Airbrush

mejor-aerografo

Ако сте иновативен художник с желание да изследвате уменията си в областта на илюстрацията или сте козметик, който се интересува от боди арт, ви каним да се запознаете с най-добрите въздушни четки, за да можете да развиете художествените си творения по по-изненадващ начин.

Завършеците на този инструмент, известен още като аерограф, идват от древните техники за рисуване, които хората са развили през палеолита. Изтънчеността и изобретателността на изкуството, отразено в пещерите Ласко, са отражение на разпръскването на пигменти чрез създаването на елементарни инструменти.

По онова време боите се издухват ръчно. Въпреки че траекторията избледнява с течение на времето, човекът успява да възроди този интересен инструмент с приноса на машиностроенето в края на XIX век.

Оттогава насам този универсален инструмент, известен като аерограф, се използва за ретуширане на снимки, боядисване на автомобили, фентъзи арт илюстрации, филмов грим, тен за тяло и дори печене.

Независимо дали става дума за засмукване или сифонно подаване, този дифузер стана толкова популярен, колкото и четката. Той е и мощен инструмент, който ни позволява да спестим време при боядисването на нашите миниатюри и модели, което води до отлични резултати.

Затова ви препоръчваме да продължите с нас, за да научите всичко, което трябва да знаете за тези пръскачки за боядисване.

Ако сте моделиер, колорист, сладкар или гримьор, както начинаещ, така и експерт, ви каним да разгледате селекцията от въздушни четки, предлагани на пазара, които сме подбрали за вас.

Най-важното от всичко е, че с оглед на вашите нужди сравнението се основава на продукти с най-висока цена и качество, както и на най-простите.

Това ще ви позволи да решите не само вида на проекта, който ще предприемете, но и да гарантирате, че вашите творения ще имат безупречен, бърз и хомогенен завършек.

Най-добрите аерографски четки

Коя е най-добрата аерографска четка?

Основното нещо, което трябва да имате предвид при закупуването на аерограф, е да проверите вида на използването му, тъй като има голям брой възможности в зависимост от нуждите. Някои характеристики, които трябва да се вземат предвид, са размерът на дифузора на дюзата, както и мощността на въздушния компресор, въпреки че в стартовите комплекти е възможно да се намерят такива с малки резервоари за CO2.

По същия начин е необходимо да се избере между въздушни четки с едно или две действия, които ще помогнат да се регулира както обемът на въздуха, така и количеството пигмент, като последното е основният фактор за захранване на въздушната четка чрез гравитация или чрез сифон.

Ето кои са най-добрите въздушни четки:

1. Професионална аерографска четка Display4top

51CquPJs5LL

Ако търсите професионално оборудване за създаване на безкрайни художествени творби с отличен завършек на височината на размазаното, постигнато от известния испански илюстратор Луис Ройо, горещо препоръчваме производствената къща на Display4top, която предлага професионален аерозолен комплект със специален дизайн, който не се нуждае от масло; въздушната течност е постоянна с диапазон на налягането от 0 до 4 бара.

Той предлага и система за сифонно подаване с двойно действие, включваща компресор, маркуч за въздух и четка за почистване.

(БИЛБАО)

2. Професионален комплект за мини маникюр с въздушна четка FOBUY 100-250V

41OE3Chvu4L

За тези, които обичат боди арт изпълнения, временни татуировки, творчески и спретнати маникюри,

КУПИ СЕГА

 

КУПИ СЕГА

 

КУПИ СЕГА

За тези, които обичат творчески и спретнати маникюри, както и за украса на сватбени и детски торти, 100% се препоръчва да изберете оборудване за аерограф, като например професионалния комплект на хората от Fobu и, които са проектирали многофункционална машина с 0. 4 мм игла и двойна система за прецизност, която работи с гравитачно подаване.

Техният мини въздушен компресор е тих, но мощен, издръжлив и преносим, а работата му не изисква масло. Този комплект е подходящ и за гримиране на лицето.

КУПИ СЕГА

3. KKmoon airbrush

Новата марка Kkmoon предоставя на ваше разположение това универсално оборудване, с което можете да изпълнявате произведения с трезвостта на опитен художник, дори когато правите първите си скици в художествената среда.

Устройството се доставя с манометричен компресор, клапан за регулиране на налягането, 2 носителя за четки, съединител за маркуча за въздух и неплъзгащи се основи.

Дюзата му е снабдена с пръстен с тефлоново покритие, който предотвратява разливането на течност или газ между съединенията, като същевременно предотвратява корозията.

Може да се използва за временно татуиране или за пръскане на бои върху кожата за получаване на ефект на загар; също така е практичен за украсяване на торти, оцветяване на метални части и дори за постигане на високо естетическо ниво на грима.

Изработен е от алуминий и мед и тежи 3,4 кг. Мощността му е 1/5 к.с., а оборотите му са между 1450/1750 об/мин.

Нивото на шума не надвишава 50 dB, а дължината на кабела му е 1,8 m.

4. KKmoon TC-100 Professional Airbrush

Уплътнителят KKmoon ви предлага друга алтернатива с по-ниска цена, а най-хубавото е, че малкото му тегло от 1 кг ви позволява да го вземете навсякъде.

Устройството има спусък с двойно действие. Той се захранва гравитачно и включва миникомпресор и маркуч за въздух. Той е оборудван и с малък газов филтър, държач, ключ за дюзата, капкомер и трансформатор.

Подходящ е за изключително фини щрихи, както и за нанасяне на ареозолни пигменти върху големи площи. Това е така, защото нивата на пръскане се регулират.

Без съмнение този продукт е разумна инвестиция, която ще ви осигури оптимална производителност.

5. Аерограф за добра цена

51+R3tdAKYL

Друг вариант за разглеждане е този гравитационен аерограф с двойно действие и капацитет на чашата 7 куб. см, лесен за използване и поддръжка.

О-пръстенът му е изработен от тефлон за по-добра устойчивост на корозия. Можете също така да контролирате изпускането на въздух и количеството течност, като натиснете надолу изпускателния газ.

Позволява наистина фини линии, идеални за моделиране в мащаб, както и за използване в грима, маникюра и др.

Дизайнът му е ергономичен и се предлага в елегантна комбинация от черно и плисе; лесно се мие както със спирт, така и с етилов ацетат, когато сте работили с мазни пигменти.

Ако искате да започнете работа с аерограф, без да отделяте големи суми пари, този инструмент ви препоръчваме.

КУПИ СЕГА

6. ABEST Airbrush

51dEo3RGdfL

Комплектът е снабден с набор от игли с различна дебелина, варираща от 0,2 до 0,5 мм, така че да можете да извършвате работа, която изисква висока степен на прецизност.

Той има спусък, който ви позволява да регулирате въздушния поток и цвета. Можете да регулирате обхвата и покривността на пигментите по време на процеса на нанасяне.

Лекото му тегло ви позволява да боравите с него лесно, а системата му позволява да побере до 9 куб. см мастило. Дължината на маркуча е 1,8 м.

Въпреки ниската си цена, ще се изненадате, че качеството на материалите е много приемливо.

И накрая, можем да ви кажем, че той може да се регулира много добре между лоста на спусъка и задното колело, което ще ви позволи да опитате от по-фин ефект до по-разпръснат или по-широк ефект.

КУПИ СЕГА

7. Royalmax cheap airbrush

41vHkIJJR4L

След това представяме най-достъпния вариант от целия списък. Това е уплътнението Royalmax , което е проектирано с двойно действие на спусъка, което ви позволява да определите количеството на изпуснатия въздух за течността.

Това е система за гравитачно подаване; чашата за съхранение е 7 куб. см, а гуменият маркуч е 1,8 метра.

Предлага се с комплект игли, 2 дюзи и адаптер за напрежение.

КУПИ СЕГА

Аерографски четки - ръководство за покупка

Какво точно представлява аерографската четка?

aerografo

Аерографът е малко пневматично устройство, което прилича на писалка. Може да разпръсква различни течности - от боя до оцветители и хранителни продукти. Освен това може да рисува върху широк спектър от повърхности.

Тъй като нивото на детайлност, което можете да постигнете с този инструмент, е толкова високо, той се е превърнал в незаменима част от оборудването на професионалистите в различните индустрии за оцветяване.

Ето защо напоследък индустриите, като например боядисването на автомобили, татуирането, печенето, изкуството и декорацията и т.н., се възползват от закупуването на комплект за въздушна четка.

Важно е да знаете, че ако смятате да се занимавате с това изкуство, трябва да свържете устройството си към източник на въздух или компресор.

След като извършите тази стъпка, просто натиснете спусъка. Ще усетите как въздухът започва да разпръсква пигмента, зареден в отделението за пигмент.

Друго нещо, което трябва да знаете в оперативен план, е, че повечето въздушни четки имат вътрешен смесител, който осигурява равномерно балансирано съотношение между входящия и изходящия въздух.

Това предотвратява появата на по-дебели повърхности в някои области или на слабо покритие в други, така че можете да сте спокойни. Благодарение на аерографа финишът ви ще бъде равномерен и напълно професионален.

Какво трябва да търсим в комплектите за аерографиране за начинаещи?

Когато започнем да купуваме аерограф, често се сблъскваме с многообразието от функции и дизайни.

Ето защо е необходимо да се запознаете с тези основни съвети, за да знаете какво точно да търсите в това оборудване за хроматично пръскане.

Перфектният размер и дюза

Въпреки че може да отнеме известно време да се определи перфектната комбинация от размер на иглата и дюзата, важно е да се започне с традиционен чифт.

По-дългите дюзи са подходящи за по-тясно пръскане, докато по-късите дюзи позволяват да покриете широк диапазон от пространство.

Действие

Въздушните четки обикновено имат два различни вида задвижване: с единично действие и с двойно действие. Те определят въздушния поток във и извън аерографа. Те също така контролират количеството боя, което се отделя.

Четките за въздух с двойно действие изискват прости физически манипулации за управление на инструмента: издърпването назад управлява боята, а натискането надолу - въздуха.

От друга страна, въздушните четки с единично действие са въздушни четки, които изискват само да упражнявате натиск надолу, което ви позволява да контролирате въздуха.

Ако трябва да пръскате едно и също количество боя през цялото време, пистолетът с едно действие може да е по-добър за вас, но ако се нуждаете от по-голяма гъвкавост, за да правите различни настройки, тогава пистолетът с двойно действие е за вас.

Компресор

За да работят правилно въздушните четки, е необходим надежден източник на въздух.

Можете да изберете да използвате резервоари за CO2 или резервоари за сгъстен въздух; най-добре е обаче да изберете пакет, който включва компресор.

Ще се убедите, че в крайна сметка това е най-добрият избор, особено ако планирате дългосрочна употреба.

Затова ви препоръчваме да търсите компресор, който е лесен за транспортиране и има регулатор, който ви позволява да регулирате въздушния поток.

Тип подаване

'Типът подаване' се отнася до начина, по който боята се подава в инструмента. Това може да стане чрез гравитация или чрез сифон.

Това до голяма степен зависи от проекта, по който работите, както и от предпочитанията ви по отношение на покритието.

Когато става въпрос за гравитачно подаване, ще използвате по-ниско налягане на въздуха и ще имате възможност да използвате само малко количество боя. Това го прави идеален за рисуване на фини линии.

От друга страна, има сифонни захранвания. Това са тези, които се използват при работа с големи количества боя. Така ще можете да разпръсквате много боя върху големи повърхности с един замах.

Основни съображения при избора на аерограф

Художниците и ползвателите на аерограф винаги обръщат първо внимание на работата с този инструмент. Това включва въпроси като:

-Какъв е правилният начин за регулиране на въздушната четка?

- Как вашето устройство ще се захранва с боя както вътре, така и извън него?

- Какъв е размерът на дюзата и иглата, който осигурява най-добрата комбинация във вашия продукт?

Както виждате, преди да изберете оборудване за аерографиране, е важно да знаете всички тези съображения. Затова прочетете нататък, за да се запознаете отблизо с основните спецификации.

Аерограф с единично или двойно действие

Първото решение при избора на аерограф е дали той е с единично или двойно действие.

Тази особеност се отнася до начина, по който се контролират въздушният поток и обемът на боята.

  • Единично действие: Този тип спусък управлява само подаването на въздух. Изходът на пигмента се регулира отделно чрез регулиране на дълбочината на иглата на дюзата. Обикновено това се постига чрез регулиране на винта в задната част на аерографа. Когато е необходим по-тежък или по-лек поток боя, потребителят трябва да спре и да регулира шпиндела. Въпреки че звучи много сложно, предимството е, че тези видове въздушни четки се поддържат по-лесно.
  • Двойно действие: Тези двойни лостове контролират както количеството въздух, така и обема на пигмента. При натискане на спусъка въздушният поток се разпръсква, точно както при въздушната четка с едно действие. Но когато спусъкът се дръпне назад, боята започва да тече. Колкото по-назад е дръпнат спусъкът, толкова повече боя се разпръсква. Друго предимство на този тип оборудване е, че подвижността на спусъка може да се регулира с помощта на малък винт отпред. Управлението на двете действия едновременно изисква практика, така че кривата на обучение за работа с това оборудване е малко по-дълга.

Гравитационно и сифонно подаване

Следващото важно решение е как пигментът да бъде въведен в оборудването.

Гравитационната аерографска четка е устройство, което има резервоар за боя в горната част или отстрани.

Следователно гравитацията ще се стреми да издърпа боята надолу, т.е. към камерата за разпръскване .

Когато работите с оборудване, което се захранва от тази система, се нуждаете от по-ниско налягане на въздуха, но и от по-малки количества пигмент.

Тази функция е от полза при рязко пръскане на тънки линии, като се избягва неподходящо пръскане.

За разлика от тях въздушните четки със сифонно подаване имат бутилка или друг контейнер под оборудването и са свързани с гумен маркуч към смесителната камера.

Този модел устройство използва по-големи количества боя, което може да бъде от полза за довършване на по-големи части, като например самолетоносачи.

По същия начин някои художници и потребители, работещи с акрилни бои, предпочитат сифонно захранване.

Това е така, защото скоростта, с която акрилните пигменти се спускат надолу в гравитачното оборудване, може да доведе до преждевременно изсъхване в чашата.

Ако обаче предпочитате гравитачно устройство за въздушна четка, решението може да бъде да използвате капак на чаша.

Размерите на тези части варират от 0,9 ml до 15 ml. Но имайте предвид, че моделите със сифонно захранване може да изискват малко по-голям размер.

Вътрешно или външно смесване

'Смесването' при въздушната четка се отнася до процеса, при който пигментът и въздухът се смесват, за да се постигне правилно разпръскване.

При вътрешно устройство за смесване боята се разпръсква вътре в аерографа. Докато при външното оборудване за смесване обикновено няма боя в тялото на аерографа.

Боята , която се стича по външната страна на инструмента, се разпръсква, когато въздушната струя попадне в близост до дюзата.

Важно е да се отбележи, че финишът, получен от моделите за вътрешно смесване, обикновено е по-фин и по-гладък, поради което те често се предпочитат от колористите.

Подходящ размер на дюзата и иглата

Първо: Малката игла и дюзата няма да гарантират много фина линия в работата ви.

Всъщност, когато се използват акрилни или емайлови мастила, техният вискозитет може да доведе до запушване на по-тънките накрайници на тези части, което се превръща в главоболие за илюстраторите.

Ето защо трябва да знаете, че иглата и накрайниците на аерографа много приличат на дюзите на градинския маркуч.

Дори и най-малките дюзи, при добро степенуване и работа, могат да разпръснат голямо количество цвят върху голяма площ.

Що се отнася до по-дългите дюзи, те обикновено осигуряват по-тясна струя.

Комбинацията на мундщука с правилната игла е нещо, което се научава с времето и практиката на художниците, работещи с аерограф.

Най-важното е да се знае, че нито един избор не е грешен, тъй като той винаги зависи от резултатите, които моделистът иска да постигне.

Други основни неща

Само аерограф не е достатъчен за постигане на безупречно и универсално покритие. Други важни части на комплекта за въздушна четка включват следните компоненти:

  • Компресор
  • Маркучи
  • Контейнер за влага
  • Препарат за почистване на въздушни четки
  • Четки за почистване на оборудване
  • Други аксесоари и съединители

Захранване със сгъстен въздух

Тези инструменти изискват източник на сгъстен въздух, за да работят. Много моделисти използват малък компресор , който може да бъде закупен от техния магазин за хоби и който е предназначен за специфична употреба с въздушната четка.

Някои от тях са адаптирани към машини за флуиди, предназначени за промишлена употреба, което може да бъде по-рентабилно, но трябва да имате предвид, че те обикновено са по-шумни.

По-тихо решение е да наемете резервоар за сгъстен въздух . Тези резервоари съдържат въглероден диоксид или азот и са почти безшумни по време на работа.

Едно от предимствата им е, че са издръжливи и се нуждаят от подмяна само веднъж или два пъти годишно, в зависимост от честотата на използване.

Въпреки това много моделиери на въздушни четки срещат трудности, свързани с пулсацията, която този тип резервоар позволява. Според мнението на експерти , те коментират, че това може да доведе до неравномерен поток на боята.

По-малките резервоари могат да намалят този проблем. Дори се препоръчва да се консултирате с производителите и продавачите на компресори, които често могат да предложат осъществими предложения.

Друг проблем, за който трябва да внимавате, е натрупването на влага в маркуча от компресорната машина до въздушния пистолет. За целта е необходим влагоуловител.

Препоръки в зависимост от предназначението

aerografia

Въз основа на спецификациите на най-популярните модели и обратната връзка от потребителите, ето някои примери за това, което може да ви е необходимо в зависимост от вашето предназначение.

В този случай става въпрос за покриване на по-големи повърхности с по-дебели пигменти. Ето защо трябва да обмислите използването на гравитачно захранване с голяма чаша или бутилка с по-големи размери; същото важи и за накрайника. Препоръчват се големи и средни дюзи.

Що се отнася до цитираните модели, те се ползват с одобрението на експертите: Iwata Eclipse, Iwata Revolution, Paasche Talon, Badger Patriot, Grex Tritium TG или TS, и др.

Тъй като тази аерографска четка може да се използва за домашно изкуство, може да ви е необходим много малък размер на дюзата, но контролът на въздуха е най-важното нещо тук.

Ето защо трябва да обмислите използването на вентил MAC. Освен това моделът с гравитачно подаване е задължителен, тъй като ще използвате само малки количества боя.

Другият аксесоар, от който се нуждаете, е малка чаша, която да не пречи на зрителното ви поле по време на сесиите за илюстриране.

Що се отнася до препоръчаните модели, ще споменем следното: Iwata Micron CM-B, Iwata Hi-Line, Iwata HP +, и Paasche VJR, и др.

Когато става дума за хоби, става дума за малки проекти, но мащабът на детайлите може да варира много.

Ако трябва да направите изключително фини детайли, защото работите с миниатюра или дребномащабни части, ще ви е необходима аерографска четка за детайли.

От друга страна, ако ви трябват големи мазки с плътен цвят, въздушната четка с едно действие и широк накрайник е идеална за вас.

Препоръчителни модели: Paasche H, Iwata Revolution HP - SAR, Badger Krome, Badger 200-20, и др.

Повечето художници в областта на козметиката и специалните ефекти предпочитат да използват четки с двойно действие със среден размер на дюзата и малки чашки за гравитачно подаване.

Освен това те трябва да могат да нанасят широк диапазон от размери на аерозолния продукт, така че да не блокират зрението на гримьорите по време на работа.

Препоръчани марки за тази дейност: Iwata Eclipse BS, Iwata Revolution BR, Iwata Neo CN, TEMPTU - SP 35.

Ако нямате време да отидете на почивка и спешно трябва да покажете деколте, има вероятност да търсите професионален козметик, който може да нанесе спрей за тен на тялото .

Най-подходящо за тези случаи е да се нанесе тънък разтвор в широк диапазон на покритие. Затова препоръчваме да използвате аерограф с голяма игла или пистолет за смесване мини .

Препоръчителните модели са: Paasche H, Paasche 300T, Iwata Ecplipse G6, Grex Tritium TS5, и др.

Изискванията към частите на този инструмент са подобни на тези, използвани от гримьорите, но в по-голям мащаб.

Затова се препоръчва аерограф със средна по големина дюза, за да се покрие широк спектър от модели. Аерографът с бутилка е по-бърз, но аерографът с гравитачно подаване също работи много добре. Така че всичко зависи от това, което правите.

Препоръчваме също така да използвате малък пистолет за основата на тялото, а след това специализирана аерографска четка за художествените детайли.

Според тестовете на професионалните гримьори с тази настройка се гарантира красив градиент

Предпочитаните печати са: Iwata Eclipse, Paasche Talon, Iwata Revolution BCR, Iwata Eclipse G6, Paasche VL и т.н..

За тези цели ще ви е необходим среден накрайник и гравитационна пръскачка с голяма чаша.

Това е така, защото при нанасянето на бои върху автомобили често се налага да се покрива голяма площ и да се работи с определени детайли.

Iwata предлага персонализирана серия, предназначена изключително за художници в тази област: Iwata Eclipse HP-SBS Auto, Badger Krome, Badger Velocity, и др.

При стенописите първото нещо е размерът на проекта и количеството детайли, от които се нуждаете.

Затова е добре да имате въздушна четка със странично захранване на бутилката и за сифонната система.

Това ви дава възможност да носите повече бои и бързо да сменяте цветовете.

Така че, ако сте утвърден художник като Луис Ройо и рисувате стенопис на тавана, най-добре е да комбинирате техниките и инструментите си с въздушна четка със странично подаване.

Модели: Iwata Eclipse BCS, Iwata Revolution BCR, Paasche Talon TS, Paasche VL, и др.

За този тип проекти за тъкани и дизайни на тениски с аерсол или тениски ще ви е необходима добра покривност, а освен това ще трябва бързо да сменяте цветовете, за да увеличите производството.

Тук дребните детайли са по-малко важни. Затова ще ви е необходим среден или голям размер на дюзата.

Препоръчителните печати са: Iwata Eclipse BCS, Iwata Revolution BCR, Paasche Talon TS, Paasche VL, Paasche VLS, и др.

Защо някои въздушни четки са по-скъпи от други?

Аерографът е изключително чувствителен и високотехнологичен продукт.

Броят на намотките в спусковата камера, материалът за довършителни работи на плочата на тялото, изработката на финия иглен накрайник, прецизността, необходима за създаване на права точка. 2 мм резба, тефлонови уплътнения, изрязване на странични чаши за подаване и т.н.

Както виждате, списъкът е дълъг по отношение на аспектите на инженерния процес.

В производството на аерографа се влагат както дизайн, така и изследвания, които могат да определят успеха или неуспеха му сред клиентите.

Другият аспект, който допринася за това, че продуктът не е икономичен, е свързан с обработката, покритието и опаковането на частта.

Често задавани въпроси

🎨 Мога ли да използвам обикновен компресор за въздушна четка?

Да, използването на обикновен компресор е подходящо за този вид работа; за да се постигне прецизен контрол на въздушната четка обаче, е препоръчително да се използва допълнителен регулатор на налягането.

🎨 Мога ли да използвам изопропилов алкохол за почистване на аерографа си?

Почистването на аерографа трябва да се извърши старателно, за да се гарантира, че във вътрешността на аерографа няма остатъци от боя; затова е необходимо напълно да разглобите оборудването и да потопите капачката на иглата, дюзата и капачката на дюзата в 99% изопропилов алкохол. След като всички части са почистени, аерографът се сглобява съгласно фабричните инструкции.

🎨 Мога ли да почиствам аерографа си с ацетон?

Това не се препоръчва. Използването на ацетон за почистване на въздушна четка може да доведе до сериозни повреди на уплътненията и други компоненти на оборудването. Производителите са категорични, че не дават гаранции за използването на този вид химически съединения.

🎨 Разредителят за въздушни четки същият ли е като разредителя за боя?

Въпреки че често се смятат за едно и също, между тях има важна разлика. Разредител за аерограф може да се използва за разреждане на бои; но в повечето случаи разредителите за бои не разреждат цвета, дори да го правят по-прозрачен.

🎨 Колко често трябва да почиствам аерографа си?

Превантивната поддръжка играе важна роля в живота на аерографа. След всяко занятие трябва да се извършва обикновено почистване на оборудването, а в края на всяка работна седмица трябва да се извършва цялостно почистване, като се разглобява оборудването и се гарантира, че всички негови компоненти са добре почистени от боя.