Чорап за обувки

mejores-calzadores-de-calcetines

Когато възрастните хора или хората с намалена подвижност искат да възвърнат своята независимост, най-добре е да започнат с личните си грижи. Ето защо една от най-добрите покупки, които направихме за баща ми с остеоартрит, е най-добрият чорап за обувки .

За тези, които нямат възрастни хора наоколо, това може да изглежда прекомерно, но всъщност е една от най-добрите изработки, които помагат на много хора с физически затруднения да се обличат. И като цяло това е чудесен и много евтин подарък, който те оценяват с душата си.

След като се научат да го използват, той става част от ежедневието им.

Най-добрите чорапи за обувки

Кой е най-добрият чорап за обувки?

Въпреки че всички използват една и съща система, има няколко модела рогатки за обувки, които можете да закупите. Някои от тях са по-леки от други, като например тези, изработени от пластмаса, в сравнение с тези, изработени от неръждаема стомана или хромирана . Други с еластични ленти или твърди пръти.

Важното е да се определи основната трудност при избора на правилния стил, тъй като някои от тях може да са твърде твърди за вложки за чорапи, твърде тесни за подути бабини крака или твърде меки за твърди чорапи.

Затова ви представям моделите, които ми харесаха най-много, когато търсех, и подчертавам, че от тях вече купих 3 - един за баща ми и 2 за баба и дядо. Всеки от тях е доволен от своето.

Тук са най-добрите чорапогащи :

1. чорапогащник за чорапи и чорапогащи Dorking Homecraft

31TzX1OCgJL

КУПИ СЕГА

Това е класическият модел, изработен от лепяща се пластмаса с еластична каишка за поставяне и освобождаване на чорапа. Тя позволява поставянето на различни размери и дебелини и може да се издърпва до глезена. Той е лесен за употреба, лек и без мирис. Каишките му са с добро качество, така че независимо колко силно дърпате, те няма да се скъсат.

2. телескопичен издърпвач на чорапи Brevetti от Homecraft

21tYW76aCdS

КУПИ СЕГА

Марката е разработила и модел, който използва твърда пластмаса вместо гъвкава пластмаса и метален прът, който замества ремъците. С него може да се обуват и събуват чорапи, а с малко практика може да се използва и като нож за обувки . Недостатъкът е, че изисква малко повече сила.

3. NRS Healthcare

41wpdkgtlJL

КУПИ СЕГА

В рамките на пазара обичам този модел за неговия строителен материал, който покрива найлона с хавлиен плат за по-меко докосване с крака. Препоръчва се за тези, които не могат да се навеждат, но бих добавила и за тези, които имат широки или раздразнени крака. Лекотата му е такава, че позволява използването му с една ръка.

4. RTL2012 Poly Drive Medical

31A9+baRryL

КУПИ СЕГА

Това е достъпен и добър вариант. Най-хубавото е, че позволява широки размери и държи добре дори антиварикозни чорапи . Единственият недостатък е, че пластмасата може да бъде малко крехка, така че няма да издържи на силно притискане или много рязко издърпване, но с малко практика тя върши чудеса. Идеален за възрастни хора.

5. Mobiclinic

418J3PUXkrL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиното устройство в сравнението и аз го добавих, защото служи като добро въведение в тези системи. Той е по-крехък от някои други, така че можете лесно да поправите чорапа дори при проблеми с ръцете. Той е снабден със специална вдлъбнатина , благодарение на която чорапът не се движи, когато поставите крака си върху него.

Какво е клин за чорапи?

calzadores-de-calcetines

Това е помощно приспособление, което помага за обуването на чорапи или обувки, без да се налага да се движите надолу, да се навеждате твърде дълго, да ставате от леглото или да заемате принудителна поза.

Самият мост за обувки представлява здрава извита пластмаса, която се захваща за чорапа и оставя разстояние в средата за поставяне на крака, докато горната задна корда или пръчка позволява мостът да бъде отстранен, след като кракът и чорапът са правилно поставени.

Има различни размери и сила, това е особено важно, ако търсите такъв за работа с компресиращи чорапи, тъй като повечето търговски модели няма да ги издърпат нагоре, но специализиран такъв ще може да ви помогне с тази задача.

Как се използва помощен нож за обувки?

Освен да го купите или да го подарите, трябва да знаете как работи, за да можете да го обясните на човека, който ще го използва окончателно, така че ето едно бързо и лесно ръководство:

  • Съчетаване на чорапа и обувката

Започнете, като ориентирате двете неща от една и съща страна. Дръжте чорапа за отворената горна част с едната си ръка, а рогата за обувки - за страната на въжето, така че двата края да са насочени надолу.

Плъзнете чорапа върху свободната част на арката. Един от начините е да си помогнете с краката и да навиете краищата на чорапите, като държите моста между коленете си.

За да разберете, че вече можете да започнете да обувате чорапа, трябва да съвпадне върхът на чорапа, където минават пръстите, с върха на свободната част на обущарската ножица. След като се озове там, тръбната структура на асистента ще създаде празнина, подобна на пещера.

За да не се изгуби работата ви, идеята е не само върхът на чорапа да съвпада, но и горната част на чорапа да се закачи за страничните водачи на обущарската обувка, които не позволяват тя да се плъзне напред, когато се обува.

  • Освобождаване на спомагателната система

След като всичко е фиксирано, трябва да вземете горните ремъци или пръти и да оставите моста на обущарската машина да падне на земята. По този начин ще можете да го повдигнете или да го регулирате, ако е необходимо.

Като държите въжето здраво с двете си ръце, поставете крака си в чорапа. Ако не можете да го поставите наведнъж, най-добре е да стъпвате постепенно и да придърпвате петата навътре, като всичко опира в земята.

След като стъпалото ви е поставено, можете да започнете да дърпате, така че върхът на пръстите да е напред и да не се създава вакуум.

Изтеглянето на ръцете назад и нагоре, докато изпъвате коляното си, за да издърпате крака напред, улеснява изпълнението на гнездото.

Ако сте поставили чорапа правилно, той може да се издърпа нагоре над петата и дори нагоре по крака, без да е необходимо да променяте позицията си.

Но тъй като е трудно да се започне, възможно е чорапът да е малко крив или твърде нисък. Това е моментът, в който трябва да се коригира, но времето и позицията няма да причинят болка, защото това ще бъде незначителна корекция.

Какво трябва да имате предвид, преди да си купите рогачи за чорапи

calzador-de-calcetines

Въпреки че по принцип покупката е проста, има малки детайли, които трябва да имате предвид, за да си струва да имате рогач за чорапи и да можете да го усетите като истински помощник в ежедневието си.

Първата от тези задачи е да познавате типа на стъпалото си. Това е така, защото хората с широки стъпала, свити пръсти и проблеми с подуването могат да се нуждаят от различни размери и твърдост за своя помощник.

  • Необходимост от рогач за обувки

По-напредналите и по-трудни модели могат да работят така, че да прилягат не само на чорапи, но и на всякакъв вид обувки. Така че, ако вече знаете, че имате нужда от двойна помощ, най-добре е да изберете по-сложен стил от самото начало, който може да изпълнява и двете задачи.

Това е решението, което често разделя хората. Знаейки по какъв начин искате да издърпате и напаснете чорапите си, ще можете да направите правилната покупка. Като цяло много гъвкавите ремъци изискват повече сила, но и вградените дръжки имат своите трудности.

Ето защо препоръчвам здрави, но еластични захвати, които ви позволяват да издърпате целия чорап възможно най-високо.

Видове рогачи за обувки

  • Помощ при ограничено движение

Повечето хора търсят рогач за обувки, защото имат нужда от помощник в тази задача, която за други е толкова ежедневна. Ето защо той е едно от устройствата, които могат да подобрят независимостта и качеството на живот на хората с физически проблеми.

Болката или болестта могат да намалят подвижността и по този начин простото обуване да се превърне в сложна задача и източник на допълнително физическо страдание. Така че тази употреба е основната и най-важната.

Добрият нож за обувки може да спести време, неудобни пози и горчивина. Това е терапевтична система, която се адаптира към нуждите на всеки човек.

Когато става въпрос за транспортиране, е важно да се търси модел, който е лек, лесен за опаковане и не заема много място. Поради тази причина твърдите пръчки не се препоръчват за пътуване, въпреки че може да са по-добри в дома и за двойна употреба при обуване на обувки.

От друга страна, тези с по-мек свод са малко по-трудни за поставяне, но лесно се пренасят в куфар или чанта.

Съвети и трикове за използване на чорап

41qiSd8WObL

Универсалността и лекотата зависят от уменията и нагласата на всеки потребител. Въпреки това научих няколко трика от баща си и дядовците си, затова ги споделям с вас, за да направя това преживяване по-лесно и приятно за всички вас, които ще използвате шило за обувки, или за тези от вас, които ще помагат на някого, който трябва да се научи да го използва.

Спортните чорапи, чорапите за компресия или чорапите за подпомагане на кръвообращението са много твърди и трудни за обуване, а ако към това се прибавят и проблемите с подвижността на ръцете и гърба, нещата стават сложни.

Въпреки че по-голямата част от рогата за обувки няма да работят за този тип клин, най-доброто, което можете да направите, е да потърсите твърда система с дълбок свод и удължена дължина. По този начин, когато издърпате чорапа, той няма да има проблем да се разшири по цялата дължина на чорапа.

Ако искате да се предпазите от студа и не се нуждаете от компресивни медикаменти, най-добре е просто да издърпате чорапите свободно нагоре, за да ви е по-лесно да ги обуете. Можете също така да увеличите размера си.

Чудесен трик за улесняване на вдигането на чорапите е да поръсите специална пудра за крака от вътрешната страна на чорапа и на моста на джоба за крака, през който се промушва кракът. По този начин всичко ще се напасне с по-малко усилия.

Ако сте много високи и искате да улесните задачата, можете да седнете пред друг стол или табуретка и да използвате седалката или долните колони като допълнителна опора на малко по-висока височина.

Винаги е досадно да се съветва за търпение, затова предпочитам да препоръчам практиката, само така ще се справите с устройството и ще разберете как наистина работи. Смелост, това е взрив.

Къде да си купя чорап за обувки?

Чорапи могат да бъдат закупени на различни места, сред тях има магазини за ортопедично оборудване, аптеки и дори на места като El Corte Inglés, от друга страна, ако предпочитате да не излизате от дома, можете да изберете тези чорапи в Amazon, където са събрани различни марки на доста достъпни цени.

Как да си направим чорап за обувки

Често задавани въпроси

Какво точно прави чорапът за обувки?

Тези приспособления ви помагат да обувате чорапите си по-лесно, тъй като имат каишки отстрани и поставка за обувки, в която поставяте чорапа, за да го приспособите към крака си, без да се налага да се навеждате.

Възможно ли е да се използва клин за чорапи с една ръка?

Да, възможно е. За целта трябва просто да използвате чорапогащника по същия начин, както с две ръце, като използвате каишките, за да издърпате чорапа върху крака си.