Smart Plug

mejor-enchufe-inteligente

Контролът на домашната автоматизация е голям проблем, ако нямате правилните устройства, случвало ли ви се е? Преди известно време се сдобих с устройства, които изключваха нещата, когато исках просто да включа телевизора. Но трикът на бадемовия трик е да купите най-добрия интелигентен щепсел, който можете да намерите на пазара, така че всичко да работи перфектно и дори да можете да свържете няколко устройства едновременно.

Хайде! Можете да закупите и няколко гнезда. Това зависи от бюджета ви и от това дали можете да получите надежден и качествен модел на достъпна цена. Идеята на тези аксесоари е да могат автоматично да включват и изключват електронни устройства, за да пестят енергия у дома. Особено в днешно време.

Постигнатата автоматизация е много ефективна, тъй като управлява уредите от разстояние със смартфон, като използва само WiFi връзка. Сега... Как да изберете устройство, което наистина работи и е по-евтино? Първо трябва да знаете няколко неща.

Най-добрите интелигентни щепсели

Кой е най-добрият интелигентен щепсел?

За да направите правилния избор, е препоръчително да познавате двата основни вида

интелигентни щепсели и кой от тях е по-удобен за вас. И двете имат своите предимства и недостатъци.

Стенни : Изглеждат като всеки друг домакински контакт, вграден в стената. Те изискват толкова сложен процес на монтаж, колкото и обикновените съединители. Отвореният отвор, кабелната превръзка и т.н. Хубавото при тях е, че този модел естетически изглежда по-представителен и не стърчи, така че никой няма да забележи, че има нещо различно.

Plug and play : Инсталирането им е изключително практично, просто ги включете в друг общ контакт и можете да започнете да ги използвате. Единственият им недостатък може да бъде (за тези, които смятат, че това е неудобно), че стърчат малко от стената и очевидно можете да ги видите като нещо, което е включено там. Ако обаче го поставите скрит зад малка масичка, кой ще го забележи?

Друго, на което трябва да обърнете внимание, е изборът ви да гарантира добър енергиен мониторинг. В допълнение към гениалното дистанционно управление на всичко от мобилния ви телефон, за да включвате или изключвате, както ви харесва и е необходимо, той също така е отличен за проследяване на разходите ви, за измерване на потреблението на енергия и сметките, които трябва да платите.

Имайки предвид това, можете да разгледате и това сравнение на 5-те най-добри интелигентни щепсела досега и да получите по-добра представа за най-разумните алтернативи.

Ето от най-добрите интелигентни щепсели:

1. интелигентен щепсел Lunvon 3-300DE001

Голям

Този интелигентен щепсел се управлява с дистанционно управление от разстояние най-малко 20 cm и до 30 m, с добра устойчивост на смущения от стени и т.н. Можете да свързвате и управлявате телевизори, радиоприемници, лампи и други уреди, които не надвишават консумация на енергия от 1000 W.

Освен това ниската консумация на енергия ви позволява да управлявате по-добре потреблението на енергия вкъщи, намалявайки сметките за електроенергия. В същото време можете да се уверите, че всичко е правилно изключено, преди да напуснете къщата, като просто натиснете бутона за изключване.

2. Enchufe domótico inteligente T4-GSM AXN-PS301

На испански език

31XwR1T10JL

КУПИ СЕГА

Ако не искате да усложнявате нещата с устройства, които имат инструкции на други езици, този модел е подходящ за вас. Не само печатното ръководство, но и приложението APP и SMS-ите са изцяло на испански език.

Това устройство има и температурна сонда, която разпознава посочената стойност и се включва или изключва според вашето програмиране. Това работи перфектно за бойлери, отопление, климатизация и др.

За да работи с SMS, той има SIM карта и се нуждае от добро GSM покритие, тъй като когато е на път да достигне посочената температура, той изпраща предупреждение чрез прекъсване на захранването/възстановяване по този начин. Той има програмируема автоматична работа с помощта на календар и може да издържа на малко по-малко от 3000 W.

3. Belkin WEMO Insight F7C029ca

С безплатно приложение за iOS и Android

41zjkhv6RtL

КУПИ СЕГА

За тези, които обичат да управляват няколко устройства едновременно, могат да го направят с това устройство, което работи с безплатното приложение WEMO, съвместимо с iOS и Android. Тъй като работи с IFTTT, той има по-голям контрол върху различни приложения, с които можете да програмирате и управлявате желаните устройства. Например Amazon Alexa.

Поддържа и Wi-Fi: 2,4 GHz, 802.11n. Можете лесно да свържете захранваща лента към него, за да включите няколко устройства, като Xbox, телевизор и др.

Това улеснява измерването на потреблението, тъй като можете да експортирате тази информация и да контролирате по-добре разходите. Тя е ефективна и навременна по отношение на известията.

4. Wattio POD smart plug

За да симулира вашето присъствие

31jCVO99SdL

КУПИ СЕГА

Притеснявате ли се, че апартаментът ще изглежда самотен, когато отидете на почивка? Можете да използвате това устройство, което може да включва телевизора от четвъртък до неделя от 20:00 до 23:00 ч., без да е необходимо да сте наблизо. Със смартфона си и този щепсел можете да контролирате дистанционно включването и изключването на електронното си оборудване, както и консумацията на енергия.

Друго предимство е, че можете да свържете устройството POD с вратата от същата марка, така че светлините да се включват автоматично, когато се приберете вкъщи през нощта. Можете да го комбинирате с сензор за движение, като например Wattio Motion - Сензор за движение и температура, за да защитите допълнително дома си.

5. Безжичен интелигентен щепсел TP-LINK HS110

С таймер

31gpk0F05NL

КУПИ СЕГА

По-небрежните могат да намерят това устройство за удобно, тъй като има удобен таймер за изключване на оставени работещи уреди. Например ютията за дрехи или пресата за изправяне на коса. Той е съвместим с iOS, Android и Amazon Echo, с които можете да управлявате всичко с глас. Работи с безплатното приложение Kasa, което е включено в комплекта.

Можете да програмирате и регулирате всичко от смартфона си, когато сте навсякъде с интернет. Той има мониторинг на енергията, за да анализира потреблението в реално време и в миналото на всяко устройство. С режима за отсъствие от дома можете да се преструвате, че някой присъства, за да осигурите по-голяма сигурност.

6. интелигентен щепсел Etekcity ZAP 5LX

С дистанционно управление

41p0GCPywuL

КУПИ СЕГА

Идеален за хора с двигателни проблеми или увреждания, този тип безжичен щепсел работи на разстояние 100 фута (30,48 м), за да включва и изключва уреди, които не са лесно достъпни. Техният мощен радиочестотен сигнал може да преминава през врати и стени, без да прекъсва работата на друго електрическо оборудване.

Те пестят енергия и са програмируеми, тъй като могат да активират няколко устройства с натискането на един бутон, както и да управляват едно устройство с няколко дистанционни управления. Използването им се препоръчва за оборудване, което използва по-малко от 2300 W, като микровълнови печки, зарядни устройства, коледни лампички или звуково оборудване.

Ако сте избрали някоя от тези програми, би било чудесно да ни информирате как е преминала. Не забравяйте да ни оставите коментар, добре?

Какво представлява интелигентният щепсел?

mejor-enchufe-inteligente

Тези щепсели са обикновени контакти, които се включват в обикновен стенен контакт, захранваща лента или друг източник на захранване в единия край, а в другия край имат вход, към който можете да включите устройството или уреда , който искате да управлявате. Казано по-просто, просто превръщате всеки от контактите в дома или офиса си в интелигентен контакт, който можете да управлявате по всяко време от смартфона си.

Но за да сте сигурни, че ще се възползвате максимално от него, първо помислете къде искате да го поставите. Някои от тях са достатъчно тънки и тънки, за да не пречат на други контакти на захранващи ленти или на множество контакти, но други са малко по-големи или имат щепсели от едната страна. Затова винаги е добре да проверите това, преди да купите.

Какво прави един интелигентен щепсел?

Всеки безжичен интелигентен щепсел работи за дистанционно управление на всеки уред, включен към него. Такъв е случаят с лампите, вентилаторите, телевизорите, кафемашината или тостера. Някои от тях използват Wi-Fi, а други са снабдени с дистанционно управление. Въпреки това те позволяват всяко устройство да бъде програмирано да се държи по определен начин или да има предварително зададени работни графици.

Например можете да настроите тостера и кафемашината си да се включват по едно и също време всеки ден и да се събуждате с прясно приготвени тост и кафе.

В същото време с приложенията за iOS и Android можете да създавате така наречените 'сцени' в интернет на нещата. Това са просто програми или начини, по които можете да накарате устройствата си да взаимодействат помежду си. Например, накарайте готварската печка да се включи, когато температурата падне, или изключете осветлението в стаята в определено време, за да контролирате потреблението и много други. Дори когато отивате на почивка, можете да накарате осветлението да се включи, за да изглежда, че все още сте у дома.

И накрая, много уреди предлагат отчети за потреблението на енергия за всеки уред и стая, което позволява да се извършва перфектен мониторинг на енергията , за да се намалят сметките за енергия.

Съвети преди закупуване на интелигентен щепсел

Закупуването на добър интелигентен щепсел с WiFi не е свързано само с избора на първия, който видите на добра цена, но има много варианти, характеристики и функции, които трябва да вземете предвид, преди да направите своя избор измежду многото модели на пазара днес. Ето някои основни препоръки:

На закрито или на открито

Като цяло по-голямата част от наличните интелигентни щепсели са предназначени за употреба на закрито, тъй като не са водоустойчиви и устойчиви на атмосферни влияния. Всъщност можете да се ориентирате по цвета на устройството, тъй като белите са предназначени за употреба на закрито.

Ако търсите нещо, с което да контролирате потреблението на електроенергия, осветлението и всички други устройства, които имате на открито, потърсете черен модел, тъй като това са тези, които са снабдени с водоустойчиви конектори.

Необходимост от концентратор

Някои марки включват концентратор като опция за свързване на щепсела и поддържане на връзката му с други устройства. Въпреки това не е абсолютно необходимо да се използва концентратор. Това зависи в голяма степен от производителя и от вашите предпочитания.

Стандарт за безжична връзка

Когато говорим за интелигентни щепсели, винаги се сещаме за тези, които се свързват директно към Wi-Fi и са съвместими с Google Home, Alexa, Amazon Echo и други подобни приложения. Съществуват обаче и модели, които работят с други стандарти за безжична връзка, като ZigBee или Z-Wave, за които са необходими концентратори.

За средния потребител обаче е идеален модел с WiFi връзка. Той е най-универсалният и най-лесен за използване.

Съвместимост с Apple HomeKit

Както знаете, не всички уреди и устройства са напълно съвместими с iOS и други устройства на Apple. Затова, ако планирате да се свържете с Apple HomeKit, уверете се, че въпросният безжичен щепсел е съвместим. За целта прочетете спецификациите му на уебсайта на производителя.

Поддръжка на гласова помощ

Гласовото управление несъмнено е един от най-добрите и най-лесни начини да управляваме устройствата си у дома, без да се налага да си мръднем пръста. За да се възползвате максимално от него, уверете се, че вашият интелигентен щепсел е съвместим с Amazon Alexa , Google Home Assistant, Amazon Echo или дори Apple Siri. По този начин можете да управлявате уредите в дома си с гласа си, точно както във филмите.

Брой гнезда

Има модели, които включват няколко гнезда, докато други имат само едно. Важното е, че като вземете предвид мястото, на което искате да го поставите, трябва да проверите дали дизайнът му няма да блокира други гнезда и да ви накара да загубите възможности за връзка. Във всеки случай има и интелигентни захранващи ленти, които ви позволяват да свързвате много устройства едновременно и да ги управлявате самостоятелно.

Със или без заземяване

Винаги си заслужава да се уверите, че въпросният интелигентен щепсел е заземен, за да осигурите малко повече безопасност както за себе си, така и за електрическите си уреди.

Функции за наблюдение на консумацията на енергия

Както беше споменато по-горе, много модели интелигентни щепсели позволяват да наблюдавате консумацията на енергия, но това не е общо правило. Така че, ако искате да използвате тази функция, за да намалите сметката си за електроенергия, задължително купете модел, който я включва.

Вградено димиране

Някои модели интелигентни щепсели разполагат с превключватели за димиране на лампи, които ви позволяват да димирате или затъмнявате всяка обикновена лампа или крушка.

Предимства на използването на интелигентен щепсел

Използването на интелигентен щепсел предлага много предимства - от удобството и спокойствието да включвате и изключвате осветлението, без да се налага да ставате от леглото, до спестяването на пари от сметките за електроенергия.

От съображения за безопасност

Една от силните страни на интелигентните щепсели е, че можете да ги настроите да изключват всички свързани уреди веднага щом напуснете дома. По този начин можете да се уверите, че котелът или готварската печка са правилно изключени, или дори че готварската печка е изключена.

По същия начин можете да програмирате устройствата и светлините си да се включват периодично, когато ще отсъствате от дома си за дълъг период от време по време на почивка или нещо подобно. По този начин всеки потенциален крадец ще си помисли, че в дома му има хора, и ще избегне кражбата.

Помага ви да спестите пари

Тъй като консумират много малко енергия, за да поддържат връзка, те ви дават възможност значително да намалите ненужното потребление, като можете да управлявате всичко от разстояние. И разбира се, моделите с монитор също така показват кои от вашите уреди и джаджи консумират най-много енергия и правят сметките ви толкова високи.

Така можете да подобрите навиците си за потребление, да намалите разходите си и да помогнете малко на околната среда.

Живеете ефективно

Използвайте интелигентния щепсел, за да попречите на децата да използват телевизора или конзолите си в извънработно време. Можете също така да изключите осветлението, когато си легнат. По този начин те ще свикнат да си лягат в точното време или да си пишат домашните, вместо да играят игри.

Може ли интелигентният щепсел да се използва само на закрито?

Както беше споменато по-горе, интелигентните щепсели могат да се използват както на закрито, така и на открито, в зависимост от вида на щепсела, който сте закупили. Като общо правило не забравяйте, че белите модели обикновено са за домашна употреба, а черните - за употреба на открито.

Колко устройства мога да свържа към един интелигентен щепсел?

Всичко зависи от капацитета на всеки модел интелигентен щепсел. При това има някои щепсели с един контакт, но има и интелигентни захранващи ленти с 3 или 4 контакта, както и няколко USB порта , за да можете да зареждате мобилния си телефон и други устройства, например таблети. В същото време някои от тях позволяват да управлявате всеки контакт и порт поотделно, което ви осигурява още по-голяма гъвкавост и удобство.

Може ли интелигентният щепсел да се свърже към захранваща лента?

Да, стига всеки уред да може да получава правилното напрежение и ток, би трябвало да е добре. Вземете под внимание и количеството енергия, необходимо на всеки уред, който ще свържете към интелигентния си щепсел, тъй като това също ще натовари въпросната захранваща лента. Не забравяйте, че това не е същото, както когато е щепсел, свързан директно към стената.

Мога ли да намаля сметките си за електроенергия с интелигентен щепсел?

Да, но всичко зависи пряко от начина, по който използвате уреда, и от това дали знаете как да се възползвате максимално от него. Вярно е също така, че ще ви бъде много по-лесно, ако закупеният от вас интелигентен щепсел има монитор на потреблението, тъй като той ще може да ви предоставя подробни отчети за дейността на всеки свързан уред, за да можете да промените навиците си и да живеете по-енергийно ефективно.

Ако обаче моделът, който купувате, не разполага с функции за наблюдение на потреблението на енергия, сметките ви вероятно също ще намалеят малко, тъй като ще ви е по-лесно да следите потреблението и да ограничите използването на всеки уред, когато не го използвате.

Има ли устройства, които не трябва да се използват с интелигентен щепсел?

Разбира се, това зависи от естеството на устройството, което искате да свържете към интелигентния си щепсел, от количеството енергия, което то консумира, и от характеристиките на самия щепсел.

Неща като USB зарядно устройство или лампи винаги ще бъдат в ред, но когато преминете в спектъра на по-големите мощности, като например големи уреди, предназначени за кухня или дори за вграждане, е важно да проверите спецификациите на контакта и да се уверите, че той може да се справи с тях.

Интелигентни щепсели, ключове и светлини

Голямото предимство на закупуването на интелигентен щепсел пред другите споменати устройства е, че те могат да управляват светлини, уреди и почти всичко останало. В много случаи те могат да се използват с дистанционно управление и са изключително гъвкави.

Ако обаче искате да имате интелигентни крушки, които променят цветовете си и други подобни неща, по-добре е да си купите директно интелигентна крушка.