Smart Pen

el-mejor-bolígrafo-Inteligente-digital

Ако сте художник или дизайнер, чиито идеи текат като вода в голям водопад, но никога не ви остава време да дигитализирате многобройните си проекти, този интелигентен инструмент е създаден специално за вас. Затова очаквайте топ 5 на цифровите писалки за най-креативните дизайнери и художници.

Дойде време да се преориентирате към предимствата на 21-ви век. Независимо дали имате нужда от устройство за рисуване, писане, водене на пазарни бележки или решаване на сложни формули, създаден е стилус, който ще ви позволи да предадете всичките си идеи на електронните си устройства за част от секундата.

Сигурно се чудите защо предпочитате да се върнете към метод от миналото?

Независимо колко бързо пишете на телефона или лаптопа, винаги идва момент, в който трябва да се върнете към писането и да направите бърза бележка или скица.

Освен това естественото общуване, което ние, дизайнерите, имаме, когато държим химикалка в ръцете си, никога няма да бъде толкова гъвкаво и плавно, ако го сравним с използването на мишка и клавиатура.

Също така, ако сте изследовател, писател или домакиня, ще знаете, че когато пишем, помним мислите си много по-добре.

Това е мястото, където технологията се среща с традицията. Далеч от това да прогони писането на ръка в миналото, цифровият свят съживи тази древна практика, позволявайки на писалките със стилус да се превърнат в добро съчетание и да ни предложат по-добър вариант от истинските химикалки или моливите с въглен.

Ето защо ви предлагаме да се придържате към нас, за да научите всички спецификации на универсалните цифрови писалки, ще видите, че те са идеални както за Mac, така и за PC.

Най-добрите интелигентни цифрови писалки

Коя е най-добрата цифрова писалка?

Тъй като технологията на дигиталните писалки се превърна в бум за големи творци, писатели и дизайнери, множество компании се заеха със задачата да ги произвеждат и да ги представят на пазара.

Много е вероятно обаче както технологията, така и качеството им да се различават в някои отношения.

Ето защо направихме подбор на най-добрите цифрови писалки за превръщане на ръкописните ви бележки в текст или цифрови рисунки, за да ви ориентираме при покупката на тези устройства.

Ето кои са най-добрите цифрови писалки:

1. Цифрова писалка WOEOA Stylus

41WODZEkRdL

КУПИ СЕГА

С хората от WOEOA разполагате с цифрова писалка, специално проектирана да превръща ръкописните ви бележки в текст на екрана.

Той е специално разработен за ipad , , както и за всяко електронно устройство с цифров интерфейс.

Той е изключително лек - само 57 грама, а размерите му от 24,3 x 5,9 x 2,5 см го правят толкова близък до традиционния въглероден стилус, че няма да усетите разликата, когато държите това устройство.

Предлага се в стилен тюркоазен цвят и не се нуждае от батерии. Определено е много завършен продукт и разпознава без проблеми както калиграфията, така и рисунките. Неговата цифрова технология позволява да се запише почти всяка бележка, независимо дали е написана с добър почерк.

От гледна точка на цената, тя е много добре позиционирана по отношение на най-разпознаваемите пощенски марки.

2. Цифрова писалка за таблет Wacom KP-501E-01

31b+CIiOgrS

КУПИ СЕГА

С по-ниска стойност, известният печат Wacom , ни радва с писалка, оборудвана с гумен захват и програмируеми странични бутони.

Той е проектиран специално за таблети и затова е предназначен за дизайнери и творци, които търсят перфектния баланс и чувствителност на натиска при всеки свой удар.

С тегло от едва 18 грама и размери 1,5 x 15,6 x 1,5 см той е напълно подходящ за дълги часове работа в студиото за илюстрации или у дома.

Той е подходящ и за водене на бележки, които искате да предадете на колегите си по време на мозъчна атака. Ще видите колко лесно ще можете да превърнете всичко, което искате да съобщите, в цифрови щрихи.

3. Цифрова писалка MEKO

Прецизна, авангардна капацитивна сензорна технология с микрофибърен връх

51RPrLmQn2L

КУПИ СЕГА

Хората от Meko използват най-новите технологии, за да ви предложат устройство с фин микрофибърен връх, съвместимо с всички устройства с капацитивен сензорен екран.

С цифрова писалка с метален корпус от 2 части в стилни нюанси на черно и сребристо и благодарение на функциите си 3 в 1 тя е проектирана да се превърне в неразделен инструмент за творци и професионалисти във всяка област.

Освен това осигурява невероятна точност при рисуване върху матова хартия.

Той е идеален за рисуване на приложения и превъртане на уеб, като ви позволява да избирате точно малки икони и връзки при всяко сърфиране.

От другата страна на писалката има вградена черна писалка с мастило за многократно пълнене, която я прави идеална за водене на бележки на хартия по време на работа в офиса.

Освен това е снабден с гумена ръкохватка със сменяема капачка за клипс, така че можете лесно да го носите в джоба си, което осигурява на потребителите отлично потребителско изживяване.

Размерите на писалката са 5,7', а диаметърът на цевта ѝ е 0,35″; гуменият накрайник е 0,24', а накрайникът от микрофибърни влакна е 0,3 инча.

Накрая можем да ви кажем, че той има капацитет на паметта от 1GB и удовлетворение от 30-дневна гаранция. Всички тези предимства и невероятната цена правят оптичната писалка Meko най-добрият избор.

4. Dimples Excel Digital Pen

Изключителна прецизност с масивен алуминиев корпус. Идеален за Android

41xKW9zVkuL

КУПИ СЕГА

Чрез елегантния дизайн на цифрова писалка, изработена от масивен алуминий, известната компания Dimples Excel ни предлага ергономичен продукт, който ви осигурява по-добра управляемост, намалявайки умората след дълги часове на рисуване или писане.

Благодарение на хибридната си технология този стилус е по-чувствителен, което ви позволява да създавате с изключителна точност писмени бележки, графични скици и всички ваши артистични идеи.

Това устройство ви позволява да виждате през екрана къде точно сочите.

Той е специално проектиран за маркиране, копиране, поставяне, писане на имейли, както и за рисуване и рисуване с невероятна бързина на вашия Kindle и други видове таблети.

Голяма издръжливост с диск с 4 накрайника и се предлага с 2 лесно заменяеми пълнителя, без да са необходими допълнителни инструменти.

Идеален за Android и 100% съвместим с всички Kindle iPad Mini, Kindle Fire, Kindle Paperwhite iPad, iPhone, Samsung Galaxy, електронни четци и други капацитивни сензорни екрани.

Накрая Dimples Excel предлага капацитет от 1 GB по отношение на RAM, 90 дни гаранция и напълно достъпна цена за всички видове потребители.

5. Цифрова писалка Generies

Оптимална писалка за смартфони с най-високо качество на изработка

31YF++ogHmL

КУПИ СЕГА

Цифровата писалка Generies е изработена деликатно и изцяло от алуминий, което осигурява на потребителите безспорно добро качество, така че можете да сте сигурни, че няма пластмасови части, нито че устройството ви ще се деформира.

Тъй като се предлага в чудесен бял, черен, сив или розов цвят, той е стилен и практичен подарък, за който ръководителят на отдела или сътрудниците ви по дизайнерски проект ще ви благодарят на фирмените срещи.

Размерите му са 17,7 x 5 x 1,9 cm и осигуряват голяма преносимост и удобство. В крайна сметка това е идеалният размер за предаване на правилния натиск и удари към цифровите ви устройства.

Той е 100% съвместим с всички устройства със сензорен екран: затова е идеален за iPad 1 и 2, iPhone, iPod, iPhone 7, 6s, 6, 5, iPhone 4/4s, серия Galaxy, Galaxy Note, Nexus 4, HTC One X, HTC One, HTC One, HTC и др.

Най-хубавото е, че въпреки професионалната му привлекателност всеки потребител би си помислил, че цената му е висока, но той е изненадващо нисък.

За какво могат да се използват цифровите писалки?

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че не всички цифрови писалки са еднакви. Най-общо казано, съществуват три различни вида и всеки от тях е специализиран за определена работа:

  • Някои са като тънки ръчни скенери. Те са предназначени за преобразуване на печатен текст в текст, който може да се обработва на компютър. Това се постига с помощта на OCR или технология за оптично разпознаване на символи. Според експертното мнение IRISPen е добре познат пример.
  • Други са предназначени за импортиране на нормален ръкописен текст в компютър като текст, който може да се редактира. Писалките от този тип са снабдени с включен софтуер за компютър, който позволява прехвърляне на данните, съхранени в писалката, за последващо декодиране, превръщайки ръкописния текст в текст за редактиране. Тази функция е толкова практична и точна, сякаш пишете от клавиатура.
  • И накрая, има и други видове оптични писалки, които работят чрез разчитане или проследяване на сложни отпечатани модели, например на хартиени повърхности. Те са полезни за попълване на формуляри, разпознаване на ръкописен текст, скици и различни чертежи.

Писалки за сканиране

Може би е погрешно да се наричат цифрови писалки, тъй като те по същество са скенери за текст и всъщност не пишат нищо.

Въпреки това те са с форма на писалка и затова се описват и като писалки за скенери или писалки за OCR.

Някои от тях са снабдени с USB памет и вградени батерии, за да съхраняват нещата, които сканирате, докато сте далеч от дома.

Други имат дълги USB кабели, но са малко по-лесни за пренасяне от обикновените скенери.

Писалки за ръкописен текст

По-сложните цифрови писалки са предназначени за улавяне на ръкописен текст.

Интересното при този тип устройства е, че те позволяват да се съчетае класическият дизайн на химикалката или молива със съвременните технологични функции.

Това е много полезно, ако сте студент, който си води много бележки в клас или на лекции.

Вече не се налага да ги преписвате на клавиатурата, а просто се прехвърлят направо в компютъра ви, което ви позволява да ги редактирате и отпечатвате с обичайните шрифтове.

Той е полезен и за лекарите, чиито драсканици понякога са нечетливи за пациентите. С тази технология не е нужно да се притеснявате - всичко ще бъде записано перфектно и разбираемо и за двете страни.

Химикалки за проследяване на хартия

Цифровите химикалки имат някои наистина умни нови приложения. Една такава употреба се осигурява от най-новата технология на хората от Anoto.

Това дружество се е специализирало в разработването на система за удобно подаване на поръчки в уеб портали с помощта на писалка и специална повърхност.

Той позволява цифрово улавяне, прехвърляне и обработка на ръкописни текстове и рисунки, като за целта се използва само един лист хартия и химикалка.

Дизайнът е постигнат чрез включване на безжичен предавател и преоткриване на хартията чрез изключително сложен, почти невидим, но променящ се модел за различни цели и предприятия, като например карта за гласуване, заявка за каталог за поръчки по пощата или отпечатан формуляр за поръчка по пощата и т.н.

Какво да търсите в тези устройства

Има няколко начина за улавяне на ударите на перото. Според тестовете най-добрите от тях използват технологията, разработена от Anoto Group.

Това се постига чрез вграждане на камера в близост до върха на писалката, която позволява проследяване на специалната хартия, отпечатана с микроточки.

Повечето от тези устройства обаче използват позиционираща част, която е прикрепена към горната част на хартията, а проследяването се извършва от сензор, поставен на върха на писалката, докато тя се движи по хартията.

Това дава предимството, че може да се пише от почти всякаква повърхност.

Впоследствие се нуждаете само от интуитивна програма на компютъра си, която позволява по-голям контрол върху начина, по който архивирате, търсите, споделяте и редактирате бележките си.

Някои от тези артикули са снабдени с вградени записващи устройства, които съхраняват по-пълни бележки и позволяват по-добро запаметяване.

Ето някои критерии, които да вземете предвид, преди да изберете стилус.

Функционалност

  • Една писалка, независимо дали е цифрова или традиционна, трябва да е удобна за писане. Ето защо както размерът, така и теглото на писалката могат да повлияят на това колко дълго можете да водите бележки, без да се уморявате. За съжаление това означава, че химикалките с най-много функции са и най-големите и най-тежките поради технологията на опаковане и дръжката на химикалката. От друга страна, някои електронни химикалки имат същите размери като обикновените, но не разполагат с много от функциите, които ви позволяват да се възползвате от предимствата на този тип оборудване.
  • След това трябва да помислите за точността. Няма смисъл оптичната ви писалка да разполага с множество функции, ако бележките и щрихите ви не съответстват на изображението и почерка, които записвате. Повечето химикалки имат пространствена разлика от 0,3 мм и 0,7 мм в сравнение с реалните движения на писалката. Верността зависи от сензора.
  • Преходът от една цифрова страница към друга трябва да е плавен и разбираем.
  • Най-добрите умни химикалки предлагат функции като запис на звук.
  • Също така трябва да вземете предвид характеристиките на живота на батерията и лесното синхронизиране на устройството чрез Bluetooth или Wi-Fi.
  • По същия начин ще оцените наличието на подходяща безжична връзка, за да споделяте бележките си в реално време с широка платформа от устройства.

Набор от функции

Функциите на писалката могат да варират значително при различните устройства.

По-новите модели започват да дават предимство на тези, които осигуряват по-голяма чувствителност за разпознаване на вашите скици и писане чрез натиск и множество слоеве в дълбочина.

Друг много полезен аспект би бил синхронизирането с програми като Adobe Photoshop или Adobe Illustrator, които са от съществено значение за дизайнерите и творците в областта на рекламата.

Заслужава си също така да се отбележи дали стилусът включва софтуер за оптично разпознаване на символи, който да преобразува ръкописния текст. Ако е така, трябва да се уверите, че тя е достатъчно точна.

Повечето от тези продукти включват софтуер като MyScript Notes, който в зависимост от версията може да разпознава език на няколко езика.

Всяка писалка има малък вид вътрешен твърд диск, който съхранява цифрови страници и записва информация, докато бъде качена на компютър.

Лесно използване

Технологичните приложения и функции на вашата цифрова писалка могат да се превърнат в сложна задача при използването им.

Поради тази причина ви препоръчваме да прочетете отзиви за продукта, от който се интересувате, за да се запознаете с мнението на опитни клиенти.

Настройката и зареждането трябва да са лесни. Производителите на оптичната писалка трябва да ви предоставят подробни инструкции, за да можете да започнете работа възможно най-бързо.

Освен това опаковките на тези продукти трябва да включват всички аксесоари, от които се нуждаете, за да работите правилно от самото начало. Ако са необходими нови аксесоари, те също трябва да са лесни за вграждане и използване.

Техническа помощ и поддръжка

Всяко от дружествата майки трябва да осигури техническа помощ и поддръжка, за да може техните традиционни и нови потребители да се възползват напълно от предимствата на цифровите технологии.

Това трябва да включва уроци, онлайн форуми с често задавани въпроси, техническа поддръжка и информация за контакт.

Друг много полезен аспект е да се уверите, че доставчикът ясно посочва къде можете да получите батерии и да замените други аксесоари, които са необходими за работата на писалката.

Предимства на използването на цифрови химикалки

Цифровите химикалки са чудесен инструмент за водене на бележки или скициране в ситуации, в които е ограничено използването на компютър, лаптоп или таблет, тъй като са по-малко натрапчиви в класни стаи и на срещи.

Или просто са сложни или невъзможни за използване в определени ситуации.

Лесен за използване

Лесен е за използване като обикновена писалка, с която обикновено се пише на хартиена повърхност.

Просто заменете традиционния инструмент с цифрова писалка и ще видите как вашите документи, чертежи и писмени формуляри веднага се превръщат в цифров файл, който може да се редактира на вашия компютър.

Сътрудничество

Има много случаи, в които стилусът и технологията за цифрова хартия са идеални и си сътрудничат с ежедневните ви дейности.

Някои примери могат да се намерят, когато се наблюдава използването на тези устройства от професионалисти като архитекти, илюстратори, дизайнери, инженери, домакини, които искат да направят чертежи и скици на идеите си или просто да си запишат какво трябва да купят в супермаркета.

Като модел можем да посочим лекарите, които трябва да общуват със своя пациент и често да актуализират медицинските си досиета, но не разполагат с компютър или таблет.

В тези случаи може да е наистина полезно да имаме цифрова писалка в незаменимия си инструментариум.

В трудни условия

В рамките на ежедневните ви дейности много бизнес процеси изискват заснемане на информация при не съвсем идеални условия, при които компютърът или таблетът често не са най-доброто решение.

Например в трудни условия, където екстремният студ или силната топлина изискват използването на ръкавици и други устройства, понякога е трудно да използвате сензорните екрани или клавиатурата на лаптопа си.

В този случай подходящото решение би било да се използва стилус, а много от тези устройства дори са снабдени с Wi-Fi, технология, която е идеална за предаване на данни в такава среда.

Придържа потребителите към задачите

Общото устройство с множество приложения, като например компютър, таблет или смартфон, предлага потенциално голям брой разсейващи и отклоняващи вниманието фактори за потребителите.

Потребителите може да се изкушат да използват устройството за цели, които не са свързани с конкретната задача или процес.

Близката връзка между потребителя и цифровата писалка следователно има предимството, че единственото взаимодействие, може да бъде с устройството и написаното върху листа хартия.

Лесно се интегрира със съществуващите бизнес процеси

Възможностите на цифровата писалка и чувствителната към хартията технология лесно се представят като едно от решенията, които могат да бъдат използвани за оптимизиране на вече съществуващата работа и бизнес от врата на врата в почти всяка компания и търговия.

Следователно този тип устройства ускоряват цялата верига от процеси, като ни позволяват много бързо да преведем ръкописните си идеи на цифров език, който е напълно пригоден за редактиране от други технологични устройства.

И най-хубавото е, че тези предимства са достъпни на много ниска цена.