Шлайф за стени

svg%3E

Ако строите къща или ще я боядисвате, е важно да имате най-добрата шлайфмашина за стени, защото тя ще осигури по-добра повърхност, така че боята и финишът на конструкцията да изглеждат професионално. Боядисването или лакирането на груби повърхности обикновено не е естетически издържано и е склонно към бързо падане на боята.

Ще ви помогнем да намерите най-добрия вариант на най-достъпната цена на пазара, така че тези задачи да не се превърнат в главоболие за бюджета ви. Защо да плащате, за да придадете по-професионален вид на стените в дома си, когато можете да го направите сами? Тези лесни за използване инструменти ще ви спестят годишните или двугодишните разходи за наемане на зидар.

Има няколко характеристики, които са важни преди закупуването на един от тези шлайфмашини, ние след задълбочено проучване и анализ между мненията сме събрали петте най-добри опции с наистина достъпни цени за вас, за да стартирате покупката си днес, и вече не отлагайте задачата за разкрасяване на дома си.

Най-добрите шлайфмашини за стени

Коя е най-добрата шлайфмашина за стени?

Да, ние винаги търсим най-добрия вариант; разбирам ви, това се случва и на мен. Никой не иска да рискува капитала си и да купи продукт, който съвсем скоро ще се провали или няма да отговори на очакванията му. По-долу ще намерите препоръчаните от нас инструменти с най-високо качество.

Съотношението цена-качество е ключов аспект и, разбира се, винаги е добре да се плаща по-малко за повече. Най-добрите марки с максимална мощност, така че тази задача да стане толкова лесна, при високопрофесионална работа. Какво чакате? Прочетете и си купете един от тези инструменти още днес.

Ето кои са най-добрите шлайфмашини за стени:

1. най-добрата шлайфмашина за стени Bosch PWR 180 CE

svg%3E

КУПИ СЕГА

Bosch е компания, известна с производството на продукти с висок стандарт на качество, за което свидетелстват дългогодишният ѝ опит и предпочитанията на потребителите и професионалистите в областта на железарството, зидарията и дърводелството. Тази шлайфмашина предлага постоянна електронна система за дълготрайна висока стартова производителност.

Наречен на зелен цвят, този инструмент предлага добра маневреност благодарение на допълнителната ергономична и регулируема дръжка, която няма да жертва гърба ви при изпълнението на тези задачи. Освен това той осигурява безпроблемна работа в близост до ръбове, тъй като има подвижна капачка.

Неговата система за почистване е пионер в този тип продукти. Той засмуква праха, генериран от триенето, чрез вградена мощна турбина, която насочва мръсотията към контейнера за отпадъци. Филтърът на тази ексцентрикова машина надеждно абсорбира фин прах, както и прах от бетон и мазилка. Вече не се притеснявайте за алергии или за остатъци в околната среда. Цената му не би могла да бъде още по-идеална за воините на зидарията.

Мощността му е 1010 W, за да може да шлифова и най-твърдите и трудни повърхности. Отсега нататък всичко ще бъде по-лесно с Bosch.

2. Шлайфмашина за стени Menzer LHS 225

svg%3E

КУПИ СЕГА

С двегодишна търговска гаранция шлайфмашината Menzer е една от най-търсените и високо ценени на настоящия пазар на инструменти. Разработена е за използване в сухо строителство, боядисване и дървообработване.

Освен това тя позволява бързо, лесно и удобно шлайфане на стени и тавани с обхват до три метра, без да са необходими стълби или стъпала за достигане на целта. Дръжката му може да се регулира по няколко начина, което позволява значително повишаване на комфорта и качеството на извършваната работа.

За много по-естетичен и оптимален финиш амортизираната шлифовъчна плоча и шлифовъчната глава са с гъвкав лагер. В него е интегриран и мощен двигател с конфигурируеми скорости, които могат да се контролират, за да се намали до минимум необходимата сила на прилагане, като по този начин се дава възможност за приспособяване към материала, върху който ще се работи.

В пакета за закупуване е включена допълнителна дръжка, адаптер и се доставя с 2,5-метрова прахосмукачка за лесно почистване на всякакви остатъци, причинени от триенето между шлайфа и стената.

3. Шлайфмашина за стени Einhell TC-DW 225

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този продукт, разработен от известната компания Einhell, предлага мощен 600-ватов двигател и отлично качество на металните ъглови предавки със сгъваема ръкохватка за по-лесно сглобяване и разглобяване.

Той има голяма плоча за шлайфане с практична система от велкро и практична опорна лапа за предпазване на маркуча от прегъване, което позволява по-подходящо и естетично завършване. Сачменият лагер осигурява неограничена подвижност на шлифовъчната глава.

Технологията му позволява да се адаптира към различни повърхности, като регулира броя на оборотите на скоростите, както и да има телескопична дръжка от 265 см без стъпала. Т-образната дръжка осигурява оптимална ергономичност при обработката на тавани. Цената му е наистина конкурентна и той се позиционира като един от най-достъпните и предпочитани от потребителите, които работят с този тип материали.

Той е идеален инструмент за любителите на 'Направи си сам' и се предлага с практичен калъф за багаж и шест абразивни диска с дължина 225 мм в диаметър.

4. Шлайфмашина Matrix

svg%3E

КУПИ СЕГА

Тази шлайфмашина работи перфектно за шлайфане на стени и тавани в дома и извън него; тя е сгъваема, тъй като е снабдена с вграден шарнир в системата от шлайфащи плочи. По този начин тя позволява и бърза и лесна смяна на шлифовъчния диск.

Това е мощен телескоп с мощност 710 W и включва две квадратни и кръгли плочи за шлайфане, отлични за работа върху големи повърхности и подове. Конструкцията му позволява отстраняване на остатъци от боя и лак, както и на мазилка.

За сглобяването на този продукт не са необходими допълнителни познания, той е удобен и много лесен за изпълнение. Освен това технологията за съхранение позволява сгъване и поставяне на безопасно място, без да заема много място. Въртенето му е от 1200 до 1500 оборота в минута, а правоъгълното въртене - от 3500 до 7500 у/минута.

5. Fartools DWS 800 шлайфмашина за стени

Инструмент на високо ниво

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този вариант несъмнено представлява чудесна алтернатива за тези, които търсят продукт на ниска цена, но с високо качество, който предоставя необходимите възможности за извършване на наистина оптимална работа и отговаря на нуждите на потребителя и потребителя.

Мощността му от 800 вата позволява директно шлифоване под налягане на вар и гипсокартон, като ограничава до минимум количеството на стружките. Неговата технология позволява шлайфане на мазилката, без да се поврежда двигателят на продукта, алтернатива, която ще осигури много по-голяма издръжливост на вашата покупка.

За да се избегне събирането на мръсотия, тази шлайфмашина разполага със система за събиране и отвеждане на прах с наистина високо ниво на уплътнение. Той може да се адаптира и към прахосмукачката Plaster 35 décolmatage. Диаметърът му е 225 мм, има блокировка на вала и променлива скорост чрез електронната си техника.

 

Какво представлява шлайфът за стени?

svg%3E

Това е основен инструмент при монтажа на гипсови стени. Използва се за изглаждане на покритието, което се нанася по време на монтажа на такива стени.

В местния дърводелски или ковашки магазин могат да се закупят много видове такива продукти, включително ръчен блок за шлайфане и орбитален блок за гипсокартон, както и такива с преносими кабели и с прахосмукачки за мръсотия.

При избора на правилния вариант трябва да вземете предвид обема и вида на мазилката, която ще обработвате, както и сумата, която сте готови да похарчите за този инструмент. Прочетете повече за различните видове шлайфмашини по-долу.

Ръчен блок за шлайфане

Ръчните блокове за шлайфане са идеални за малки работи, като например поправка на части от разцепени стени, шлифоване на ъгли и изглаждане на заоблени ръбове на стени. Тези инструменти имат следните размери:

 • Широчина: 2,75 инча
 • Дължина: 4 инча
 • Височина: 1 инч

Тези шлифовъчни блокчета се предлагат с малка и средна зърнометрия, с двоен и единичен ъгъл за шлифоване на тесни места, без да се шлифова отсрещната стена. Можете да добавите изглаждаща гъба към някой от тези продукти, за да загладите ъглите, и да използвате скосяване и заоблен външен ъгъл, за да подобрите заоблените ръбове на стените.

 • Шлифовъчни машини с турбозасмукване на мръсотия

За запалените дърводелци тези продукти представляват леки шлайфмашини, оборудвани с интегрирано устройство за събиране на мръсотия и частици от мазилка. Той е правоъгълен, а главата му позволява лесно шлифоване в тесни ъгли и труднодостъпни места. Оборудван е и със специален вид шкурка с мрежеста подложка, която предотвратява запушването и осигурява по-дълъг живот в сравнение с обикновения вид.

Някои модели от тези превъзходни инструменти са оборудвани с въздушна турбина, която може да генерира 10 000 оборота в минута за по-бързо шлифоване. Към тези уреди за отстраняване на замърсявания се предлага подвижен удължител, идеален за тавани и стени със значителна височина.

 • Преносими шлайфмашини с кабел

Тези продукти са агресивни шлайфмашини, които обикновено се използват при професионални дейности.

 • Орбитални шлайфмашини за стени

Тези продукти са преносим електроинструмент, идеален за проекти за подобряване на дома, както и могат да се използват за различни задачи за разкрасяване на дома, като отстраняване на замърсени компоненти, както и за отстраняване на боя и мръсотия.

Въпреки че са универсален инструмент, тези шлайфмашини не се предлагат с допълнително удължение, което означава, че трябва да използвате инструмент или стълба при шлайфане на високи участъци от стената, както и при шлайфане на тавани.

Шлайфането е задача, която обикновено замърсява околната среда, затова е препоръчително да носите маска, която да покрива гърлото и носа ви, за да се предпазите от мръсотията и частиците мазилка по време на работа. По време на работа трябва да носите чифт добри предпазни очила .

Съвети преди закупуване на шлайфмашина

Когато пазарувате за най-добрата шлайфмашина и сравнявате характеристиките, има различни технически аспекти, както и класовете на листа за шлайфане. Предлагат се различни размери, тегло, мощност, дискове и дори дизайнът на дръжката може да има значение за лесната употреба. Вместо да се опитвате да сравнявате всяка променлива, следвайте следните четири неща, защото те са най-основните аспекти:

Тегло

Един-единствен килограм, който се различава между два модела, няма да има голяма разлика през първия половин час шлайфане, но след като работите час или два, ще ви се иска да тежи дори четвърт килограм по-малко. Теглото варира много между моделите, като средното тегло на машината е стандартно 15 килограма. Това е една от основните причини да се обмисли. Добър избор е този, който тежи около 8,5 килограма.

Изходна мощност

При различните продукти има умерен диапазон на оборотите в минута, а инструментът с по-висок диапазон ще ви осигури необходимата мощност за бързо свършване на работата.

Имайте предвид, че свръхбързите двигатели увеличават теглото и обикновено оскъпяват инструмента. Въпреки това те лесно ще спестят време и усилия за работа, така че е добре да обмислите кой аспект е по-важен за вас - усилията и разходите.

Диаметър на шлифовъчния панел

Шлифовъчният диск с по-дълъг диаметър ще има по-голям контакт със стената при всеки оборот и ще свърши работата по-бързо. Това обаче ще увеличи малко теглото на инструмента, така че магията се крие в намирането на средния вариант между диаметъра на диска и общото тегло на устройството. Ако имате шлайфмашина с по-дълъг диаметър на диска, но не можете да я вдигнете из стаята, това няма да е много добра идея.

Цена

Цената е привлекателен въпрос при всяка покупка, особено когато става въпрос за електрически инструменти и строително и довършително оборудване.

Макар че различните цени обикновено водят до повишаване на качеството, по-скъпото не винаги означава по-добро. Определянето на бюджета ви ще ви държи в рамките на очаквания финансов диапазон, но автоматично ще изберете най-скъпия или най-евтиния артикул, както се случва и с други уреди. В този случай това няма да ви бъде от полза.

Препоръки

Ако ви предстои работа по шлифоване, е важно да инвестирате в подходящия инструмент. Ето няколко съвета за постигане на най-добри резултати.

 • Уверете се, че сте избрали фина шлайфмашина; ако изберете шлайфмашина със зърнометрия 80, тя вероятно ще остави нежелани следи по стената.
 • Специалистите препоръчват за най-добри резултати да се използва зърно с размер 120 или 150; можете да закупите предварително нарязани листове, които да пасват на всяка машина за шлайфане, която решите да използвате.
 • Друг съвет, не се поддавайте на желанието да шлайфате по вдлъбнатините, по-добре е да използвате гребло, прикрепено с капак на компонента.
 • Уверете се, че след като сте свършили работата си, сте прекарали горелка през всяка повърхност, която е била ефективно шлифована. Можете да използвате молив, за да маркирате най-проблемните участъци, които се нуждаят от допълнително шлифоване или запълване.
 • Уверете се, че сте отстранили боклуците, мръсотията и хартията, които могат да запушат работата ви с боя и лак; обикновено те са доста често срещани.
 • Ако използвате шлайфмашина, препоръчваме ви да обърнете внимание на ъглите, можете да използвате гъба за ъгли, за да сте сигурни, че няма да разрушите ъглите с шлайфмашината.
 • Прилагайте леко докосване с шлайфащата машина, направете няколко теста, преди да започнете да работите по действителния проект, за да можете да тествате, докато получите желания натиск за постигане на най-добри резултати.

Електрически и ръчни шлайфмашини за стени

В общността се водят дебати относно най-добрия начин за шлайфане. За да сме в крак с темата и за да предложим някои знания, които могат да ви бъдат полезни, сравнихме двата варианта по ключови въпроси.

В тази област няма съмнение, че електрическата шлайфмашина има предимство. Той има въртящ се диск и дълга дръжка, която ви позволява да покриете много по-голяма площ за кратко време.

Въпреки че електрическите шлайфмашини могат да предложат голям контрол, когато са професионални, винаги ще имате много по-голям контрол, когато използвате ръчна шлайфмашина. Ръчното шлайфане ви позволява да упражнявате различен натиск за всяка област, така че можете да шлайфате под ъгъл или да използвате единия край на шлайфа за неравния ъгъл.

И в тази категория електроинструментът е без конкуренция. Извършването на дълги, заоблени движения с ръце по всяка част от повърхността би било наистина изтощителна задача, особено ако пространството е дълго. Възможността за извършване на много по-малки движения и покриване на по-голяма площ ще ви позволи да улесните малко работата си.

Как да използвам шлайфмашината за стени?

Това, което прави тези продукти толкова практични, е начинът, по който те се използват. Те изискват известни умения за професионализиране на работата, но тези умения могат да бъдат придобити за един или два часа практика, независимо от това колко сте професионалисти в областта на строителството. Ако никога досега не сте използвали такава машина и не сте сигурни откъде да започнете, сме подготвили кратко ръководство за това как да настроите и използвате електрическа шлайфмашина.

Правилното настройване на инструмента е важно за неговата функционалност по време на работа. Има две основни части, които трябва да имате предвид по време на настройката. Първата част от настройката, която трябва да се вземе под внимание, е поставянето на шлифовъчния панел върху главата. Този панел всъщност шлайфа стената и за тази цел ви е необходим панел, който е специално предназначен за стени.

Уверете се, че този панел е здраво закрепен и няма нищо, което да стърчи отстрани на диска. Това ще гарантира, че дори при много високи скорости дискът ще остане прикрепен и ще свърши работата си. Другата част от свързването на прахосмукачката към машината. Обикновено това е просто затягане и регулиране, а може и да не се регулира изобщо, в зависимост от модела, но правилното свързване ще направи разликата между няколко прахови частици на пода и буря от мръсотия в работната зона.

Това е първата работа, която се извършва, след като всички несъвършенства, драскотини, дупки за винтове са запълнени с цимент. Просто включете шлайфмашината заедно с прахосмукачката и започнете да я движите по повърхността, като обръщате специално внимание на нивата на износване и на това колко бетон отстранява шлайфмашината. Може да се наложи да увеличите оборотите в минута. Това шлифоване ще се погрижи за несъвършенствата на тапетите и ще изглади неравностите, причинени от бетона.

Шлайфането след първия път е стъпка, която често се пропуска и допринася за по-оптимално и естетично покритие, което премахва малките несъвършенства, останали по повърхността. След като повърхността е шлайфана, запълнете всички останали кухини с цимент и я шлайфайте още веднъж, което ще позволи да се погрижите за области, които не са били видени преди това. Мнозина смятат, че това е излишно, но за чистото покритие то наистина е от съществено значение. Последният щрих.

Какви са предимствата на електрическата шлайфмашина?

Първото предимство пред ръчните шлифовъчни машини е скоростта.

Ще можете да свършите по-кратка работа, която би ви отнела цял следобед. Проблемът с тези, които не са специализирани за целта, е, че цялото спестено време ще се върне, докато метете, прахосмукирате и като цяло събирате мръсотия от цялата къща.

Отломките от мазилката се разпространяват на твърде голямо разстояние, затова не забравяйте да затворите помещението, дори ако използвате специална шлайфмашина. Маскировъчната лента може да бъде добър стопер, ако вратите ви нямат прагове отзад, и ще ви позволи да не оставяте следи извън стаята, когато приключите.

Възможно е също така, с известни умения, да завършите по-гладко, отколкото с ръчна машина. Това се постига благодарение на допълнителната мощност на електродвигателя, като за целта е необходимо да правите кратки кръгови движения.

Не мислете, че тези електрически машини могат да заменят опитните шлайфмашини или дори да се наложи да използвате ръчна шлайфмашина, но те могат да свършат много работа за един момент и да ви позволят да се съсредоточите върху областите, които наистина се нуждаят от хитро докосване, като например ръбовете, където се срещат тавани и стени.

Освен това ще откриете, че електроинструментът спестява време и усилия в този жизненоважен момент от проекта ви, дори когато става въпрос за почистване.