобно на японски чайник , този продукт се препоръчва , ако сте голям любител на чая, той има вместимост за 2,10 литра вода, така че ако го напълните до горе, ще изпиете много чаши.

Естетически привлекателен, този чайник подхожда на всяка кухня и ще придаде на кухнята ви топъл и приветлив вид. Изработен е от стомана и е в цвят череша.

Едно от най-забележителните качества на този продукт и може би най-силната му страна е, че структурата е подходяща за широк спектър от източници на топлина: газ, индукция и дори витрокерамика.

Въпреки това трябва да внимавате да не го поставяте във фурната или микровълновата печка, защото не е подходящ за тези източници на топлина. От друга страна, можете дори да го поставите във фризера или хладилника.

Той е здрав, практичен, много лек и малък, а производителят ви дава 5-годишна гаранция.

5. Чайник със свирка на Zwilling

41lx0jhhS1L

КУПИ СЕГА

Този инфузор , проектиран в поразителен сребрист цвят и с модерна и авангардна естетическа форма, е истинско бижу, когато става въпрос за приготвяне на чай. Тя кипва бързо и е идеална за малки дневни дози чай.

Той е изработен от метал със здрави пластмасови дръжки, които улесняват вдигането му за сервиране, но трябва да го вдигате внимателно, за да избегнете инциденти или изгаряния от топлина или пара.

Той има малка свирка на чучура за гореща течност, която се активира, когато водата е готова, за да излеете инфузията в него.

Потребителите на този продукт посочват, че той е много качествен и устойчив уред, чиято инвестиция си заслужава поради здравината и издръжливостта на продукта.

Той е идеален за всякакъв вид готварски печки, независимо дали са индукционни, интериорни или газови.

6. Tetera Classica 1,2L Bredmeijer 1210Z

31YnNMfm0VL

КУПИ СЕГА

Тази кана от производителя Bredemeijer е най-евтиният модел в нашата селекция. Той има класически дизайн, характерен за традиционните чайници, с естетичен и много функционален завършек.

Изработен е от метал с висок гланц и черен обков, чиято дръжка е с температура, удобна за допир, така че можете да сервирате врящ чай без никакви проблеми.

Освен това има система против капене, която ще ви позволи да поставите инфузията във вашите порцеланови чаши , без да разлеете нито една капка.

Той е изработен от висококачествена неръждаема стомана с двойна изолираща стена, която ще ви позволи да запазите чая си горещ за около 45 минути, през което време можете да го пиете, без да е хладен или студен.

Потребителите му изтъкват като едно от основните му качества способността на чайника да запазва аромата на настойката за по-дълго време.

Ръководство за покупка на чайници

Как да изберем чайник: Всичко, което трябва да вземете предвид

teteras-300x200

Може би си мислите, че единственото нещо, което трябва да изберете за чайник, е уредът да затопли водата за рекордно кратко време и да можете да пиете чай или много други горещи напитки, които са добре приготвени и достатъчно горещи, за да им се насладите, но когато купувате един от тези кухненски прибори, има няколко неща, които трябва да вземете предвид.

Да попитате за начина, по който се използва, видовете напитки, които приготвя, времето, необходимо за загряване на водата , литрите вода , които може да свари вкъщи, и количеството напитка, което може да приготви за една партида, са само малка част от нещата, които трябва да знаете, преди да вземете решение за чайник.

Все пак е добре известно, че при избора на някой от тях, дори и на най-простите, ако обърнете внимание на пет важни детайла, можете да направите повече от приличен избор, а именно: материалът, от който зависи издръжливостта и качеството на аксесоара; размерът, свързан главно с броя на чашите чай , които ще приготвяте на ден; формата и цветът, които са главно въпроси на стила, свързани с вашите вкусове и с обзавеждането на вашата кухня, и инфузорите, които са една от основните части.

Тук ще ви разкажем за всяка от тях:

Материали, използвани за чайници: кой е идеалният?

Чайникът не е съвършен сам по себе си, той става съвършен дотолкова, доколкото отговаря на нуждите на потребителя по отношение на производителност, качество, издръжливост и красота. Така че, когато говорим за материали, освен че трябва да мислим за перфектни чайници, е важно да помислим как оборудването, изработено от този материал, може да улесни живота на потребителя.

На пазара има много чайници, изработени предимно от метал и стъкло. Ще намерите например чайник, изработен от желязо, порцелан, чугун, хромиран алуминий, стомана, закалено стъкло, кристал, керамика, наред с други полезни материали за приготвяне на чай, като тук ще ви разкажем за предимствата на най-популярните материали при производството им:

  • Предимство на чайници от неръждаема стомана

Tetera-de-acero-inoxidable

Има многобройни предимства, които могат да бъдат приписани на чайници, изработени от този вид материал, първото и може би най-важното от които е тяхната издръжливост. Чайникът, изработен от стомана неръждаема стомана , е на практика вечен и можете да сте сигурни, че няма да се счупи, ако поради някаква грешка се окаже на пода. Друго голямо предимство на този материал е, че те бързо достигат високи температури и поради металната си структура задържат топлината по-дълго. Освен това те са красиви, леки и не изискват поддръжка.

  • Предимства на порцелановите чайници

Когато говорим за порцеланов чайник, първото нещо, което трябва да кажем, е, че той е красив и ще придаде на стаята ви елегантен и изискан вид. Накратко, красив порцеланов чайник е синоним на лукс, така че ако намерението ви е да придадете на стаята си изисканост, когато пиете чай, това е подходящият материал. Друг плюс е, че те поддържат напитката гореща, но не филтрират топлината толкова силно, така че работата с тях не е болезнено затруднение. И накрая, те могат да бъдат издръжливи, ако се грижите добре за тях.

  • Предимство на керамичните чайници

Ако сте от тези, които предпочитат широка гама от дизайни и възможности при избора на чайник, несъмнено ще намерите керамичните чайници за най-добрия съюзник, който можете да имате, защото едно от големите им предимства е именно това, че голямото разнообразие от дизайни се съчетава с почти всяка стая или кухня.

Но ако навлезем в сферата на експлоатационните характеристики, ще трябва да ви кажа, че едно от големите предимства на керамичния чайник е, че той поддържа водата гореща и дори водата вряща дълго време, без да предава топлината изцяло на повърхността си, така че работата с него е лесна.

  • Предимство на стъклените чайници

Едно от основните предимства на този модел чайник е неговата прозрачност, можете да разгледате състоянието на филтрите и как се смесват вашите настойки в съда, да ги проверите и да имате представа за времето, необходимо за приготвяне на напитката. По принцип тя ви позволява да контролирате всичко прецизно. Това е идеално за различни видове напитки, като например чай зелен , тъй като можете да видите интензивността на цвета му.

Какъв размер чайник е идеален?

set-de-tetera-y-taza-de-te

В този момент винаги предпочитам да ви дам един и същ съвет, а именно да вземете предвид начина, по който ще го използвате, и броя на хората или чашите чай, които ще приготвяте в кухнята си. Ресторантският чайник не е същият като домашния, размерите, броят на потребителите, броят на използваните чаши и броят на чашите, които ще приготвяте, се различават значително при различните чайници.

Ако например сте от семейство, което не пие много чай, един средно голям чайник би бил подходящ, може би голям чайник, с вместимост до 1,18 л, е твърде голям за вашия случай, но единичен чайник, достатъчно малък, за да ви осигури само една чаша, също не е добра идея.

Каква форма на чайника е най-подходяща?

Това зависи най-вече от стила на вашата кухня, вида на чая, който възнамерявате да сервирате, и вашите вкусове, дори ако става въпрос за чайник с филтър или със стоманен филтър и дори ако става въпрос за индукционен уред или за стъклокерамичен уред , най-популярните форми са:

Това е типичен екзотичен азиатски чайник, подобен на японските чайници, който се характеризира с ниско, широко тяло и издигната дръжка, филтър Maya, широко отворена дръжка на чучура и забележителни вдлъбнатини. Много забележителен чайник.

Те са със съвременен дизайн и имат максимален полезен капацитет, но изискват малко място. Те са много разпространени в офисите и често се използват за електрическа кана.

Подобна на традиционната кана, но с по-висок и по-тънък дизайн, тя се използва както за чай, така и за кафе.

Това е типичната чаша, която ще намерите на елегантни и традиционни места, с дълъг чучур, елегантна дръжка, куполообразен капак и широк корем. Отлично решение за масата за чай.

Това е хубав чайник със заоблено тяло и тясна основа. Доста традиционна и ограничаваща преноса на топлина.

Това е чисто естетически въпрос, очевидно цветът, който трябва да изберете, има две възможности: този, който най-добре подхожда на декорацията на вашата всекидневна и кухня, или просто любимият ви цвят. Възможно е в зависимост от вида на вашия чайник да изберете нещо традиционно, например бял чайник, който е много разпространен в хотелите и магазините, но традиционният британски чайник е кафяв, а ако изберете порцелан и керамика, възможностите са неограничени, защото има много дизайни, въпрос на вкус.

В зависимост от материала, от който е изработен чайникът, има някои съвети как най-добре да почиствате тази част, особено ако сте от тези, които ги пазят дълго време и ги използват само при специални случаи.

Ако са изработени от стъкло, порцелан или керамика, трябва да проверите дали са с емайлирана вътрешност, ако е така, най-добре е да се изплакнат с гореща вода и дори с влажна кърпа, ако не е така, нормалното изплакване ще е достатъчно. Металните версии са устойчиви на всичко, дори на готварските печки , така че те могат да се изплакват нормално, просто погледнете, някои от тях дори са съвместими със съдомиялна машина.

Порцеланът като материал за чайници: мек, твърд и костелив

tetera-de-porcelana

Да знаеш как да използваш чайник е нещо повече от това да можеш да боравиш с него, без да го изпуснеш или да се изгориш при опит - това е материал с поразителна история на създаване, датираща от стотици години. При първите порцеланови изделия са използвани полупрозрачни глини и керамика. Десетилетия по-късно се появява керамиката с мека паста, при която глината се смесва с други материали като пясък, гипс, вар, сода и др.

След това се появява керамиката с твърда паста, в която се използват глина, глина и други стъкловидни вещества. И накрая, има трета категория, най-разпространената в наши дни, която съдържа глина и костна пепел, което е причината за външния вид на слоновата кост, тя е индустриализирана, защото е най-евтина за производство.

Как се почиства чайник

Източници:

  • Какви са ползите от чая - Baqué Café
  • Тайните на чугунените чайници - Café Té Arte
  • Керамични чайници: какви са, какви са ползите от тях и как да ги използваме - Innatia