LED телевизори

mejor-televisor-led

Да имаш стар телевизор у дома е един от най-големите кошмари, не само защото не можеш да се наслаждаваш на най-добрите програми, но и защото пропускаш разговори с колегите си, които имат смарт телевизор. За щастие тези проблеми са преодолени, след като имаме най-добрия LED телевизор в хола си.
Знам също, че това не е лесна задача. Самото разглеждане на коридорите на магазините за електроуреди показва, че има много евтини версии.
Но не се притеснявайте, тук ще ви обясня всичко, което трябва да знаете, за да влезете в революцията на плоските екрани веднъж завинаги.

Най-добрите LED телевизори

Кой е най-добрият LED телевизор?

Въпросът е труден, особено като се има предвид, че зависи от бюджета ви и от допълнителните фактори, които искате да включите, като например интелигентна функционалност или входове.
Въпреки това, за да постигнете качество на екрана, трябва само да изберете добър размер и система с гаранция за висока разделителна способност. Този фактор включва усъвършенствани функции за гледане, екрани против шум, локално затъмняване, квантови точки и адаптирани входове.
Ако сте объркани от тези специализирани термини, в края ще обясня по-добре техническите аспекти, за да не бъдете измамени по технологични въпроси. Засега ще ви покажа моите любими опции на пазара днес.
Ето и най-добрите LED телевизори:

1. 55-инчов 4K Ultra HD LED телевизор LG

Висока резолюция
svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е една от последните иновации на LG, която можете да купите. Това е 55 инчов led телевизор, невероятен размер за семейна стая или за създаване на домашно кино или спортно студио. За мен най-доброто нещо е остротата на картината и големият обхват на гледане от ъглите. Освен това разполага с изходи за множество устройства и медии - от wifi hdmi, USB до LAN.
Звукът може да бъде единственият му недостатък, защото има само 2 канала, но ако се разшири с адаптер за съраунд, може да звучи много добре в 7.1 канала.

2. 55-инчов Full HD LED Smart телевизор Toshiba

Включва Wifi връзка
svg%3E

КУПИ СЕГА

Въпреки че не е най-евтиният , той е с отлично съотношение цена-качество, защото този формат е взривоопасен. Това е покупка, за която никой няма да съжалява.
Този телевизор е идеален за настройка и използване още на следващата минута. Първо, защото сглобяването и управлението са много интуитивни, теглото е доста ниско и мониторът заема малко място дори с основата. И второ, защото включва всички програми и качества, които бихте могли да поискате, за да гледате филми, спорт и да се наслаждавате на хола у дома: Bluetooth, Netflix, Dvb-T2, hdmi и 2 USB входа.

3. TD Systems 50-инчов HD Smart LED телевизор

Много лесен за използване
svg%3E

КУПИ СЕГА

Тази версия е по-опростена от предишните, но не разочарова, ако това, което търсите, е добро 1080p Full HD качество на картината и мощен звук. Накратко, той работи перфектно за всяко мултимедийно възпроизвеждане .
Това е интелигентен телевизор с много гладко меню с Android , въпреки че може да бъде надграден, ако искате да сте на най-новото поколение. Отлична характеристика на този модел е, че има 3 HDMI изхода, така че можете да свържете няколко конзоли за видеоигри едновременно. Всичко това го прави отличен избор за детска стая.

4. 40-инчов Full HD плосък LED телевизор на Samsung

С широкообхватен усилвател на цветовете и чист изглед
svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е продукт от среден клас, който изпълнява функциите си перфектно и включва аудиовизуално качество от 10. Той има USB вход и резолюция 1920 x 1080. Неговата производителност се подобрява от две функции, които му осигуряват добър контраст, реалистични цветове и по-малко шум на екрана.
Това не е Smart телевизор, но неговата изключително плоска структура и висока разделителна способност не оставят нищо желано от последните иновации в този сравнителен.

5. 40-инчов HD LED телевизор с троен тунер HKC

11 спомагателни входа
svg%3E

КУПИ СЕГА

Човек може да завърши само с такъв модел, който гарантира добро гледане за всеки потребител, но на цена, която е повече от достъпна за тези технологични устройства. Той има основно меню, но силата на картината е с възможно най-доброто качество.
Голямото му предимство е, че има енергийна ефективност A , която достига 61 вата консумация на енергия при работа. Той е доста ефективен и стабилен в работата си и има входове за няколко устройства едновременно, като е съвместим с международните стандарти и бъдещите операционни системи благодарение на видеокодека H.265.

LED TV vs. LCD TV

svg%3E


Въпреки че на пазара все още има много объркване , тези телевизори не би трябвало да са толкова голям проблем за нас при ремонта на дома ни. Защо? Защото LED моделът всъщност е просто специфичен дизайн на LCD телевизор. Да, казвам ви, че това е една и съща технология.
Тази система е само панел на течнокристален дисплей (LCD) - решение, което е поставено между два поляризиращи листа и работи като малки щори, които са подредени така, че да пропускат или блокират светлината.
Въпросът е, че първоначалната LCD технология вече не съществува. Тези телевизори използваха флуоресцентни лампи със студен катод за осигуряване на подсветка - визия, която вече е изместена от по-малките и по-ефективни светодиоди, известни като LED крушки.
Така всички телевизори с LCD технология вече използват светодиоди за осветяване на екрана.

Подсветка

С течение на годините техническите средства се развиват и LED телевизорите не правят изключение. Тези устройства присъстват в различни видове осветление, което е областта, отговорна за придаването на добро качество.
Тези стилове са: CCFL подсветка, пълноматрична LED подсветка и LED осветление на ръбовете.

CCFL подсветка

Това е най-евтината и най-старата технология. Той включва наличието на флуоресцентни лампи със студен катод в течнокристалния дисплей. Тези лампи осветяват стъклото равномерно и силно, като осигуряват равномерно ярък вид на цялото прожектирано изображение.
Един от основните им недостатъци е, че те създават по-тежки телевизори, тъй като CCFL са много по-дебели от светодиодите, поради което повечето LCD телевизори от първо поколение са по-широки.
С развитието на науката светодиодите започнаха да доминират в осветяването на стъкло, както в процеса на локално, така и на крайно затъмняване.

Какво е локално затъмняване?

След обяснението ще се съмнявате в тази технология, затова ще ви разкажа как работи тя, за да станете експерт по мултимедийно съдържание машини и техните поддръжки.
Тази подредба е корекция, която е направена в подсветката на стъклото, за да се получат по-добри контрасти и черни цветове - често срещан проблем, който го отдалечава от остротата на плазмените или OLED телевизори, които по природа са по-ярки.
При смесване на картина с тъмни и много ярки зони светодиодите произвеждат остатъчна светлина, която намалява чернотата и дълбочината на тъмните части. Това се дължи на факта, че, както казах, светодиодните светлинни панели осветяваха целия екран с еднаква мощност.
По този начин локалното затъмняване разделя подсветката на зони, за да затихне целенасочено частта, която трябва да бъде по-черна в крайното изображение. По този начин цветовете няма да имат остатъчна светлина от яркостта на други области.

Пълномащабна и директна локална подсветка

В този случай ще се позоваваме на две подобни схеми, които се правят за засенчване на осветлението. В стила на пълния масив светодиодните крушки са разположени на по-голямо разстояние една от друга в масива на дисплея и по този начин си пречат по-малко.
Самата обратна връзка има локално затъмнение, което осигурява точен контраст. Това обаче намалява общия брой светодиоди, така че финесът може да се провали, когато има много детайли в картината.
За разлика от това, директното локално затъмняване обхваща серия светодиоди по целия екран, като яркостта и контрастът са по-добри, отколкото при форматите 'от край до край'.
За да стане всичко по-ясно, ето един ключов момент, който ми помогна да разбера как работи това: колкото повече светлини има, толкова повече области са индивидуално осветени и следователно толкова по-добро е качеството на картината.

Осветление на ръбовете

За да приключа с техническите описания, бих искал да обясня този друг формат, който ще срещнете при някои марки. Това е напълно различен процес на осветяване и се характеризира с разположението на светодиодните крушки, които, както можете да си представите от името, са разположени в края на монитора.
Ако си спомняте горното обяснение за слоя от течни кристали, който отговаря за разтварянето на осветлението в непрекъснато изображение, ще знаете, че този панел получава светлината от долната или задната част на телевизора и именно там се извършва промяната.
Чрез поставяне на светодиодната светлина в периметъра на поляризираните панели изображението се прожектира на фини блокове или ленти, което може да доведе до появата на области със светли тонове в области, които би трябвало да са тъмни.
В тези формати локалното затъмняване не е толкова ефективно за цялото изображение. Бих искал обаче да отбележа, че тези модели са много добре отслабени. Така че не си мислете, че ако осветяването е по ръба, ще видите силни ресни отстрани и по-ниска яркост в центъра - това не се случва.

OLED и QLED

Тези съкращения се срещат често и при търсене на LED телевизори: попаднах на тях и първия път се оказах много объркан, затова искам да ги изясня бързо.
На първо място, ще ви кажа, че те са на върха на гамата с качество и висока разделителна способност, те са стъпка отвъд LED телевизор, както на цена, така и забавление.
Терминът OLED, въпреки че звучи подобно на въпросните телевизори, се отнася до различно осветление. В тези устройства се използват панели от органични съединения с размер на пиксел, които се осветяват с електричество. Тези дисплеи са 'органични светодиодни дисплеи'.
От друга страна, технологията QLED всъщност е първокласен модел на LED LCD, разработен от Samsung с помощта на квантови точки - материал, който по-добре балансира диапазона на червеното, зеленото и синьото. QLED дава по-добър висок динамичен обхват и по-дълбока сива гама.

Видове LED телевизори

Крайно осветление

Това са форматите, при които LED крушките са разположени на външния край на квадрата, от който са съставени мониторите, и се разпространяват чрез светлоразсейващи водачи.
Хубавото е, че форматът е много тънък и е подходящ за извити телевизори. От друга страна, недостатъкът му е, че черните петна не са толкова дълбоки.

Директно осветяване

Стил, при който се използва LED светлина като цял фон на екрана, за да се получи матрица с директна яркост.
Когато крушките са на фона на екрана, те активират самото изображение. Този фактор им позволява да използват система за димиране или локално димиране, което е просто възможност за изключване на светодиода по определен начин, за да се постигне по-тъмен цвят.
Когато е налице такова затъмняване, върху продукта има допълнително етикетиране, в противен случай той се класифицира като 'директно включен'.

Предимства на LED телевизора пред стандартния LCD

Новата LED технология е много по-модерна и с подобрена визия в сравнение с първите LCD, които излязоха и които все още имаме като референция.
Едно от най-големите предимства е, че се използва по-малко енергия и в системата за подсветка не се използва живак. Тези фактори го правят по-екологичен - стъпка, която много технологични компании предприемат.
Наситеността е по-балансирана, а черната светлина е по-остра, тъй като няма изтичане на светлина към други области. Това е едно от най-добрите постижения, тъй като при старите LCD дисплеи това беше най-големият проблем.

Светодиод и квантови точки

Това е нов слой от изкуствени наночастици, който е разположен между панела с течни кристали и самите крушки на гърба или на ръба, за да осигури по-добра производителност и измерение на цветовете.

Използване на светодиоди в DLP видеопроектори

Светодиоди могат да се използват и във видеопроектори, за да бъдат те по-компактни и с по-реалистични тонове. За целта вместо традиционна лампа източникът на светлина е светодиод, който разгражда светлината от микроогледалата, съставляващи чипа на проектора, на червени, сини и зелени елементи и я разпространява по посока на външен фиксиран екран.
По този начин в преносим проектор може да се постигне качество, подобно на това на 65-инчов 4k телевизор.

Какво представлява LED телевизорът?

Форматът се отнася до светодиодите, които са източник на цветовете и действителното изображение, което виждаме на екрана.

Струва ли си да се купи?

През годините тази технология стана много достъпна и представлява подобрение за домашните аудио-визуални системи, като се предлага в размери от 32 инча до 70 инча и е с отлично съотношение цена-качество.

Как се използват светодиодите в LCD технологията?

В зависимост от вида на телевизора, който купуваме, светодиодите могат да се използват на гърба или отстрани на екрана.
Тази разлика се отразява в изображението, но функционално те играят същата роля - осветяват междинния панел от течни кристали, който прави филма непрекъснат, така че да го виждаме правилно и с добра рязкост.

Характеристики на LCD телевизори с LED подсветка

Основните фактори, които определят телевизора с LED технология, са:

  • Ярко черно
  • По-дълбоки контрасти
  • Контролирана, но по-мощна яркост в ясни и ярки изображения.
  • По-тънка дебелина и по-малко тегло в цялостната структура на телевизора
  • Повече ъгли на видимост без изкривяване на цветовете, формите или странни профили на отблясъците
  • По-дълъг живот
  • По-малко потребление на електроенергия

Предимства на покупката на LED телевизор

Те са най-достъпната алтернатива за пренасяне на домашното оборудване в по-висок формат, с по-добро качество и дори за включване на интелигентни функции. Те са ярки, цветни и красиви, така че никога не разочароват по отношение на гледането и в същото време намаляват проблемите с шума, като се разделят с характерна равномерност.

Недостатъци на притежаването на LED телевизор

Въпреки че те могат да имат еднаква плавност на движението, дълбочина на цветовете и контрастни съотношения, сигурно е, че плазмата ще бъде по-реалистична и степен по-остра от всеки LED, който ще намерите.
Вярно е обаче, че последните са по-скъпи, така че ако не можете да си ги позволите, чудесен начин да се доближите до високия клас е широкоформатен, лесен за навигация плосък LED екран.