Чанта раница

mejores-alforjas-delanteras-para-bicicleta

Въпросът за пренасянето на багаж по време на пътуване с велосипед винаги е бил сложен. На пазара има различни варианти и не всички служат за една и съща цел. Например, търсех най-добрата предна чанта за велосипеди, една от онези водоустойчиви чанти с много джобове. Лошото е, че успях да намеря само модели, които пропускат цялата вода и които вероятно ще повредят мобилния ми телефон още при първия душ, или такива, които са с отделения за телефони, които не отговарят на изискванията. Един от тях дори не се затваряше правилно, защото беше твърде малък за телефона ми.

Най-добрите предни чанти за велосипед

Коя е най-добрата предна чанта за велосипед?

До върха е дълъг път, докато се спука. След няколко неуспешни опита реших да направя проучване за различните предни каси и какво препоръчват експертите. Така успях да намеря до 5 висококачествени модела, които няма да подведат никого. Всъщност ще ги споделя с вас в следващия сравнителен списък, в който можете да видите характеристиките на всеки от тях и с какво се отличават.

За да ви дам предварителен поглед, мога да ви кажа, че всички те са много удобни, с много място в отделенията, както и с качествени ципове и водоустойчиви материи и други материали, които ви позволяват да носите всичките си аксесоари напълно спокойно. разгледайте ги!

Ето най-добрите предни чанти за велосипеди:

1. предна чанта за велосипед DURAGADGET

41tRFqpwktL

КУПИ СЕГА

Това е изключително идеална чанта, ако искате да се возите на велосипеда си, без да изпускате най-често използваните предмети, тя е лесен за сглобяване продукт, няма усложнения. Има 3 джоба, един голям и два странични. В горната част има прозрачен прозорец, през който можете да поставите телефона си и да го носите удобно.

2. Предна седалка за велосипед TURATA

Най-характерната характеристика е аеродинамичният дизайн, който намалява до минимум съпротивлението на въздуха, за да можете да карате велосипед с висока скорост. Тя има светлоотразителни ленти от трите страни на чантата за по-добра видимост на открито при слаба светлина.

3. Предна чанта за велосипед B-Soul

51ktIyuCW9L

КУПИ СЕГА

Красива и забележителна в син цвят, изработена от висококачествен полиестер . Освен това е водоустойчива, което ви дава увереност да носите най-деликатните си вещи, като мобилен телефон, ключове и карти, както и много други неща, без да се притеснявате за времето. Конструкцията на ремъка е с бързо освобождаване, подходяща за различни велосипеди.

4. Предна чанта за велосипед JEPOZRA

51aznpBDSuL

КУПИ СЕГА

Става дума за съвсем завършен артикул, това е чанта двойна. Двете панерчета са достатъчно големи за съхранение на вещите, които искате да носите ежедневно, като мобилен телефон, GPS, портфейл, ключове, очила и дори обикновен комплект за ремонт. Има конструкция с бързо освобождаване на каишката, която е доста полезна.

5. Предна чанта за велосипед Dwawoo

Това е предна чанта за седло, която има изключително голям капацитет за носене, идеална за жени , които имат много неща за носене на велосипеда, като слънчеви очила, огледала, грим, MP3 плейър и очевидно телефон. Тази чанта за кормило е съвместима с повечето телефони. Проектиран е с широка и регулируема каишка с велкро за удобно прилягане.

На какво да обърнем внимание, когато купуваме предни калници за велосипед

alforjas-delanteras-para-bici

Тръбата невинаги е най-очевидният избор за закрепване на калницата, но всъщност е една от най-добрите и най-стабилните части за закрепване. Предната седалкова чанта може да бъде изработена като триъгълник, който се приспособява към формата на рамката на велосипеда, или също така върху централната тръба на рамката, с козирка за смартфон или GPS устройство и странични отделения . Освен че ви позволява да виждате телефона си, той ви позволява да поддържате нисък център на тежестта и добър баланс. Можете да съхранявате 2 бутилки с вода отстрани, например.

  • Ципове

Едно от най-слабите места на всяка предна чанта са циповете. Възможно е лесно да ги повредите, ако злоупотребите с пространството и окажете прекалено голямо напрежение върху тези ципове. Те могат лесно да се повредят, и то не само при по-евтините, но и при по-скъпите модели. Съществуват и варианти без цип, които често са доста удобни.

  • Температура на отделенията

Когато купуваме предни панерчета, винаги мислим за това колко джоба има и колко неща можем да поберем в тях. Особено ако често се отправяте на дълги пътувания, които изискват повече багаж. В най-добрите от тях можете да намерите до 5 различни джоба за ключове, инструменти за велосипеда, бутилки с вода и др.

Колкото и да са удобни предните калници с център на тежестта, който осигурява достатъчна стабилност, не забравяйте, че ако носите твърде много неща в тях, можете да ги повредите или дори да прекъснете пътуването си с велосипед. Не забравяйте, че трябва да сте опростени, за да сте по-леки.

Какво да търсите в новата си предна чанта

61E8BUig4wL

На съвременния пазар имайте предвид, че някои чанти са оборудвани с компресиращи ремъци или разширяващи се яки. Това ще ви позволи да пренасяте вещи с различни размери и тегло, без неизползваното пространство да се издува прекалено много или товарът да се измества, докато карате своя градски велосипед или планински велосипед.

Когато става въпрос за достъпност, чантите за седло или чантите за седло на велосипед могат да бъдат по-препоръчителни от чантите за кормило. Също така е идеален за малки предмети и честа употреба. Обърнете внимание и на броя на отворите, на това дали има ципове или капаци, дали има малки джобове за организиране или просто има голямо, неразделено пространство.

Зависи от марката, но има дори сгъваеми модели , които могат да бъдат доста издръжливи, много производители предпочитат да правят малки отделения, а други - голямо пространство за товар с по-голям обем.

Ако сте шосеен велосипедист или планински велосипедист с MTB, трябва да потърсите водоустойчива чанта. Обикновено те са изработени от гумен материал, за да запазят съдържанието сухо дори при проливен дъжд. Някои качествени модели могат да бъдат светлоотразителни, идеални, когато карате в проливен дъжд и видимостта е замъглена. За допълнителна защита от вода се уверете, че е с навиващо се затваряне.

  • Възможности за докинг

Повечето от нас, които паркират велосипедите си на обществени места, искат да държат оборудването си при себе си. Добър вариант за това са чантите за седло, които се закрепват с помощта на проста и лесна за разединяване система. По същия начин търсете седалкова чанта със система с висококачествени ремъци и велкро закопчалки, която да се държи здраво, но и да се сваля лесно, когато е необходимо. Те вече са доста достъпни и евтини, така че си заслужава да инвестирате във висококачествен модел.

Различните видове чанти за велосипед

На пазара има няколко варианта, включително предни и задни чанти , които се различават помежду си и познаването им е важно, за да вземете по-добро решение.

Те са известни също като панерчета за велосипеди. Повечето раници с рамка се закрепват за горната тръба на велосипеда и са с размери, позволяващи да държите нещата от първа необходимост на една ръка разстояние - храна, телефони, инструменти, бутилки с вода и др.

Това е един от най-добрите начини за пренасяне на допълнително облекло и тежко къмпинг оборудване и е идеален за ежедневни пътувания и дълги разстояния. Тези калъфи обикновено предлагат достатъчно място за съхранение, защита от атмосферни влияния с водоустойчив капак и лесен монтаж. Въпреки това тя не предлага лесен достъп или видимост на смартфона, както предната чанта. Освен това малките предмети са склонни да се изгубят от погледа на този тип панер за велосипед, така че не е толкова удобен за вашите аксесоари при пътуване.

Те са чудесни съюзници дори за тежки и обемисти чанти за хранителни стоки и могат да носят товари отпред или отзад на велосипеда. Задните комплекти обикновено се монтират от двете страни на задното колело или също така на багажник . Те могат да се използват като тип багажник за паници.

В тях можете да пренасяте големи товари, тъй като нямат капак. От друга страна, предните кошници или предните панерчета обикновено са по-малки, те често са кормило или са закрепени към предната вилка с подсилващи елементи.

Те са предназначени по-скоро за често използвани предмети като телефон, ежедневна хидратация и евентуално закуски за из път. Тези чанти са за кормило, които се прикрепят към него със скоби или ремъци. Освен това те предлагат по-лесен достъп и често повече пространство, отколкото чантата на обикновената рамка на велосипеда. Някои дизайни са снабдени с прозрачен пластмасов ръкав в горната част за поставяне на карта - популярен избор сред велосипедисти.

Големият им недостатък обаче е, че могат да затруднят запазването на равновесие при въртене на педалите.

Често задавани въпроси

Как да монтирам предните калници?

Всичко зависи от модела на панерчетата, които сте избрали. По принцип те са прикрепени към кормилото или рамката на велосипеда с ремъци или други системи за регулиране, които позволяват да бъдат фиксирани, за да пренасят най-важните ви вещи.

Какво трябва да нося в чантата за велосипед?

Инструменти и лепенки за поправка на джанти, допълнително фенерче, мобилен телефон, ключове, документи за самоличност и дори малък надувател, електрически или ръчен, ако разполагате с достатъчно място, са все полезни аксесоари или основни елементи, които ще ви помогнат да излезете от къщи.

Заслужава ли си да си купите калници за велосипед?

Ако често карате колело, вероятно ще ви е много полезно да имате панерчета или чанти за пренасяне на предмети, които винаги искате да имате под ръка и които иначе е неудобно да носите, защото трябва да ги сложите в раницата или в джоба си и рискувате да изпаднат.