4k видеокамера

mejores-cámaras-de-acción-4K

Всеки път, когато карам колело или ходя на поход, искам да взема със себе си най-добрата 4K екшън камера. Той прави невероятни видеоклипове, които след това качвам в Instagram и, разбира се, всички са очаровани и получавам много харесвания. Както има хора, които ги качват в каналите си в YouTube и събират много гледания, както и такива, които правят акробатика на ръба на скала или сърфират с фотоапаратите си.

Лошото е, че някои от тях оставят много да се желае. Те нямат истинско 4K качество, имат лоши връзки WiFi, слаба батерия или са сложни за използване.

Най-добрите 4K екшън камери

Коя е най-добрата 4K екшън камера?

Ако вече сте използвали тези нискокачествени фотоапарати, най-добре е да разгледате моя сравнителен списък, в който съм изброил някои от най-популярните модели, използвани в момента, които предлагат най-добрия пакет от характеристики и функционалност, при това на достъпна цена.

В тези фотоапарати ще намерите чудесни функции като подобряване на изображението чрез интерполация, което е нещо, което не всички фотоапарати на пазара включват и което е изключително полезно. Има и такива, които включват водоустойчиви аксесоари, стойки за велосипед, сензорни екрани, дълготрайни акумулаторни батерии и др. Необходимо е само да изберете този, който отговаря на вашите нужди.

Ето от най-добрите 4k камери:

1. YI 4K екшън камера

4K при 30 кадъра в секунда

41IzxXatxbL

КУПИ СЕГА

Тази екшън камера или спортна камера изпълнява отлично предназначението си, тъй като може да записва 2 часа в 4K при 30 кадъра в секунда. С него мултимедийните файлове се превръщат във видеоклипове и снимки със завидно качество. Един от акцентите на този модел е способността му да изпълнява гласови команди, което го прави лесен за използване в моменти, когато сте заети с работа. Освен това максималното време за използване с едно зареждане е 120 минути, докато записвате или правите снимки с високо качество.

2. AKASO EK7000 4K Action Camera

Удобно дистанционно управление

41yKRofWvqL

КУПИ СЕГА

Ако трябва да подчертаем една особеност на този вариант, то тя е, че има удобно дистанционно управление, което се поставя на китката ви като часовник, напълно водоустойчив. От контролния елемент на китката си можете лесно и удобно да нареждате на камерата да направи снимка или да започне и спре запис. Включени са зарядно устройство и две акумулаторни батерии. Този фотоапарат може да прави снимки с максимално качество от 12 мегапиксела, така че наличието на карта с памет с малък капацитет няма да е проблем.

3. Apeman A80 4K Action Camera

Предлага се със сензор на Sony

Напълно водоустойчива, дори на дълбочина 30 метра. Той е идеален, ако сте любител на гмуркането или на други водни спортове и искате да документирате цялото си подводно пътешествие. Този фотоапарат има сензор на Sony, освен че записва 4K видео под широкоъгълен обектив с ъгъл 170°, можете да правите снимки с резолюция до 20 мегапиксела. Имайте предвид, че пълното зареждане на двете батерии и осигуряването на непрекъсната работа може да отнеме около 3 часа.

4. 4K Xtreme II Campark 4K екшън камера

170° ъгъл на обектива

Това е невероятен модел, който предоставя 4K кадри с отлично качество благодарение на сензора на Sony и 170° ъгъл на обектива, така че ще записва приключенията ви на открито или просто когато спортувате. Батерията на тази екшън камера издържа около час и половина, така че е силно препоръчително да носите зарядното устройство със себе си, за да избегнете неудобства при заснемането на най-невероятните моменти.

5. BD1 BOROFONE 4K спортна екшън камера

Разполага със собствено приложение

51tOLHjbaBL

КУПИ СЕГА

Разполага с двуинчов LCD екран, който е доста голям, така че осигурява по-добър начин за конфигуриране на камерата като цяло. Освен това има Wi-Fi връзка и приложение, което производителят предлага за инсталиране на вашия смартфон или таблет. Тя има безжично дистанционно управление, с което можете лесно и удобно да управлявате действията, които искате да извършва тази екшън камера. С този модел можете да правите серии от 3 снимки с максимално качество от 16 мегапиксела.

 

Нека поговорим за екшън камерата

Те са устройства, използвани за заснемане на снимки в пълен HD и mejor-cámara-de-acción-4K-300x200

за запис на видеоклипове от 720p, 1080p, до 4k. Те се характеризират с това, че са потопяеми изключително малки, преносими и осигуряват висока издръжливост, снабдени са със стабилизатор на образа, който прави записите равномерни, намалявайки наличието на резки движения в ситуации на приключения .

Тези спортни камери имат защита от удар, така че са значително по-издръжливи по време на снимане. Също така този тип видеокамери са предназначени за тези, които се занимават с екстремни спортове , като мотокрос, сноуборд, дори сърф, или просто за ситуации на открито, като къмпинг, лов и други дейности на открито, които искате да документирате.

Важни съображения преди закупуване на екшън камера

Ако вече сте решили да изберете камера за себе си, е време да вземете предвид няколко неща, които могат да ви бъдат много полезни.

Качество на видеото

Знаем, че на днешния пазар има голямо разнообразие от марки , които произвеждат тези екшън камери, и в днешно време 4K резолюцията е най-високото качество, което се предлага за професионалните модели от висок клас . Можете да записвате със скорост 30 кадъра в секунда, 60 кадъра в секунда и до 240 кадъра в секунда, което ще ви осигури по-добро качество на изображението при преглеждане на заснетите материали.

Моля, имайте предвид, че ако купувате оборудване, което записва с качество 4K, трябва да разполагате с екран или монитор с технология 4K, за да можете да се насладите на оптимално качество на видеото.

Размер, форма и тегло

Всъщност можете да ги намерите в различни форми и размери, някои са по-големи от други, но като цяло те отговарят на изискването да са леки, преносими и практични. Дизайнът зависи и от начина на използване, който ще й дадете, тези камери могат да се адаптират за мотоциклети, дронове, скейтбордове и др. Обикновено те имат същата форма като малка компактна кутия.

Дълготрайност

Препоръчително е да разполагате с възможно най-комплексния модел, т.е. водоустойчив и устойчив на атмосферни влияния фотоапарат, който ще ви служи както в снега, така и в океана. Най-евтините трябва да се поставят във водоустойчив корпус, тъй като обикновено са по-податливи на повреда.

Поле на видимост

Тези чудеса имат широкоъгълен обектив, за да запишат малко повече от ситуацията, която искате да запишете. Някои от тях имат широк ъгъл 170° , а някои могат да записват дори на 360°. Не трябва да забравяте, че изображението може да изглежда малко изкривено и да има ефект на рибешко око. Съществуват обаче фотоапарати, които ви позволяват да избирате между широко, средно и тясно зрително поле, така че можете да го персонализирате според вкуса или нуждите си.

Качество на изображението

Можете да използвате тези Ultra HD камери за снимане, някои от тях имат дълго серийно снимане, така че след това можете да изберете изображението, което ви харесва, в режим на детайли или на време . Можете също така лесно да правите снимки със стика за селфита или просто да използвате сензорния екран , за да го настроите така, че да направите най-добрите снимки на пейзаж. Мнозина избират качество на изображението от 16mpx, но можете да го оптимизирате според нуждите си.

Живот на батерията

Много от тях предлагат между един и три часа непрекъсната работа. Записите с по-високо качество и използването на приложения за свързване водят до по-бързо изтощаване на батерията от обичайното, затова е добре да носите със себе си зарядното устройство на фотоапарата, за да удължите живота на батерията за практическо документиране на пътуванията си. Тези, които предлагат дълъг живот на батерията , не са по-евтини от обикновените модели.

Свързаност

Изключително идеално и важно е да разполагате с бързи и лесни методи за качване или прехвърляне на видеоматериали и изображения в интернет, на вашия компютър или мобилен телефон. Много модели разполагат с Wi-Fi и Bluetooth , за да можете бързо да споделяте мултимедийните си файлове със съвместими устройства.

Памет

Ако закупите качествен модел с оптимално качество на видеото и изображението, ще ви е необходима бърза карта с памет, за да получите най-добрата производителност от екшън камерата. Карта, която няма достатъчно висока скорост на запис, ще доведе до загуба на кадри, което ще доведе до неравномерни изображения.

Допълнителни функции

Истината е, че има повече от няколко неща, които правят един фотоапарат най-добър, и трябва да сте много внимателни при покупката, дали вече сте взели предвид тези аспекти?

Стабилизиране на изображението

Всички те имат стабилизиране на изображението. При заснемане на видеоклипове обаче това се усложнява, тъй като софтуерът на фотоапарата изисква повече обработка. Така че друг вариант е да закупите физически стабилизатор на изображението и да го използвате като аксесоар на видеокамерата. Хубавото е, че те са достъпни продукти.

Намаляване на шума от вятъра

Това със сигурност е фактор, който може да бъде доста неприятен при снимане. Ето защо много производители поставят двойни микрофони от различни страни на камерата, които работят заедно, за да разграничат шума от вятъра от истинския звук. Използвайки тези данни, софтуерът на камерата ще може да елиминира шума от вятъра.

Гласово управление

Това е доста удобно, тъй като ви позволява да използвате основни гласови команди за управление на фотоапарата, така че да говорите на определено разстояние и той да извършва дадено действие. Примери за това са стартиране и спиране на видеозапис, правене на снимка и изключване на камерата.

Дистанционно управление

Тази функция ще улесни записването или правенето на снимки, тъй като от разстояние можете да активирате камерата с глас или чрез съвместимо приложение, което много производители предлагат на потребителите. Това несъмнено ще го превърне в много практичен фотоапарат и ще го направи значително по-прост и удобен за използване.

Сензорен екран

Обикновено се предлагат с цветен екран сензорен екран и това осигурява голяма лекота при запис или снимане, тъй като от екрана можете да избирате режимите на запис, снимане, да персонализирате и конфигурирате настройките по удобен и лесен начин. Но също така ще можете да виждате и управлявате по-добре резултатите от снимките си.

Включват ли те режим на серия от снимки?

Тези устройства имат възможност за заснемане на много изображения в секунда, така че по-късно можете да изберете най-харесваното от ролката с филм. Освен това много модели активират този режим чрез гласови команди - да, дори не е необходимо да използвате ръцете си!

Мога ли да направя таймлапс с тях?

Да, тези устройства, или повечето от тях, имат способността да заснемат много снимки за дълъг период от време, за да направят снимки във времето с висока скорост. Те са невероятни!

А видеото със забавено движение?

Подобно на time-lapse, много екшън камери предвиждат заснемане на изображения със свръхбавна скорост, ускорявайки кадрите в секунда до 120 или 240 кадъра в секунда, което е обратното на time-lapse.

Монтажни аксесоари и други неща

Има още няколко неща, в които трябва да инвестирате.

Корпус

Някои фотоапарати са напълно водоустойчиви до определена дълбочина, така че можете спокойно да ги използвате в океана без никакви притеснения. Но има и такива, които издържат само на няколко пръски вода, и за тях е необходим корпус, който да ги предпазва от вода. Много производители ги включват в комплекта, а други ги продават отделно. Запитайте се дали това е нещо, в което искате да инвестирате.

Аксесоари за монтиране

За този тип фотоапарати има наистина голямо разнообразие от аксесоари - от щипка за закрепване към почти всяка повърхност до нещо по-тромаво. Помислете дали се нуждаете от статив, стик за селфита или друг аксесоар за монтиране, който ще оптимизира вашите фотографски или видеозаписи и работа.