Яка за обучение на кучета

mejores-collares-de-adiestramiento

Коригирането на поведението на кучетата ни не трябва да означава агресия към тях - никой не се учи чрез удряне, дори и ние. Макар че е досадно, когато малките ни косматковци скачат върху нас отново и отново, като например моята малка Паприка, която по време на вечеря избута няколко чинии от ръцете ми. Да не говорим, че когато проблемът е прекомерният лай, това ни създава проблеми с всички съседи.

Наистина е отчайващо да не разполагаме с най-добрата яка за обучение на кучета , която ще ни позволи значително да намалим тези негативни прояви в нашите четириноги спътници. Но не се отчайвайте, покупката е по-близо, отколкото си мислите, просто продължете да четете.

 

Най-добрите нашийници за обучение на кучета

Кой е най-добрият нашийник за обучение на кучета?

41AEyCMyiCL

КУПИ СЕГА

Работи с помощта на електрически стимули на врата на кучето, светлина и вибрации, със седем нива, които могат да бъдат степенувани според нуждите. Каишката му е регулируема, така че и малко или средно голямо куче ще се чувства добре. С други думи, това е добре за питбулите.

Ще ви бъде удобно да работите с този модел дори в големи пространства и на открито, защото той е водоустойчив, в случай на дъжд, дори силен дъжд, и защото можете да поддържате контрол дори на разстояние 730 метра.

 

 

Какво е нашийник за обучение на кучета?

41uIGOYz2OL

Става дума за инструмент или приспособление, което ви позволява да общувате с вашия космат спътник и да му кажете, че искате да направи нещо, да засили поведението си, да избягва да прави нещо, като например да лае или да се държи по подобен начин.

Най-хубавото е, че можете да направите това от разстояние, чрез безжично дистанционно управление, благодарение на основни команди.

Нека да поговорим за това как работят нашийниците за обучение на кучета

Това зависи от вида на нашийниците, но те винаги са около врата на кучето и включват друг важен компонент, като ръчния дистанционен предавател, който излъчва сигнали към електронния приемник на нашийника, който има два зъба.

С помощта на дистанционното управление или предавателя можете да генерирате различни видове стимулации, които се насочват директно към врата на кучето. Той е снабден и с циферблат, който ви позволява да настроите силата на статичната корекция, която се излъчва от контролера.

Вредят ли нашийниците за обучение на кучета?

За да вземете решение, трябва да имате пълно доверие в тях и за тази цел трябва да знаете, че те са напълно безопасни и безболезнени, няма да ви навредят. Всъщност те са силно препоръчани от много ветеринарни лекари и специалисти по обучение на кучета.

За да сравним шока, който ще изпита кучето ви, ще ви дам пример със статичния шок, който ние, хората, изпитваме, когато прокараме крака си по килима и след това докоснем нещо метално. Това е неприятно и краткотрайно усещане, но не е вредно.

Характеристики, които трябва да се вземат предвид при закупуването на нашийник за обучение

Обичам да знам за опита на другите, мненията на потребителите и, за щастие, събрах много от информацията, която четете. Но е вярно, че има неща, които трябва да се вземат предвид във връзка с вашата собствена реалност.

Една от тези подробности може да бъде характерът и нуждите на вашето куче. Ако не го вземете предвид, защото той ще бъде основният потребител на това устройство, това може да бъде сериозна грешка.

Това е основното, първото нещо, което трябва да ни хрумне. Тя трябва да е плътно прилепнала и да не е нито твърде малка, нито твърде свободна. Перфектното прилягане зависи изцяло от избора на правилния размер на яката, която ще изберете. Съществуват опции за регулиране, които са чудесен начин да се адаптират към размера на вашия космат приятел.

Размерите обикновено варират от 12 до 77 см, което е доста широк диапазон, тъй като за повечето породи може да се намери модел, който да им пасне идеално. Необходимо е само да прецените правилно размерите на кучето си и да се уверите, че марката или производителят на модела, който ви харесва, има подходящия размер за вашия космат любимец.

Макар и да не се вижда с просто око, това е детайл, който до голяма степен е свързан с целта, която искате да постигнете с обучението на кучето. Ако всичко, което искате да направите, е да контролирате прекомерния лай на кучето си, да избегнете или да затвърдите поведението му на закрито или по време на разходка, късо или средно разстояние е напълно достатъчно.

Това не се отнася за обучението на ловни кучета. Обикновено при тези обстоятелства става дума за доста голямо пространство и кучето ще се движи постоянно, затова е най-добре да работите с модел с голям обхват. Някои от тях дори се предлагат с GPS, с локатор или със звуков сигнал.

Фактът, че се предлага с акумулаторни батерии, е истинско предимство за джоба, това е евтин вариант, защото няма да се налага редовно да харчите пари за няколко допълнителни батерии.

Важно е обаче предварително да се поинтересувате колко време ще издържи батерията. По-голямата част от това устройство е изработена от най-съвременни технологии и консумира доста енергия, докато работи. Затова няма да ви помогне, ако имате акумулаторен модел, но той няма да издържи дълго с едно зареждане. Но не изпадайте в паника, тъй като повечето от тях могат да работят 50 до 70 часа с едно зареждане.

Никой не иска домашният му любимец да се чувства неудобно или да му е трудно, затова избягвайте тежки модели, особено колкото по-малък е вашият космат приятел. Лекият нашийник е голямо предимство за кучето, така че си струва да го имате предвид, преди да направите окончателния си избор.

  • Различни нива на корекции

Това означава възможност за избор и е важно за процеса на корекция на отношението или обучение, тъй като ще ви позволи да съобразите по-добре размера и темперамента на кучето. Нивото на интензивност на корекцията трябва да се адаптира към структурата на тялото на вашия домашен любимец.

Балансът е всичко, дори и в тези случаи. При големи кучета и упорити кучета е необходимо да се приложи най-високата корекция. Не и за малък кучешки приятел, послушен или безобиден, при който вероятно ще е достатъчна много ниска степен на корекция или наистина никаква корекция. Затова е най-добре да изберете устройство, което има система за промяна на нивата на корекция при необходимост.

Няма да можете да обучите кучето си правилно или да постигнете желаните резултати, ако то се чувства неудобно при използването на устройството, а това ще бъде свързано не само с размера на устройството, както вече видяхме, но и с аспекти на покритието или материала, от който е направено.

  • Наличие на вибрация и тон

Става дума за два по-меки метода от шока, който е ефективен, но има случаи или поведение, които може да не го изискват. Това означава, че с изключение на големи кучета, не много чувствителни или упорити, винаги е за предпочитане да започнете обучението им с режима на вибрации и звук, който винаги е ефективен, и да преминете към шокове само когато първата функция не се окаже толкова ефективна. Но, както вече казах, важно е да имате право на решение.

  • Да отговаря на темперамента на вашето куче

Не само породите, но и характерът и темпераментът могат да варират при различните кучета. И това е много важно да се има предвид, преди да се закупи кола, тъй като тя трябва да бъде адаптирана или поне да може да се адаптира към характеристиките на вашето куче, като например темперамент.

Причини за закупуване на нашийници за обучение на кучета

41kh4nPThqL

Бих казал, че има много причини, поради които трябва да изберете едно от тези устройства, за да направите кучето си по-послушно. Всичко това се основава на предимствата и ползите, които ви предлага.

Ако трябва да избера нещо, първото, което ми идва наум, е способността да се справям с по-сложните области на обучението. Но, разбира се, има и други, също толкова важни причини. Трябва да сме наясно, че те са възможни само ако тези устройства се използват отговорно и разумно. Обичаме кучетата си и тяхната безопасност винаги е на първо място.

  • Контролирайте навика на кучето си да скача

Много потребители избират това устройство поради тази причина, тъй като има много енергични породи, които не спират да скачат и въпреки че може да е забавно да се играе с тях, това не е същото, когато вечеряте или споделяте барбекю с приятели.

Може да е проблем косматият ви приятел да скача върху вас или други хора. Макар да знаем, че това често е начин да се покаже привързаност от тяхна страна, той не винаги е подходящ или идеален и тези устройства имат реална ефективност в контролирането на това поведение.

  • Контролирайте лая на кучето си

Не напразно го наричат и нашийник против лай , Всички ние, които обичаме кучетата си, знаем, че лаят е част от тяхната природа, това е начинът, по който те общуват и ни предупреждават. Въпреки това има породи, които са склонни да лаят прекомерно в ежедневни ситуации, които не го оправдават, и желанието им да го контролират не е погрешно, защото е вярно, че може да бъде дразнещо при посрещане на гости у дома или за самите съседи.

Ако това е единственият ви реален проблем, има напълно ексклузивни модели за това, които, когато ги поставите около врата на кучето си и то започне да лае, ще се активира статичен сигнал за корекция и само това ще помогне да се контролира навикът му да лае неконтролируемо.

Агресивният тип куче може да представлява заплаха в дома ви, в по-голяма или по-малка степен, но все пак заплаха, може би не за вас, а за гостите ви или внезапно, ако в къщата има бебе. Преди всичко, защото те са непредсказуеми и това задълбочава проблема. Това устройство е подходящото за контролирането му. Ще успеете да избегнете това поведение навреме и по-бързо, отколкото вероятно сте предполагали.

  • Спрете разрушителното дъвчене

Добре известно е, че тревожността и други фактори могат да накарат кучето ви да изпитва желание да дъвче нещата в къщата, а това понякога може да бъде много разрушително, тъй като то може да дъвче мебели и дори обувки. И не, да го убеждавате да спре, не помага.

Най-сигурният начин да контролирате и спрете този навик е да използвате това ефективно електронно устройство за обучение на кучета. Просто го активирайте всеки път, когато кучето ви започне да дъвче нещо различно от храна.

Как да използвате нашийника за обучение на кучета и съвети

Познаването на продукта и неговите предимства, разбира се, е важно за изграждането на доверие и съпричастност, особено при новите потребители. Но добрите практики винаги водят до по-добри резултати и това важи още от самото инсталиране.

Въпреки че това е доста просто устройство, както всичко останало, то си има своите трикове и тези съвети със сигурност ще ви бъдат полезни. Освен че трябва да купите подходящия, е важно да го използвате правилно.

Препоръчително е, както и при други устройства, да се доставя с ръководство за употреба и да го държите отворено, за да следвате стъпка по стъпка описаното в него. Това е чудесен вариант, защото ще опрости всичко. Трябва само да поставите нашийника на врата на кучето си и след това да го регулирате, както е описано там. Ако има много излишна яка, най-добре е да я отрежете за по-голямо удобство.

Въпреки че може да мислите обратното, винаги е по-добре да не го носите постоянно. Също като вас, кучето ви се нуждае от почивка, сън и релаксация. Така че, както подсказва името, трябва да го използвате, когато искате да го обучавате или в конкретни ситуации, когато трябва да се контролират определени негативни поведения.

За щастие те обикновено имат някои основни команди, с които е идеално да се започне, като сред тях ще откриете движение, спиране, преместване, скачане, копаене и много други. Сега е моментът да съставите график за обучението им по възможно най-оптималния начин. При тази задача отново можете да се възползвате от инструкциите, които включва вашият модел. Това със сигурност ще ви позволи да видите ясно как да преминете от едно ниво на обучение към следващото, как да преминете от началния или основния етап към следващия.

Над добрата огърлица трябва да има добър обучител, най-добрият възможен обучител, и ако вие самият сте добър обучител, трябва да документирате и да се информирате, за да можете да го правите успешно. Необходимо е също така да сме много наблюдателни и да знаем какво иска или от какво се нуждае кучето ни, дали вече е намалило този лош навик, дали се е научило да възприема сигнала, който му подавате, или дали е уморено.

Къде да купя нашийник за обучение на кучета?

Ако искате да обучавате кучето си, можете да си купите нашийник за обучение в магазин за домашни любимци близо до дома ви, както и в големи търговски центрове като Hipercor, Carrefour, по-големи магазини за домашни любимци като tienda animal, Kiwoko или Interzoo.

В интернет има големи портали, където имате голямо разнообразие от модели и марки, Amazon е един от тях и има бърза доставка до дома, други сайтове могат да бъдат eBay, Aliexpress или Alibaba, но те обикновено отнема много повече време.

Често задавани въпроси

Кога да използвате нашийника за обучение на кучета?

Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар или специалист, за да определите кога е най-добре за вас и вашето куче да използвате този инструмент за контрол на животното. Следвайте съветите и инструкциите на производителя и задавайте всички въпроси, които ви интересуват.

Работят ли добре нашийниците за лаене?

Да, те работят добре, тъй като тези нашийници имат сензори, които засичат вибрацията, когато кучето лае, и в този момент пускат малък шок, така че това малко раздразнение да го накара да разбере, че не трябва да лае, например когато сме извън къщата.