Чанта за кръста

lámpara-de-noche-para-niños

Детската нощна лампа е един от най-добрите продукти, които можем да купим, за да направим нощта на децата си много по-приятна, както и за да ни помогне да спим по-добре и да се движим по-лесно в тъмното, когато отиваме в детската стая, за да сменим пелените им или просто да проверим дали спят добре.

 

Най-добрите нощни лампи

Коя е най-добрата нощна лампа за деца?

Съществуват безкрайно много марки и видове детски лампи, някои от които са по-сложни от други или по-икономични и модерни. Това разнообразие затруднява избора на , който да купите, затова ви представяме 5 от най-добрите варианти, предлагани на пазара.

Ето най-добрите нощни лампи за деца:

1. LED нощна лампа Niermann Standby 80036

Великолепна и функционална

41g-XxAqTRL

КУПИ СЕГА

Тази LED нощна лампа (със звезден проектор), дизайн на Малкия принц в синьо, е невероятен вариант за нашите деца да имат вълшебна нощ в допълнение към осветяването на техните стаи. Той работи с батерии ААА (не са включени), които издържат 60 дни, има сензорен бутон за включване/изключване и прожектира оранжеви, сини или зелени звезди в стаята.

Изключва се автоматично след 45 минути. Той може да бъде поставен навсякъде в стаята и не се ограничава до близост до електрически контакт. Това е продукт с много добро качество , подходящ за деца от всички възрасти.

2. COOSA Многоцветна нощна лампа

Многоцветна и музикална

512HON2P8hL

КУПИ СЕГА

Има LED светлина с вграден музикален плейър и дистанционно управление. Това е минипроектор с океански вълни, който прожектира цветни светлини върху тавана или стените, създавайки романтична, релаксираща и омагьосваща атмосфера.

Създава усещането, че сте на плажа следобед или вечер, наблюдавайки океанските вълни. Той има 4 автономни звука и 7 светлинни режима.

Той може да чете TF карта или да бъде свързан към 3,5MM аудио интерфейсни устройства като мобилен телефон, компютър, таблет и MP3. Той е лесен за използване, със сравнително по-ниска цена от други подобни продукти.

3. преносим

преносим и акумулаторен

41GnCtdeBTL

КУПИ СЕГА

Два режима на светене: топла бяла светлина и 7-цветни мигащи режими. Чувствителен към светлината контрол. Той има очарователен дизайн с личице на котенце, изработен от мек, миещ се силикон, който не съдържа бисфенол А. Светлината му е топла и мека и има порт за зареждане Micro USB.

Той е снабден с вградена литиева батерия с капацитет 1200 mAH и има работен живот от 50 000 часа. Ниската му цена го прави невероятен избор за осветяване на детските нощи. Той може да се презарежда, а яркостта му е идеална, за да не пречи на съня на децата ни.

4. AVANTEK ELF-L5 нощна лампа за деца

Чувствителна на светлина и ефективна

51qD6GVCnVL

КУПИ СЕГА

Това са две лампи, които се включват в контакта със сензор за здрач, който се свързва към стената. Меката LED светлина намалява до минимум отблясъците и дискомфорта. Той има усъвършенствани фоточувствителни сензори, които се включват автоматично, а енергоспестяващата му технология гарантира, че не се излъчва светлина с интензивност, по-голяма от 30 лукса.

Той не използва батерии и е енергийно ефективен с 30% по-добра ефективност на осветлението в сравнение с крушките и флуоресцентните лампи, които разсейват същата енергия.

 

Какво представлява нощната лампа?

Нощната лампа е лампа, която осветява стаята през нощта с приглушена светлина, която не влияе на нашия сън или на съня на децата ни преди лягане.

Какви са ползите от нощните лампи?

Нощните лампи имат много практични приложения и големи ползи. Сред предимствата им са:

 • Те помагат на малките деца, които се страхуват от тъмното, да спят спокойно
 • Те помагат на родителите да виждат, когато отиват да проверят децата си посред нощ.
 • Позволява на децата, които се събуждат посред нощ, да пият вода, да намерят плюшеното си мече или одеялото си и да се приберат, ако не са прибрани.
 • Осветява при смяна на пелените на бебето рано сутрин.

Добре за децата, идеално за родителите

Светлината през нощта, с подходяща интензивност, е отлична за децата, те спят по-безопасно и определено по-спокойно, но ползите от наличието на лампа в детската стая са наистина от полза за вас, тъй като можете да следите сънищата на децата си, без да се налага да се ровите наоколо. Сред най-значимите предимства са:

 1. Можете да заспите по-лесно: когато регулирате съня на бебето си и включите осветлението, мозъкът ви се активира и веднага настъпва безсъние. Приглушената светлина на нощната лампа не влияе на съня на родителите и децата, така че можете да заспите без особени усилия.
 2. Лесно видими в тъмното: Има вероятност, ако влезете в стаята на децата си по тъмно, да настъпите някоя от играчките им, например парче Lego, което може да събуди всички в къщата. Ето защо перфектната интензивност може да предотврати такива нещастия.
 3. По-евтино от това да оставите лампите на тавана включени: Много хора оставят лампите на тавана в коридора включени и оставят вратата на детската стая открехната, за да не влиза светлина. Нощната лампа пести повече енергия от лампите на тавана, така че е по-добър вариант, ако искате да спестите пари за електроенергия.

Основни видове осветление

Поговорката гласи, че 'разнообразието е подправката на живота', така че тук са най-често срещаните видове нощно осветление:

 • Фасунги: Много родители смятат, че фасунгите са отличен избор за осветяване на детската стая. Има голямо разнообразие от светлинни контакти за деца - от любимите им герои до красиви животни, които озаряват и разкрасяват стаята на нашите малчугани. Съществуват съвременни контакти с вградени сензори, които се включват, когато в стаята стане тъмно или когато сензорите за движение засекат, че някой влиза в стаята.
 • Лампа за прожектиране на светлина: Този тип лампи са любими на много деца, тъй като разпалват въображението им. Както подсказва името, те прожектират върху тавана или стените изображения на звезди, планети, супергерои или герои на Дисни. Това може да бъде по-забавен вариант от типичната нощна лампа, тъй като разсейва и озарява нощта на децата ни.
 • Меки лампички: Това са лампички, предназначени за сън на бебета, които по същество представляват плюшени животни или плюшени животни с много меки вътрешни лампички, за да не смущават съня на малчуганите.
 • Преносими лампи: Те се захранват предимно с батерии и могат да се поставят навсякъде в стаята на детето. Някои от тях могат да се презареждат с помощта на USB кабел.
 • Лампи с абажури: Те са по-традиционен вариант, който се предлага с абажур, обикновено изработен от плат или огнеупорна хартия. Важно е крушката на този тип лампа да е подходяща, защото ако е избрана крушка с много ярка светлина, това може да навреди на съня на детето.
 • Свещ: Някои родители избират да осветят стаята на детето си със свещи. Това не се препоръчва поради опасността от запалване на свещ в стаята на бебето или малкото дете.

На какво да обърнем внимание при закупуването на нощна лампа

При толкова много възможности на пазара, изборът и закупуването на нощна лампа може да се окаже малко сложен, затова, когато купувате такава, вземете предвид следните препоръки:

 • Важно е да се уверите къде се намира гнездото.
 • Разглеждам внимателно къде са разположени контактите спрямо леглото или детското креватче на детето ви.
 • Ако контактът е твърде далеч или твърде близо до детското легло, светлината може да е твърде слаба или твърде ярка. В такъв случай трябва да обмислите закупуването на преносима лампа, която ви позволява да я поставите на по-удобно и изгодно разстояние на нощното шкафче или където пожелаете.

Яркостта на лампата

Яркостта трябва да е достатъчно слаба, за да осветява по начин, който не влияе на съня на децата, но същевременно да е достатъчно ярка, за да помага на родителите да виждат в тъмното, когато влизат в полунощ, за да проверят децата си. Родителите могат да направят тест на яркостта на светлината, като легнат на мястото, където спи детето им, и да видят дали интензивността е мека или не и дали може да наруши съня на детето.

Мерки за безопасност

Не използвайте нощни лампи в близост до завеси или легла, тъй като това увеличава риска от пожар. Не забравяйте, че лампите могат да прегреят, което може да доведе до разтопяване и запалване на лампата. Децата могат да се изгорят от гореща крушка, затова изключете лампата от електрическата мрежа през деня и се уверете, че щепселът е на недостъпно за детето място. Нощните лампички могат да създадат риск от токов удар, ако детето ви разлее вода върху тях или се опита да ги изключи или включи самостоятелно, затова моля, вземете необходимите предпазни мерки.

Възможности за дизайн

Има безкрайно много възможности за дизайн на детски лампи - от такива, които украсяват и разкрасяват стаята, до такива, които са проектирани да бъдат енергоспестяващи, безопасни и ефективни. Дизайните, насочени към детския свят, се фокусират предимно върху цветовете и комбинацията от текстури и форми. Сред различните дизайни има нощни лампи, които променят цвета си или имат мехурчета, но имайте предвид, че те съдържат метиленхлорид, който е отровен и излага бебетата на риск.

Допълнителни функции

Има допълнителни функции, които трябва да се вземат под внимание, като например термометри, които показват температурата в помещението, лампи с музика за успокояване на децата, лампи с променящи се цветове, сензори за движение и други функции. Когато решавате коя лампа да изберете, добре преценете кои от тези функции ще се използват в действителност, тъй като колкото по-сложни са те, толкова по-малко достъпни стават за джоба.

Имат ли нощните лампи таймер?

Таймерът е много полезна функция, която може да бъде открита в някои лампи, тъй като при включване на лампата таймерът се активира за предварително определен период от време, преди да бъде изключен.

Много родители избират възможността да имат таймер за нощна светлина, тъй като това означава, че не е необходимо да оставят светлината включена и по този начин пестят електроенергия, а следователно и пари.

Кой е най-подходящият цвят за нощна лампа?

Колкото и изненадващо да изглежда, цветът на светлината, излъчвана от лампата, може да има положителен или отрицателен ефект върху съня на децата ви. Например синята и бялата светлина, противно на общоприетото схващане, са вредни за съня, тъй като активират времето за реакция и са стимулиращи.

Най-благоприятните цветове, които помагат на децата да заспят, са червеното и оранжевото, които, което е интересно, са най-разпространените цветове вечер. Проучванията показват, че червената светлина успокоява бебетата, може би защото единствената светлина, която бебетата виждат в утробата, е червената.