Bluetooth адаптер

mejor-adaptador-de-bluetooth

Почитателка съм на музиката и филмите, но съпругът ми не понася шума, докато спи, така че през нощта няма нищо от това.

Същото е и в колата, този шум! Всички говорят, а аз не мога да слушам музиката си.

Уморен от това, реших да потърся решение. Един приятел ми каза, че може би нещо с Bluetooth може да ме спаси, така че отидох да купя най-добрия аудио адаптер с Bluetooth.

Това устройство работи, защото моите устройства не са с най-новите технологии, така че адаптерът излъчва или приема звука и мога да използвам например стария си усилвател, за да възпроизвеждам това, което е на моя pendrive и на моите смарт устройства.

Той може да се използва и за стрийминг на аудио от съвременни устройства към Bluetooth слушалки, идеален за слушане на моята музика в колата, докато всички говорят и гледат филми, без съпругът ми да побеснее.

Ако вече сте решили да си вземете едно от тези устройства, трябва да знаете

какво да търсите, преди да закупите продукта.

Като начало трябва да помислите за нещо с добро качество и което можете да си позволите , но има качества, които трябва да вземете предвид и които ще направят това устройство по-полезно.

Съвместимостта е важна, той трябва да е съвместим с вашите устройства или адаптери, които го правят съвместим.

Освен това трябва лесно да се сдвоява и да улеснява безжичното предаване на аудио. Обхватът на свързване тук е от съществено значение, той трябва да се осъществява безжично и на добро разстояние.

Времето за зареждане е важно, повечето от тези устройства са презареждащи се и отнемат малко време в процеса и ви дават до 10 часа игри и музика.

В крайна сметка е обичайно да създадете няколко сравнителни , които да ви помогнат да вземете решение. Ако все още ви се струва трудно, ето едно ръководство, което може да ви помогне.

Най-добрите Bluetooth адаптери

Ето най-добрите Bluetooth адаптери:

1. iAmotus Bluetooth Adapter

Свързване с множество устройства

41jpRsE7BjL

КУПИ СЕГА

Ще бъде чудесно да имате достъпен и ефективен Bluetooth адаптер за осъществяване на разнообразни връзки между вашите електронни устройства. Този модел е специално разработен за операционната система Windows, съвместим е с Windows Vista, 7, 8 и XP.

Позволява да свържете до 7 различни устройства едновременно, поддържа пренос на данни и аудиофайлове. Оборудван е с най-новата технология Bluetooth 4.0, но е съвместим и с предишни версии на Bluetooth (1.0, 2.0, 2.1 и 3.0).

Той има изключително компактен и здрав дизайн, който има индикатор с LED светлини, за да информира потребителя, когато устройството е в действие.

2. Esinkin Bluetooth адаптер

Компактен дизайн и лесен за пренасяне

418cRzPrZML

КУПИ СЕГА

На разумна цена можете да си вземете у дома Bluetooth аудио адаптер - безжично устройство, което работи с мост за връзка, за да спаси стария ви музикален плейър и лесно да установи връзка със смартфони, таблети и компютри.

Той осигурява безжична връзка с голям обхват, която може да обхване разстояние от 10 до 12 метра между свързаните устройства. Дизайнът разполага с входове за стандартния кабел RCA и за 3,5 мм допълнителна връзка.

Той може да се синхронизира автоматично с различни устройства. Той има компактен дизайн, който можете да вземете навсякъде.

3. Ubittek Bluetooth адаптер предавател и приемник

41K9zXJaw4L

КУПИ СЕГА

Устройството на Stoga е най-евтиното , което ще намерите на пазара. Той е проектиран с функция за свободни ръце, така че можете да го използвате безопасно, докато шофирате.

Това е цифрово устройство , което е идеално за работа с устройства, които имате у дома и които са остарели от технологията. Той е много подходящ за високоговорители, където функционира като усилвател.

Основното му предимство е, че можете да го свържете към две устройства едновременно, можете да го използвате както у дома, така и в колата, и е съвместим с всички устройства. Използва микро USB кабел за зареждане.

Ръководство за покупка: Най-добрите bluetooth адаптери

Какво е bluetooth адаптер?

41+bjuiY2NL

Адаптерът за безжични данни не е нищо повече от устройство, обикновено USB адаптер , което се включва към вашия лаптоп или настолен компютър, дори към някои мобилни устройства, за да осигури Bluetooth връзка, да сдвоява устройства и да предава данни. Нарича се още донгъл или bluetooth USB донгъл.

Функции, които трябва да вземете предвид при закупуване на адаптер

Въпреки че винаги е разумно да се гледа съотношението качество-цена , има много други фактори, които трябва да се разгледат, преди да изберете адаптер за безжично устройство, ето някои от тези елементи:

Предназначение

Bluetooth аудио има по-малка честотна лента, така че ако искате устройството или адаптера за безжични високоговорители например, то няма да ви е от голяма полза, така че преди да изберете, трябва да сте наясно с това, за какво ще използвате адаптера или самото устройство. За мишки, клавиатури и други малки аксесоари ще са ви полезни дори някои аудиоприемници с нисък обхват .

Максимален обхват

Стандартният обхват на адаптер за безжично устройство е около 10 метра, въпреки че има такива, които достигат до 18 метра. Съществуват различни и дори много по-дълги диапазони, просто проверете, преди да изберете.

Версия

Когато версията на адаптера е 4.0, той е съвместим с почти всички устройства, по-ранните версии, като например 3.0, имат по-малка честотна лента и не са съвместими с всички устройства и не спомагат за поддържането на живота на батерията, стандартът в момента е 4.0, в противен случай ще ви трябват драйвери, които да отговарят на използването на адаптера.

Други добавени функции

Добрият адаптер трябва да бъде не само съвместим с MAC или съвместим с Windows, има и редица други качества, които могат да представляват интерес, като поддръжка на NFC за смартфони и дори адаптер с 35 мм спомагателен съвместим кабел , който ви позволява да използвате безжичното устройство в стерео уредбата на автомобила, например.

Други неща, на които да обърнете внимание

Преди да изберете каквото и да е устройство, освен основните качества, е важно да обърнете внимание и на други характеристики, а именно:

Съвместимост

Този момент е от решаващо значение, не става въпрос само за съвместимост с определена компютърна операционна система, а е важно да се вземе предвид съвместимостта с драйверите на тази операционна система, ако тя е PnP, т.е. има предварително инсталирани драйвери, или ако, напротив, трябва да изтеглите връзки за актуализация на драйверите, които ви позволяват да ги използвате с определени безжични устройства.

Клас 1 или 2

Съществуват няколко класа на тези устройства, но най-често използваните са клас 1, който има голям обхват и разстояние на предаване и обикновено е предназначен за промишлена употреба, и клас 2, който е стандартен за повечето устройства.

Често срещани въпроси за безжичния адаптер

Да си вземеш вкъщи качествен адаптер за безжични технологии не означава само да търсиш най-скъпия вариант, често тези модели адаптери имат качества и функции, които не са ти известни и които предизвикват голямо объркване, така че е обичайно да имаш много въпроси за тях, като най-често срещаните са:

Какво представлява Bluetooth Low Energy?

Известен със съкращението си на английски език (BLE) и преведен като Bluetooth Low Energy, това е качество, което притежават моделите Bluetooth адаптери в обхвата 4.0. Специфичното им свойство е, че могат да работят с ниска консумация на енергия, което е много подходящо за свързване към лаптопи, които трябва да запазят живота на батерията си. Ако вашият случай е такъв, ще трябва да потърсите адаптер за лаптоп и те се използват и в приложенията за връзка между машини, но смартфоните вече използват моделите Bluetooth 5.0.

Какво представлява Bluetooth 4.0?

Говорейки за адаптер 4.0, той се отнася директно за Bluetooth устройство от четвърто поколение стандарт, тези модели адаптери вече имат няколко класа подобрения, главно 4.1 и 4.2, първият с поддръжка на 4G LTE, докато другите са лесно сдвоени с loT устройства, като последните са най-често използваните за адаптери.

Какво представлява технологията Bluetooth?

Това е форма на безжична връзка, наричана още безжична технология, стилът на връзка, който ви предлага Bluetooth, е чрез прехвърляне на данни на къси разстояния, така че ако искате някои адаптери, трябва да знаете, че можете да прехвърляте файлове от едно устройство на друго, които не са твърде далеч едно от друго. Bluetooth има ниска скорост на трансфер, но консумира по-малко енергия.

Как работи функцията Plug and Play?

Сигурно ви се е случвало да искате да свържете Bluetooth адаптер и да откриете, че трябва да актуализирате някои файлове или да изтеглите специални драйвери. Моделите Plug and Play, известни още като PnP, се отнасят точно за тези адаптери, които не се нуждаят от допълнително изтегляне, а могат да се използват веднага.

Колко вида Bluetooth има?

На пазара се предлага голямо разнообразие от модели Bluetooth адаптери, но всички те се разделят на три конкретни типа и са изброени по класове: 1, 2 и 3. Въпреки че може да изглежда малко объркано, клас 2 е най-често срещаният, когато говорим за модел адаптер, независимо от марката . Тези класове се различават по обхвата на мощността си, като клас 2 достига до около 10 метра и има ниска консумация на енергия, докато клас 3 има по-къс обхват, а клас 1 има по-голяма мощност и обхват и се препоръчва специално за промишлена употреба.

Може ли да се използва повече от един Bluetooth адаптер?

На пръв поглед отговорът на този въпрос е 'да', като използвате много видове Bluetooth адаптери, можете да сдвоявате и да се свързвате с множество устройства, но тъй като това е компютър, желателно е да използвате само един адаптер.

Как да сдвоя Bluetooth устройство?

Не се изискват широки познания или опит за свързване на Bluetooth устройство безжично и сдвояването му с друго устройство, например като адаптер за компютър . В повечето ръководства за употреба се посочва, че трябва да свържете Bluetooth адаптера или донгъла към компютъра, да го включите, да го поставите в режим на сдвояване, когато започне да открива устройства в обхвата си, ще видите как LED светлините му мигат, след което остава само да въведете пина на устройството, с което искате да се сдвоите, и да го сдвоите.

Какви функции за сигурност са налични при Bluetooth?

Адаптерите имат функции за сигурност, които варират в зависимост от инвестицията на производителя. Един евтин модел адаптер използва ПИН код за сдвояване, а други, по-скъпи, добавят функции за сигурност, основани на действия като криптиране на данни и прескачане на честоти, които позволяват по-голяма сигурност на предаваните данни.

При каква честота работи Bluetooth?

Честотата, използвана от всяко Bluetooth устройство, е 2,4 GHz.

Какво представлява прескачането на честоти?

Тъй като честотата, на която работи безжичното устройство, се споделя с други устройства, като например безжични телефони и устройства за отваряне на гаражни врати, е необходимо безжичната технология да може да добави функция за прескачане на честотата, която позволява предаването да избегне честотен сблъсък между устройства, работещи на една и съща честота, когато прескачането на честотата променя честотата хиляди пъти в секунда, така че в сдвояването да не се включват други устройства, а само тези, които са сдвоени и синхронизирани, което ще запази сигурността на данните.

Какви видове устройства използват Bluetooth?

Безжичната технология е широко използвана в днешно време, повечето електронни и интелигентни устройства я имат вградена, какъвто е случаят със смартфоните и лаптопите, но в други устройства, като например специализирани звукови системи, игри, клавиатури, мишки, аудиоустройства и дори автомобилни стерео системи, се използва Bluetooth.

Какви версии на Bluetooth са налични?

Първо трябва да ви кажа, че безжичната технология вече е в петата си версия, т.е. ще намерите модели с версии, номерирани от 1 до 5, като петата е най-модерната, като тази номерация се дължи на скоростта и количеството данни, които могат да бъдат предадени за определено време, и други характеристики. По отношение на моделите адаптери обаче повечето от тези устройства все още използват предимно версия 4

Какви данни може да пренася Bluetooth?

Има голямо разнообразие от данни, които могат да се прехвърлят с тази технология, като се започне от снимки, видео, стерео аудио, гласови бележки и различни видове данни.

Какво представляват Bluetooth драйверите?

Това са устройствата, които обикновено се инсталират в компютри, лаптопи и настолни компютри и които осигуряват работата на адаптера. Ако вашето оборудване е от подобно поколение като безжичното, най-вероятно драйверите ще бъдат предварително инсталирани, ако не, ще трябва да получите връзка или инсталационен диск. В идеалния случай трябва да закупите съвместима версия на устройството, за да избегнете допълнителна работа.

Съвместими ли са различните марки Bluetooth продукти?

Да. Технологията, с която е проектирано безжичното устройство, е стандартна, така че устройствата на различни производители са съвместими помежду си. Например, ако смартфонът ви е от един производител, а компютърът ви - от друг, трябва да можете да сдвоите Bluetooth устройство и от двата. Всъщност по-новият адаптер може да се използва с по-стари устройства, тъй като те имат дори обратна съвместимост.

Предимства на адаптера

Не само, че това е стандартизирана технология, която е вградена в повечето устройства и в крайна сметка е по-евтина от другите, използването на Bluetooth адаптери ви предлага и други предимства, сред които мога да спомена:

Безжични

Най-хубавото на безжичната технология за пренос на данни с всички нейни адаптери е, че няма кабели. Ако има един проблем, който компютрите и всички свързани с тях аксесоари генерираха по онова време, това беше излишъкът от кабели, това се променя с безжичната технология и Bluetooth е водещ в това отношение.

Не е необходима пряка видимост

За разлика от друго оборудване, което изисква линейно свързване, за да се предават данни или информация, при безжичните устройства не е необходимо устройствата да гледат директно едно към друго, за да предават данни. Това означава, че не е необходимо устройствата да са обърнати едно към друго, за да работи синхронизацията, което е предимство.

Обхват

В зависимост от вида на адаптера за безжична технология можете да намерите различни обхвати, така че изборът на този, от който се нуждаете, ще зависи от обхвата, от който се нуждаете, в търговията ще намерите повече от един достъпен модел с обхват, по-голям от стандартния, който е минимум около 10 метра, дори ще намерите някои с обхват до 100 метра, това е въпрос на разглеждане на стила на устройството, производителя, цената и сравняване с вашите нужди.

Ниско зареждане плюс ниска консумация на батерията

Това е може би едно от най-специфичните предимства на безжичното устройство - именно то ще ви помогне да консумирате по-малко батерия, което в едно общество, където смарт устройствата се използват за всичко, означава запазване на живота на батерията и по-малка зависимост от източник на захранване или преносимо зарядно устройство.

Простота

Не е необходимо да разполагате с докторска програма, за да свържете адаптера с друго безжично устройство, ако знаете как да ги свържете.Тази лекота на използване несъмнено е още едно от големите му качества.

Сигурност на точките

Файловете и данните, които се споделят чрез безжично устройство, независимо дали става въпрос за документи или аудио- и видеоматериали, не достигат до всеки, а предаването им е сигурно и поверително, тъй като е адресирано само до устройството или устройствата, с които е свързано устройството или самото безжично устройство.