Шредери за хартия

mejor-destructora-de-papel

В офиса и у дома е много полезно да имате най-добрата машина за унищожаване на хартия. С това устройство можете да унищожавате важни и лични документи, които не трябва да са известни на други лица от съображения за сигурност.

Шредерите за хартия раздробяват хартия, а също и други предмети, като например кредитни карти, компактдискове, DVD дискове. Наличните модели ще ви позволят да обработвате пълни документи от до 12 страници, включително телбод, в зависимост от капацитета на оборудването.

Има достъпни и скъпи шредери, но освен това трябва да имате предвид, че ако искате да си купите такъв, той трябва да има характеристики, които правят продукта с много добро качество.

Най-добри шредери за хартия

Кой е най-добрият шредер за хартия?

За да купите професионален шредер или шредер за хартия , трябва да помислите къде ще го използвате.

Ако е за офис, ще ви трябва голяма , пълнофункционална машина, която може да обработва голям поток хартия, в сравнение с всичко, за което може да я използвате у дома.

В Amazon хартиените шредери са много търсени, а по мнението на потребители е облекчение да разполагат с наистина ефективно оборудване. Разгледайте списъка по-долу и изберете модела и марката , които са най-подходящи за вас.

Тук са най-добрите шредери за хартия:

1. HSM Pure 320

Много полезен

31szDo5D2CL

КУПИ СЕГА

Ниска цена оборудване тип шредер идеален за офиса, с режеща сила от (80g/m²) 7 - 8 листа. Той има високо ниво на сигурност за унищожаване на компрометирани и деликатни документи.

Вместимостта на контейнера е 25 литра. Скоростта на рязане е 50 mm/s.

Той има система за защита от претоварване , която намалява задръстванията на хартия. Ако върху предпазния елемент се упражни натиск, оборудването се изключва автоматично.

Той включва и фотоклетка за автоматично пускане/спиране.

2. Fellowes 62Mc

За документи и др.

41SibdtWgTL

КУПИ СЕГА

Функционален, икономичен шредер за хартия, предназначен за раздробяване на до 10 листа на 3 x 10 мм микрочастици

.

Той има подвижен 19-литров кош за отпадъци за лесно изпразване. Работният му цикъл е 7 минути, а освен това унищожава телбод и кредитни карти.

Капацитетът му за ежедневно унищожаване е 400 листа и има колела за преместване от едно място на друго. Той е оборудван с тествана система за безопасно заключване, която предотвратява инциденти.

3. AmazonBasics - Шредер за хартия

Със система за сигурност

41-XpoTkYML

КУПИ СЕГА

По-евтино офис устройство , което нарязва средно 600 листа на ден. Благодарение на усъвършенстваната система ShredSafe той има високо ниво на сигурност.

Той има дръжка за лесно транспортиране и превключвател с 3 позиции.

Автоматичното му запалване ще улесни живота ви, в допълнение към защитата срещу прегряване.

За по-добра производителност има функция за ръчно обръщане за отстраняване на заседнала хартия.

4. Rexel ProStyle+ 7 2104007EU - Машина за унищожаване на хартия

Подходящ дизайн

411g6juTtQL

КУПИ СЕГА

Машина за унищожаване на хартия с конфети за рязане 4 x 40 мм и високо ниво на сигурност.

Работата позволява максимално 8 листа (70 гр.) или 7 листа (80 гр.) при всяко преминаване. Кошницата за отпадъци е с вместимост 12 литра.

Той има модерен и изключителен дизайн, изключително стилен за офиса или изключителното пространство у дома.

С ергономичната дръжка за носене , ще ви бъде много удобно да го пренасяте от едно място на друго.

5. AmazonBasics AU1226XB

Мултифункционален шредер

41-XpoTkYML

КУПИ СЕГА

Няма да се притеснявате за скоби, защото портативният шредер обработва всичко, което ви е необходимо, за да обработвате по един документ до 12 страници.

Машината може също така да унищожава кредитни карти една по една. В него е вградена функция за обръщане, за да се отстранят задръстванията с хартия.

Контейнерът за отпадъци може да се сваля за изпразване и почистване. Можете да вдигнете предпазния капак, за да унищожите CD и DVD дисковете един по един с една проста процедура: задръжте бутона за нулиране/унищожаване на CD и шредерът ще нареже дисковете на четири парчета.

Какво представлява шредерът за хартия?

Шредер за документи, шредер или шредер за хартия е механично устройство, което се използва за нарязване на хартия на ленти или фини частици.

Шредерите се използват от правителствени организации, предприятия и физически лица за унищожаване на поверителни или важни документи.

Това устройство може да бъде със сложна конструкция за раздробяване на стотици листове хартия едновременно.

Когато повечето хора говорят за шредер за хартия, те имат предвид основно машина, която се поставя до бюро или в централен офис, за да унищожи чувствителни материали.

Шредерите за хартия са най-често използваният инструмент за унищожаване на пациентски досиета, информация за клиенти, всякакви документи с банкова информация и др.

Как работят шредерите за хартия?

mejor-destructora-de-papel

Изглежда достатъчно лесно: шредерът за хартия работи, като поставите в него лист хартия. Малките зъбци раздробяват хартията до края на процеса.

Когато обаче се опитаме да разберем логистичния механизъм, той може да изглежда сложен.

Как машината разбира, че в нея има хартия? Как разбира, че хартията спира?

Нека започнем с малко обяснения за по-малките шредери, които сме свикнали да виждаме в офиса.

Шредерите обикновено режат хартия на ленти или конфети. Това устройство обикновено се състои от съд, който накъсва хартия.

Горната част на съда е снабдена с капак, откъдето хартията се подава в прорез .

При лентовите шредери за рязане на хартията могат да се използват въртящи се остриета , докато при напречните шредери могат да се използват два комплекта зъби, въртящи се в противоположни посоки, за да се получи много по-малка квадратна частица.

Когато хартията (или друг предмет) докосне режещата глава, се активира сензор и острите зъби или остриета се завъртат и издърпват хартията към челюстите си, докато хартията не бъде натрошена в контейнера.

Обърнете внимание, че от долната страна на капака има още един комплект сензори. Когато машината стъпи върху горната част на тавата, тя активира долните сензори, които след това активират сензорите, които въртят зъбите.

С други думи, главата на машината трябва да е здраво поставена, за да функционира устройството правилно.

Още по-полезно е, че много от шредерите имат функция за аварийно изключване , която позволява бързото изключване на захранването на зъбите.

Големите промишлени шредери работят по същия начин. Но вместо да обработват по един документ (или купчина документи) наведнъж, те обикновено имат голям бункер, в който могат да се изхвърлят документи.

Тези машини са малко по-големи, така че могат да поемат по-големите материали и да ги обработват без никакви проблеми или неефективност,

Помислете за всички причини, поради които не се нуждаем само от шредери за хартия, но и от шредери за материали:

Чудили ли сте се някога как боклукът се опакова плътно в спретнати пакети, за да се освободи място в товарните кораби или депата? Защото първо минава през шредер.

Защо да си купите шредер за хартия?

Шредерите за хартия са идеалният инструмент, ако държите на сигурността, а най-добрите модели имат редица функции, предназначени да улеснят максимално изтриването на лични данни и да предотвратят кражба на самоличност.

Тук обясняваме разликата между шредерите с диамантен и кръстосан разрез, предимствата на слотовете за кредитни карти и компактдискове и защо трябва да внимавате за преливане.

Домашно производство

Шредерите за хартия не са най-привлекателните машини, така че вероятно предпочитате такива, които не заемат много място.

Всъщност може да изберете модел, който да се съхранява удобно в шкаф, когато не се използва.

Плюсове: Освен че се съхраняват по-лесно, малките домашни шредери са лесни за преместване. И като цяло, колкото по-малък е шредерът, толкова по-малко тежи.

Всъщност има някои шредери, които тежат по-малко от 60 килограма.

Съгласие: много малките шредери не приемат дори хартия А4 , освен ако не я сгънете преди това, и ще трябва да изпразвате кошчето по-редовно. Така че, ако често унищожавате голямо количество документи, потърсете нещо по-голямо.

Най-големите шредери

са с дължина над половин метър. Това може да е твърде голямо устройство за домашния ви офис, но по-обемните машини могат да бъдат по-добър вариант, ако искате да го използвате за бизнеса си или ако имате купища информация за унищожаване.

Плюсове: Колкото по-голям е шредерът, толкова повече място има в контейнера. С тези по-големи модели ще можете да добавяте повече листове хартия едновременно и те обикновено могат да приемат по-дебели материали.

Съгласие: Избягвайте тези шредери, ако искате нещо, което можете лесно да съхранявате в шкафа след употреба. И както при много други продукти за бита, колкото по-големи са те, толкова по-недостъпни са .

Кой е най-добрият шредер за хартия?

Най-доброто оборудване се определя от неговите функции, материалите за производство и, разбира се, от това, че отговаря на вашите нужди и на вашия джоб.

Преди да закупите машина за унищожаване на хартия, вземете предвид следните спецификации:

Кръстосано рязане или диамантено рязане:

Най-разпространеният тип са кръстосаните шредери , въпреки че на пазара има и много модели с диамантено рязане .

И двата вида разрязват документа в две посоки, което затруднява сглобяването и разчитането на частите.

Но трябва да избягвате шредерите за ленти или резачките за ленти , защото дългите ленти, които те произвеждат, могат да бъдат залепени или поставени една до друга и информацията може да бъде прочетена.

Размер на кошчето:

Ако ще използвате шредера си често, изберете такъв с голямо кошче, за да не се налага да го изпразвате постоянно.

В кошче с вместимост 10 литра се събират около 60 накъсани листа.

Максимално зареждане на страницата:

Не забравяйте да проверите колко страници може да обработва шредерът едновременно. Не е много забавно да поставяте по няколко страници наведнъж, ако трябва да изхвърляте много хартия.

С прорези:

A5 Шредерите изискват първо да се сгънат листовете A4, което означава, че не можете да унищожите толкова много страници наведнъж.

Други характеристики на шредера, които трябва да се вземат предвид, както и размерът, цената и видът на рязане, са:

Прозрачно отделение:

Изберете шредер, който има прозрачно отделение или поне прозорче, за да можете да видите кога започва да се пълни.

Препълването може да доведе до запушване на шредера и прекратяване на работата му.

Слот за компактдискове:

Някои шредери могат да обработват компактдискове и DVD дискове чрез основния слот или чрез отделен слот. Ако на диска са записани чувствителни данни, помислете за модел с тази функция.

Слот за кредитни карти:

Шредерът за кредитни карти може да бъде удобен начин за безопасно изхвърляне на старите карти. Ако рециклирате, не забравяйте да отделите картите си от шредера, когато ги изхвърляте.

Функции за безопасност:

Следните функции вероятно няма да бъдат незаменими, но могат да ви бъдат полезни:

Автоматично стартиране:

Шредерът автоматично разпознава кога хартията е подадена в слота, което означава, че не е необходимо пръстите ви да се движат в близост до режещите ножове.

Автоматично спиране:

Спира шредера автоматично при задръстване, като предотвратява по-нататъшни повреди.

Предпазен капак на контейнера:

Механизъм, който предотвратява по-нататъшното раздробяване на хартията, когато контейнерът се напълни.

Блокиране на капака на тавата:

Това спира работата на шредера, когато той не е свързан към коша.

Мотор за заден ход:

Автоматичният заден ход е полезен в случай на задръстване. Двигателят се върти назад и изплюва това, което е причинило задръстването.

Превключвател за термична защита: Ако шредерът ви прегрее, тази функция автоматично ще го спре.

Въпроси и отговори преди закупуване на машина за унищожаване на хартия

Защитата на вас и вашия бизнес от измами при идентифициране е един от основните мотиви за закупуване на машина за унищожаване на хартия. Това е и начин да се изхвърлят материали, които само създават ненужна тежест.

В следващите въпроси ще намерите отговори, които ще хвърлят светлина върху идеята за закупуване на шредер за хартия и защо неговата полезност е наистина незаменима:

Кой ще използва шредера за хартия?

Това е много важно, но често се пренебрегва, особено от компаниите. Профилът на хората, които използват шредера, оказва огромно влияние върху вида на документите, които ще бъдат шредирани.

Домакините ще искат да унищожат банкови извлечения и всякакви документи, съдържащи лична информация, която искат да унищожат и рециклират, докато други потребители, като счетоводители, адвокати или лекари, могат да имат поверителни документи, които просто трябва да бъдат унищожени. Тези потребители ще се нуждаят от шредер с по-висока степен на сигурност.

Важно е да се избере правилната класификация за сигурност, а не просто да се купува според вида на разфасовката.

Докато кръстосаните резачки и шредерите раздробяват документите на повече парчета, в сравнителни, лентовите резачки работят с определен брой хартии наведнъж, в много случаи по една на процес.

Ако шредерът ще се използва в среда с много потребители, допълнителни функции за сигурност, като например заключващи се камери на отделенията, също могат да бъдат важни съображения за сигурност.

Колко често ще се използва шредерът?

Ако един шредер ще се използва често, вероятно ще се използва и за унищожаване не само на хартия. Клиентите, които се съобразяват с обема на шредиране, избират модел на кош за отпадъци с голям капацитет, за да не се налага да изпразват коша от време на време.

Внимавайте да купувате по вместимост на коша на шредера в листове, а не само в литри.

Пазаруването по листове, съхранявани в отделението, е много по-полезно, зависи и от вида на разфасовката, защото ако тя е нарязана, кошчето ще може да побере повече хартия или различни документи.

Шредерите, предлагащи автоматично шредериране , позволяват на купчините хартия да бъдат шредерирани наведнъж, вместо да бъдат поставяни ръчно.

Колко голям трябва да бъде контейнерът за шредери?

Компактните устройства обикновено се предпочитат от домашните потребители, за които размерът на шредера не е толкова важен.

Шредерите, които се ползват съвместно от няколко потребители, генерират по-голямо количество шредери, поради което за шредери, обслужващи повече от 10 потребители, обикновено се препоръчва размер от 600 листа или поне 80 литра.

Освен това вземете предвид плътността на хартията. Някои производители съобщават за работата на шредера с хартия с тегло 70 g/m2. Това е леката плътност, която често се продава в магазини като канцеларските, супермаркетите и книжарниците.

Колко парчета трябва да раздроби такава машина?

Това зависи от документа, който се унищожава. Всеки шредер, който не раздробява лист А4 и не раздробява поне 35 парчета, не заслужава да бъде считан за шредер.

Колко време ви е необходимо, за да работите с шредера?

Двигателят на машина за унищожаване на хартия генерира топлина. Добрите шредери имат защитен механизъм, който изключва оборудването и му позволява да се охлади, преди температурата да стане твърде висока.

Това се отнася до продължителността на работа на шредера, преди той да се изключи автоматично, след 'времето за работа'.

Колкото по-дълго е времето за работа, толкова повече неща можете да унищожите наведнъж. Клиентите, които са склонни да раздробяват на партиди, често се разочароват от ниското време за работа и по-късно се сдобиват с модел с по-високо време за работа.

Клиентите са склонни да се интересуват по-малко от времето за охлаждане, но това все пак е важен фактор, който трябва да се вземе предвид при оценката на цялостната производителност.

Колко бързо се нуждаете от шредера?

Важно е да оцените скоростта на един шредер от гледна точка на скоростта на рязане и капацитета му за листове. Наистина ли се интересувате повече от това колко листа могат да бъдат нарязани за най-кратко време, отколкото от скоростта на двигателя?

Ако често използвате машината за унищожаване на хартия, търсете ръчна машина с капацитет над 10 листа при 80g/m2.

Шредерите с ръчно подаване веднага стават по-бавни от шредерите с автоматично подаване, като отново се налага някои листове да бъдат шредерирани.

Шредерите с автоматично подаване позволяват да се шредират повече листове едновременно, тъй като те приемат купчина хартия и позволяват на потребителя да се отдалечи. Това е 'свободни ръце'.

Колко често желаете да обслужвате шредера за хартия?

Както всяко устройство с двигател, шредерите за хартия изискват внимание и поддръжка.

Шредерирането от време на време на смазочен лист е лесен начин да удължите живота на режещите ножове и двигателя на шредера.

Оборудването, предназначено за обслужване на голям брой потребители, обикновено в офиси, може да бъде оборудвано с автоматична система за самонамазване.

Тези модели се грижат сами за себе си, като вземат една или две капки масло от пълна бутилка с масло.

Налични ли са чували за рециклируеми отпадъци?

Подлежащите на рециклиране чували за отпадъци могат да бъдат изпратени директно за рециклиране вместо нерециклируемите чували, които трябва да бъдат изпразнени, преди натрошената хартия да бъде рециклирана.