Bluetooth везни

báscula-bluetooth

Чували ли сте някога за bluetooth везни ? Те са най-новото изобретение в света на контрола на теглото. Ако фитнес гривните привличат вниманието ви, изчакайте да разберете малко повече за този иновативен нов продукт.

За никого не е тайна колко трудно е да се подложиш на диета и да я спазваш правилно. В днешно време обаче има някои елементи, които ни насърчават в тази сложна задача.

Когато се упражняваме, за да намалим теглото си и да подобрим физическата си активност, се нуждаем от определени инструменти, които да ни помогнат да следим напредъка си. Това е основната функция на цифровите везни .

Този елемент не само отчита текущото ни тегло, но и напредъка ни. Освен това тя го синхронизира безжично (чрез Bluetooth или Wi-Fi) с уеб платформа, където ще бъде по-лесно да се визуализират извършените промени.

Най-добрите Bluetooth везни

Коя е най-добрата Bluetooth везна?

Макар да е вярно, че човешкият мозък е способен да запомни впечатляващо количество данни, възможно е също така да пренебрегне или да забрави много данни.

В това се състои красотата на електронните везни: те записват ежедневни данни и на тази основа можем да определим краткосрочни, средносрочни и дългосрочни цели и задачи. Освен това тя ни мотивира, защото виждаме колко далеч трябва да стигнем, за да ги постигнем.

В тази статия ще ви разкажем малко повече за различните видове аналитични везни, които се предлагат на пазара, и ще посочим предимствата и недостатъците на всеки от тях.

Тук са от най-добрите Bluetooth везни:

1. Beurer BF-700

41WznZuaDIL

КУПИ СЕГА

Тази диагностична скала има модерен дизайн от черно стъкло. Той е с размери 30 x 30 см, а LCD екранът му позволява да визуализираме теглото си чрез бели цифри.

Друга функция, която го прави по-удобен за използване, е, че показва теглото в килограми, паунди или камъни.

Неговата технология Smart Bluetooth 4.0 ви позволява да се свържете със смартфона си отвсякъде и да прехвърлите напредъка на стойностите и данните за тялото. Паметта му позволява да записвате до 8 души.

Освен теглото, той изчислява и мускулната маса, мазнините и количеството вода в тялото ви. По този начин можем да разберем дали наистина постигаме напредък с новия хранителен режим.

През 2015 г. той получи отличието за най-добро качество, дизайн и функционалност сред изделията в своята категория. А през 2015-2016 г. получава и отличието за най-добър продукт.

Какво ни хареса:

 • Точно идентифицира различните потребители.
 • Идеален за наблюдение на теглото и други свързани с него стойности.

Какво не ни хареса:

 • Не е съвместим с всички смартфони.
 • Изцяло зависи от приложението Beurer.

2. Xiaomi Mi Smart Scale

21YYT4cueOL

КУПИ СЕГА

Този продукт от закален материал е творение на китайската онлайн компания Xiaomi, която твърди, че е внедрила най-добрата технология в това, което според тях е най-добрата електронна везна.

Тази цифрова везна изпраща данните и телесните ви стойности към приложението Mi Fit, което е съвместимо с устройства с Android и iOS. Тази опция ни дава пример за развитието, което се получава ежедневно.

Заслужава да се отбележи, че теглото се показва с LED светлини на дисплея на нашите везни. Освен това той предоставя важни данни, като например индекса на телесната маса на до 16 различни потребители, които разпознава веднага щом стъпят върху него.

Веднага след като бъде докоснат, продуктът може да се активира и да осъществи Bluetooth връзка с нашия смартфон благодарение на функцията Bluetooth 4.0.

Ако смартфонът ни поддържа Bluetooth и приложението Mi Fit е отворено, везната автоматично ще синхронизира данните с нашия профил.

Везната Xiaomi Mi Smart Scale е един от най-добрите варианти за съотношение цена-качество.

Какво ни хареса:

 • Синхронизира се с най-новите версии на iOS.
 • Разпознава всеки потребител само чрез поставяне на краката ви върху скалата.

Какво не ни хареса:

 • Приложението трябва да се изтегли от уебсайта на производителя.

3. Medisana BS-430 Connect

31AUCqtYvhL

КУПИ СЕГА

Четирите високопрецизни електрода, от които се състои тази електронна везна , регистрират по най-точен начин не само теглото, но и телесните мазнини и вода, съотношението на костите и мускулната маса.

Капацитетът му за съхранение дава възможност да се записват и съхраняват данните за теглото на до 8 потребители. Тези стойности се изпращат до устройствата, съвместими с приложението VitaDock+, благодарение на Bluetooth връзката.

Крайните резултати могат да се показват лесно и удобно на LED дисплея с помощта на бели светещи цифри на синя подсветка.

Мерната единица може да бъде избрана според предпочитанията на купувача, като варира между килограми, паунди и камъни.

Една от най-интересните му функции е, че позволява резултатите да бъдат показани в сравнителни таблици или графики, които могат да бъдат изпратени по-късно на всеки.

Друга допълнителна функция е, че тази интелигентна везна позволява анализ на калорийната потребност, както и изчисляване на индекса на телесната маса.

Какво ни хареса:

 • Автоматично включване.
 • LED дисплей.
 • Лесна конфигурация.
 • Явни графики.

Какво не ни хареса:

 • Съвместим само с устройства с Bluetooth 4.0.

4. Koogeek

Тази интелигентна скала е лесна за настройка. Всички стойности на телесните измервания се синхронизират и прехвърлят към всяко устройство с iOS или Android чрез автоматична Bluetooth 4.0 или WiFi връзка.

Повърхността от закалено стъкло я прави устойчива на ежедневна употреба и издържа на тегло от 5 до 150 кг.

WiFi синхронизацията е перфектна, тъй като големият ѝ обхват позволява претегляне от всяко място, а всяко претегляне се съхранява в смартфона чрез интернет сървъра.

Ако решим да го направим чрез Bluetooth, предаването на данни от везната към електронното устройство ще бъде почти незабавно, в реално време.

Неговата технология позволява разпознаването на общо 16 различни потребители, които се нуждаят от индивидуален профил.

Една от най-любопитните характеристики на този иновативен и полезен продукт е, че той може да изчисли теглото на бебето, като просто стъпи на аналитичната скала с бебето.

Какво ни хареса:

 • Измерва различни стойности на тялото.
 • Осигурява точни данни.

Нехаресвано:

 • Не работи с Bluetooth връзки под 4.0.

5. AEG

413ZB0T7AxL

КУПИ СЕГА

Тази електронна везна позволява не само изчисляване на теглото, но и на процента вода и мазнини в тялото, както и на висцералната и мускулната маса, дневния прием на калории и индекса на телесната маса.

Резултатите от тези телесни стойности се прехвърлят директно на нашия смартфон или таблет чрез Bluetooth и чрез специално - и безплатно - приложение.

Независимо дали сме вкъщи или на път, можем да получим достъп до историята на анализите и статистиката си от мобилния си телефон.

LCD екранът на тази цифрова везна е с високо качество и ни позволява лесно да отчитаме теглото и други стойности. Паметта му позволява да се съхраняват записи на около 9 потребители.

Диапазонът на измерване е от 5 до 150 kg. Подобно на други, този продукт позволява измерване в килограми, паунди или камъни. Всичко зависи от избора на купувача.

Стъклената му повърхност улеснява почистването му след всяко претегляне. Освен това е изключително устойчив на надраскване. Плъзгащите се крачета осигуряват по-голяма стабилност за потребителите.

Какво ни хареса:

 • Работи с Android и iOS.
 • Стойностите на всеки потребител се изпращат на индивидуалните му смартфони

Какво не ни хареса:

 • Синхронизира се само с приложението Smart Scale.

6. Xiaomi Mi Scale

21eVryBivVS

КУПИ СЕГА

Тази интелигентна везна е от марката Xiaomi и е изработена от здрава стомана. Използваният от него сензор е изработен от еластичен материал, което го прави един от най-уникалните дизайни, предлагани в момента на пазара.

Най-хубавото е, че може да се персонализира, за да проследява теглото и развитието ви за определен период от време. Технологията му е такава, че ви позволява да го конфигурирате с вашите данни, за да изчисли подходящите за вас параметри и стойности.

В тази цифрова везна ще можете да съхранявате данните на до 16 членове на вашето семейство, което налага идентифицирането на всеки един от тях, за да няма грешки от какъвто и да е вид.

С този елемент не е необходимо да го включвате първо, той ще го направи автоматично, веднага щом някой от постоянните потребители се качи на него. След това ще покаже на осветения си дисплей всички данни, свързани с конкретното лице.

За да имате лесен достъп до стойностите и историята на телесните си данни, е необходимо да синхронизирате везната с вашето устройство с iOS или Android чрез Bluetooth 4.0 връзка.

Какво ни хареса:

 • Изчислява правилните стойности за всеки потребител.
 • Бързо разпознаване и синхронизиране.

Какво не ни хареса:

 • Измерва само теглото, нищо друго.

Обяснение за интелигентните везни

В миналото, за да разберем теглото си, трябваше да имаме голяма везна вкъщи, която след няколко използвания губеше точността си, така че не беше много надежден вариант.báscula-bluetooth

В днешно време, за щастие, можем да разчитаме на интелигентни везни, които ще измерват теглото ни, както и други важни фактори, с помощта на приложение, което можете да изтеглите на мобилния си телефон и да ги свържете чрез Bluetooth, което е много полезно и практично, тъй като ще можете лесно да следите измерванията си.

Какво могат да ви кажат интелигентните везни?

Тези Bluetooth везни не само ще ви покажат теглото ви, но и ще имат система, която изпраща малки електрически стимули към тялото и ще може да измерва различни важни състави, като например процента на мазнините, водата и дори мускулите.

Тези везни са много търсени от спортисти и хора, които са на диета и тренировъчен режим, тъй като можете да имате пълен запис на измерванията си в мобилния си телефон, който ще бъде незабавно прехвърлен от везната при свързване чрез Bluetooth.

Всяко приложение, съвместимо със скала, е различно, но като цяло то включва графики, които показват напредъка ви, както и възможност за споделяне на резултатите в социалните мрежи.

Какво трябва да знаете

Изборът на интелигентна везна с Bluetooth определено е чудесен вариант и преди да си вземете такава у дома, може да искате да помислите:

Колко струват интелигентните везни?

Цената на везните е нещо, което може да се промени бързо в зависимост от модела, който търсите, тъй като някои от тях ще бъдат достъпни и ще имат най-основните функции за измерване на теглото ви, докато други може да са по-скъпи, но ще имат множество функции, които можете да изследвате и използвате.

Не забравяйте, че е добре да изберете модел с добро качество, така че не търсете само евтина цена.

Използване на интелигентна везна:

Има модели на интелигентни везни, които не е необходимо да свързвате с приложение, за да ги използвате, което е идеално за измерване на теглото на цялото семейство, така че това е нещо, което трябва да вземете предвид, преди да изберете една.

От друга страна, тези везни не се препоръчват за хора с пейсмейкъри или бременни, тъй като малките електрически токове, които се изпращат към тялото, могат да бъдат вредни.

Те не са само машини за претегляне

Както може би вече знаете, интелигентните везни са направени така, че да ви дават и други стойности освен теглото ви, поради което са толкова пълни, но не трябва да забравяте, че тези измервания са средни и че варират в зависимост от факторите на тялото ви.

Индекс на телесната маса:

Индексът на телесната маса (ИТМ) е показател, който определя здравословното тегло за вашето тяло въз основа на ръста и телосложението ви, така че за всеки човек той е различен и интелигентната везна ще ви покаже кой е подходящ за вас.

Процент на телесните мазнини:

В тялото ни има участъци, съставени от телесни мазнини, които трябва да са на здравословно ниво и можете да разберете това с помощта на интелигентна везна.

За мъжете препоръчителната стойност е между 10 и 20%, а за жените - между 19 и 26%.

Постна маса:

Той е известен и с името добри мазнини и са тези, които са жизненоважни за живота, тъй като те ускоряват метаболизма и го поддържат да работи правилно, но това трябва да бъде в здравословен процент.

Висцерални мазнини:

Това е мазнината, която се натрупва около органите ни и която, ако не я контролираме, може да се отрази негативно на здравето ни, затова е доста полезно, че интелигентната везна ни позволява да знаем нейния процент.

Процент на водата:

Тялото ни е съставено от 70% вода и е важно да се поддържа хидратирано, така че процентът на водата трябва да е по-висок от 50%, за да сме здрави.

Костна маса:

Костната маса е известна също като костна плътност, това са тъкани, които се укрепват чрез физически упражнения, и след определена възраст може да започне да намалява, поради което е важно да се измерва редовно.

Базов метаболизъм:

Базовият метаболизъм е количеството калории, които тялото ни изразходва в състояние на покой, за да функционират органите ни, т.е. минималното количество калории, от което се нуждаете за един ден.

Няколко акаунта

Добър начин да се гарантира, че цялото семейство има достъп до везната и може да се възползва от всички нейни функции, е да се настроят различни акаунти, така че всеки член на домакинството да може лесно да прави своите измервания, без да се налага да изтрива данните на останалите.

За тази цел много модели интелигентни везни използват Bluetooth за откриване на всеки мобилен телефон.

Съвети за избор на най-добрата смарт везна с Bluetooth

Когато става въпрос за избор на смарт везна, има фактори, които можете да вземете предвид, за да ви помогнат да вземете решение между многото различни модели:

Дизайн на скалата:

Вероятно не искате да имате лошо изглеждаща везна в дома си, тъй като през повечето време ще я криете и няма да се възползвате максимално от нея, но ако търсите везна, която да подхожда на интериора в дома ви, винаги ще я имате на видно място и ще я използвате много повече.

Естетиката не е определящ фактор за качеството, но ако изберете модел, който е визуално привлекателен, можете да сте сигурни, че ще го използвате по-често и ще следите точно теглото си и други измервания.

Точност на скалата:

Това е важен фактор, въпреки че измерването на точността на везната може да бъде малко трудно, но те са проектирани така, че да ви дават най-близките до реалността стойности и ако ги включите в режим на отслабване, те са идеални за проследяване на това колко килограма сте загубили и какъв е вашият напредък.

Функции на скалата:

Функциите на везната зависят от модела, който сте избрали, но като цяло тя трябва да може да измерва най-важните неща, като например теглото ви и процентното съдържание на мазнини, вода и телесна маса.

От друга страна, трябва да обърнете внимание и на ограничението на теглото, което могат да поддържат, както и на това дали включват стъпало, което да улесни използването им, особено за по-възрастни хора или хора с наднормено тегло.

Bluetooth и Wi-Fi

Смарт везната може да работи с Bluetooth или Wi-Fi технология, но каква е разликата между използването на едната и другата?

Е, и двете везни ще свършат работата по извършване на вашите измервания, разликата е в средствата, чрез които те имат достъп до мобилното ви устройство, от една страна, везните, които използват Bluetooth, имат по-нисък обхват на свързване от тези, които използват Wi-Fi, но, те са по-икономични от последните.

От друга страна, що се отнася до прецизността на измерванията, и двете са еднакво ефикасни, когато става въпрос за измерване на вашите проценти, така че това ще бъде решение, което ще трябва да вземете в зависимост от начина, по който ще използвате везните, оборудването, което ще конфигурирате, и вашия бюджет.

Съвети за правилно използване на везната

Да имаш умна везна с Bluetooth е страхотно, но няма да ти е от полза, ако не я използваш правилно, тъй като тя няма да може да ти даде най-точните резултати.

За да нямате никакви проблеми и да можете да записвате добре теглото си и други измервания, има начини да използвате везната правилно и сред тях са:

Контролирайте околната среда:

Когато поставяте везната, тя трябва да е върху плоска, стабилна и равна повърхност, не трябва да я използвате върху килими, а когато дойде време да стъпите върху нея, трябва да се разположите в центъра ѝ, без да се движите, за да се разпредели добре теглото и да се постигнат по-точни измервания.

Създаване на график:

Когато правите измерванията си, е препоръчително да ги правите по едно и също време и при едни и същи условия, така че препоръчителното време на деня е, когато ставате от леглото, тъй като нивата ви ще бъдат едни и същи или много сходни всеки път, когато стъпвате на кантара.

Съсредоточете се върху промените:

Идеята е да не се вманиачавате по кантара, тъй като това също няма да помогне, затова трябва да се съсредоточите върху промените в тялото си, отвъд числата, които тази машина може да ви покаже, и да я използвате като справка, тъй като с помощта на Bluetooth можете да проследите целия напредък, който сте постигнали.

За по-добри резултати:

Много специалисти препоръчват да се претегляте не само по едно и също време, но и при едни и същи обстоятелства, което означава, че ако решите да се качите на кантара, когато се събудите, по-добре е да го направите, без да сте закусвали, след като сте отишли до тоалетната и без дрехи, така ще имате стойности, които не са повлияни от външни фактори.