Швейцарски джобен нож

navaja-suiza-victorinox

Със сигурност можете да разпознаете червен капак с бял кръст и че вътре в него има различни ножове и многофункционални инструменти, които могат да се използват ежедневно.

Това са най-добрите швейцарски армейски ножове Victorinox, удобен инструмент за носене, ако отивате на къмпинг, ако сте у дома, за носене в джоба, за лов или риболов.

Ако сте от хората, които обичат да са готови за всякакви ситуации по всяко време, имате нужда от тези инструменти.

Изработен е от неръждаема стомана, той е универсален и може да ви помогне да оцелеете в най-дивия момент, ако сте изложени на ситуации в средата на нищото, при природни бедствия, той дори може да ви даде данни за температурата, защото има аларма за термометър.

Най-добрите швейцарски ножове Victorinox

Кой е най-добрият швейцарски нож?

За да се научите да използвате най-добрите швейцарски ножове Victorinox, е необходимо да знаете какво предлага пазарът. В зависимост от функциите те ще имат по-ниска цена, но качеството винаги ще бъде най-добро. Десет от тях са известни като най-разпространените и полезни за всякакви ситуации. От рискови случаи до просто зашиване на копче. Рязане на дърва или пилене на нокти; швейцарските армейски ножове Victorinox се отличават с универсалност по всяко време.

Ако смятате, че не можете да отидете без него, значи сте направили трик, за да се чувствате подготвени, където и да отидете.

Представяме ви списък с 10-те най-добри швейцарски армейски ножа Victorinox, за да оцените техните функции, характеристики и използваемост според нуждите си.

Ето от най-добрите джобни ножове:

1. Swiss Soldiers Victorinox 08461MWCH макетно ножче

41whVvXNvPL

КУПИ СЕГА

Този модел макетно ножче има няколко от инструментите, които могат да бъдат полезни в един обикновен ден у дома. Той разполага с: отварачка за консерви, малка отвертка, шило, трион за дърво, кръстата отвертка, пръстен от неръждаема стомана, отвертка за тежки условия, отварачка за кутии с отварачка за бутилки, устройство за сваляне на тел, заключващо се острие с устройство за отваряне с една ръка и назъбено острие. Не бих се поколебал да го закупя.

2. Victorinox Champion Plus

41dqW4m8B4L

КУПИ СЕГА

Разполага с пинсети и пръчици за хранене - две определящи функции. По някаква причина не включва клещи, но това не бива да е причина да го оставите настрана. Пинсетите и клечките за хранене могат да бъдат многофункционални и да изпълняват различни функции в къмпинга или у дома.

3. Victorinox Huntsman

51gXTuAC5tL

КУПИ СЕГА

Последно поколение джобен нож, специално за лов и стрелба. Ако сте от хората, които обикалят планините и дори обичат приключенията, със сигурност ще се чувствате по-комфортно с Hunstman.

4. Victorinox 09583MC Wenger Rangergrip 57 Hunter

41jYdQEE6uL

КУПИ СЕГА

Перфектен за лов и риболов. Удобен е за импровизирани ръкохватки. Включва коркова тапа и трион. Малко е голям, за да го носите в джоба си, но в ловната си чанта със сигурност може да го поберете. Той ще ви помогне да изваждате риби от водата и да държите предмети, за които е необходимо да приложите сила.

5. Victorinox Rescuel Tool

51ik9+6c9-L

КУПИ СЕГА

Victorinox също се ангажира със създаването на животоспасяващи продукти. Този нож се отваря лесно и има инструменти за бързо счупване на прозорци, стъкла и колани. Той е лесен за използване с ръкавици, има флуоресцентни дръжки и здрава найлонова обвивка.

Спасители, пожарникари, полицаи или друг вид спасители трябва да се чувстват по-пълноценни с един от тези Спасителни инструменти. Той може да се използва под вода, за спасяване на животни в морето или в планината, а не само на хора. Това е оръжие за спасяване.

6. Victorinox Swisschamp

51BhwCSnSYL

КУПИ СЕГА

С този нож ще сте готови за всичко необходимо в къмпинга. Включва ножица, линийка в сантиметри, линийка в инчове, лупа, карфица и до 33 полезни инструмента.

Можете да го използвате, за да разпънете палатката си, да нарежете храна или материали, които обикновено се носят в къмпинга. Ако е нощно време или имате лоша видимост, можете да използвате лупата, която ще подобри зрението ви и ще ви помогне да контролирате ситуацията.

7. Швейцарски армейски нож Victorinox Spirit 30239L

51yzjx9+vOL

КУПИ СЕГА

Този нож има гаранция за дълъг живот и функции като: Отваряне на чекмеджета с 6 мм отвертка, огъване и рязане на твърди проводници и други функции, които издържат на стресови ситуации.

Ако сте във фермата и трябва да прережете жица, която не ви позволява да се движите напред, тогава с помощта на Духа ще можете да се движите напред.

8. Victorinox Traveller Lite 17905AVT

51-IZh3U7JL

КУПИ СЕГА

Една от най-изключителните функции на този нож е, че той има светодиодна светлина, идеална за обикаляне на тъмни места по време на пътуване или у дома.

Той разполага и с множество висококачествени инструменти за ориентация, 12h/24h цифров часовник с будилник, таймер за обратно броене, висотомер m/ft, барометър, термометър °C/°F. С всички тези функции се покриват голям брой нужди при пътуване.

Няма да имате възможност да не можете да се събудите, ако трябва да пътувате с влак или самолет, защото с часовника Traveller Lite пътуването ви е безопасно и добре планирано.

9. Victorinox Classic Utility Knife

41INOf0a0jL

КУПИ СЕГА

Този класически джобен нож със сигурност ще искате да имате в колекцията си. Функциите включват тънко острие, пила за нокти с накрайник за отвертка, ножица, пинсета, клечка за зъби и ключодържател.

Стилен и напълно класически. Многофункционален и лесен за ползване от джоба. (Victorinox Swisschamps 16795XAVT

41Dvd-jkIZL

КУПИ СЕГА

Един от най-завършените и разнообразни ножове на пазара на Victorinox е Swisschamps. Ценен инструмент, който се предлага в елегантна кутия с всички необходими инструменти.

Той има повече от 80 функции, включително биро - функция, която не е присъща на много други. Въпреки това може да се допълни с някой от горепосочените продукти.

Кой създава швейцарските армейски ножове?

las-mejores-navajas-suizas-1024x682

Карл Елзенер и Николас Елзенер основават швейцарската компания 'Victorinox'. Тази фабрика за ножове се намира в село, наречено Ибах в Швейцария, и е отговорна за производството на най-голямото количество джобни ножове .

Белият кръст в щит започва да се използва от Victorinox още през 1909 г. През същата година умира майката на основателя Карл Елзенер и той основава компанията с името 'Victoria' в нейна чест. Комбинацията от думите 'Victoria' + 'Inox' формира добре познатата марка.

Защо се нарича швейцарско армейско ножче?

Тази икона на Victorinox става известна по целия свят и се превръща в част от оръжията, носени от швейцарската армия. Наричат се така, защото оригиналният модел се е наричал 'войнишки нож' и е бил предназначен за войници, които са имали нужда от сгъваем инструмент, с добро качество и с различни функции на използване.

Беше удобно, защото включваше меч, перфоратор, отвертка, отварачка за консерви и дръжки. Те бяха идеалните ножове за оцеляване за военните.

Това са инструментите, които имат швейцарските армейски ножове

Малък модел, но с няколко инструмента е navaja-suiza-victorinox

това, което се отличава във всеки от ножовете, които са произведени с марката на Victorinox.

В този продукт можете да намерите от ножица за писма или ножица, до лазер и термометър . На пазара има няколко модела и те могат лесно да бъдат анализирани в зависимост от предназначението.

Сравнявайки ниските цени, модели и оферти, с това колко полезна може да бъде една самобръсначка, е предимство да можеш да купиш този уникален продукт.

Всяка от функциите, които изпълнява един от тези аксесоари, е уникална, а още по-хубавото е, че можете да решите част от нуждите си, когато искате да бъдете изследовател или просто да поправите нещо у дома.

Ключове при избора на швейцарски армейски нож

Когато купувате швейцарски армейски нож, трябва да вземете предвид най-подходящата му употреба.

Качество и цена:

Колкото по-добро е качеството, толкова по-добра е цената. Швейцарските армейски ножове могат да бъдат достъпни. Те се отличават с използването на материал от неръждаема стомана, здрави са и устойчиви на всяка работа, която искате да извършвате с тях, и са лесни за пренасяне.

Употреба и приложение:

Необходимо е да се анализира употребата на самобръсначката, преди да се купи. За клиента е удобно да направи тест и сравнение с различни ножове според нуждите си.

Тегло и размер:

Ножът на Victorinox може да има до 141 функции, които могат да се използват по всяко време. Обикновено тежат по-малко от 160 грама, прости са и са практични.

Материали:

Ножовете Victorinox са изработени от основния материал, който е специална неръждаема стомана за ножове и макетни ножове, съставена от хром и молибден, което обуславя тяхната устойчивост. Тези с електронни функции имат собствени схеми и светодиоди.

Могат ли швейцарските ножове да се мият в съдомиялна машина?

navaja-Swiss-Army-1024x682

Много хора се чудят дали могат да поставят швейцарското си ножче в съдомиялната машина, но въпреки че изглежда като отлична идея, това не е препоръчително. Швейцарските армейски ножове не трябва да се мият в съдомиялна машина по никаква причина.Причината е много проста - въпреки че са проектирани да бъдат устойчиви на всякакви среди, продължителното излагане на високи температури, соли и детергенти може да доведе до влошаване на качеството на ножа.

Швейцарският джобен нож е много известен с това, че е неръждаем и с много добро качество, разбира се, той няма да се повреди от едно измиване в съдомиялна машина, проблемът възниква, когато излагането е продължително, ако трябва да почистите ножа си, можете да използвате влажна кърпа, след това да го подсушите и да го овлажните с масло.

Какво масло мога да използвам за швейцарското си ножче?

Когато търсите смазочен материал, трябва да вземете предвид неговите свойства и законови разпоредби. Характеристиките на многофункционалните смазочни материали са: неутрален вкус и мирис, устойчивост на стареене, безопасност при контакт с хранителни продукти, качество срещу износване и корозия.

Смазката, препоръчвана от марката Swiss Army, е Multi-tool 4.3301

Как да регулирате острието на ножа?

Както при всеки нож, нормално е острието да загуби остротата си при употреба, но това не означава, че ножът трябва да се изхвърли.

Swiss Army препоръчва заточване на острието с шлифовъчен камък или точилка, като прекарате острието по камъка под ъгъл от 15 до 20 градуса. Резултатът е ъгъл на рязане от 30 до 40 градуса. Когато усетите, че камъкът започва да се нагрява, добавете вода, за да намалите температурата.

Въпреки че е възможно бръсначът да бъде шлифован, много малко вероятно е да се наложи да прибегнете до тази процедура, тъй като остриетата са изработени от отличен материал.

Как се използва корковата тапа?

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали моделът на ножа, който притежавате, има мини коркова тапа, ако е така, трябва да я отворите, като имате предвид, че не всички модели включват този елемент.

Сега поставете елемента в средата на тапата и започнете да го усуквате надолу, като може да се наложи да приложите малко сила, за да предотвратите изместването му от позицията.

Когато елементът на ножа е напълно вътре в тапата, издърпайте го вертикално нагоре с прецизност, дръжте бутилката с една ръка и не въртете или накланяйте тялото на ножа.

Предимства на швейцарските армейски ножове

Ако все още не сте наясно с причината, поради която мнозина избират този нож при къмпингуване, походи или други дейности на открито, време е да научите за всички предимства на сгъваемия нож.

Всяко швейцарско ножче има отлично острие

Остриетата на швейцарските ножчета са много остри и могат да правят точни разрези дори след няколко години употреба. Важно е да проверите дали моделът, който купувате, е оригинален, тъй като има много имитации.

Материалът на острието

Тези остриета са изработени от стомана с отлично качество, което им осигурява перфектно острие за рязане на материали с различна дебелина, има хора, които твърдят, че острието им не е загубило острието си, след като са го използвали постоянно в продължение на години, а има дори хора, които са получили ножа си по наследство от баща си или дядо си.

Сглобяване на ножа

Едно от предимствата на швейцарския армейски нож е, че има много здрава сглобка, която го прави издръжлив и компонентите му не се разпадат.

Основни характеристики

Голямо и малко острие

Основният компонент на швейцарския армейски нож е неговото дълго и дебело острие, което може да се използва като нож или за почти всякакъв вид рязане: храна, хартия, пластмаса, разкъсване на дърво и много други материали. Освен това сглобката му е толкова здрава, колкото и дръжката му.

Малкото острие не е включено във всички модели, обикновено единствената разлика е в размера. Поради по-малкия си размер той е идеален за използване за по-деликатни разрези.

Отварачка

Когато трябва да отворите бутилка вино, можете да прибегнете до швейцарското армейско ножче. Просто сгънете елемента от дръжката на ножа и го поставете в тапата. Не забравяйте, че ако ножът ви има мини отвертка, първо трябва да я отворите, в противен случай няма да можете да използвате корковата тапа.

Отварачка за консерви

Ако си спомняте как се използва старата отварачка за консерви, няма да имате проблем с тази.Просто поставете ръба на консервата в елемента и натиснете острия край надолу, докато се отвори малък отвор, след което натиснете нагоре, за да отворите консервата. Сякаш това не е достатъчно, но отварачката работи като 3-милиметрова отвертка с плоска глава.

Отварачка за бутилки и 6-милиметрова отвертка

6-милиметровата отвертка с плоска глава може да се използва и за отваряне на бутилки.

Перфоратор

Този елемент е толкова остър, че може да се използва за пробиване на дупки в текстилни материали като кожа или платно. Възможно е също така да пробивате или разширявате отвори в дърво или друг подобен материал.

Ключодържател

Благодарение на включената в комплекта висулка е много лесно да използвате ножа на ключодържателя или да го закачите на каишка за колан. Много е важно да го държите на удобно място, за да можете да го използвате, когато е необходимо.

Много хора са успели да оцелеят в екстремни ситуации благодарение на швейцарското армейско ножче. Препоръчваме ви да носите ножа си винаги със себе си и да го държите на едно и също място.

Пинсета

Пинсетата или клещите могат да се използват за притискане на нещо, а малката клещичка е идеална за задържане на две жици или за издърпване на въже.

Пръчки за зъби

Някои по-пълни модели включват в края на дръжката на самобръсначката малка пръчка за зъби, обикновено кафява на цвят, която е идеална за отстраняване на излишната храна, останала между зъбите. Много е важно да измиете самобръсначката след употреба, защото в противен случай може да инфектирате венците си.

Изненадващи употреби на швейцарския армейски нож

Швейцарските армейски ножове са многофункционален инструмент, който се използва от години в различни домакински задължения или полеви дейности, но когато става въпрос за ситуации на оцеляване, това може да бъде най-добрият ви съюзник.

Разпалване на огън

Умението да се разпалва огън може да е от голямо значение за предпазване от студа, готвене или подаване на димни сигнали. Аварийният стартов комплект използва батерия за фенер и малко парче стоманена вълна, за да създаде необходимата връзка, която ще ви позволи да запалите огън.

Просто отворете отварачката за бутилки и отварачката за бутилки във всеки край, вземете парчето стоманена вълна и го разточете с пръсти, докато получите нещо като силна нишка, поставете отрицателния край на батерията срещу отварачката за бутилки и натиснете стоманената вълна.

Сгънете отварачката за бутилки докрай надолу, а отварачката за бутилки трябва да е отворена наполовина, така че да е перпендикулярна на останалата част от ножа. След това внимателно отстранете част от вълната.

Поставете няколко нишки стоманена вълна върху положителния полюс на акумулатора и отварящия механизъм, за да се създаде електрическа верига. Стоманената вата ще се нагрее бързо и ще започне да свети, внимателно поставете наблизо памук или суха трева и изчакайте да се запали.

Изграждане на готварска печка

Необходима ви е кутия риба тон и нож за отваряне, отворете горната част на кутията, внимавайте да не я отворите докрай, сега сгънете капака към кутията и я напълнете с метилов алкохол или антифриз.

Ще трябва да поставите няколко средни камъка отстрани на кутията, които да служат като опора за саксията. Включете готварската печка и готово.

Направете травой

Травоят е А-образна конструкция, използвана за пренасяне на тежки товари. В древността те са били теглени от коне. Те са много полезни при преместване на товар. За да го направите, се нуждаете само от триончето на швейцарското си ножче, въже и три клона.

Намерете два клона, дълги шест-седем фута и дебели един инч, отрежете ги и направете триъгълник. Сега добавете трети клон с дебелина един инч и дължина ½ фута като напречна греда. С помощта на ножа отрежете въжето, за да свържете дървените клони, и не забравяйте да закрепите товара.

Изрез на опашка

Ако нямате въже за съединяване на две парчета дърво, можете да използвате тази техника за съединяване на две пръчки. Трябва да направите само три разреза с триончето на джобното си ножче. Първият трябва да е право надолу, а другите два - по диагонал встрани от първия.

С помощта на бръснарския трион трябва да отстраните дървесината от трите разреза, така че да остане долната половина на триъгълника. Сега трябва да издълбаете края на друг клон, за да влезе плътно в направената по-рано вдлъбнатина. Някои хора разтопяват боров сок, за да закрепят по-добре клоните.

Почистете оръжието си

Един от начините да почистите оръжието си, когато сте на терен, е да използвате швейцарското си ножче.Просто използвайте ножицата или малкото острие, за да отрежете няколко парчета памучна фланела. С помощта на клечката за зъби можете да вкарате кърпата в труднодостъпните места.

След това прикрепете една от лепенките към хартиена щипка и към една от плитките, което ще ви позволи да изчистите щифта, не забравяйте да закрепите другата страна на плитката или въжето към бръснача. Можете също така да използвате отвертките, за да регулирате мерника или да сваляте панелите на ръкохватката.