Чорапи за компресия

calcetines-de-compresión

Инвестирайки в най-добрите чорапи за компресия, ще се отървете от дразненето и болката в краката или стъпалата , причинена след интензивни спортни занимания.

Компресивните чорапи са предназначени да подпомагат кръвообращението, като изпращат адекватен кръвен поток към сърцето през венозната система, като същевременно прилагат прогресивен натиск върху крайниците, започвайки от глезените и намалявайки в горната част в обсега на чорапите, за да намалят риска от нараняване или мускулен дискомфорт.

Най-добрите чорапи за компресия

Кои са най-добрите чорапи за компресия?

Тъй като все повече и повече хора научават за ползите от компресионните чорапи, все повече и повече искат да имат поне един чифт като част от спортния си комплект или да ги използват като средство за лечение.

Разгледайте следната селекция от пет артикула, които обединяват най-изключителните и най-изгодните предложения, които можете да намерите днес.

Ето и най-добрите чорапи за компресия:

1. VeloChampion

51rNW7YDwyL

КУПИ СЕГА

Техният дизайн и качество са за висока производителност с компресия от 20-30 mmHg, перфектна за всеки спортист.

Текстилната композиция от 75% найлон и 25% ликра благоприятства кръвообращението, осигурява необходимия комфорт и също така служи за лечение по време и след тренировка, като улеснява възстановяването.

Двойката е произведена въз основа на съвременни медицински техники и тестове за компресия, които гарантират нейната ефективност и заедно със сертификатите за съответствие CE DD ENV 12718/USA FDA ще получите гарантиран продукт, който ще осигури по-добра ефективност.

Дизайнът е унисекс, предлага се в четири размера, така че следвайки ръководството за определяне на размера, те ще ви паснат перфектно, цената отговаря на качеството и ще бъдете изненадани от ефективността на чифта.

2. Danish Endurance

41mmxbAS4sL

КУПИ СЕГА

Отвътре чорапите имат подложка, която предотвратява образуването на мехури, така че ще се чувствате по-удобно и безопасно, когато тренирате с тях; също така качеството на материалите гарантира издръжливост, като предлага компресия от 16-21mmHg.

В допълнение към спортните дейности, гъвкавостта на чорапите ги прави препоръчителни по време на дълги пътувания или ако ще сте на крака за дълъг период от време.

Чорапите са с висока кройка, стигат под коляното, подходящи за триатлон, колоездене или по-взискателни спортове. Предлагат се и в три размера и четири цвята, за да отговарят на вашия вкус.

3. 11

31qqQ3Ar5hL

КУПИ СЕГА

Тези чорапи за глезена ще ви бъдат полезни при всяка дейност. Те са предназначени и за лечение на разширени вени, тендинит или подуване на глезена или за възстановяване след травми.

От друга страна, те предотвратяват крампите, намаляват мускулната умора и по време на спортна тренировка увеличават тренировъчния капацитет.

Дизайнът е съчетан с ярки цветове, а цената е толкова ниска, че ще се изкушите да си купите повече от един чифт.

Фабриката е 100% сигурна в качеството на продукта и вашето удовлетворение от чорапите, ако не е така, ще замени чифта или ще ви възстанови цялата сума, така че това е инвестиция, която можете да направите спокойно.

4. SUURI Eleven компресионни чорапи

51MJ9fYYbNL

КУПИ СЕГА

Марката Elevan отново се отличава с друго предложение, този път със средна кройка, но със същото качество, еластичност и ниво на компресия като чорапите им.

Те се използват най-често за бягане, туризъм, кросфит или фитнес, но дизайнът е толкова забележителен, а удобството - такова, че ще искате да ги носите всеки ден.

Чорапите се произвеждат при строги качествени процеси и с грижа от проектирането до завършването. Те са изработени от висококачествени влакна и полипропиленов текстилен компрес Prolen Siltex, който съдържа и антибактериални добавки, повишаващи хигиената на изделията.

По същия начин инвестицията е гарантирана, а цената е достъпна.

5. Samson

41A3JeJ1Y6L

КУПИ СЕГА

Неговата технология намалява вибрациите на мускулите чрез степенувана компресия, която гарантира ползата, която предлага.

Те са устойчиви на износване, стелката позволява циркулация на въздуха, за да ги направи по-хладни; от друга страна, тя предпазва крака от удари върху ставите и мускулите, което ги прави по-безопасни. Всяка част се тества преди изпращане, така че получавате гарантиран продукт.

Моделите и дизайните на чорапите са ексклузивни за марката, имате няколко цвята, от които да избирате, и два размера, които пасват добре. Цената е ниска, качеството е отлично и това ще бъде добра инвестиция за вашето здраве.

Какво представляват компресионните чорапи?

41hEQtoIgJL

Когато говорим за специализирани чорапи или ръкави, функцията надхвърля топлината и защитата от протриване на обувките.

Чорап или компресиращ чорап, както може да се предположи от името, е изработен от много еластичен и плътно прилепващ материал, който леко притиска краката , за да предизвика поддържащ, удобен и по-добър ефект върху кръвообращението.

Дизайнът им може да включва цялостно покриване на стъпалото или да започва от глезена, за да покрие областта на прасеца и прасците.

Вътрешно те могат да подобрят кръвообращението, да предотвратят нараняване на тъканите и дори да намалят болката и отока в долните крайници.

Тези артикули са важни за хората със специални нужди, поради здравословно състояние или физически натоварена работа. Но несъзнателно тези инструменти са достигнали до нова аудитория: спортисти и жени.

Кой трябва да носи компресивни чорапи?

Няма реална граница между тези, които могат или не могат да носят тези компресиращи чорапи, но е вярно, че има групи хора, които ще се възползват значително от кръвоносните свойства на тези чорапи Искате ли да знаете дали сте сред тези, които могат да бъдат облагодетелствани?

Нека ви разкажа за основните групи. Първата е много специфична публика: хора с проблеми с кръвообращението. Това включва:

 • Склонни към образуване на съсиреци
 • Пациенти с риск от дълбока венозна тромбоза
 • Хора, които току-що са претърпели операция
 • Бременни жени
 • Диабетици

Чорапите под налягане могат да бъдат най-добрите съюзници, за да се предотврати насищането на вените на краката или да се засегне цялата кръвоносна система.

Има и хора с продължителна постоянна работа, като например:

 • Медицински сестри
 • Лекари в хирургията и на дълги болнични дежурства
 • Охранители
 • Готвачи
 • Пилоти или персонал на самолети (поради вариации в
 • И дори сервитьори

По принцип те се използват за същата цел на кръвообращението, а също и за да предизвикат по-непосредствено облекчение (а не като дългосрочна профилактика на здравето, както в предишния случай) чрез намаляване на умората и подуването на краката.

Третата група е съставена от спортисти. Независимо дали става въпрос за бягане, баскетбол, волейбол или триатлон, компресионните ръкави стават все по-популярни с убеждението, че тяхната подкрепа за кръвообращението ще позволи на мускулите ни да получават повече кислород по време на активност и да се възстановяват по-бързо след нея.

Какво всъщност правят тези чорапи?

Чорапите дават мускулна и вертикална подкрепа на вените и артериите, като им помагат да се отпуснат и да насочат усилията си към по-продължително протичане на кръвта, подобрявайки кръвообращението към и от сърцето.

Те също така помагат за подобряване на болката в бедрата и краката като цяло, тъй като укрепват и поддържат опората на тялото.

Естетически този ефект се изразява в по-малко разширени вени и вътрешно в по-малък риск от инсулт (инсулт), тъй като ще се образуват по-малко съсиреци и няма да се заклещят.

В спортен план захващането им под коляното също така осигурява стабилност при травми на крака, менискуса и глезена. Те също така помагат на мускулите да се възстановят по-бързо след физическо натоварване, тъй като кислородът в мускулите по време на тренировката и след нея е по-добър.

Какви стилове има?

Въпреки че може да ви се стори странно, тези чорапи са разнообразни. Някои от тях обхващат цялото стъпало и стигат до горната част на прасеца, точно както чорапите с покрити пръсти .

Други стилове могат да не покриват стъпалата, като са с отворени пръсти , или да добавят компресия чак до седалището, като са чорапи тип чорапогащник.

Съществува разнообразие не само в дизайна и покритието, но и в цвета и сезонното производство, като за лятото чорапите трябва да са по-леки, а за зимата могат да бъдат подсилени в чувствителните зони на пръстите или петите.

Съществуват и различни нива на налягане, измервани в mm Hg. По-меките, изразени с по-малки числа, са подходящи за ежедневна работа, а по-твърдите ще доведат до твърдост, подходяща само за предотвратяване на съсиреци, когато има по-голяма медицинска нужда.

Има ли хора, които не трябва да носят тези компресиращи чорапи?

Както те са силно препоръчителни за хората с риск от сърдечни проблеми, така има и група, която трябва да избягва носенето им дори в най-мекия им вид за упражнения или ежедневна работа.

Тази рискова група се състои от хора с:

 • Периферни невропатии или нарушения на кожните усещания. Това е така, защото те не могат да усетят дали са подходящи и рискуват да се наранят с твърде тесни дрехи.
 • Периферна артериална болест, защото промяната в кръвообращението може да предизвика обратен ефект и да повлияе на оксигенацията на тялото.
 • Кожни инфекции, дерматит или масивно възпаление на крака, тъй като покриването и натискането на областта може да влоши раната.
 • Белодробен оток

Как определяте правилния размер и височина?

Изглежда, че те са много медицински и ексклузивен продукт, но употребата им се е разширила дотолкова, че има ниша в интернет, където можете да ги получите. Въпреки това трябва да внимавате винаги да избирате признати магазини и производители, защото в противен случай ще се окажете с обикновени чорапи, които изобщо не пасват.

Когато търсите подходящите чорапи, трябва да обърнете внимание на тяхната мекота, степен на абсорбиране на влагата, дишане, текстура и цялостна твърдост.

Когато избирате размера, препоръчвам да измерите обиколката на крака в зоните, посочени от всяка марка. Друг вариант е да купите от марка, при която вече знаете размера на прасеца или обувките си .

Що се отнася до височината, трудно е да се даде съвет, тъй като тя не е универсална и зависи от личното ви състояние. Най-лесни за поставяне са по-късите, но най-удобни за носене са по-дългите.

Колко дълго трябва да се носят чорапите?

За медицинска употреба продължителността на лечението трябва да се контролира, въпреки че пациентите със сериозни проблеми често се нуждаят от тях през целия ден и ги свалят, за да си легнат, да се отпуснат и да заспят между сеансите с изпънати нагоре крака.

От друга страна, ако използването им е за специфични случаи, като например физически упражнения или работа в изправено положение, е препоръчително да не превишавате часовете на поставяне и да ги отстраните възможно най-скоро, защото в противен случай натискът върху вените ви ще бъде прекомерен.

Така че, ако не сте сигурни колко е здравословно, най-добре е да слушате тялото си и да се консултирате със специалист, за да избегнете импровизации с лоши последици за здравето.

Какво означават оценките за компресия?

Налягането или силата на уплътняване се измерва в милиметри на живак или mm Hg и има около 5 различни нива.

Най-нежното ниво с лек натиск обикновено се изразява с числа, по-малки от 15, и се използва при здрави хора, които се нуждаят от помощ в определени моменти на физическо натоварване.

Междинната компресия е от 15 до 20 mm Hg и се използва за предотвратяване на проблеми с кръвообращението при хора в риск, за облекчаване на отоци и в случаи на работа с въздух.

И накрая, по-високите мерки, които могат да достигнат до 30 mm Hg или най-силните от всички, които достигат цифри от 40, се считат за медицинско лечение и е най-добре да се използват под наблюдението на специалист в областта.

На това последно ниво прилягането и закопчаването варират, като са по-тесни в областта на глезена и малко по-меки и еластични в горната част, което позволява потокът да бъде постоянен и в никакъв случай не прекъсва кръвообращението.

Основни предимства на компресионните чорапи

По-добър венозен кръвен поток

За да поддържаме потока на кръвта към и от краката си, понякога се нуждаем от малко помощ, особено когато ходим или стоим дълго време на крака. Това се случва, тъй като вените се уморяват и работата им се забавя и именно тук чорапите могат да помогнат, тъй като те придават структура и опора на стените, правейки вътрешния поток по-плавен и ритмичен.

Предотвратяване на съсиреци

Хората не знаят, но много от потенциално опасните съсиреци, които се образуват в тялото ни, започват да се образуват в краката ни. За да се предотврати събирането на кръв в долната част на краката, чорапите могат да имат голямо значение, особено ако се носят до бедрата в най-дългия си вариант.

Намаляване на подуването на краката

Проблемите с подуването са често срещани при някои заболявания и състояния, също така са резултат от задържането на течности при бременност и засягат много възрастните хора. За тези групи хора меките чорапи за натиск могат да бъдат голямо облекчение, тъй като поддържат редовния поток на течности и кръв, поддържат краката постоянни и предотвратяват болката.

Подобрява симптомите на заболяване на вените

Когато вече имате специфично медицинско състояние, използването на тези чорапи става почти ежедневна необходимост и те са отлично неинвазивно лечение за решаване на този проблем и предотвратяване на неговото задълбочаване.