Шнорхел

Tubo-de-Snorkel

Плуването с най-добрия шнорхел шнорхел е от полза за плувците в басейни или открити води, независимо дали сте начинаещ или по-напреднал, като например триатлонист.

По принцип функцията на този инструмент е спортистът да се съсредоточи върху движенията, за да се движи през водата, без да се притеснява за дишането, като по този начин постига по-големи умения в дисциплината.

Най-добрите шнорхели

Кой е най-добрият шнорхел за плуване?

За да ви помогнем да изберете правилния шнорхел за вас, проучихме най-добрите модели по отношение на качеството, но както при всичко друго, има някои шнорхели, които се отличават повече от други по отношение на потребителското изживяване, качеството на материалите и цената.

Ето от най-добрите шнорхели за плуване:

1. Шнорхели Cressi Alpha Ultra Dry

За гмуркане, шнорхелиране и спортно плуване

31ZinPSUnRL

КУПИ СЕГА

Това е страхотен дизайн, оборудван с дълъг вал, който осигурява на потребителя оптимален въздушен поток, а горната част на оборудването има дефлекторна система, която предотвратява навлизането на вода при гмуркане.

Освен това пръчката има удобен, надежден и гъвкав дизайн. Освен това има клапан за продухване и анатомичен мундщук от висококачествен силикон, който може да се сменя с регулатора.

Моделът Alpha Ultra Dy е изработен от издръжлива термопластмаса и ще бъде част от оборудването, на което ще можете да се наслаждавате години наред.

2. финиш свободен стил

31JwLqqlltL

КУПИ СЕГА

Работи перфектно във всеки стил на плуване и остава фиксиран в позиция. Когато го използвате, той подобрява стойката ви по време на тренировка, като намалява натоварването на врата, гърба и раменете, както и изпълнява добре функциите си, включително при бързи завои.

Системата улеснява вдишването на максимален обем кислород, така че винаги ще разполагате с необходимия въздух за тренировка.

Мундщукът пасва идеално, тъй като е мек и удобен, каишката е регулируема и дизайнът е съвместим с очила или плувна шапка .

Шнорхелът ще ви даде сигурност да плувате по-бързо, без да се налага да изпъвате главата си навън, като благодарение на извитата си форма спомага за естественото положение на главата, докато сте обърнати с главата надолу.

3. Без етикет

41sJVfb4oXL

КУПИ СЕГА

Дизайнът Pro го прави най-подходящ за използване от състезателни плувци, като ви помага да повишите нивото на концентрирана техника на всяко движение и ритане, без да се притеснявате, че ще наклоните главата си, за да дишате.

Използвайки този шнорхел за плуване , ще преминете на следващото ниво на обучение, като усъвършенствате уменията си или се подготвяте за състезания. Освен това ще се представяте по-добре под вода, ще намалите времето си и ще напредвате по-бързо към целта си.

Аксесоарът е изработен от издръжливи продукти, така че фабриката, гарантираща качеството, ще ви даде доживотна гаранция за всяка счупена част или ако не сте доволни от продукта, ще получите парите си обратно без въпроси.

4. Scubapro Spectra

41igUPKNO4L

КУПИ СЕГА

Той има просто, леко огънато тяло и голям диаметър, който позволява достатъчна циркулация на въздуха, за да можете да дишате свободно под водата.

Марката Scubapro е специализирана в производството на аксесоари за плуване, като този шнорхел се отличава с хидродинамичния си дизайн за постигане на високи резултати.

Когато го използвате, няма да усетите съпротивление и той предотвратява навлизането на вода в структурата, а ако тя навлезе, има клапан, който я изхвърля, така че в канала да има само въздух.

По същия начин силиконовият мундщук се адаптира добре към протезата, а ъгълът на мундщука може да се регулира, за да се осигури по-голям комфорт.

5. кит

31bQwvTzJ9L

КУПИ СЕГА

Акцентът на този продукт е, че има плаващо устройство, което открива кога се потапяте, за да се затвори и да предотврати навлизането на вода в тръбата, и автоматично се отваря, когато се върнете на повърхността.

Тръбата е изработена от издръжлив силикон и гума, има дължина 45 см и лесно се огъва във формата, която ви е най-подходяща.

Той е идеален за плуване и гмуркане, можете лесно да монтирате очила за плуване или козирки и можете да избирате от шест налични цвята. Освен това е на изгодна цена и е продукт, който няма да ви разочарова.

6. шнорхел за плуване Finis

31OtOGMfLuL

КУПИ СЕГА

Универсален и полезен шнорхел както за начинаещи, така и за професионалисти.

Перфектен за всяка дисциплина на плуването и е идеален за подобряване на стила ви, като съсредоточавате вниманието си върху движението на ръцете и краката, като същевременно дишате правилно и увеличавате аеробния си капацитет

Идеален е за хора с травми или болки във врата, тъй като улеснява плуването, без да засяга областта.

Лесно е да се свикне с парчето, препоръчва се от потребителите и ще отговори на очакванията ви като спортно допълнение.

Ръководство за покупка: Най-добрите шнорхели

Какво представляват шнорхелите?

Tubo-de-Snorkel

Шнорхелите са тръбовидни устройства, чиято основна функция е да ви помагат да дишате нормално, докато се движите из подводния свят, както и да ви помагат да изследвате води на определена дълбочина, без да се притеснявате, че ще ви свърши кислородът. Те се използват от стотици години и с течение на времето са се усъвършенствали по отношение на структурата и материалите за проектиране до тези, които познаваме днес.

Видове шнорхели

На пазара ще намерите голямо разнообразие от тези водни шнорхели , всеки от тях се препоръчва за определен тип потребители или гмуркане, това са:

Класически шнорхел

Наричан още шнорхел J, той е най-разпространеният шнорхел и е идеален за начинаещи, тъй като има проста конструкция и е значително по-достъпен от другите модели. Твърдите му тръби го правят идеален инструмент за гмуркане с шнорхел и водолазно гмуркане и е лесен за опаковане. Въпреки това тя има и някои недостатъци, като основният е, че може би се изисква обучение за работа с нея, тъй като в нея лесно може да проникне вода.

Гъвкав шнорхел

Това устройство не притежава твърдостта на класическия тип и е по-скоро с гъвкава конструкция, въпреки че има и твърда част и клапан, който ще ви помогне да изхвърлите лесно водата, в случай че тя попадне, докато плувате, с този клапан можете да дишате без прекъсване, докато водата излиза от устройството, тези качества съставляват основното му предимство. От друга страна обаче, водата може лесно да проникне от горната част на устройството.

Полусух шнорхел

Това е устройство с гъвкава тръба и изпускателен клапан, което ще ви помогне да дишате , когато сте потопени, то се различава от другите устройства, тъй като има предпазител от пръски, който обаче не гарантира, че водата няма да влезе, ако се гмурнете твърде дълбоко. Големият му недостатък е, че е по-скъп от други модели.

Сух шнорхел

Така се нарича шнорхелът с клапан, който напълно блокира навлизането на вода, а в долната му част има и дренажен клапан. Голямото предимство на това устройство е, че то ще ви позволи да се гмуркате малко по-безопасно, не че ще можете да правите свободно гмуркане , но ще ви даде спокойствието да сте малко по-надолу от повърхността, без да се притеснявате, че ще влезе вода или ще трябва постоянно да го почиствате. Големият му недостатък е, че увеличава съпротивлението на водолазите под вода и може да затрудни дишането, ако горният клапан се запуши.

Маска с шнорхел за цялото лице

Тази разновидност е по-скоро хибрид, който включва шнорхел и маска за цялото лице , която защитава по-добре лицето ви и кара челюстта ви да се отпусне, това е идеално за начинаещи, въпреки че може да е неудобно да я сваляте отново и отново, за да говорите. Основният му недостатък е, че не е подходящ за дълбоко гмуркане, тъй като оказва твърде голям натиск върху лицето. закаленото стъкло е било често срещано, но днес то се изработва от по-малко опасни и по-устойчиви материали.

Какво да търсим

Преди да вземете някое от тези устройства у дома, е добре да имате предвид, че има редица качества, които трябва да знаете, преди да вземете решение за конкретно устройство, така че при избора е важно да обърнете внимание на тях:

Горна тръба за шнорхел

Шнорхелите от тази разновидност имат сух горен клапан или дефлектор за вълни в горната част на предната тръба , който ще ви предложи по-голяма ефективност при блокирането на навлизането на вода през тръбата, което ще ви осигури и по-добро дишане, докато сте под водата.

Тръба за шнорхел

В този момент трябва да знаете много добре от какво се нуждаете, защото тези тръби се предлагат в различни размери и материали, които им придават по-голяма или по-малка твърдост или гъвкавост, в зависимост от случая

Държачи за ремъци за маска. Това, което винаги ви съветвам, е да изберете това, което ви е най-удобно.

Долна извита част

Трябва да се уверите, че екипировката ви я има, защото именно тя ще ви позволи да дишате удобно, обикновено е изработена от силикон без мирис и се използва, за да може мундщукът на тръбата да пасне добре в устата и да ви позволи да дишате спокойно, извитата форма не позволява на мундщука да се изплъзне от устата, което е начинът, по който някои водолази го предпочитат.

Камера и мундщук

Те също са изработени от силикон, като функцията им е да поставят шнорхела в устата през тази част от оборудването удобно и без дискомфорт, докато така наречената камера е един вид вентил за продухване, който задържа и след това премахва това, което е било поставено в шнорхела.

Топ 10 ползи за здравето от гмуркането с шнорхел

Гмуркането с шнорхел, очилата за гмуркане и пълното оборудване може да бъде полезно за вашето здраве, тук обясняваме как то подобрява физическото ви състояние и ви прави по-здрави:

Подобрете дишането си

Сложете си плавници и се гмуркайте с шнорхел, това подобрява аеробната ви форма, тъй като ще увеличи усвояването на кислород. Ако има нещо, с което водолазите се справят добре, то е да регулират ефективно дишането си.

Общ фитнес

Постоянното практикуване на това занимание не само ще ви помогне да развиете по-добра функция на белите дробове, но и ще ви осигури пълноценна тренировка, като стимулира упражненията в: квадрицепсите, сухожилията, прасците, глезените, хип флексорите, ядрото и раменете.

Здраве на сърдечно-съдовата система

Практикуването на тази дисциплина подобрява сърдечния ритъм и укрепва сърцето, поради което е по-трудно да се страдат от коронарни заболявания.

Подвижност на ставите

Като упражнявате голям брой мускулни групи и съответните им стави, несъмнено ще подобрите подвижността на ставите и ще направите тялото си по-гъвкаво. Той е идеален за хора със скованост или проблеми с придвижването.

Психично здраве

Дишането, което трябва да усвоите за гмуркане, е подобно на това при медитация, така че ще бъдете по-спокойни. Освен това извършването на дейност, която ангажира тялото и ума ви, винаги ще бъде от полза за психичното ви здраве.

Преодоляване на рисковите фактори

Ако сте един от тези, които се страхуват от дълбокото море и гмуркането, гмуркането с шнорхел ще бъде решението да се отървете от тези страхове.

Подобрява настроението ви

Когато правите упражнения, се отделят ендорфини, които подобряват настроението ви. Ще бъдете щастливи винаги, когато се гмуркате с шнорхел.

Подобрява представянето

Докато изучавате воден спорт, гмуркането с шнорхел ще подобри представянето ви и шансовете ви за подобрение.

Не е тежко за тялото

Стимулирайки ставите и мускулните групи под водата, вие ще се упражнявате без прекалено голямо въздействие върху тялото си, което е идеално за хора със ставни патологии или заболявания като артрит.

Свързва те с природата

Да наблюдаваш цветни морски обитатели под водата и да опознаеш местообитанието и екосистемата им е още едно от предимствата на тази дисциплина.

Защо тръбите за гмуркане с шнорхел са толкова къси?

Има основно две причини, поради които тези шнорхели са с установения размер, а не с по-голям. Първият е свързан с мъртвото въздушно пространство в устата, трахеята, синусите и носните проходи.Този въздух, който остава там и не се използва или метаболизира, се нарича 'мъртъв въздух', т.е. ако шнорхелът беше по-дълъг, хората под вода щяха да имат проблеми с дишането в тези въздушни пространства, които не са били напълно изхвърлени и превърнати във въглероден диоксид.

Втората причина е свързана с налягането, упражнявано върху водолаза от теглото на водата, колкото по-дълбоко се гмурка човек, толкова по-голямо налягане упражнява водата върху него, по-дългата тръба би предизвикала по-голямо съпротивление и би затруднила дишането, тъй като белите дробове не биха били достатъчно силни, за да намалят въздуха по време на вдишване на по-голяма дълбочина.

Най-добрите методи за изчистване на шнорхел

Ако сте потопени и шнорхелът ви изведнъж се напълни, винаги има начини да го изчистите и да се опитате да продължите да дишате нормално, ето двата най-популярни:

Метод 'Blast Clear'

В този случай трябва да пуснете водата през тръбата, така че тя да експлодира в горната част на тръбата. Този метод е полезен, ако разполагате с вентил за продухване или ако шнорхелът ви не разполага с такъв.

Метод на изтласкване

Този метод се нарича така, защото ви позволява да почистите тръбата на шнорхела от водата, която е попаднала в него, чрез проста техника на изтласкване, а най-хубавото е, че работи за оборудване със или без клапан за продухване. Този прост метод се състои в това да погледнете нагоре, докато сте под водата, и да се придвижите към горната част на шнорхела, като издишате малко количество въздух, който при промяна на налягането на водата се разширява и изтласква водата от шнорхела.