RC хеликоптери

mejor-helicóptero-RC

Да имаш най-добрия RC хеликоптер у дома е синоним на забавление за цялото семейство, защото не само децата ми го използват, но и съпругата ми, баща ми и аз можем да се повозим с него. Така че миналата Коледа купих по един хеликоптер за всеки от тях и всички те бяха толкова възхитени, че вече имахме няколко състезания.

Съдейки по хората, които видях в парка да правят същото последния път, бих казал, че не сме единствените, които са податливи на този вид забавление. Това е чудесен начин да излезете на чист въздух и да усвоите нови умения, без дейността да ви омръзне бързо, както при други хобита.

Най-добрите RC хеликоптери

Кой е най-добрият RC хеликоптер?

Ако сте нови в областта на RC хеликоптерите, всяко търсене може да е объркващо, но с помощта на помощ ще бъде по-лесно.

Бих ви казал, че основното нещо е да си купите хеликоптер с добра стабилност, защото има такива професионални формати, че дори истински пилот не може да ги балансира, но това също е част от забавлението.

В този сравнителен Подготвих моите любими, всички от тях малки, практични, подходящи за деца и възрастни, с отлична комуникация между ръката и реакцията на двигателя и устойчивост на падания или злополуки.

Но истинската разлика между добрия и лошия модел е в неговото витло, коаксиалният или двойният ротор е най-популярен в днешно време и с право, защото е чудесна система за дистанционно управление.

Ето и най-добрите RC хеликоптери:

1. Vococal V911 4CH 2.4G хеликоптер с дистанционно управление

С USB кабел за зареждане

51whHOvSvUL

КУПИ СЕГА

Това е най-добрият избор на пазара , защото е насочен към опитни хора, които могат да се справят с четири канала и двоен ротор. Ако обаче тепърва започвате, ще се радвате да научите, че структурата му е устойчива на удари и изпускане.

Той се предлага с резервни витла, двойни батерии за 6-минутни полети и е снабден с контролен дисплей, който прави всичко различно, тъй като показва височината и скоростта по време на полет.

2. EACHINE H101 3.5CH RC хеликоптер

Подходящ за начинаещи

Този контролер на предавателя е по-опростен, тъй като управлява само ускорението и управлението, тъй като самолетът е снабден с вграден жироскопичен стабилизатор. Той има добра мощност и отлична маневреност с коаксиалния си горен винт.

Той е лек и гъвкав с много добра инфрачервена комуникация, така че отговорът на контролера ще бъде незабавен, независимо от разстоянието. Препоръчвам да се купи като опция за деца или за започване на хобито на тези хеликоптери.

3. Ватос 3.5CH Хеликоптер с дистанционно управление

Резервни витла

Ако тепърва започвате с дистанционното управление може да бъде друг добър вариант, който да ви помогне да започнете в хобито. Той не работи при ветровити условия, но на закрито и в слънчеви дни лети гладко и много маневрено. Това може да бъде чудесен вариант за по-големи деца, на възраст над 8 години, за да им помогне да се концентрират и да координират ръцете и очите си.

Като цяло това е малък модел, малко по-голям от дланта на ръката, практичен и устойчив на удари в стени или падания.

4. Syma S39 3CH 2.4GHz RC хеликоптер от DoDoeleph

Коаксиална ефективност

41cn5WxZXYL

КУПИ СЕГА

Според моя опит това е един от най-надеждните и последователни радиоуправляеми хеликоптери, които летят удобно, независимо от нивото на опит. Моят 15-годишен син го използва и му се радва толкова, колкото и аз или моето 10-годишно дете.

Има две скорости на полета, две включени батерии и прост контролер. Лично на мен най-много ми харесва функцията за търсене на светлина, която му позволява да лети в тъмните вечери и нощи.

5. Amewi Eurocopter Tiger 25094 RC хеликоптер

Двоен стартер

41qnfG843XL

КУПИ СЕГА

Той е малко по-сложен от детски модел и най-подобен на известния, но скъп Apache. Бойното му покритие добавя специален щрих към забавлението, а лекотата на полета ще ви накара да се почувствате като истински воин.

Основните му предимства са добрата стабилност, компактният размер и простият ергономичен дизайн. Докато го държите в обхвата на предавателя, той ще лети много добре на открито и на закрито.

Управление на RC хеликоптери

Управление на FP или CP: каква е разликата?

За да можете да определите движенията на нашия малък хеликоптер, трябва да знаете тези два формата, които се използват, за да накарат устройството да се спусне или издигне във въздуха.mejor-helicóptero-RC

Начинът, по който хеликоптерите могат да променят височината си, е чрез промяна на ъгъла на наклона на лопатките на ротора. Това са малки горни витла , които осигуряват въздушен поток и в зависимост от отношението им към вятъра могат да променят посоката на целия транспорт.

Първият начин за постигане на тази цел е с фиксирана промяна на височината на полета (или FP), който е много по-прост, тъй като при него се избягват независимите контролни механизми, но е по-ограничен по отношение на движението и маневреността.

При този стил структурата на всяка лопатка е свързана със стабилизираща щанга, която функционира като маховик за преместване на целия ротор на една или друга страна, което създава напречни преходи, но не позволява на лопатките да се накланят по надлъжната ос на собствената си тръба.

По този начин, за да се повдигнат или спуснат неподвижните лопатки, трябва да се увеличи скоростта на въртене, т.е. на двигателя като цяло, което не само кара апарата да лети по-бързо в навън , но и увеличава окачването във въздуха.

Това обаче прави поддържането на постоянна височина много по-трудно за постигане.

За разлика от тях, вторият модел RC хеликоптери е с колективна стъпка (или CP). Това класифициране означава, че лопатките нямат маховик, който да ги свързва в горната част, и следователно могат да се накланят самостоятелно.

За да се издигне, стилът CP използва тази способност и кара лопатките да се накланят, като пропускат въздушен поток в определена посока, за да се постигне спускане или издигане. Така лопатките ще извършват колективно координирано движение, без да влияят на ускорението на двигателя за достигане на желаната височина.

Трябва да се отбележи, че тези промени в тези модели са само промени във височината. За да се движат надясно или наляво, и двата типа хеликоптери използват една и съща система за въртене на ставите, наречена циклично управление.

Управление и канали

За да можете да управлявате и летите правилно с хеликоптера, трябва да знаете как да извършвате всяко движение, а това е свързано с управлението, което ще имате в ръцете си, с конструктивния капацитет на модела в мащаб, но и с каналите за предаване на данни.

В този тип самолети най-често се използват 4 от тях. Единият от тях ще бъде предназначен да движи опашния ротор, който ще противодейства на силата на горните витла, така че те да повдигат тялото право нагоре, без да карат фюзелажа да се обръща сам.

Друг канал ще бъде насочен към колективното управление, обяснено по-горе, това, което отговаря за изкачването и спускането. Третият канал ще бъде посветен на хоризонтално и странично движение напред и назад, т.е. движение наляво и надясно и напред и назад, което може да се сравни с обикновената тяга на автомобил.

И накрая ще има канал за обща мощност или ускорение. От този момент нататък всеки допълнителен канал, който вашата марка хеликоптер носи, ще обработва допълнителни движения по по-прецизен и специализиран начин.

Жироскоп

Това е устройство, предназначено за поддържане на посоката и въртенето на опашните лопатки пред лицето на всяка външна сила, която ги тласка или принуждава да се променят, като например голям вятър.

За тази цел така нареченият акселерометър открива отклоненията, дължащи се на външни сили, и прави корекции на въртенето, така че сигналът, приет от приемника, да се изпълнява по такъв начин, че да се потисне всяко нежелано накланяне или усукване.

Поддръжка на главното въртене

Това е функция, подобна на тази, която познаваме като автопилот. Той се състои от по-сложно стъпало от жироскопа , който не само елиминира принудителните отклонения, но и отговаря за изчисляването, запомнянето и проектирането на посоката, в която се движи хеликоптерът, за да я поддържа за неизменно време.

Това позволява на хеликоптера да следва фиксиран курс, който няма да се променя, освен ако не се получи нова команда от предавателя, която го отменя, като променя посоката.

Управляващи блокове

Чудили ли сте се някога как наистина работи мащабният модел, който управлявате? Разбира се, с двигател, но той изисква не само електрически задвижвана батерия, но и сложна поредица от печатни платки, които са интегрирани в микропроцесор.

Освен това те включват радиочестотен приемник, жироскоп и електронно управление на скоростта на двигателя.

Циклично/колективно смесване на височината на стъпката

Това е конфигурацията и връзката на трите сервомотора, които контролират движението в космическия кораб. Всеки от тях трябва да е на разстояние 120° един от друг и да действа заедно, за да приема и движи елероните, електора и да променя наклона, които са техните функции в рамките на манипулацията.

Коаксиално управление

Модел на RC хеликоптер, който вместо един роторен вал в опашката и един в купола има два ротора, един над друг, които се въртят в противоположни посоки и неутрализират взаимно въртящия момент. По този начин се изравнява собственият въртящ момент и се постига промяна на посоката на движение чрез лека промяна на скоростта на един от роторите.

По-слабо управляеми хеликоптери

Това са формати, които имат само два комуникационни канала: един за скоростта на основния двигател и един за опашния двигател. Това силно ограничава маневреността и стабилността.

Няма да ви лъжа, те все още могат да се управляват, много са забавни и са едни от най-евтините на пазара, но имат значителни ограничения.

Безпилотни системи

В момента това е най-популярният технологичен напредък. Тази система елиминира излишните роторни пръти на главния ротор, като функционира като своеобразен жироскоп за тази ос, тъй като управлява стабилността по електронен път, а не чрез допълнителни механични компоненти.

В резултат на това витлата имат по-малко части, по-прости са и са по-естетични.

Основни въпроси за радиоуправляемите хеликоптери

Ако сте нови или просто любопитни за този малък свят, за да разберете дали да си купите една от тези играчки или не, със сигурност ще имате много съмнения и техническите обяснения може да са малко сложни. Затова нека преминем към нещо по-просто.

Основни типове хеликоптери

Първо ще намерите основния модел, който е моделът играчка, те имат само един ротор и са лесни за управление. Следващото ниво нагоре е микрокоаксиалният, който вече е хоби клас, има по-сложно витло и евтини резервни части .

Третият стил е мултироторният, който може да има до 4 роторни двигателя, те са по-забавни за летене и имат повече възможности за пируети. И накрая ще намерите форматите с един ротор с колективна стъпка и фиксирана стъпка, стилове, които са по-близки до реалните и сложни модели.

Колко струват?

Това е един от най-често задаваните въпроси, но и един от най-сложните за отговор, тъй като при това хоби цената на хеликоптера не е всичко, което трябва да се вземе предвид. За да постигнете максимална производителност, трябва да закупите отделни части, включително двигател, батерии и ротори. Затова бъдете готови да инвестирате няколкостотин евро в добра комбинация.

Колко далеч, колко бързо, колко високо?

Това зависи от размера на кораба, който имате, тъй като корабът може да бъде пилотиран само докато го виждате.

Повечето от тях имат добър обсег и видимост на разстояние 1 или 2 километра, но дори големите модели могат да бъдат много трудни за виждане на повече от хиляда метра, така че това ще бъде истинското ограничение.

Що се отнася до скоростта, тя варира в зависимост от мощността на двигателя, като малките модели достигат 5 км/ч, а по-мощните - до 150 км/ч.

Трябва ли първо да знаете как да управлявате RC самолети?

Не, приликите са много ограничени, всъщност ще ви помогне повече да сте управлявали радиоуправляеми автомобили или камиони, отколкото самолети.

Трудно ли е да се управляват RC хеликоптери?

Първият път те могат да бъдат доста сложни, дори повече от истинския хеликоптер, но в това се крие забавлението и адреналинът. Ето защо се препоръчва предварително да прочетете много и да изгледате няколко полета, за да усвоите основите и да не започвате от нулата с контролера в ръце.

Какво представлява жироскопът в RC хеликоптера?

Това устройство позволява автоматична стабилизация, което улеснява стабилността на начинаещите пилоти. Нейното изравняване обаче може да намали удоволствието от летенето и е аксесоар, който някои опитни пилоти предпочитат да премахнат.

За да разберете дали избраният от вас модел има жироскоп, потърсете цифрата 5 до числото, обозначаващо каналите. Например в спецификациите на производителя трябва да е посочено, че има 4,5 канала, но ако има само 4 канала, това означава, че моделът няма жироскоп.

Предимства на RC хеликоптерите

В сравнение с други подобни устройства, като автомобили, дронове или модели на самолети, които се управляват с честотен контрол, хеликоптерите са любими на истинските любители и ако се чудите защо, ето отговора.

Чувствителност

За разлика от моделите с четири лопатки, като например квадрокоптерите, хеликоптерът с дистанционно управление е по-удобен за летене и е по-вероятно да изпълнява висш пилотаж при овладяване на управлението. За разлика от това, необходимостта от координиране на четири ротора едновременно затруднява извършването на салта.

Бляскав

Няма значение дали дронът се издига на много метри във въздуха, скоростта, завоите и блясъкът на добрия хеликоптер са много по-забавни за летене. Смея да кажа, че единственото нещо, което може да ги направи по-добри, е да го интегрира с най-доброто от дрона, т.е. да има rc хеликоптер с камера.

Предизвикателство

Управлението на дрон не се състои само в това да го гледате как се плъзга във въздуха, а хеликоптерите изискват повече умения и координация, отколкото мнозина осъзнават. Ето защо някои деца се разочароват от по-сложните формати.

Много от вас може би обичат да карат електрически rc автомобили, но извън скоростта и управлението на дистанционното управление пилотът не прави много, но с хеликоптер това е различна история. Да се справяш с вятъра, стабилността, височината и ротацията е предизвикателство, което е едновременно гордо и предизвикателно за адреналина.

Така че, ако имате дете вкъщи, моят личен съвет е да изберете по-прост модел, с автоматична стабилизация, така че трудността да може да се контролира, но без да се отнема игривостта на нещата.

Предимства и недостатъци на RC хеликоптерите

В интерес на истината голямото предимство е забавлението и вълнението, което хеликоптерът може да осигури на хора от всички възрасти. Дори тези, които ще ви видят да пилотирате хеликоптера, ще се насладят на акробатиката.

И ако все още не сте поели управлението на един от тях, пропускате радостта от овладяването на нов трик или смеха от това, че дори не можете да оставите хеликоптера да се върти сам.

Друго предимство, за което малцина знаят, е релаксацията, която произвеждат хеликоптерите. Когато корабът се издига, човек сякаш също лети, защото концентрацията, необходима за маневриране на остриетата, изчиства съзнанието от други мисли, които може да го занимават.

Но за съжаление има и не толкова добра страна. Основното предимство на колекционерството или хобито на RC хеликоптерите е, че те са много скъпи - както поддръжката им, така и покупката им изисква инвестиция, която често е по-висока от тази на автомобилите, лодките или моделите на самолети.

И другата противоположност, която пречи на забавлението да надделее, е трудността. Хората с по-слаби умения може да смятат, че управлението на моделите от висок клас е твърде трудно и разочароващо. Пример за това е, когато на децата се дават модели, които не са играчки или са с по-високо ниво на сложност.

Ще се изненадате, но това ограничение е толкова голямо, че има области, в които дори съществуват официални групи за обучение и преподаване на управление на летенето с модел на хеликоптер. Така че, ако изпитвате затруднения и искате да започнете работа, е добре да се свържете с тези центрове.

Какво да търсим в един добър RC хеликоптер?

Време на полета

Факторите, които определят времето, са размерът и теглото. Средната продължителност на работа на всеки модел е 10 минути.

Изглежда малко, но за тези полети е достатъчно и ако все още не сте убедени, има марки, които добавят резервна, която можете да носите заредена и да я замените, за да се насладите два пъти повече.

Разстояние за летене

За наистина невероятни височини трябва да потърсите модел с 2,4 GHz предаване, в противен случай ще бъдете ограничени и ще трябва да ходите зад самолета, за да го поддържате в изправност.

Резервни части

Витлата често са много податливи на падане и износване, затова винаги е добре да включите поне няколко резервни части в първата си покупка.

Размер

Много хора се изненадват, когато видят, че моделът, който са купили в интернет, всъщност е малък хеликоптер, но хайде, наистина ли сте си мислили, че можете да управлявате самолет с дължина един метър само с две кръгови устройства за управление на разстояние 20 метра?

Всъщност моят личен съвет е да се насочите към по-малки модели, които са по-лесни за управление и във всеки един момент могат да бъдат летящи на закрито, за да създадат семейно забавление.

Вид RC хеликоптери

За начинаещи

Те са най-евтините и наистина подходящи за всеки. За да определите най-лесните за летене, трябва да се насочите към моделите с 2 или 3 канала, коаксиално управление, по-малко ротори, защото един е достатъчен за постигане на подемна сила, и електрически стабилизатор.

За децата можете да отидете направо в раздела за играчки и там ще намерите някои наистина добри и лесни за използване варианти за малки ръчички.

За средно напреднали пилоти

Когато имате повече опит, можете да преминете към по-високи нива. Това са стиловете, които имат 3,5, 4 или 6 канала. Предлагат се и електрически, нитро или дори бензинови.

Те могат да бъдат малко по-скъпи, но по-забавни, тъй като сложността им осигурява повече възможности за маневриране и позволява на пилота да има по-голям контрол от земята. Затова оставете играчките за деца и се насочете към нещо по-голямо, ако вече имате опит с дистанционното управление .

За по-напредналите пилоти

Тази скала може да бъде наистина неприятна за смъртниците и невероятно забавна за гледане, когато някой се приближи с голям модел със сложно управление.

Тези, които се занимават сериозно с това хоби, притежават истински умения за пилотиране и дистанционно управление и се считат за професионалисти в областта на радиоуправлението до такава степен, че след това са способни да овладеят всеки друг стил на движение и транспорт в мащаб.

Тези стилове хеликоптери са високотехнологични и дори се сглобяват от собствени потребители, които купуват или изработват механични и електрически части, за да постигнат по-голяма височина, скорост или салта.

На пазара ще откриете тези характеристики за трудност в 6-каналните 3D хеликоптери, Super mini micro 3D RC хеликоптерите и 450-600 Heli RC комплектите. Но имайте предвид, че достигането на това ниво на хобито също не е евтино.

Коаксиален хеликоптер

Обикновено това са хеликоптери с фиксирано управление и се характеризират с два единични витлови ротора, разположени един над друг. Те са интегрирани и със стабилизираща щанга, която е разположена над двете лопатки под ъгъл 45 градуса.

Те са едни от най-стабилните модели на пазара, тъй като всичко е интегрирано в една и съща централна ос, и са също така най-удобни и най-лесни за летене, въпреки че това е свързано с ограничение, което не всеки иска да изпита.

Хеликоптер с фиксирана стъпка

Те са подобни на предишния модел с приятната разлика, че са по-отзивчиви и имат по-голям акробатичен потенциал. На външен вид те могат да си приличат повече, особено като се има предвид, че много от тях включват и горната стабилизираща щанга.

Основната особеност на този тип вертолети е, че управлението им не позволява някакво индивидуално странично движение на перките и затова контролът на височината трябва да се извършва чрез дроселовата клапа на двигателя, което се отразява и в липсата на бутон за височина на ръката на предавателя.

Хеликоптер с колективна стъпка

Без значение как изглеждат и колко витла или ротора имат, хеликоптерите с колективна стъпка се отнасят до тези видове хеликоптери, които имат възможност да накланят лопатките по хоризонталната ос, което позволява движението им да променя посоката на полета.

По принцип тази класификация се предлага с пет канала, тъй като те изискват директен контрол на допълнителна функция, която другите нямат. Въпреки това те се различават и по това, че стабилизиращата щанга е разположена под ъгъл 90 градуса спрямо носа на самолета.