Hifi тонколони

mejores-altavoces-hifi

Ако сте в групата на любителите на музиката и/или сте в процес на създаване на собствена музика - както аз - законът е да имате висококачествени високоговорители с висококачествен звук. Опитах активни високоговорители, пасивни високоговорители и дори безжични версии, но между тях басът напълно отсъстваше и/или имаше досадно бръмчене. Това е достатъчно! Искам най-добрата HiFi тонколона.

Това не е обикновено устройство. Става дума за високоговорители от висок клас - в колона, в стена, на пода или за вграждане - които могат да издържат на тръстиката и да избегнат тревожния епизод, когато при увеличаване на звука звукът се изкривява много или първоначално звучи консервирано, мътно и неясно.

Най-добри HiFi тонколони

Кои са най-добрите HiFi тонколони?

Ако вече сте разгледали пазара, сигурно сте забелязали, че има

голямо разнообразие от HiFi високоговорители; и не става въпрос само за това дали един mejores-altavoces-hifi

е по-достъпен от друг или от производителя. Всяка марка е избрала различни плюсове - като дизайн, самостоятелно захранване и дори тристранно качество - за да покаже еволюцията на своите модели.

Най-важното нещо, което трябва да вземете предвид, преди да купите HiFi високоговорител, е да знаете неговия импеданс и да го сравните с импеданса на стереоуредбата, към която ще бъде свързан. Освен това е важно да разгледате мощността на тези високоговорители и дали те няма да бъдат претоварени, когато са свързани например към оборудване за домашно кино.

Факт е, че заради характеристиките им ще ви трябват малко повече пари за HiFi тонколона, отколкото за стандартна; тук обаче сме подготвили сравнение на най-добрите HiFi тонколони, от които можете да си купите най-евтината и която също е адаптирана към вашите нужди и стил.

Ето и от най-добрите HiFi тонколони:

1. LONPOO LP42 HiFi тонколони

Има всичко

31bF8rvZSnS

КУПИ СЕГА

Тези пасивни тонколони са двупосочни, което не ви позволява да правите 4-посочни връзки, но все пак ви осигурява добро качество на звука. Освен това има 75Wx2 и 4' субуфер, които са идеални за изграждане на собствена система за домашно кино.

Той се предлага с импеданс от 4 до 8 ома, а дизайнът е много компактен, удобен и с добро качество, достатъчно, за да бъде част от декора на стаята ви без проблем и без да е трудно да се поддържа в добро състояние. Чувствителността му е 85 dB 1W, а висококачественият високочестотен говорител предлага добър честотен диапазон между 60Hz и 20kHz.

 

2. Система за тонколони Edifier Studio R1280T

Качествен звук у дома и с дистанционно управление

41JdMdErl7L

КУПИ СЕГА

С атрактивен дизайн и кафяво покритие, това е система за тонколони на етажерка, която гарантира обща мощност от 42 W и чувствителност 85 dB. Освен това той е оборудван с RCA конектори, 3,5 мм жак и дистанционно управление за регулиране на силата на звука или изключване на звука.

Независимо дали става въпрос за всекидневната или за спалнята, това устройство предлага възможност за постигане на изравняване, което се адаптира към силата на звука в зоната, в която се намира; това става чрез неговите регулатори за високи и ниски честоти. Що се отнася до силата на звука, тя дава на думата да остане ясна и неизкривена, дори ако я настроите на върха.

За тези високоговорители, чиито размери - на всеки от тях - са 19,6 см дълбочина с RCA, 14,6 см широчина и 24 см височина, и които лесно ще свържете към телевизора или компютъра си, наред с други устройства, може да се каже, че това е един от обещаващите домашни стереоуредби.

 

3. Pioneer TS-A133Ci

Любимата ви музика с високопрецизен звук, докато шофирате

41YoawMfYxL

КУПИ СЕГА

Ако искате да подобрите озвучителната система на автомобила си, разгледайте този комплект двупосочни компонентни високоговорители, който гарантирано ще използва пълния потенциал на аудиосистемата на автомобила ви за постигане на луксозни резултати.

Снабден с два 13-сантиметрови високоговорителя и два 20-милиметрови туитъра, този комплект ви осигурява 300 вата изходна мощност, както и високопрецизен звук благодарение на конуса на средночестотния/басовия високоговорител и отделния туитер.

На този фон можете да се насладите на по-дълбоки и мощни баси и подобрена честотна характеристика.

 

4. HI-FI Magnat Monitor Supreme 202 тонколони за книги

Универсалност, естетика и мощност дори в задния двор

41TrPO+tUNL

КУПИ СЕГА

Започвайки с дизайна, тези тонколони за книги биха били подходящи за различни среди в дома - включително на открито - или в работна среда. Те са с двупосочен бас рефлекс, с приблизителна ефективна мощност 100 W, чувствителност 93 dB и честотна характеристика 34 - 40000 Hz.

Тази система осигурява значително ниво на динамика на басите с висока степен на прецизност в целия честотен диапазон благодарение на 170-милиметровия басов високоговорител със специално покрити хартиени конуси.

Сред другите особености на този чифт монитори, които тежат около 6 килограма и имат размери 27,3 x 21,5 x 35,4 см, е, че нямат отвори в задната част, но можете да ги използвате като високоговорители за вграждане в стена, като просто ги прикрепите отдолу към адаптерите за тази цел.

 

5. EIVOTOR Bluetooth 4.1

Съвместим, за да слушате каквото искате, където и да се намирате

31exa3fw14L

КУПИ СЕГА

В групата на безжичните високоговорители това устройство обещава; причината, тъй като е оборудвано с Bluetooth 4. 1 и NFC технологии, вградена литиева батерия с капацитет 4400 mAh, гаранция за безопасно, бързо и лесно сдвояване с различни мобилни устройства или друго оборудване, както и гаранция за възпроизвеждане на много аудиоформати.

Така можете да възпроизвеждате любимата си музика, съдържаща файлове MP3, WMA, WAV, APE и дори FLAC, чрез Micro SD карта от телефон, таблет, компютър, лаптоп и нетбук. Необходимо е само да имат Bluetooth и/или NFC връзка и можете да започнете работа; ако нямат, можете да свършите работата и с кабелна връзка благодарение на 3,5-милиметровия аудио изход.

С размери 285 x 48 x 58 mm и разстояние на предаване до 33 фута, тази универсална тонколона тип бар с висококачествен звук разполага с DSP технология и аудиопроцесор Maxx, както и с два високопроизводителни високоговорителя с мощност 10 W всеки.

 

6. UE BOOM 2 Ultimate Ears

Универсален уред, който възпроизвежда музика дори във вода.

41WO3pawcIL

КУПИ СЕГА

Ако си представяте устройство под формата на звукова кула, с което можете да легнете на надуваема платформа в средата на басейна или на плажа, за да продължите да слушате най-добрата музика, да влезете под душа с него или да го заредите по време на поход, разгледайте този модел.

Този безжичен високоговорител е водоустойчив и удароустойчив. Той има презареждаща се литиево-йонна батерия, която гарантира до 15 часа живот на батерията. Той може да сдвоява до осем устройства с Bluetooth, NFC и/или 3,5-милиметровия аудиоизход. Освен това той предлага мобилен обхват на възпроизвеждане до 33 метра.

Дизайнът му е атрактивен, лесен за употреба и лек; това се вижда от размерите му от 6,4 x 18 cm и теглото му от 548 грама. Освен това той осигурява възпроизвеждането на мощни и дълбоки басови звуци.

 

 

Ръководство за покупка на най-добрите HiFi тонколони

Какъв е вашият стил на слушане?

altavoz-hifi-300x225

Ясно е, че хората не обичат да слушат чужда музика на улицата, камо ли у дома или на работа. Проблемът е, че често искаме да слушаме музика с пълна сила, за да й се насладим по-добре, и тогава е много полезно да имате HiFi система , която ви осигурява отлична вярност и качество на звука.

Сега невинаги обичам да слушам музика с пълна сила, но това зависи и от момента и от това, което правя. Всъщност често слушам музика на ниско ниво, например когато чета книга или си почивам в неделя. В тези случаи не ми е от полза да имам много голям и мощен високоговорител. Ето защо винаги мисля за начините, по които обикновено слушам музика , преди да си купя нови HiFi тонколони.

Спецификациите, които наистина са важни за HiFi тонколоните

Винаги идва момент, в който, колкото и да се опитвате да сравнявате различни устройства, като например новите си HiFi стерео тонколони, не знаете как да изберете между едното и другото. Просто всеки от тях има много специални качества и функции, както и добри цени.

Как да изберем правилния сред най-добрите марки високоговорители ? Ето няколко основни точки, за да сте сигурни, че купувате само най-доброто на пазара:

Честотен обхват

Измерва се в херцове (Hz) и измерва обхвата на тоновете и честотите, които всяко устройство може да възпроизвежда. В този раздел първата цифра е свързана с по-ниските честоти, а втората - с по-високите честоти. Колкото по-широки са двете числа, толкова по-голям е честотният диапазон, което се изразява в висока точност, способност за възпроизвеждане на всички честоти на вашата музика, видеоигри или филми и по-малко изкривявания при висока сила на звука.

Чувствителност

Чувствителността е тясно свързана с ефективността на устройството, т.е. какъв обем може да генерира с дадено количество енергия. HiFi високоговорителите с по-висока чувствителност използват по-добре енергията и могат да осигурят много висока сила на звука, без да използват толкова много електроенергия. Това се измерва чрез оценка на силата на звука (измерена в dB), която устройството може да генерира с 1 ват мощност.

Винаги търсете чувствителност от поне 90 dB, за да сте сигурни, че устройството ще ви осигури добра сила на звука.

Обслужване на мощността

Тези цифри показват максималната мощност, с която могат да се справят вашите HiFi високоговорители. По-ниското число показва минималната мощност, от която се нуждаят HiFi високоговорителите ви, а по-високото - с какво напрежение може да се справи устройството. По този начин можете да добиете представа за мощта на високоговорителя.

Можете да ги намерите от 35W, 76W и други.

Импеданс

Сравнението на импеданса е по-трудно, тъй като импедансът на всички HiFi високоговорители варира в зависимост от начина на използване. Това означава, че токът постоянно се променя. Обикновено обаче те имат фиксирано измерване, което ви дава по-добра представа за работата им по отношение на импеданса.

Моделите с нисък импеданс (4 ома) могат да имат проблеми с усилватели или приемници, които не са проектирани за големи количества постоянен ток. Преди да закупите, проверете дали импедансът работи добре между HiFi високоговорителите и цялото ви аудиооборудване.

Материал на високоговорителите

Важно е също така да се разгледа от какво са изработени HiFi високоговорителите и техните вътрешни компоненти като такива. За да ви дам пример, по-меките материали генерират по-мек звук и са по-гъвкави, докато по-здравите материали са по-устойчиви и генерират по-малко изкривявания при възпроизвеждане на звук с висока сила.

Макар че по-добрите материали са значително по-скъпи, те всъщност ви дават добри предимства пред по-евтините материали. Затова си струва да похарчите малко повече средства в тази област.

Видът на усилвателя, който трябва да използвате в HiFi високоговорителите

За HiFi високоговорителите можете да помислите за няколко различни начина. Най-икономично е да се избере модел със стереоприемник, който съчетава усилване на източника и AM/FM тунер. Но ако искате да изберете по-скъп вариант от висок клас, можете да изберете HiFi високоговорители с вграден HiFi усилвател .

В този момент чувствителността на високоговорителя е много важна, за да разберете кой усилвател ви подхожда най-добре. Високочувствителните имат добра сила на звука при мощност от само 40 или 50 W. Моделите с мощност 100 или 200 W обаче изискват много повече мощност, за да работят добре.

Ако не искате усилвател, купете HiFi високоговорители с вграден усилвател

Като цяло повечето HiFi високоговорители са пасивни високоговорители, т.е. за тях е необходим външен усилвател. Съществуват обаче и модели активни високоговорители , които вече се предлагат с вграден в системата усилвател.

Последните, въпреки че често не са толкова мощни, колкото външния усилвател, са по-удобни и спестяват място, тъй като имат само една система, която генерира звука и го усилва. Всъщност те са любими на минималистите.

Как да изберем HiFi високоговорители?

Изборът на добър чифт HiFi високоговорители не е лесен, но освен съветите, които ви дадохме, има няколко ключови аспекта, на които трябва да базирате избора си. Някои хора търсят винтидж дизайн, други се фокусират върху RMS мощността, ниския резонанс, а трети искат да спестят малко, за да не похарчат твърде много и все пак да имат добро качество на звука.

Други също така гледат дали искат да ги свържат към аудиомонитор или дали са безжични високоговорители.

Изчислете наличния си бюджет

Първото нещо, за което трябва да помислите, преди да си купите добър чифт високоговорители , е вашият бюджет. За да ви дам пример, тези устройства могат да варират от около 50 до около 150 евро в горния среден клас. Разбира се, винаги можете да похарчите повече от 200 евро за луксозни модели с допълнителни функции и най-ясното и перфектно качество на звука на пазара, както и да изберете по-евтин модел, за да спестите пари.

Не забравяйте също, че много евтини модели все още са изработени от добри материали и предлагат добри характеристики. Трябва да се помисли за това, тъй като много марки започнаха да намаляват разходите си, за да предлагат по-конкурентни цени.

Освен това помислете дали вашата озвучителна система ще има и други компоненти, като например саундбарове, плейъри, усилватели и други устройства. Искате качеството на високоговорителите ви да е на нивото на останалата част от системата.

Измерване на помещението

Друг важен фактор е пространството, с което разполагате в помещението, където ще използвате високоговорителите, тъй като това ще определи вида на необходимия високоговорител и неговата форма. Например, ако става въпрос за голямо помещение, в което винаги има много хора, и искате да инсталирате домашно кино, ще трябва да потърсите нещо мощно и висококачествено. От друга страна, ако пространството е малко и не се нуждаете от толкова голяма мощност, моделът, който може да бъде опрян до стената, ще ви е много подходящ.

Подов или стенен монтаж?

Много от моделите с подова стойка или подова стойка са доста големи и понякога се наричат HiFi рафтове заради формата си. Съществуват обаче и модели, които се окачват на стената с помощта на стойки, както е при телевизорите.

Каквото и да изберете в зависимост от изискванията ви за пространство или комфорт, не забравяйте, че по-големите модели имат по-голяма мощност и капацитет, но заемат много повече място и обикновено са малко по-скъпи.

Единично или двойно свързване

Повечето високоговорители от нисък клас обикновено се доставят с два терминала за свързване на кабелите, което означава, че всички честоти се подават от един терминал и се обработват в една област на високоговорителя.

От друга страна, други модели от по-висок клас се предлагат с 4 терминални връзки за разделяне на сигналите. По този начин средните и ниските сигнали се обработват от едната страна, а високите сигнали - от другата. По този начин звукът е много по-чист и качествен. Помислете за него, ако имате нужда от малко повече качество.

Външен вид

Макар че най-важното нещо във всяка HiFi тонколона е качеството на звука и производителността, също така е вярно, че дизайнът и външният вид също играят важна роля при избора на устройство. Тук няма какво да се каже, освен че трябва да изберете според вкуса си и да се уверите, че инвестирате в такъв, който наистина ви харесва. Няма смисъл да имате високоговорител, който дори не ви харесва да гледате.

Защитете инвестицията си

Обмислете внимателно къде съхранявате високоговорителите си и как ги защитавате, тъй като ако не се грижите правилно за тях, с течение на времето те могат да се повредят. Например, струва си да защитите високочестотния говорител с добър корпус за високоговорител , за да го предпазите от удари, вода и т.н. Ако имате малки деца или домашни любимци, може да поискате такава защита, за да избегнете повреда и необходимост от закупуване на заместващ високоговорител по-късно.

Другите неща, които трябва да вземете предвид, преди да закупите HiFi тонколони

Когато купувате тонколони или прегради, както са известни още, независимо дали са тонколони 2. 0 високоговорители или друг стил, трябва да помислите и за няколко други неща:

Завършек - Всяка марка и модел има свой собствен специфичен завършек, така че трябва да имате добро око и да отделите време, за да изберете завършека и външния вид, които ви харесват най-много. Съществуват модели с дървени покрития, които могат лесно да се поддържат и да се ремонтират без особени проблеми в случай на повреда или драскотини.

От друга страна, по-лъскавите дизайни, като например черните с високо гланцово покритие, показват твърде много пръстови отпечатъци и трудно се поправят и възстановяват в случай на удари или драскотини.

Разполагане - Потърсете място далеч от ъглите и поставете високочестотните говорители на нивото на ушите. Освен това разстоянието от високоговорителите до вас трябва да е 1,5 метра спрямо разстоянието между тях. Това осигурява по-добро преживяване и по-добро хармонично взаимодействие .

Качество на звука - Тествайте качеството на звука, като използвате любимите си компактдискове, за да видите какъв потенциал и вярност могат да ви предоставят високоговорителите. Като правило се опитайте да се уверите, че устройството, което използвате за изпращане на музиката към високоговорителите, е със същото или по-добро качество.

 

Източник:
Анатомия на високоговорителя: Фактори, които влияят върху качеството на звука - Xataka
КАК РАБОТИ един високоговорител? - Звуков пиксел
Високоговорител - Wikipedia