3D принтери

mejor-impresora-3d

Когато учех в училище по архитектура, прекарвах часове в детайлна работа върху модели на сгради и съоръжения. Очите ми се насълзяваха и никога не бях наистина доволна.

Една вечер в летен курс представих модел на болница, след цяла нощ работа моделът не пасна добре и заради малък естетически недостатък се провалих на курса, оттогава прототипите бяха моят кошмар.

Сега, при упражняването на моята кариера, открих невероятна новост в 3D дизайна и реших да потърся най-добрия 3D принтер на пазара.

Ще мога да направя везните по-лесно и без грешки, ще бъде страхотно, особено ако направя сравнителен със страданието на университета.

Най-хубавото на тези принтери е, че те са дар от Бога и можете да ги използвате в много различни области на ежедневието.

Най-добри 3D принтери

Кой е най-добрият 3D принтер?

Ако сте решили да купите, трябва да направите инвестиция за принтер, който отговаря на вашите нужди, като за целта трябва да вземете предвид някои съображения преди избора.

Първото нещо, с което трябва да се съобразите, е колко пари имате на разположение, защото това ще определи вида на принтера, който ще изберете. Сплавената нишка (FFM) обикновено е по-евтина, по-лесна за използване и по-проста от стереолитографията (SLA), така че това ще ви даде представа.

Цената е свързана и с възможностите и функциите на устройството, например двойният екструдер, обикновено са малко по-скъпи, защото разгражда и смесва материали и цветове.

Друг съществен момент е материалът, с който ще работите, FFMs използват различни материали, лек полистирол, найлон, дърво, поли млечна киселина (PLA), акрилонитрил бутадиен стирол, наред с други, SLA приемат само смоли, така че това ще зависи, отново, от използването.

Гледайки един с прост софтуер, добра резолюция, която позволява яснота и острота при печат и също така отпечатва бързо, винаги е допълнителен бонус.

Всяко качество ще ви позволи да получите повече предимства, когато става въпрос за резултатите от печата.

Ако все още имате неясноти при избора си, може би този списък ще ви помогне.

Ето и от най-добрите 3D принтери:

1. 3D принтер BQ Hephestos 2

Перфектен за начинаещи

315moGqM0cL

КУПИ СЕГА

Този принтер е изработен от прахово боядисана алуминиева рамка и основа, твърди хромирани пръти за оста Y, направляваща система плюс плосък плъзгач за оста X и гъвкави съединения за резбовите пръти на оста Z.

Това е устройство, което 3D принтира различни видове части, които можете да използвате в обществото и които ще улеснят живота ви. Той е подкрепен от качеството на HQ.

Разделителната способност на слоя е 50 микрона, обемът на печат е 210 x 297 x 220 mm. Той е снабден със стандартен четец за SD карти и порт Micro-USB тип B.

Тези, които вече го притежават, отбелязват, че сглобяването му не е сложно, но е по-бавно от посоченото от производителя.

Това е страхотно устройство, много висока производителност, перфектно, ако започвате в областта на 3D принтирането.

2. 3D принтер Leon3d Legio 0S-LUV4-VDGE

Надежден и качествен

Ако търсите 3D принтер, с който да започнете в света на производството на части с този вид печат, това може да е устройството за вас.

Той е проектиран с лека и подсилена структура от метакрилат и поликарбонат с интегрирана LCD рамка и гъвкави метакрилатни базови плочи за оста Z.

Той има LCD екран с въртящ се селектор и бутони, работи и със скорост на печат от 50 до 250 мм в зависимост от използвания материал, софтуер и профил.

Едно от големите ѝ предимства е, че отпечатва детайли в два цвята или от два материала с един екструдер и че с тази машина можете да използвате практически всички съществуващи материали в тази област: полиестер, найлон, термопластик, бронз, керамика, дърво, мед и гъвкави нишки и др.

Разработен е със 100% безплатен софтуер с отворен код, което ще ви позволи да го актуализирате толкова често, колкото е необходимо.

3. Hictop HIC-3DP20

Лесен за инсталиране

51IBoIX-tHL

КУПИ СЕГА

Марката HicTop предлага това устройство, което печата в големи размери с размер 300X300X400 мм, което означава, че с него вече няма да се ограничавате до малки модели, а ще можете да създавате и други по-големи.

Едно от най-добрите му качества е, че той е лесен за сглобяване модел, основно защото идва от завода с големи предварително сглобени части, които трябва само да сглобите, за да започнете да използвате принтера си. Инсталирането му ще ви отнеме само половин час.

Това е продукт с добро качество , тези, които го притежават, хвалят лесната му работа, качеството на печат и ниското ниво на шум

Това е продукт на достъпна цена , идеален за средни и опитни потребители, който работи с операционна система Windows и безплатен софтуер с точност на печат от 0,1 мм и дебелина на слоя от 0,05 и 0,4 мм.

Ако искате да инвестирате в добро устройство, без да се разорявате, това е вашият вариант.

4. 3D принтер Anycubic i3 MEGA

Сглобяване в три стъпки

51fptgj1VeL

КУПИ СЕГА

Изграден в голям обем от 210X210X205 мм, този принтер, подходящ за приятелски настроени потребители, е оборудван с 3,5-инчов TFT сензорен екран.

Това е най-евтиното устройство от селекцията, така че разполагате с висококачествен продукт на сравнително ниска цена.

Тези, които вече го имат, подчертават лесното му сглобяване, с три стъпки, за по-малко от 15 минути го пускате в експлоатация. Необходими са ви само 8 винта и да поставите три линии.

Той се предлага с горещо легло интегратор със специално стъклено покритие и патентовани повърхностни покрития. Той е идеален, ако вече сте добре запознати с процеса на 3D принтиране.

Той има разделителна способност на слоя, започваща от минимум 50 и надвишаваща 100 микрона, до 300 микрона

Той поддържа различни видове материали, включително полимлечна киселина (PLA), акрилонитрил-бутадиен стирен (ABS), фибри от хипс или полистирол с висока степен на въздействие и дори дърво.

5. 3D принтер Giantarm Mecreator2

Съвместим с множество филаменти

41EYUHWqOEL

КУПИ СЕГА

С дизайн във формата на кутия и размери 160X160X160, този принтер е нова и подобрена версия на предишния Me Creator и също така има две нови функции, подобряващи прецизността на печата и позиционирането на осите X/Y и Z.

Обемът му е по-малък от x 180 mm , но е ефективен и с голям капацитет. Работи с Windows, Mac и Linux, който е софтуер с отворен код , като последният ще ви позволи безплатни актуализации.

Неговите пръти на вала са износоустойчиви, а осите X, Y и Z са изработени от неръждаема стомана. Като се има предвид структурата му, той е много лек продукт.

Той е съвместим с ABS и PLA нишки, които са отговорни за създаването на множество структури в този тип принтери.

Той има 90-дневна гаранция за екструдера и 12-месечна гаранция за останалите части на оборудването.

Предимства на 3D принтера

3D принтирането дава възможност за създаване на обекти или части от обекти чрез напластяване на слоеве от материал. mejor-impresora-3d

Това е начин да се доставят бързо високопрецизни прототипи от цифров дизайн, много индустрии са се възползвали от това изобретение и дори се вижда как тези видове принтери отговарят на нуждите на пазара и се позиционират с течение на времето.

Сред предимствата на тези принтери можем да открием: Бързина, производство в един етап, намаляване на риска, сложност и свобода на дизайна, индивидуалност, лесен достъп и устойчивост.

Бързина:

Бързината е едно от основните предимства на този тип принтери, има голяма разлика между времето, необходимо за изработване на обект чрез традиционни методи, и времето, необходимо за използване на 3D принтер, докато разработването на ръчен прототип може да отнеме дни, адитивното производство създава модел за няколко часа.

Производство на един етап:

Един от проблемите, с които се сблъскват конструкторите при производството на своите части, е да постигнат ефективен процес, който не използва много етапи. 3D принтерите дават възможност да се намали броят на необходимите стъпки, като се комбинират в една-единствена стъпка.

Първото нещо, което трябва да се направи, е да се проектира CAD моделът, когато той се изпрати за печат, принтерът започва да реже стоманените профили по размер, те се заваряват един по един, за да образуват опората, понякога се използват шаблони, за да се гарантира, че компонентите са подредени правилно. След това заварките се полират и пробиват, а накрая се опесъчават и боядисват.

Този процес, описан по-горе, принадлежи към единствената стъпка на 3D принтирането - 'изграждане'. Благодарение на автоматизацията на процеса дизайнерът има по-голям контрол върху крайния продукт.

Намаляване на риска:

Всеки производствен метод е изложен на промени в последния момент, когато използваната методология е традиционната, пренареждането на прототипа може да струва много време и пари, но когато използвате цифрово проектиране, можете да проверите модела, като отпечатате прототип, като по този начин ще сте сигурни, че творението може да се използва за това, което се изисква.

Сложност и свобода на проектирането:

Традиционните дизайнери непрекъснато се сблъскват с ограниченията, наложени от ъглите на наклона, подрезите и достъпа до инструментална екипировка, но 3D принтерът дава голяма свобода, тъй като компонентите се изграждат един по един, което означава, че ограниченията са значително намалени. Адитивното производство се фокусира върху намаляването на зависимостта от поддръжка и повредата на принтера.

Персонализиране:

За дизайнерите е много важно да персонализират творенията си, тъй като адитивното производство се отличава с това, че създава части една по една, а съчетаването им с желания стил е много лесно, като по този начин могат да се създават персонализирани продукти по икономически ефективен начин.

Лесен достъп:

Адитивното производство съществува от три десетилетия, но комерсиализацията му стана популярна от 2010 г. насам. Това позволи на различни индустрии да произвеждат предмети и части на ниска цена. През 2015 г. в света са продадени над 278 000 принтера за по-малко от 5000 долара.

Устойчивост

Понастоящем повечето индустрии полагат големи усилия за трансформиране на производствените си процеси в устойчиви методи.При традиционното производство се изхвърля голямо количество материал, докато при адитивното производство се използва само достатъчно количество.

Как работи 3D принтерът?

Процесът започва със създаването на 3D цифров модел, който може да бъде направен в CAD (Computer Aided Design) файл. На пазара има няколко софтуера, които могат да се използват за създаването на модела, друг вариант е да се използва 3D скенер, който позволява да се създаде цифрово копие на обектите, след което то се изпраща за печат, машината получава поръчката и започва да изработва част по част.

Основни компоненти и тяхното използване в 3D принтера:

Рамка на 3D принтера:

Като цяло рамката позволява машината да се държи заедно, тя трябва да бъде солидна и устойчива, така че принтерът да не се движи заедно с главата. Промишлените модели обикновено са сиви, докато тези за лична употреба могат лесно да бъдат персонализирани.

Механизъм за движение на главата на 3D принтера:

Главата трябва да може да се движи във всички посоки по отношение на леглото. Има три основни направления (X, Y и Z). В някои модели главата не се движи, а леглото се движи. За да се разберат движенията, трябва да се има предвид декартовата равнина, където X, Y са хоризонталните движения, а Z е височината. Друг вид използвани координати са полярните координати.

Глава на 3D принтера:

Главата се състои от мотор, който избутва материала, камера или дюза, нагревателна намотка и, разбира се, температурен сензор. В тази част на машината цветният принтер нанася течността.

Платформа или легло:

Това е частта от принтера, която функционира като основа, където се отпечатва обектът.

Стъпкови двигатели (поне 4):

3D принтерите се нуждаят от поне четири двигателя, които отговарят за точното позициониране и контрола на скоростта. Три от двигателите управляват пространственото движение, а четвъртият - екструдера.

Електроника:

Електрониката се състои от две части, като първата е контролерът, а втората - електронните компоненти. Благодарение на връзката между тях електронните компоненти преобразуват контролерите в електрически сигнали, които задвижват двигателите.

Фърмуер:

Това е софтуерът, използван за управление на 3D принтера, съставен от кодове, които генерират действия.

Софтуер:

Софтуерът не може да бъде докоснат като другите компоненти, той дори не принадлежи на принтера, но има пряка връзка с машината и е единственият начин да се изпрати информацията за файла, който трябва да бъде произведен.

Софтуерът се инсталира на компютър и извършва редица действия, като например: създаване и редактиране на 3D модели, сегментирането им, така че да могат да бъдат отпечатани, а в някои случаи могат да се правят команди за движение на ръбове и запълване на области.

Колко неща мога да отпечатам с една ролка нишка?

Първото нещо, което трябва да се вземе под внимание, са размерите на обекта, процентът на запълване и накрая - дали частта изисква носещ материал. Всяка ролка нишка тежи приблизително 1 килограм, за да се определи какво количество може да се получи от ролката, се препоръчва да се направи проба.

Трябва да използвате софтуера, за да проектирате пробата, когато тя е завършена, трябва да видите визуализацията на парчето в 3D, за да наблюдавате слоевете и след това да генерирате доклада за информацията за обекта, там можете да оцените теглото му и количеството материал и време, необходими за неговото разработване, като тези данни трябва само да разделите общото тегло на ролката с нишки, между теглото на обекта, резултатът ще бъде количеството обекти за създаване.

Например: Ако проектираното изделие има общо тегло 100 грама, а ролката с нишки тежи 1 килограм, което е равно на 1000 грама, резултатът показва, че от всяка ролка могат да се направят 10 изделия.

Колко време ще отнеме завършването на моя принтер?

Когато се генерира отчет за свойствата на обекта, софтуерът посочва приблизителното време на принтера.

Ако искате да контролирате времето, необходимо за отпечатване на мострата, е необходимо да вземете предвид височината на слоя, в зависимост от стойността, която съществува между всеки един, принтерът ви може да отнеме повече време от очакваното, важно е да познавате дюзата си и по този начин да извлечете най-доброто от нея.

Нещо подобно се случва и с пълнежа, в дизайна можете да изберете количеството пълнеж, което ще има мострата, можете да избирате от без пълнеж до напълно пълнеж, мострите с пълнеж отнемат повече време за изграждане. Някои софтуери ви позволяват да зададете предварително времето за създаване, но е важно да прецените дали бързото отпечатване ви дава същата разделителна способност като избора на предварително зададените от системата опции.