Шевни машини

máquina-de-coser

Когато става въпрос за домакински задължения, повечето хора не са верни последователи на тази досадна отговорност. За да поддържаме дома си безупречен, са необходими време, много продукти и усилия, затова технологичните иновации се намесиха в подобряването на човешките дейности, за да ги опростят, като например със създаването на пералната машина, прахосмукачката , и дори парния моп.

Наличието на най-добрия парен моп улесни живота ни. Този иновативен уред ни помага да пестим време и енергия, а няма нищо по-хубаво от това да видиш чист под. Но парните мопове имат функцията не само да оставят повърхността на пода чиста, но и да я дезинфекцират, така че да не съдържа бактерии и вируси.

Причината за тяхната ефективност е много проста - без да са необходими химикали, с помощта на гореща пара те се превръщат в естествен дезинфектант, който убива микробите, и в средство за отстраняване на замърсявания, включително и на най-трудните повърхности като плочки, камък, мрамор, ламинат, бамбук и запечатани дървени подове.

Сега традиционните мопове също изпълняват функцията да почистват подовете, но изискват от нас физическо усилие да търкаме по-силно, за да премахнем петната, да не говорим, че те изискват от нас да имаме кофи, сапун и множество други непрактични и понякога вредни за околната среда принадлежности.

Най-добрите парни мопове

Кой е най-добрият парен моп?

Ако искате да инвестирате в добър парен моп, по-долу сме подготвили селекция от най-добрите парни мопове на пазара, които са лесни за използване и евтини. Считаме за подходящи тези, чиито аксесоари отстраняват мръсотията и замърсяванията от възможно най-много повърхности.

Ето и от най-добрите парни мопове:

1. Vileda Steam

41jYIkUh8xL

КУПИ СЕГА

Този парен моп е наистина стилен в своите черни и червени цветове и не изисква химикали, а само вода, което е чудесно за планетата. Подложката му е изработена от 100% микрофибърна велур, което му позволява да почиства всички видове подове, дори и труднодостъпните места като ъглите и ъглите.

Но ако си мислите, че това е нетрадиционно и сложно устройство, грешите - просто го включете, изчакайте 15 секунди и мопът е готов за употреба. Мненията на хората за него са, че е подходящ за килими, мрамор и дърво.

2. Polti Vaporetto SV205 5 в 1

3118K3ojZSL

КУПИ СЕГА

На пазара можете да намерите и електрическия парен моп Polti Vaporetto SV205, който почиства подове, прозорци, килими, тапицерии и плочки, само като добавите вода и изчакате няколко секунди, което означава, че ви е необходим само за почистване на всяка стая в къщата.

Много хора са избрали тази парочистачка, защото е практична, лека и удобна както заради ергономичността си, така и заради температурния регулатор, който може да достигне 120 градуса по Целзий. Една от специалните му характеристики е, че има аксесоари за почистване на вертикални повърхности, като предни стъкла и щори, и може да се отделя от дръжката, за да се превърне в ръчно устройство.

3. Парна машина Black Decker FSM1615-QS

41ysoo9bYJL

КУПИ СЕГА

Тази парна машина l е любима благодарение на измиваемата си подложка за многократна употреба, която ще ви помогне да спестите малко пари, но също така мнозина предпочитат тази машина заради подвижната и накланяща се глава, която може да достигне до най-неудобните места, като тези под мебелите и досадните ъгли, в които могат да се натрупат много микроби.

Black & Decker се предлага с кабел, въпреки че много от тях са акумулаторни, и се предлага в скромен бял цвят със сини акценти. Едно от най-големите му предимства е, че този парен моп тежи само 3,6 кг, включително водата.

4. BEEM Miracle Mop 9 in 1 V2

41Bz03xv5NL

КУПИ СЕГА

Според производителите този парен моп е способен да направи чудо, за да поддържа чисти подовете, тъй като може да се използва като почистващ препарат за подове, ръце и дори преносим. Освен това, за разлика от другите, тя има много полезни аксесоари, като например ремък за рамо, маркуч за пара, за да достигне до тесни пространства или много дълбоки замърсявания.

С минимална температура от 100 градуса по Целзий, нейните четка и подложка могат да дезинфекцират всяко кътче и да го оставят без вируси и бактерии. Ако трябва да почистите банята, килима, тапицерията на мебелите и подовата настилка от твърда дървесина, почистването с пара не е пречка, защото не уврежда повърхностите и изсъхва бързо.

5. Spontex Power Steam

41oWE1YRJaL

КУПИ СЕГА

Готов за употреба само за 30 секунди, Spontex е един от най-добрите парни мопове, идеален за вас, за да се отървете от традиционния моп и всички химикали и прибори, които идват с него. Това почистващо средство има възглавничка от микрофибър, която няма да повреди нито една повърхност. Хубавото на почистването с гореща пара е, че тя не замърсява и едновременно с това дезинфекцира.

С този моп можете да оставите повърхностите от паркет, керамика, дърво, линолеум, мрамор, килими и мокети блестящо чисти. Ако обаче искате да достигнете до трудни пространства, просто използвайте специалната му плъзгаща се пързалка.

6. Многофункционален парен моп Yokkao 10 употреби в 1

41PD0gF6CoL

КУПИ СЕГА

Да, точно както е написано: Yokkao насърчава да давате на мопа си 10 употреби, защото с подвижния си дизайн, който го прави преносим и ръчен, и възможността да регулирате количеството пара, с което почиства и дезинфекцира, той се превърна в един от най-функционалните мопове на пазара.

Без нужда от химикали, само с пара, можете да убиете бактериите и да премахнете замърсяванията от плочки, линолеум, керамика, дърво, каменни подове и дори стъклени прозорци.

Предлага се с много аксесоари: дюза за струя, малки и средни глави за четки, както и глава за остъргване, необходима за по-дълбоки замърсявания, и специална глава за почистване на фуги в плочките.

Какво представлява парният моп?

máquina-de-coser

Ако някога сте се чудили каква е разликата между обикновения моп и парния моп, няма да ви отнеме много време да разберете. Парните мопове използват технологията на парата, за да се отърват от мръсотията и бактериите по-ефективно, тъй като използват вода и топлина за по-обстойно почистване.

Парният моп ще ви помогне да премахнете миризмите, петната и праха, намиращи се върху различни повърхности, тъй като тяхната универсалност позволява да се използват без проблем върху мебели, завеси, легла и килими.

Какви са ползите от използването на парен моп?

Парата е чудесен съюзник при почистването на дома и използването на моп с тази технология ще ви даде много предимства още от първия път, когато го използвате, сред които се открояват следните:

Много хигиенично почистване:

Благодарение на топлината, отделяна от това оборудване чрез парата, те са в състояние да премахнат всички следи от бактерии, гъбички и микроби, които могат да бъдат открити върху различни повърхности в дома ви, като ги оставят дезинфекцирани и напълно дезинфекцирани, което ги прави безопасни за цялото семейство.

Може да се отърве от почти всичко:

В допълнение към голямата си сила за премахване на бактерии и микроби, тези парни мопове ще ви помогнат да почистите килимите и подовете си от паразити и малки нежелани насекоми, като мравки или термити.

Почистване без химикали:

Използването на твърде силни химикали може да навреди на всички у дома, особено на децата, домашните любимци и хората с дихателни проблеми, но това не означава, че не можете да извършите цялостно почистване, тъй като парният моп е идеална алтернатива на всички тези продукти, които са изключително абразивни.

Те са бързи:

Няма да се налага да прекарвате часове в почистване на къщата или апартамента си, тъй като тези парочистачки работят с висока скорост и това ще ви спести време, което можете да инвестирате в други дейности, като например да споделяте с децата си или да изпълнявате задачи, които ви предстоят.

Пречистване на въздуха:

Дори и пречиствателят да е най-ефективният начин да имате чист и свеж въздух у дома, парният моп може да почисти стаите ви, тъй като е идеално допълнение към първия и помага за по-пълноценното изпълнение на работата.

Парните мопове: предимства и недостатъци

В допълнение към ползите, които споменахме, има различни предимства, които тези почистващи уреди също ще могат да ви предложат, но по същия начин е необходимо да знаете недостатъците, които можете да имате с някои парни мопове.

Предимства:

Парният моп е създаден, за да направи живота ни много по-лесен, с по-кратки процедури за почистване, спестявайки време и оставяйки пространствата ви блестящо чисти, затова не е изненадващо, че те са в състояние да ви предложат различни предимства пред други методи за почистване и като пример ще намерите следното:

Няма да имате нужда от кофа : Когато използвате конвенционален моп, трябва да имате кофа, за да го почиствате всеки път, когато ще го използвате, нещо, което ще оставите в миналото с парния моп.

Ще спестите време и енергия : На всички ни се е случвало да сме изтощени след дълго чистене у дома, което ни оставя малко енергия за други дейности в почивните дни и ни изключва възможността да се възползваме максимално от тях, но с парния моп ще можете да спестите време и да не се окажете напълно уморени.

Щадящи околната среда: Като се абстрахирате от твърде абразивните химикали, можете да осигурите по-безопасна среда за цялото семейство и няма да се притеснявате за бактерии или микроби, тъй като те ще бъдат почистени в дълбочина.

Лекота: Особеност и предимство на парните мопове е, че са изключително леки, така че няма да ви се налага да носите твърде много тежест, когато почиствате дома си.

Лесен за съхранение: В допълнение към лекото им тегло и лесната работа с тях, тези устройства са доста лесни за съхранение, няма да заемат твърде много място в дома ви и можете да ги съхранявате във всеки шкаф без никакви проблеми.

Недостатъци:

Дори с всички предимства, които тези парни мопове могат да ви предложат, възможно е на пазара да срещнете оборудване, което не е толкова ефективно и може да доведе до следните недостатъци:

По-дълго време за подготовка: Електрическият моп е чудесен инструмент за самостоятелно почистване, но много хора предпочитат да почистят предварително подовете си с помощта на други методи, за да получат най-добри резултати, които могат да ви помогнат да издържите по-дълго при извършването на домашна хигиена.

Не е достатъчно горещ : Това е фактор, който зависи от вида на избрания парен моп, тъй като има марки и оборудване, които не се загряват до желаната температура, което може да повлияе на резултатите от почистването, правейки го не толкова ефективно, колкото при други модели парен моп.

Парна машина или прахосмукачка: кое е подходящо за вас?

Има различни възможности, от които можете да избирате, за да почиствате различни помещения, независимо дали става въпрос за дома, офиса или друго място.Сред най-често използваните уреди са парните мопове и прахосмукачките, като и двете имат големи предимства и ползи, които ще ви спестят време и енергия.

Въпреки това, за да изберете една или друга, е важно да вземете предвид различни фактори, като например мястото, където планирате да ги използвате, колко дълго ще ги използвате, дали повърхностите, които трябва да бъдат почистени, са подходящи за това оборудване и, разбира се, дали избраният от вас модел е в рамките на бюджета ви.

Какво да търсим в парния моп?

Ако искате да си купите парен моп и сте започнали да търсите, важно е да разгледате някои характеристики на това оборудване, така ще можете да гарантирате, че сте избрали най-добрия модел, който напълно отговаря на вашите нужди.

Много от тези машини са предназначени за почистване на специфични повърхности, например ще намерите парни мопове за килими, за подове или машини, които са универсални и съчетават различни възможности.

Можете също така да вземете предвид различните аксесоари, които могат да бъдат приспособени към мопа, за да се възползвате максимално от оборудването си.

Колкото по-висока е цената, толкова по-добро е качеството?

Преди да направите своя избор или дори да започнете да търсите, е препоръчително да определите бюджет, тъй като това ще улесни нещата и ще можете да ограничите броя на възможностите, което ще улесни избора между многото различни модели на пазара.

Можете да намерите модели на цени от 20 до 200 евро, като изборът на един или друг модел ще зависи от количеството функции, които искате да притежава вашият моп, тъй като колкото по-ниска е цената, толкова по-малко универсално е оборудването.

Как да постигнете максимално почистване с парния моп

Ако вече сте избрали идеалния парния моп за вкъщи, трябва да знаете най-добрите техники и съвети, които можете да приложите при използването му, за да постигнете най-добри резултати.

Подготовката на повърхността е от ключово значение:

Въпреки че това не е напълно необходима стъпка, можете да постигнете по-дълбоко почистване чрез предварително почистване на повърхността, върху която ще използвате парния моп, като по този начин можете да гарантирате пространства без бактерии и микроби.

Парните мопове са инструменти за поддръжка:

Използването на парочистачка върху прекомерно замърсена повърхност ще бъде само вредно за оборудването, тъй като в крайна сметка то ще се повреди.

Парните мопове са предназначени за поддържане на чистотата на подовете и килимите, затова трябва да се използват често, без да се допуска натрупване на твърде много мръсотия.

Необходими са подложки за смяна:

Моповете или подложките на парния моп могат лесно да се заменят с други резервни части, което е силно препоръчително, ако искате да почиствате различни повърхности, без да се налага всеки път да миете тази на оборудването си.

Тези резервни части могат лесно да бъдат намерени в Amazon.es, а цените им варират от 3 до 30 евро, в зависимост от модела, който търсите, и този, който е подходящ за вашето оборудване.

Използвайте само върху подходящи подове:

Парата може да бъде вредна за някои повърхности, тъй като може да ги повреди, така че преди да използвате мопа, трябва да сте сигурни, че подът ви е подходящ.