Чанти за велосипеди

svg%3E

За да разберете кои са най-добрите каси за велосипеди, които се предлагат днес, е необходимо да оцените наличните на пазара модели, но това се определя и от конкретните нужди на потребителя.

Ако ви се налага да пътувате с велосипед или просто го използвате ежедневно от дома до работата или училището, имате нужда от място, където да пренасяте вещите си.

Чантата за седло на велосипед е предмет, специално проектиран да изпълнява тази функция, но преди да я купите, трябва да вземете предвид някои характеристики, като например размер, материали за изработка, брой отделения, практичност и други.

Някои хора го използват за кратки градски пътувания, спускания по пътища или може би за маршрут в провинцията, където може да се интересуват от наличието на място за храна. От друга страна, ако пътуванията са кратки и чести, един малък модел може да е достатъчен за пренасяне на най-важното.

Всички можем да си представим колко неудобно е да карате колело и същевременно да носите раница на раменете си, което може да ви умори повече и дори да ви заболи гърбът.

Ето защо предимствата на велосипедните чанти са неоспорими и те стават все по-популярни и незаменими за тези, които често карат колело.

Най-добрите калници за велосипед

Кои са най-добрите калници за велосипед?

За да съставим този списък, оценихме техните предимства, лекота на използване, процес на монтаж и демонтаж, капацитет, устойчивост на атмосферни влияния, гъвкавост, цена и най-вече мнението и опита на потребителите с това оборудване.

Ако искате да се сдобиете с подобен уред, попаднали сте на правилното място, за да научите повече за шестте най-добри и най-ефективни модела, които можете да имате.

Това са най-добрите велосипедни каси:

1. Чанти за седло на велосипед Vaude Aqua Back

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това са две здрави раници с размери 37 x 33 x 19 cm, изработени са от водоустойчив материал и имат здрави шевове, които укрепват структурата.

Поставянето е бързо и лесно, те са здраво закрепени благодарение на ремъците и парчето няма да се движи по време на маршрута.

Отвътре има отделение за съхранение на по-малки предмети, както и светлоотразителни елементи; също така, ако в някакъв момент искате да го носите през рамо или като чанта за рамо, парчето включва каишки, за да го трансформирате.

Той има добро покритие и артикулът се предлага в няколко цвята. Цената не е ниска, но тя отговаря на качеството на продукта, който ще получите.

2. Велосипедни чанти Yukatana Yuka

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този чифт чанти е с подсилена основа и качествено покритие. Частта е с голям капацитет, а текстилът е устойчив на дъжд и пръски.

Той има централна арка, която стабилизира двете раници, които пътуват защитени от удари и триене в задната част на велосипеда, а също така каишките са велкро с кликване за сигурно закрепване.

Капацитетът от 9 литра от всяка страна е идеален за пренасяне на спортно оборудване, покупки, училищни принадлежности, работни инструменти и др.

Той има дръжка, която улеснява прикрепването и отделянето на частите, а дизайнът му има забележителен спортен вид.

3. велосипедна раница Ros

svg%3E

КУПИ СЕГА

Принципът е същият, но структурата на тази раница е различна; тя предлага повече пространство от други подобни артикули, тъй като е съставена не от две, а от три големи чанти.

Моделът е изработен от трайни суровини и е водоустойчив. Вместимостта е 37 л, а дизайнът осигурява лесен достъп до страничните джобове.

Чантите са обемисти, но практични и включват логото на марката със светлоотразителни ленти, за да сте видими през нощта.

Раниците се монтират лесно на почти всеки багажник за велосипед и са най-подходящи за дълги пътувания.

4. калници за велосипеди Tour de France

svg%3E

КУПИ СЕГА

С размери 34 x 17 x 30 cm, калниците предлагат голям капацитет, практичен дизайн с бързозатягащи се закопчалки и два странични джоба като отделения.

Чантата е изработена от издръжлив полиестер и найлон, с твърди шевове и, разбира се, водоустойчива. Те не са прекалено големи, но са достатъчни за пренасяне на дрехи или необходимата спортна екипировка.

Чантата е подходяща за целта, монтажът е лесен, качеството е добро, но най-хубавото е, че цената е една от най-достъпните сред нашите препоръки.

5. Калници за велосипед Vaude Karakorum

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е друга чанта с по-голям капацитет, оборудвана с три калници. Изработен е от полиестер с ципове, еластични плитки и подсилени ремъци.

Капацитетът му е 64 л и има твърди автоматични анкери, които се монтират лесно към куките на багажника.

Покупката включва непромокаем калъф за защита на раницата в случай на дъжд.

Това е невероятна, полезна чанта за седло, която изпълнява обещанията си, с добри закопчалки и отлично качество, което я прави един от най-препоръчваните от потребителите модели.

6. водоустойчива двойна велосипедна чанта Basil

svg%3E

КУПИ СЕГА

Тя е една от най-евтините с добро качество, което можете да намерите. Те са изработени от издръжлив материал, подсилени шевове и водоустойчив материал.

Размерите са 32 x 12 x 32 см, побира 26 л съдържание, където можете да съхранявате различни неща и по организиран начин, тъй като има вътрешни разделения и джобове отстрани.

Тази странична чанта за велосипед остава твърда, тъй като нейните ремъци пасват идеално на велосипеда ви и вие ще се чувствате по-стабилни, докато въртите педалите.

Какво представлява чантата за седло на велосипед?

svg%3E

Чантата за седло или багажникът за велосипед е триъгълно парче, произведено предимно от устойчиви материали, което благодарение на дизайна, циповете и джобовете си ще ви позволи да съхранявате различни неща вътре, докато я приспособявате към тръбата на седалката или други части на вашето двуколесно превозно средство, което ви позволява да се придвижвате удобно от едно място на друго, докато носите тези жизненоважни неща, без да възпрепятствате маневреността си.

Защо ви е необходима панерка за велосипед?

Тъй като в зависимост от средата, в която се намирате, тези практични чанти, ще ви позволят мобилност, лекота, маневреност и удобно съхранение на велосипеда, от енергийни напитки, глюкоза, предмети за първа помощ, компаси и др.

Може да се интересувате и от : Най-добрата смазка за верига

Видове чанти за велосипед

По-долу ще разгледам най-популярните и адаптивни чанти, които ще намерите на пазара, за да знаете коя да добавите в списъка си с оборудване.

Куфар

Те се използват за пренасяне на ежедневните неща от първа необходимост, които могат да бъдат необходими на всеки градски велосипедист, както и на тези, които пътуват на дълги маршрути. Характеристиките включват множество отделения за съхранение, заключване, защита от дъжд, и лесно закрепване към багажника на велосипеда със система от щипки и ремъци, които могат да се адаптират към тялото на водача, ако той реши да се повози.

Кошници

Функция за пренасяне на различни предмети, като например торбички за хранителни стоки след пазаруване през деня. Те нямат капак и могат да се прикрепят към кормилото или към задната част на велосипеда.

Куфарче или джоб на седалката

Този тип куфарчета са идеални за пренасяне на дребни неща: мултифункционални инструменти за ремонт на гуми, аварийни комплекти или енергиен бар. Нарича се още джоб на задната седалка, тъй като се поставя точно в долната част на седалката.

Калъфи на кормилото

Те са най-подходящи за съхранение и транспортиране на често използвани предмети, като фотоапарат, мобилен телефон, слънцезащитен крем и няколко канапета. Монтират се с щипки или с ремъци и предлагат лесен достъп и по-големи отделения за съхранение в сравнение с панерчетата на седалката. Някои модели имат пластмасов капак, който ви позволява да разгънете картата, за да намерите посоките, което ги прави любими на велосипедните туристи.

Багажници

Те са идеални за съхранение на якета, инструменти, храна от супермаркета, обяд и т.н. Те са по-малки от

 

Те са идеални за съхранение на якета, инструменти, храна от супермаркета, обяд и т.н. Те са по-малки от калниците , но по-големи от калниците на седалката. Някои от тях имат няколко малки джоба за съхранение на части и водоустойчив протектор.

Калъфи за рама

Те са най-подходящи за пренасяне на телефони и инструменти, които изискват бърз достъп . Тези чанти се закрепват към горната част на велосипедната тръба, по-устойчиви са и позволяват удобно носене на воден запас.

Какво съдържа велосипедната чанта?

В общи линии ще намерите: 1 неизползвана вътрешна гума , 1 комплект за закърпване на корпуса на гумата, два лоста за гуми, 1 пистолет за напомпване с CO2 и бидони, други комплекти с инструменти.

Тези, които имат по-големи калници, могат да съхранят и телефона си, малко пари и ключове. Суперголемите версии могат да включват подлакътници и други леки дрехи.

Мултифункционални инструменти

Мултифункционалният инструмент трябва да е компактен и да съдържа всички основни части за извършване на спешни ремонти на пътя. Тези комплекти обикновено включват 4 мм и 5 мм гаечни ключове .

вътрешна гума и лепенки

Обикновено държим всички лепенки в джоба на ризата, но ако имате със себе си комплект за поправка на прободни рани с помпа, самозалепващи се стикери и лепило, може да се измъкнете от неприятности. Така че, ако се притеснявате за тръбата за надуване, с един от тези панерчета винаги ще имате под ръка тази по-дълга част и всичко останало, от което се нуждаете, в подходящо пространство, което функционално се прикрепя към велосипеда ви.

Нива на гумите

Лостовете за гуми ще ви помогнат да демонтирате гума много по-лесно в случай на спукване. В това отношение пластмасовите части са за предпочитане поради своята здравина и гъвкавост, тъй като са по-малко склонни да повредят джантата.

Спешен енергиен гел и пари в брой

Два предмета могат да ви помогнат да се измъкнете от неприятности: спешен енергиен гел за случаите, когато не сте имали достатъчно храна по дългия маршрут , и пари в брой, за да спрете в кафене, да си купите вътрешна гума в случай на спукване, да вземете такси до вкъщи или до банкомат и т.н.

Размер и тегло на седалката

Размерът на седалката определя обема и съответно вместимостта в ' литра ' на изделието. Освен това той трябва да е аеродинамичен, лек и да има достатъчно отделения.

Прикрепване и затваряне на седалковата чанта

Размерът и теглото на седалковата чанта влияят на системата за закрепване. Например малките варианти са леки и могат да бъдат прикрепени с тънка лента велкро и ципове, докато по-тежките модели изискват пластмасови скоби или предпазни куки, за да се закрепят надеждно към седалката. Тези допълнителни закопчалки ще увеличат теглото, но ако разполагате с travelling spirit, нито една от тях няма да има значение.

Може да се интересувате и от : Най-добър ключ за връзка

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате седалка за велосипед?

Има два основни фактора, които трябва да вземете предвид, преди да купите седалка за велосипед. В тази връзка разгледайте тези подточки.

Използвани материали

Материалите, използвани при производството на седалка, са от съществено значение за всяка евтина част. Важно е те да са с добро качество, за да могат да ви предложат издръжливост, а производствените им тъкани да гарантират водоустойчивост и дори светлоотразителни характеристики. В това отношение най-често използваните суровини са найлон, платно, полиестер, кожа и други синтетични пластмаси.

Капацитет за съхранение

Друг важен момент, който трябва да се вземе предвид, е капацитетът за съхранение. В тази връзка днес има много печати на производители, които включват дизайни с един или повече джобове , които предлагат бонус, когато става въпрос за организиране на вашите вещи и аксесоари. Затова трябва да сте внимателни и да изберете размера на седалката, който ви подхожда най-добре.

Коя е най-добрата чанта за седло за дълги пътувания?

За дълги пътувания е най-добре да изберете по-големите седалкови чанти, тъй като в тях можете да поберете повече товари, комплекти с инструменти, вода и леки дрехи.

Коя е най-добрата чанта за седло за велотуризъм?

Аз лично обичам марката Altura Dryline. Той е любим на велосипедните туристи, тъй като подобно на багажника за ръчен багаж включва джоб за карта в горната си част и осигурява бърз достъп до важни аксесоари, докато сте с ръце на колелото: телефон, фотоапарат, портфейл или закуски.