16-инчови детски велосипеди

mejor-bicicleta-de-16-pulgadas-para-niños-e1516061829186

Ако детето ви е на възраст между 4 и 6 години, разполагам с най-доброто 16-инчово колело за деца. Защото, за да може да продължи да се учи да кара колело и да се забавлява с тази традиционна играчка, е важно да има идеалното колело за него - такова, което е подходящо за тялото и размера му.

Тези велосипеди имат не само идеалния размер на гумите, но и всички останали размери, от които се нуждае вашето дете, за да бъде най-добро на велосипеда си, тъй като са снабдени с добри кормила, височина на седалката , необходима за неговото удобство, и, разбира се, добра спирачна система.

Затова ви приканвам, родители, да продължите да четете тази статия, за да научите как да подарите на детето си най-добрия подарък, който ще развихри въображението му и ще се отрази много добре на тялото му.

Най-добрите 16-инчови велосипеди за деца

Кой е най-добрият 16-инчов велосипед за деца?

Знам, че през целия си живот също съм имала трудности с избора на велосипеди, а когато се наложи да избера велосипед за първото си дете, беше още по-трудно. На пазара има твърде много варианти и въпреки че търсите качествен продукт, искате той да бъде и по-евтин, което може да се окаже недостатък.

Истината е, че с годините и практиката станах експерт в тази област и затова искам да ви науча на всичко, което знам за детските велосипеди, и да ви помогна да купите най-добрия велосипед, който е на разположение днес. Ето защо съставих този списък за сравнение на 5-те най-добри модела.

Затова изберете велосипед и подарете каска на детето си, за да може то да се забавлява с безопасността на висококачествените велосипеди.

Ето и най-добрите 16-инчови велосипеди за деца:

1. BIKESTAR CR-01-Mint 16-инчов велосипед за деца

За приключенски настроени момчета и момичета

51AkT47jrJL

КУПИ СЕГА

Красив велосипед, който ще бъде идеален за момичета, а също и за момчета на възраст от 4 години, тъй като се предлага не само в този ментов цвят с розови детайли, но и в кралско синьо с оранжево, в розово или във фуксия.

Но родителите ще го харесат и благодарение на двойната спирачна система с традиционен механичен спирачен лост и спирачка със задно педалче, което на практика е изискване за безопасност за всеки детски велосипед. Също така тръбната стоманена рамка е наистина стабилна, а сачменият лагер в кормилното управление е доста надежден.

Възможно е също така да регулирате височината и наклона на седалката и кормилото, така че децата да се чувстват наистина удобно. Има преден кош, звънец, стойка и предни и задни предпазни рефлектори.

2. 16-инчов велосипед Minnie Mouse Disney за деца

Той има всичко

41kWvAEzqOL

КУПИ СЕГА

Това е идеалният велосипед, с който момичетата могат да се запознаят със света на колоезденето още от ранна възраст, благодарение на цветния дизайн на най-обичаната мишка по телевизията - Minnie. Той има 16-инчови колела, които са идеални за момичета на възраст между 4 и 9 години, както и алуминиева рамка, която му придава необходимата здравина, за да гарантира безопасността при каране на велосипеда, но също така го прави достатъчно лек, за да се пренася без проблеми.

Той е снабден със стабилизатори, които ще помогнат на момичетата да намерят перфектния баланс и да се наслаждават на чисто новия си велосипед с увереност и безопасност. Тези малки стабилизиращи колела се свалят лесно, когато момичетата вече са усвоили велосипеда.

Има двойни спирачки, предна кошница и звънец, както и по-малка седалка за носене на чанта или дори играчки.

3. 16-инчов детски велосипед Prometheus Bicycles

Да, това е готино!

51aiI4HNZUL

КУПИ СЕГА

Не се заблуждавайте, изглежда като велосипед за големи деца, но всъщност е за вашите 4-6-годишни деца, така че със сигурност ще им хареса. В същото време тя има размери и характеристики, които отговарят на препоръчителните изисквания за безопасност и комфорт на децата на тази възраст при въртене на педалите.

Голямо предимство е, че седалката и кормилото се регулират на височина и под ъгъл , а също така има капак за веригата. Освен това той се предлага с колелца, спирачки с предни и задни педали, както и със светлоотразителен материал и калници.

4. 16″ момичешки велосипед Frozen 82DI064

За момичета, които обичат Frozen

Чудесна новина, ако вашето момиче обича анимационния филм Frozen и сладките мотиви, особено люляковия цвят. Много приятен детайл е, че се предлага със сладка кошница отпред.

Други функции, които със сигурност ще се харесат на малките момичета, са капакът на веригата с мотиви от Frozen и седалката за кукли отзад, на която могат да носят куклите си навсякъде.

Той включва също предна ръчна спирачка и спирачна система със задно педалче, но не се предлага с колелца и звънец.

5. Велосипед за момичета 16″ Vermont Girly Blue 16

Идеален за момичета

41dehELXThL

КУПИ СЕГА

За момичета този велосипед е страхотен, тъй като включва много сладка кошница отпред, а целият дизайн с цветя и светли цветове е много красив. От друга страна, той се предлага с капаци за веригата , за да се предотврати повреда на веригата , и калници, за да не се замърсяват момичетата, когато излизат да играят.

Тя включва и две опорни колела и спирачки с предни и задни педали, така че момичето разполага с няколко удобни спирачни механизма. Седлото е доста ергономично и тежи само 11 кг.

6. 16-инчов велосипед за момичета Greenway

За най-кокетните момичета

41lw+krxfGL

КУПИ СЕГА

Това е модел, който включва по-голяма безопасност за момичетата, тъй като включва две ръчни спирачки, едната отляво за задното колело, а другата отдясно за предното.

Тя включва и двете направляващи колела на задното колело , които са закрепени с болтове и могат да бъдат демонтирани, когато момичето се научи да балансира и се чувства достатъчно удобно за това.

Освен това се предлага с много симпатичен капак за врата, регулируемо седло и звънец, който да съобщава за преминаването му, където и да отиде.

7. Sonic Glamour момичешки велосипед

Лек и качествен

5157DJw3XkL

КУПИ СЕГА

Харесва ли вашето момиче мажоретките или може би искате да стане такава? Този велосипед е украсен с мисъл за тях, тъй като кормилото е с лилава панделка в стил помпон, която със сигурност ще им хареса.

Той има регулируеми кормило и седло, за да пасне на вашето момиченце, докато расте, както и дискретен предпазител на веригата. Той не е снабден с калници или помощни колела, така че го препоръчвам, ако момичето ви вече има много добър баланс и не се нуждае от подкрепата на колелата.

 

Вашите деца карали ли са някога колело?

Родители, вие вече познавате вълнението и свободата, които идват с карането на велосипед на две колела, така че защо да не споделите това вълнение с децата си? mejor-bicicleta-de-16-pulgadas-para-niños-e1516061829186

Освен че е забавна играчка за децата, това е и отлична възможност да общувате повече с тях и да изживеете моменти, които ще цените цял живот.

Може би малко се страхувате да качите детето си на велосипед просто така, но има детски велосипеди , специално предназначени за тях, за да се научат да карат безопасно, докато се забавляват. Защото едно е ясно на всички: децата обичат велосипеди!

Купете им качествен велосипед и ви уверявам, че те ще се влюбят в него и ще го използват като любимо средство за придвижване до училище, до парка, за излизане с приятели или дори до плажа. Възможно е дори да им хареса толкова много, че да започнат да се занимават с колоездене като спорт.

Тук ще ви разкажем за различните размери, модели с или без педали и много други.

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате детски велосипед

Перфектно, родители. Тъй като искате да дадете на децата си цялата радост и здравословни упражнения от това да карат колело, ще ви кажа за нещата, които трябва да обмислите, преди да купите:

Размер:

Това е най-важната характеристика, преди да купите детски велосипед, защото ако купите твърде голям или твърде малък, на детето ще му е трудно да го управлява или дори може да претърпи злополука. Най-препоръчваните размери за деца са от 12 инча до 26 инча за деца на възраст 10 години и повече, въпреки че последните могат да бъдат подходящи и за деца 8-12 години , ако са много сръчни или по-високи за възрастта си.

Размер на гумите:

Детските велосипеди обикновено се категоризират според диаметъра на джантата, който може да варира от 12 до 24 или 26 инча. Обикновено се препоръчва да се използват 12-инчови велосипеди за балансиране за обучение и след това да се премине към 14-инчови или 16-инчови велосипеди с педали.

Височина на седалката:

Въпреки че всеки диаметър е препоръчан за деца на различна възраст, истината е, че всичко зависи и от други аспекти, като например височината на седалката. Ето защо при избора на велосипед не трябва да се ръководите само от диаметъра на джантите.

Лошото е, че при марките обикновено не се посочва максималната или минималната височина на седалката, така че най-добрият начин е да изпробвате велосипеда с детето си и ако той не отговаря на изискванията, винаги можете да го върнете и да поискате друг.

Първи велосипед с педали:

Ако купувате първото детско колело с педали, трябва да потърсите такова, което позволява на детето да докосва земята с ходилото си, докато е седнало. Това е така, защото, когато се учи да кара с педали, е важно да може да спира бързо с краката си. Това ще предотврати болезнени падания и злополуки.

Следващите велосипеди с педали:

Когато вече ще им купувате следващите велосипеди с педали, не е необходимо краката им да докосват напълно земята. Препоръчително е те да могат да достигат земята, но само с върховете на пръстите си, за да могат да въртят педалите по-ефективно.

Височина на предната тръба:

Когато детето ви стои на велосипеда , без да седи на седлото, между тръбата и разкрача трябва да има разстояние от няколко сантиметра. Ако няма място, детето ви може да се нарани, ако се плъзне напред.

Тегло:

Повечето велосипеди за възрастни обикновено са около 20% от теглото на възрастен човек, докато детските велосипеди могат да бъдат до половината от телесното му тегло. Това е много важен показател, тъй като ако велосипедът е прекалено тежък, той може да бъде труден за управление и това може да доведе до болезнени падания и инциденти.

Въпреки това, ако велосипедът е лек , това трябва да се дължи на леките материали, а не на премахването на важни елементи, като например ръчни спирачки или твърде малки тръби.

Геометрия:

позицията на детето при каране е важна, за да може то да управлява велосипеда лесно, без да пада или да губи равновесие. В идеалния случай велосипедът трябва да има нисък център на тежестта и широка основа, тъй като това е конструкцията, която осигурява най-голяма стабилност.

В същото време между кормилото и седалката трябва да има достатъчно пространство, за да може детето да се движи лесно и без коленете му да се сблъскват с кормилото. Препоръчват се кормила със средна височина.

Спирачки:

Спирачките са важни за всеки велосипед и е важно да знаете, че има няколко вида. Най-препоръчителни и популярни са ръчните спирачки, стига да са проектирани така, че да са лесно достъпни за малките детски ръчички, и да имат висока реакция за бързо спиране на велосипеда.

Не забравяйте да обясните на децата, че по принцип дясната ръчна спирачка спира задното колело, а лявата ръчна спирачка спира предното колело. Винаги трябва да използват едновременно и двете спирачки или, ако трябва да използват само едната спирачка, винаги да използват дясната ръчна спирачка.

Заслужава да се спомене също така, че много популярен вид спирачка при детските велосипеди е спирачката за обратно въртене , която се използва чрез въртене на педалите назад - нещо, което децата правят съвсем естествено, когато се учат да въртят педалите. Въпреки това не препоръчвам модели, които използват само тази система, защото трябва да се свикне с ръчните спирачки. В края на краищата те са тези, които се използват от всички велосипеди за възрастни.

За шосейни или планински велосипеди:

Когато детето ви вече се е справило с малките велосипеди и се е адаптирало към тях, ще дойде моментът, в който ще получи 20-инчов или по-голям велосипед. В този момент ще има други възможности за кормила, които са по-близки до планинските модели.

Във всеки случай, преди да купите такъв велосипед, помолете детето си да го изпробва, за да види дали наистина му харесва и дали се чувства удобно с него, особено след като размерите на велосипеда започват да се увеличават и може да не му е толкова лесно да достигне ръчната спирачка с малките си ръчички.

Ето защо винаги препоръчвам на детето ви да изпробва велосипеда, преди да го купи.

Какъв размер ви е необходим за вашето дете?

За да се ориентирате лесно кои диаметри на джантите са подходящи за всяка възрастова група, тук са посочени препоръчителните размери:

  • За деца на възраст от 2 до 4 години: 12 инча.
  • За деца от 3 до 5-годишна възраст: 14 инча.
  • За деца на възраст от 4 до 6 години: 16 инча.
  • За деца на възраст от 5 до 8 години: 20 инча.
  • За деца на възраст от 7 до 11 години: 24 инча.
  • За деца на възраст над 10 години: 26 инча.

16-инчови велосипеди: за деца от 4 до 6 години

Тези велосипеди са идеалните модели за вашите деца от 4 до 6 години, тъй като са издръжливи, леки и имат всички функции, от които се нуждаят, за да въртят педалите удобно и безопасно.

Въпреки това те обикновено се предлагат с алуминиеви или стоманени рамки, V-образни спирачки и единична скорост, въпреки че по-евтините модели често имат дискови спирачки, които ви осигуряват повече спирачна сила.

Освен това имат добра височина на тръбата на главата, за да се избегнат наранявания.