HDMI превключвател

mejor-conmutador-HDMI

Наличието на най-добрия въздушен компресор у дома, на работното място или в работилницата може да бъде спасително, ако трябва да използвате машини или инструменти, задвижвани със сгъстен въздух.

Устройство от този тип може да бъде много полезно за различни задачи както в дома, така и извън него. Можете да я използвате за рисуване, за различни професионални и любителски дейности, а има дори и други видове, които могат да се използват в работилницата.

Съществуват различни видове компресори, сред най-популярните са стационарните и преносимите, но можете да си купите и компресори за леки или товарни автомобили и дори за помпане на гуми на мотоциклети, които обикновено имат 12V акумулаторна батерия.

Преди да купите обаче, трябва да сте наясно за какво ще го използвате и какъв вид и качества ви трябват, за да направите правилната инвестиция.

На пазара се предлага голямо разнообразие от компресори. Тествахме техните качества и функции, сравнихме производителите, разходите и качеството и накрая съставихме това ръководство, за да ви помогнем да направите правилния избор:

Най-добрите въздушни компресори

Кой е най-добрият въздушен компресор?

Когато избирате въздушен компресор, първото нещо, което трябва да сте наясно, са вашите нужди - дали той ви е необходим за еднократни, прости задачи или ще работите с него дълго време и с различни инструменти.

Това означава, че колкото по-дълго ви е необходим компресорът, толкова по-голям въздушен капацитет ще ви е необходим, така че ще трябва да купите устройство с доста висок CFM, както и резервоар с размер, който отговаря на вашите нужди.

Има 3 вида - електрически, бензинови и дизелови. Ще трябва да изберете един от тях според това кой е най-лесен за вас, като най-практичният от трите е електрическият, а най-мощният - бензинов или дизелов.

Ето и най-добрите въздушни компресори :

1. въздушен компресор Mecafer

51ygbd8IR0L

КУПИ СЕГА

Този компресор е наистина многофункционален, тъй като има перфектни възможности за почистване и издухване на листа, земята, прашни или замърсени повърхности, дори за напомпване на автомобилни гуми, велосипеди и много други. Възможно е да използвате и други инструменти, които използват компресори, като винтоверти, пистолети за телбод, отвертки, пистолети за боядисване и др.

Всичко това се дължи на мощния цилиндър с мощност 2 конски сили, който не се нуждае от масло, така че не се изисква поддръжка. Освен това обемът на кофата е 50 литра, а максималното налягане - 10 бара.

И накрая, той има 1,8-метров захранващ кабел и също така разполага с някои допълнения, които го правят идеален за всякакви приложения. Например, той е много маневрен благодарение на големите си колела и кормило, има манометър и регулатор на пистолета и се предлага с държач за инструменти.

2. Компактен въздушен компресор Michelin CA-MCX6U

41qYwlXBoyL

КУПИ СЕГА

Първото нещо, което ви прави впечатление за този добър компресор, е неговият компактен размер, който го прави изключително портативен и удобен за пренасяне. Единственият недостатък може да бъде, че капацитетът на резервоара очевидно не е толкова голям, тъй като достига само 6 литра. В същото време той може да предложи високо максимално налягане до 8 бара, а общият дебит на въздуха е 160 литра в минута.

Той има ключ за захранване, както и регулиране на налягането с 2 манометъра и функция за автоматично смазване за лесна поддръжка. Освен това дизайнът го прави лесен за използване и прави всичко по-удобно - от гумените крачета, които абсорбират ударите, до ергономичната дръжка за повдигане на този компактен компресор с тегло само 10 kg.

Можете да напомпвате гуми и да използвате инструменти за измерване на налягането.

3. 50-литров въздушен компресор Grand Master

316Io4w1bEL

КУПИ СЕГА

С резервоар с вместимост до 50 литра, максимално налягане от 116 psi, въздушен филтър и мощност 2200 W, този преносим компресор с двойно бутало е идеален за работа в работилница и за захранване на пневматични инструменти.

Има автоматичен превключвател на налягането и термична защита от претоварване, така че не е необходимо да се притеснявате за прекомерно използване на енергия.

Той е лек инструмент за лесно транспортиране, работи с две бързи връзки и се доставя смазан с масло за по-дълъг живот на двигателя.

Цената му е най-високата от нашата селекция, но тези, които вече го притежават, казват, че това е практичен инструмент, с добър поток и високо качество. Те казват, че инвестицията си заслужава.

4. Професионален въздушен компресор Stanley DN200/10/5 AIRBOSS

51EHH5mRBlL

КУПИ СЕГА

Проектиран специално като помощник в къщата, градината и работилницата, този малък преносим уред е с професионално качество и е изработен от здрави и устойчиви материали.

Неговата сила е в захранването на оборудване като пистолети за скоби, пистолети за натиск, пистолети за гвоздеи и други. Този мини компресор е много гъвкав.

Работи на 230 волта, има мощност 1100 вата и двигател с мощност 15 конски сили, максималното му налягане е 145 psi и не се смазва.

Той е на достъпна цена и тези, които вече го притежават, хвалят високата му производителност в контраст с малкото му тегло и малките му размери. Те също така твърдят, че е доста шумен за своя размер.

5. Revolution'Air Revo Handy преносим въздушен компресор

41+a0fpLmGL

КУПИ СЕГА

Изработено с дълга, компактна и лека дръжка, това устройство има кубичен капацитет от пет л итера, максимално налягане от 145 psi и дебит от 180.

Това е удобен, лесен за използване и преместване уред с кабел за захранване от 230 V. Той е с коаксиално задвижване, едноцилиндров и работи без масло, с електрическа мощност от 1,2 kW

Не е безшумен, но е високопроизводителен агрегат, много полезен за работа в дома и за захранване на инструменти в различни видове работилници.

Той е на ниска цена и се предлага в трезв черен цвят с оранжев резервоар.

6. Въздушен компресор Cevik Pro PRO24XT

mejor-conmutador-HDMI

КУПИ СЕГА

Марката Cevik ви предлага този компресор, който, въпреки че е голям, е лесен за транспортиране и съхранение, благодарение на дръжката и колелата за транспортиране

Той е здрав уред с резервоар с вместимост 24 литра, захранване 230 V и двигател с мощност 2,5 HP, който е оборудван с регулатор на налягането и работи с налягане 145 psi.

Доставя се смазана, с термична защита, чугунени цилиндри и тежи 25 кг.

Той е изработен от солидни и качествени материали и е идеален както за домашна работа, така и за работа в специализирана работилница, особено за боядисване и работа с други инструменти. Той е най-евтиният от нашата селекция.

7. Въздушен компресор Einhell TE-AC 270/24/10

Equipar-Magazine

КУПИ СЕГА

Въздушният компресор Einhell TE-AC 270 е оборудван с променлив дебит с максимално налягане 145 psi. Това качество на променливост го прави идеален за различни видове работа както в дома, така и в по-специализирани работни зони.

Това е тежък инструмент с тегло до 27 килограма, работещ на 230 волта и с мощност 1800 вата.

Той е снабден с предпазен клапан и възвратен клапан, а също така има смазване с масло и прозорче за проверка, което ви позволява да видите нивото и да определите какъв тип масло има във въздушния компресор. С тази опция можете да обърнете внимание на необходимостта от смяна или цялостно смазване и по този начин да запазите живота на оборудването си.

Той е евтин, предлага се в поразителен червен цвят и по мнението на тези, които вече са си го купили, е мощен инструмент, но не е звукоизолиран.

Какво представлява въздушният компресор?

[#Z]

Това е устройство, което използва механична енергия, за да я трансформира в пневматична, като компресира въздуха чрез повишаване на налягането и след това я прехвърля към друг инструмент чрез тръба или маркуч.

С други думи, това са устройства, които осигуряват енергия на строителни инструменти и машини благодарение на своята система на работа, основана на приемането на газ (в повечето случаи въздух), който след това се компресира в намалено пространство - резервоара. Той е движеща сила и замества електричеството, защото е по-безопасен и по-евтин.

Подобно на помпите, те също преместват течности, но за разлика от първите, които са хидравлични машини, тези са топлинни машини, тъй като работната им течност е сгъваема, претърпява забележимо изменение на плътността и, обикновено, на температурата; за разлика от вентилаторите и въздуходувките, които задвижват флуиди, но не увеличават чувствително тяхното налягане, плътност или температура

Действие на въздушните компресори

Едностъпалните и буталните компресори са най-разпространените модели за домашна употреба и работят добре за много приложения, свързани с дома или малката работилница. Двигателят, който може да е електрически или бензинов, задвижва бутало, което изпраща въздух в резервоар за съхранение. Тъй като буталото задвижва повече въздух, налягането се увеличава. Когато налягането достигне определено ниво, компресорът спира да работи. Когато използва съхранения въздух за захранване на инструмент, оборудването се стартира отново, за да генерира отново въздушно налягане.

Съществуват и двустепенни компресори, които имат две бутала. Първото бутало компресира въздуха и го изтласква през възвратен клапан към второто бутало, което го компресира допълнително и го изпраща към резервоара. Обикновено те са тежки. Те са добър избор за продължителна работа в магазина или за захранване на няколко инструмента едновременно.

Видове въздушни компресори

Съществуват няколко вида, като например стационарни въздушни компресори, които са предназначени за поставяне в магазин или гараж. Това са модели с вертикална конструкция, предназначени за тежки условия, чиито големи резервоари за съхранение позволяват по-дълга употреба.

Можете да получите и нагнетатели, които представляват по-малки компресори. Инфлаторът няма резервоар за съхранение, така че двигателят трябва да работи непрекъснато, за да подава въздух.

Ще намерите и преносими, които са идеални за леки и бързи приложения. Те са с по-малки резервоари, колела за лесно придвижване и обикновено са компактни модели, които се предлагат в различни стилове, включително:

Те имат кръгли, плоски резервоари за съхранение, монтирани на дъното на устройствата. Дизайнът осигурява стабилност и заема по-малко място в сравнение с други стилове.

Те имат хоризонтална конструкция с един цилиндричен резервоар.

Те имат два хоризонтални цилиндрични резервоара. Подреденият дизайн увеличава въздушния капацитет, без да увеличава площта на устройството.

Двойни цилиндрични резервоари с колело и дръжки за лесно придвижване.

Източник на енергия

Основно има два източника на енергия: електричество или гориво. Електрическите компресори са най-разпространените модели. Те се нуждаят от по-малко поддръжка в сравнение с бензиновите модели, по-тихи са и работят във всяка суха зона с електрическо захранване. Те са подходящи за употреба на закрито и обикновено работят с напрежение 120 V. Преносимият електрически компресор изисква подходящ удължител, което ограничава мобилността.

Бензиновите компресори са добър избор за работни зони на открито, където електричеството е ограничено или не е налично. Обикновено те имат по-голяма мощност от електрическите модели, така че могат да генерират по-голям PSI.

Спецификации

Конската сила (к.с.) на компресора показва мощността на двигателя. По-голямата мощност води до по-високо налягане на въздуха, измервано в PSI. По-високият PSI означава, че компресорът може да съхранява повече въздух в резервоара, което му позволява да работи с пневматични инструменти по-дълго време.

Кубичните футове в минута (CFM) и стандартните кубични футове в минута (SCFM) описват обема въздух, който компресорът доставя при определени нива на PSI. Стойността на CFM се променя с промяната на PSI. С намаляването на мощността PSI се увеличава CFM. Компресор с по-висок коефициент CFM може да доставя повече въздух и е по-подходящ за по-тежки приложения.

Производителите на компресори определят размера на резервоара за съхранение в галони. В по-малките резервоари се съхраняват около 4 до 6 галона, което е достатъчно за много проекти, като например въздушна четка и работа с пистолети за пирони. По-големите резервоари съхраняват повече сгъстен въздух при по-високо налягане. Те са подходящи за по-големи задачи, които изискват продължителен въздушен поток, като например работа в автомобилната индустрия и проекти за преустройство.

Функции на въздушния компресор

Разбирането на наличните функции на компресора ви помага да изберете модел, който може да се справи с вашите задачи и да ги опрости. Ето някои от тях:

  • Безмаслена помпа: Намалява поддръжката и не смесва масло в сгъстения въздух.
  • Система с ремъчно задвижване: Осигурява по-тиха работа от системата с директно задвижване.
  • Термична защита: Спира двигателя, за да предотврати повреда от претоварване.
  • Регулируема изпускателна система: Позволява ви да насочите изпускателната система далеч от работната зона.
  • Множество съединители: Позволява ви да се справяте с различни задачи, без да се налага да свързвате и разединявате инструменти.
  • Включени аксесоари и инструменти: Като маркучи, пирони и пистолети, увеличават стойността на вашата инвестиция. Имайте предвид, че не всички компресори се доставят с въздушни маркучи.

Съвети за закупуване на въздушен компресор

[#Z]

Преди да купите, има редица фактори, функции и характеристики на компресора, които трябва да вземете предвид, за да получите точно този, от който се нуждаете:

Вашето изискване за CFM:

Това е може би най-важното съображение при закупуването на компресор Колко кубични фута в минута трябва да произвежда въздушният компресор, за да работят оптимално всички инструменти?

Избор на размер на резервоара:

Изборът на идеалния капацитет на резервоара/приемника ще се отрази сериозно на работата на вашия компресор. Така че, според нуждите си, трябва да изберете този, чийто обем на резервоара е най-подходящ за предвидената употреба.

Маслен или маслен компресор:

Безмаслените компресори са с ниски разходи за поддръжка и не замърсяват околната среда, но стандартният компресор ще произвежда по-голяма мощност и ще работи по-тихо.

Професионална, полупрофесионална или домашна употреба:

Всички са с гаранции, в зависимост от предназначението. Уверете се, че сте избрали подходящия за вашия вид работа или проект.

Защо да използвате компресор вместо друг източник на енергия?

Изборът на сгъстен въздух като източник на енергия, а не на електричество, има много предимства. Използването на компресорна мощност става все по-популярно в домовете, както и в по-големи помещения като работилници и гаражи. Ето някои от предимствата:

  • По-леки и ергономични инструменти: Инструментите обикновено са много по-леки и по-малки от акумулаторните или електрическите, просто защото не е необходимо да бъдат оборудвани с тежък двигател или акумулаторни клетки.
  • По-безопасни от електричеството: Те са по-безопасни, защото не съдържат електрически елементи, което означава, че няма нищо, което може да бъде електрически вредно и потенциално да навреди на потребителя. Има много работни места, при които не могат да се използват електрически инструменти поради опасност от пожар или възможност за поразяване на оператора от електрически ток. Ако работите във влажна зона или ако наоколо има горими газове, можете да използвате въздушни инструменти и компресор, за да поддържате безопасни условия на труд.
  • По-евтини: Почти винаги са по-евтини от електрическите или хидравличните инструменти и имат значително по-ниски изисквания за поддръжка, което означава по-малко престой.

Електрически, бензинов или дизелов

С конвенционален електрически компресор винаги ще бъдете ограничени до място в близост до електрически контакт. С бензинов или дизелов компресор можете да бъдете безпрепятствено навсякъде, където ви е необходимо. Този тип компресор е идеален за полупрофесионална и професионална употреба.