LED фенери

linterna-LED

Когато става въпрос за къмпинг или за някаква дейност на открито, трябва да имате правилното оборудване, където най-доброто LED фенерче е един от тези елементи, които просто не можете да оставите у дома.

Обичам пешеходните преходи, но когато слънцето започне да залязва, нещата могат да станат опасни по пътеката без добро осветление, затова не излизам без добро фенерче.

Преминах през много различни фенерчета, твърде много, за да бъда честен, но едва преди няколко месеца намерих най-добрия модел за мен, а мини LED фенерче , което ме придружава при всяко мое приключение.

Най-добри LED фенерчета

Кое е най-доброто LED фенерче?

Когато търсите LED фенерче, ще откриете доста разнообразен пазар с модели, които се отличават с различни характеристики, където можете да промените дизайна му, капацитета му, дали е акумулаторен модел или такъв, който работи с батерии.

Идеалният вариант на тези LED фенерчета е, че те имат добър живот на батерията, освен това имат подходящ размер, който можете да носите прикрепен към тялото, без да ви е неудобно.

Има модели с шнурове, които ви позволяват да го носите в ръката си, с доста ниско тегло, което няма да е проблем. Освен това е необходимо да се вземе предвид броят на лумените, дали осветлението му може да се регулира, както и дали е устойчив модел.

Изборът на най-доброто LED фенерче не трябва да бъде сложен, като следвате редица важни фактори и вземете предвид нуждите си, ще можете да изберете най-подходящия модел.

Ето и най-добрите LED фенерчета:

1. LED фенерче Maglite ML300LX

31Obsudi1yL

КУПИ СЕГА

Това е LED фенерче с отлично ниво на енергийна ефективност, напълно водоустойчиво, изключително устойчиво и идеално за дейности на открито.

Това е мощно LED фенерче, с капацитет до 625 лумена за по-голяма осветеност. Той има четири нива на регулиране според нуждите и също така е снабден с екорежим, който пести енергия, за да можете да го използвате много по-дълго.

За доброто си качество това е наистина достъпно LED фенерче, което ще ви осигури ултраярко светлинно излъчване.

2. LED фенерче Olight S1

4196JH0XtwL

КУПИ СЕГА

Това LED фенерче се отличава с наистина малкия си размер, което го прави идеално за носене във всяка раница и осветяване на маршрута ви.

Това несъмнено е един от аксесоарите, които ще направят похода, лова или всяка друга дейност, при която се нуждаете от светлина, по-приятно преживяване, тъй като ще осветява така, сякаш слънцето все още грее.

Тя има преносим корпус, изработен от алуминий, така че е много издръжлива и се използва често от професионалисти.

3. Led Lenser P5.2 LED фенерче

31tbsiNZ7AL

КУПИ СЕГА

Друг от най-добрите LED фенерчета на пазара е този модел на Led Lenser, който е изключително компактен, тежи само 79 грама и е дълъг 11,3 сантиметра.

Моделът се захранва с батерии, затова е препоръчително да си купите акумулаторни батерии , които да използвате отново и отново, когато се изтощят.

Благодарение на енергоспестяването си това е LED фенерче, което предлага висока производителност, без да намалява мощността си.

4. LED фенер Fenix PD35

41mV6ONuH-L

КУПИ СЕГА

Ако търсите да си купите професионални фенери с LED технология , тогава този модел ще ви хареса, тъй като е силно препоръчителен заради високото си качество и наличието на 6 нива на мощност, способни да осветят дори най-тъмните места.

Този модел фенер работи с две презареждащи се литиеви батерии, които са много издръжливи и могат да се използват до 140 часа.

Тъй като е изработен от алуминий, той е наистина лек модел, идеален за носене в раницата ви, а освен това е и по-евтин от другите варианти.

5. LED фенерче ThorFire C8s

41VBNc-1glL

КУПИ СЕГА

За да можете да карате колело, да се занимавате с алпинизъм или туризъм, без да се притеснявате от липсата на светлина, това висококачествено LED фенерче ще бъде инструмент, който можете да вземете със себе си при всяко ваше приключение.

Това е напълно ергономично LED фенерче, което е идеално за атлети и спортисти, които се нуждаят от оборудване, което могат да държат с лекота.

Благодарение на своите 900 лумена генерира много ярка светлина, което я прави по-добър избор от останалите с нейните 5 различни вида осветление.

6. LED фенерче Coomatec

51yOnhnOHML

КУПИ СЕГА

За разлика от предишните модели, това е много добре оборудван комплект за тези, които желаят да закупят по-завършен вариант.

Той включва отлично качество LED фенерче, както и чифт акумулаторни батерии, USB зарядно устройство и дори aaa държач за батерии.

Средната продължителност на живота му е до 100 000 часа, като е един от най-издръжливите, а освен това има водоустойчива структура, която го предпазва от вода и други елементи като прах и пръски.

7. Ultrafire GHB LED фенерче

51av8tLcbiL

КУПИ СЕГА

От друга страна, това е напълно модерен модел на LED фенерче и благодарение на джобния си размер можете да го носите удобно дори на по-дълги разстояния.

Използването му се препоръчва за професионалисти, независимо дали става въпрос за полиция, военни или дори при спешни случаи, тъй като има страхотно осветление, изработено от издръжливи материали и е един от най-мощните модели, които можете да получите.

Консумацията на енергия е ниска, така че можете да запазите батериите си за много по-дълго време.

Какво представлява светодиодното фенерче?

mejor-linterna-LED-650x350

За да разберете какво представлява LED фенерчето, е необходимо да знаете какво представлява този вид технология.

Технологията LED, Light Emitting Diode, е вид осветление, което се състои в използването на светодиоди, които проектират лъч и позволяват осветяването на избрана зона.

Този тип светодиодни фенери се характеризират с излъчване на студена, бяла светлина, която е по-енергийно ефективна и осигурява по-голяма осветеност.

Ако искате да си купите LED фенерче, трябва да знаете, че то не е най-евтиният вариант, но е по-издръжливо от фенерчетата с нажежаема жичка.

И така, в заключение можем да кажем, че най-добрите LED фенери се характеризират със следните характеристики:

  • Много ярка, бяла светлина.
  • По-ниско потребление на енергия.
  • Диоди, които са отговорни за прожектирането на светлинни лъчи.
  • Студена светлина с по-висока енергийна ефективност.
  • Преносими размери и предимно акумулаторни.
  • Захранване с батерии.
  • Въпреки че е по-скъп, има отлично съотношение цена-качество.

Видове фенерчета

За да намерите и купите най-доброто LED фенерче, е необходимо първо да познавате различните видове фенерчета, за да можете да купите най-подходящия вариант, а не просто да изберете най-евтиния.

Вместо това разгледайте най-важните характеристики на всеки от вариантите, където можете да намерите следното:

Фенери с нажежаема жичка:

Този тип фенерчета се характеризират с жълта крушка, която е доста ярка, но с по-висока консумация на енергия, тъй като не са енергоспестяващи като тези, използвани в LED моделите.

Светлината на тези фенери е гореща, освен това, тъй като те не са с най-добрата енергийна ефективност, батериите им обикновено издържат много по-малко.

LED фенерчета:

Това са главните герои на статията - вид фенерчета, които, както вече знаете, са снабдени с LED технология, която ги кара да светят с по-голяма интензивност или мощност.

Тези фенерчета се отличават с хладна, бяла светлина, преносим размер и в повечето случаи с възможност за пълно презареждане.

Високоинтензивни горелки:

От друга страна, предлагат се и HID горелки.

Те се характеризират с електрически токове, преминаващи през кълбо от йонизиран газ.

Те не са най-разпространените и не са икономичен вариант, но произвеждат много ярка светлина и са издръжливи.

Факли с халогенни крушки:

Това е вид факла с крушки с нажежаема жичка, пълни с газ под налягане, който удължава живота им.

Понастоящем това са фенерите с най-дълготрайни крушки, които също така излъчват доста ярка светлина, така че може би са най-добрият избор.

Фарадееви фенери:

Този тип фенери се характеризират с това, че вътре в тях има магнити, които при разклащане произвеждат ярка LED светлина, която продължава с часове.

Светлината не е толкова интензивна, колкото при други модели, тъй като това е фенерче, което работи без батерии, но те могат да ви помогнат в спешни ситуации, особено ако това е мини LED фенерче.

Фенерчета с лента за глава:

Тези фенерчета се намират в лента или лента за глава, която се носи на главата,

Те са удобни в случаите, когато са ви необходими ръцете, например при каране на велосипед или изкачване на планина.

Обикновено те имат различни регулируеми нива на светлина и са доста малки, така че ако търсите нещо преносимо, това ще бъде най-доброто LED фенерче в света.

Лампи:

В случай че не търсите LED фенерче, най-добрият вариант за вас може да бъде лампа.

Лампите се използват в открити местности и могат да бъдат идеална алтернатива на LED фенерче.

Те могат да се захранват с батерии aaa, aa или дори да бъдат презареждаеми като светодиодни фенерчета.

Избор на най-доброто LED фенерче

comprar-una-linterna-LED-650x433

За да изберете и купите добро LED фенерче, е необходимо да откриете някои критерии и характеристики, като се започне от:

  • Каква мощност искате да има фенерчето
  • Прецизността при управлението му
  • Дали е регулируемо фенерче, с което можете да регулирате нивото на мощността му

В допълнение към тези основни фактори трябва да помислите и за следното:

Светлинна мощност:

Тя се измерва в лумени, като колкото повече са лумените, толкова по-интензивна е светлината, излизаща от LED фенерчето.

Светлинно разстояние:

Измерва се в метри и показва докъде може да достигне светлината от фенерчето, преди да започне да избледнява.

Време за използване:

Този показател се измерва в часове и е свързан с енергийната ефективност на светодиодното фенерче.

Устойчивост на удар:

Обикновено се измерва в метри и показва от каква височина може да падне фенер, без да се повреди.

Водоустойчивост:

Важен фактор, ако планирате да го използвате на открито, особено в дъждовните сезони, тъй като той показва дали моделът може да бъде потопен или издържа само на няколко капки.

Тип батерия:

Има различни видове батерии, затова е добре да прецените дали искате фенерче, което работи с батерии aaa, aa, модел, който можете да зареждате, или модел за еднократна употреба.

Възможно е да се намери акумулаторно фенерче, което не изисква допълнителни батерии, тъй като има включени такива.

Управление:

В по-голямата си част LED фенерите се включват и изключват с един бутон, което ги прави най-лесни за използване.

В зависимост от модела има фенерчета, които изискват различна система за включване и изключване, всичко зависи от това кой от тях смятате да купите.

Материали и форма:

Винаги е необходимо да се търси горелка, която е изработена от устойчиви материали.

Независимо дали става въпрос за мини LED фенерче или за по-голямо, алуминият, неръждаемата стомана и дори здравата пластмаса са добър избор.

Размер и тегло:

Ако си мислите за LED фенерче, което да е достатъчно малко, за да го носите със себе си, е необходимо да купите преносим размер.

Тъй като е преносим, той ще бъде и лек модел.

Аксесоари:

Светодиодното фенерче може да бъде персонализирано, като към него могат да се добавят различни аксесоари, които му придават по-голяма автономност.

Продукти като филтри за обектива, разсейватели на светлината, щипки за колан или закопчалки ще направят тези тактически фенерчета отличен избор за различни ситуации.

Често задавани въпроси

Преди да си купите LED фенерче, често възникват някои съмнения и въпроси, затова тук ще отговорим на вашите съмнения:

Колко лумена правят едно фенерче наистина ярко?

Яркостта на тези LED фенерчета се определя в лумени, като е необходимо да се знае тяхното количество, за да се разбере колко светлина могат да излъчват.

LED фенерчето с преносим размер обикновено има едва 15 лумена, LED светлина за малки пространства, като е идеален продукт за четене, тъй като има малък обхват.

От друга страна, е възможно да се намерят и модели с яркост от 50 до 100 лумена, които имат по-мощна яркост, въпреки че все още са доста малки.

Фенерчетата с мощност до 100 вата могат да бъдат близо до 1750 лумена, като произвеждат много ярка светлина и са отличен избор на LED технология, идеална за военна или професионална употреба.

Заключение

Пазаруването на наистина добро фенерче не трябва да бъде предизвикателство, особено сега, когато знаете най-важните фактори, можете да направите по-лесен избор.

Тя ще бъде презареждаема, лесна за хващане дръжка, добра мощност на светлината, възможност за димиране и малък размер ще бъдат характеристики, които не могат да липсват във всеки модел на фенерче, където Maglite ML300LX, е един от най-добрите варианти, тъй като има отлична светлина, е малък и има отлична енергийна ефективност.

Вече знаете от какво се нуждаете, за да си купите висококачествен модел, който ще издържи дълго време, така че да можете да излезете по всяко време на деня и да направите всичките си приключения на открито, без да се налага да разчитате на слънчевата светлина, просто вземете всички предпазни мерки и ще бъдете готови.