Soundbar

mejor-barra-de-sonido

Може би нямате достатъчно място вкъщи, за да разпръснете усилватели и високоговорители из цялата си дневна, но ако все пак сте почитатели на добрия звук, можете да решите проблема с най-добрия саундбар, който можете да намерите на пазара.

Тези устройства ще ви бъдат от голяма полза, ако не искате нещо прекалено обемисто, ако дневната ви е малка и ако се нуждаете от озвучителна система, която ви осигурява качество, без да е толкова скъпа и висока гама .

В днешно време баровете са много популярни за слушане на музика с много добро качество на звука, някои от тях дори са снабдени с FM радио и са подходящи за гледане на телевизия.

Преди да купите , препоръчваме да сте наясно с нуждите си от продукта. Може би един бар не е достатъчен за нуждите ви или е точно това, което търсите, можете да разберете само ако направите сравнение на продукти и определите кой от тях ви подхожда най-добре.

Важно е да направите тест на това, което виждате в наличната оферта, трябва да проверите и марката и е необходимо да обърнете внимание на предложенията на потребителите, идеята е да вземете вкъщи точното нещо и то да отговаря на бюджета ви.

 

Най-добри саундбарове

Кой е най-добрият саундбар?

Продуктите са толкова разнообразни, че понякога е най-трудно да се избере един от толкова многото. Направихме преглед и с получените данни съставихме списък с предложения, които ще ви улеснят

Представяме ви най-добрите саундбарове:

1. Sonos Playbar

317vAV2EpYL

КУПИ СЕГА

С висококачествена безжична система, барът на производителя Sonos ще ви осигури изключителен звук за музика, филми и дори видеоигри.

Наред с другите предимства, той е мултирум , т.е. възпроизвежда звук с помощта на високоговорители и освен това има приложение, чрез което можете да слушате различна песен в различни зони или да накарате една и съща песен да звучи в цялата къща.

Той е снабден с WiFi технология за достъп до онлайн услуги и според отзиви на потребители е добре работещо устройство. Цената му е висока, но инвестицията си заслужава.

2. Саундбар LG LAS550H

С безжична връзка

21O1wxeZPCL

КУПИ СЕГА

Оборудван с HDMI кабелен изходен интерфейс, този бар е съвместим с различни формати и се свързва безжично с вашия смарт телевизор, ако той също е от LG, и може да се управлява от вашия смартфон.

Това е лек, много стилен и солиден продукт, който се предлага с отделен субуфер с мощност 200 вата. Освен това можете да слушате различни източници с помощта на технологията Bluetooth , която идва с вграден

Това е достъпно и много качествено устройство. Повечето от тези, които вече го притежават, го оценяват като препоръчителна покупка.

3. Philips HTL2183B саундбар със субуфер

Управлявайте всичко с едно дистанционно управление

31cakKvAjLL

КУПИ СЕГА

Този бар, снабден с високоговорител за централния канал, има и 3. 1 канала и много висока аудиофигурност, на която не могат да завидят системите за домашно кино от 5.1 и дори 7.1 .

Ултратънкият бар на Phillips ще ви позволи да се наслаждавате на музика от различни формати и дори е съвместим с PS4 за различно изживяване при видеоигрите. Освен това има сензорен панел за интуитивно възпроизвеждане и управление на силата на звука.

Това е икономичен продукт и по- мощен от други подобни продукти. Можете да го вземете в черно.

4. Samsung HW-J355/ZF

Управлява се от смартфона ви

21Y6GlbXOWL

КУПИ СЕГА

Създаден с HiFi (high fidelity) аудио ефекти за музика, филми или спорт в различни формати, той се включва към задния панел на вашия телевизор.

Той е проходен, не е извит, така че е препоръчително да го поставите над или под или зад телевизора, но никога вертикално във всекидневната.

Той има ниска цена и тези, които вече са го използвали, казват, че това е устройство с висока съвместимост с различни формати, можете дори да го контролирате универсално с помощта на смартфон от същия производител.

5. YOKKAO Wireless Sound Bar

С вграден микрофон

31gDH4k-toL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният модел от селекцията, която сме направили за вас, поддържа различни формати и има голям обхват на звука, може да бъде свързан към компютър и лаптоп и е съвместим с множество смарт устройства.

Той е лек, прост, малък, а ширината му е не повече от 40 сантиметра. Той се доставя с инструкции за употреба и не трябва да го поставяте върху телевизора.

Той има вграден микрофон, TF карта, функция за свободни ръце и дори можете да го свържете с оборудване за възпроизвеждане на филми.

 

Какво е саундбар?

mejor-barra-de-sonido

Това са системи от високоговорители, различни от обикновените, които можете да поставите пред или под телевизионния си монитор. Обикновено са тънки и компактни и се предлагат в два основни вида:

Традиционни:

Той е правоъгълен и обикновено се предлага с безжичен басов високоговорител или, във всеки случай, субуфер, който можете да монтирате на стената или на масата пред телевизора. Обикновено той е с широчината на телевизора и е висок между 5 и 8 сантиметра.

Звукови бази:

Обикновено те се предлагат с отделен субуфер, но някои производители са избрали да вграждат субуфери. Той е проектиран така, че да минава под телевизора като стойка и да осигурява отлично качество на звука.

Кой е най-добрият саундбар?

Съществуват редица фактори, които несъмнено ще направят вашия саундбар просто най-добрия, така че когато купувате, за да получите висококачествен продукт, трябва да обърнете специално внимание на следните съображения:

Солидно аудио представяне:

Дали барът се предлага с отделен безжичен субуфер, обикновено е свързано с необходимостта да се улавят басовите ноти, поради което повечето барове се предлагат с такива, въпреки че някои производители предоставят само възможността да добавите свой собствен. Въпреки това, освен тези спецификации, трябва да знаете, че баровете обикновено имат толкова мощност, колкото 5.1-канално устройство за домашно кино , но без множество високоговорители.

Прилична симулация на съраунд звук:

Въпреки че баровете не могат да се сравнят с мощността и производителността на пълна 5.1-канална съраунд звукова система, добрата система трябва да може да осигури много добра симулация на 5.1-канален съраунд звук, което почти винаги се постига с много фокусирани вътрешни драйвери или мощни виртуални звукови трикове. Можете да намерите модели с безжични задни високоговорители, които ще ви осигурят истинско съраунд звуково изживяване.

Обикновено управление:

Не е необходимо да сте експерт, за да създадете бар. Някои от тях използват дистанционно управление, други използват телефона или таблета ви като дистанционно управление, но във всички случаи това са приложения, които ще ви се сторят много лесни за инсталиране.

За разлика от сложните системи, лентата ще бъде инсталирана и конфигурирана просто чрез свързване директно към телевизора.

Поддръжка на стрийминг:

В днешно време тези устройства са станали много по-модерни, тъй като са съвместими с други мобилни устройства, което премахва необходимостта да имате отделно мултимедийно устройство и ще ви позволи да стриймвате звук безжично, например чрез Bluetooth, връзки към онлайн музикални или видео услуги чрез Wi-Fi и дори интернет радио.

Лесна настройка:

Баровете изискват оптичен или аналогов кабел за свързване от бара към телевизора. Някои от тях позволяват ръчно регулиране на звука, а други дори предлагат функция за намаляване на шума. Особеност на решетките е, че можете да ги управлявате с дистанционното управление, което се доставя с телевизора. Накратко, те се настройват по-лесно от сложните комплекти за домашно кино.

Bass ace:

Баровете несъмнено подобряват звука на телевизора, но за някои взискателни потребители това може да не е достатъчно, като в този случай можете да добавите отделен субуфер. Ако обаче искате да се насладите на истински потапящ звук, трябва да изберете по-сложна звукова система.

Какво да обмислите, преди да си купите саундбар

Преди да си вземете това устройство, е много важно да обмислите редица фактори, които ще подобрят преживяването ви и ще направят саундбара подходящото устройство за вашия дом. По време на покупката трябва да си зададете следните въпроси:

Активен или пасивен?

Устройствата за домашно кино почти винаги имат пасивна външна предусилвателна система, която ще ви позволи да направите усилена система от високоговорители парче по парче, но ако имате бар, те обикновено имат активна система с вградено усилване, по-лесни са за използване и са най-подходящи, ако нямате отделен усилвател.

Къде ще го поставите?

Това трябва да ви е ясно още при покупката, тъй като барът трябва да се побере в пространството, което сте предвидили за него.

Ако го поставите на стойката, той трябва да бъде пред телевизора в позиция и на разстояние, които не блокират лъча на дистанционното управление.

Ако ще го монтирате на стената, уверете се, че размерът му е същият като ширината на екрана на телевизора. Ако барът е снабден с отделен субуфер, трябва да му намерите място, където няма да е в центъра на вниманието.

Каква конкретна употреба ще направите от него?

Ако е само за гледане на телевизия, обикновена 2.1-канална лента е достатъчна. Но ако сте почитател на филмите, видеоигрите и музиката и искате истинско съраунд звуково изживяване, ще ви трябва устройство от по-висок клас или дори такова с отделен субуфер и отделни задни високоговорители.

Осъществяване на връзки

При свързването ще са ви необходими няколко аудио- и видеоизточника, затова се уверете, че входовете съответстват на изходите на компонентите-източници. Има и допълнителни опции, които ви позволяват да предавате съдържание по безжичен път.

HDMI:

Ако възнамерявате да свържете Blu-ray плейър или Ultra Blu-ray плейър с висока разделителна способност и възможност за 3D или 4K видео, трябва да се уверите, че саундбарът може да предава тези сигнали към телевизора, за което са предназначени HDMI кабелите.

Някои барове имат един или повече HDMI входове, включително изход към телевизора, което ви позволява да използвате бара за превключване между компонентите на видеоизточника. Повечето HDMI връзки вече поддържат функцията Audio Return Channel (ARC), която позволява на телевизора да изпраща звук обратно към бара, така че можете да използвате една връзка от бара към телевизора, ако компонентът на източника, например кабелен приемник, е свързан директно към телевизора.

Bluetooth:

Тази нова опция на лентите ви дава възможност да изпращате музика безжично чрез мобилни устройства. При някои модели тази функция е двупосочна, което ви позволява да изпращате музика от саундбара към мобилните си устройства.

Wifi:

Тези модели са страхотни, защото с този тип връзка имате достъп до онлайн музикални и видео услуги като Pandora и Spotify. Някои модели включват ethernet конектор, за да можете да се свържете с домашната си интернет връзка.

Цифрови аудио входове:

През последните години оптичните цифрови аудио входове и изходи станаха по-разпространени от двете цифрови аудио връзки, но други по-нови устройства вече използват по-широко HDMI кабели. Обикновено обаче баровете разполагат и с оптични или коаксиални цифрови аудиовходове, стереовходове, които са аналогови, или минижакове за свързване на кабелни кутии и различни устройства.

Поточно предаване:

Някои барове предлагат и достъп до филми чрез услуги за поточно предаване, като Netflix или Amazon, интернет радиостанции и сайтове за социални мрежи.

 

Важни функции в менюто на бара

Ако вече сте решили да си купите бар, ето серия от функции, които ще ви помогнат да изберете устройство с характеристиките и спецификациите, които ви харесват и от които се нуждаете:

Мултимедийни плейъри:

Най-модерните барове могат да имат Blu-Ray или DVD плейър, интегриран в системата, което ще ви даде голямото предимство да го свържете с телевизора, без да е необходим приемник, а освен това ще използвате малко кабели.

Допълнителни говорители:

Както вече ви казахме, баровете, които се предлагат с отделни задни високоговорители, ще ви предложат истинско съраунд звуково изживяване, те се свързват чрез усилвател или безжичен субуфер, а някои субуфери дори имат вграден усилвател, който трябва да се включи в електрически контакт.

Онлайн достъп:

Вече ви разказахме и за голямото предимство на някои от тези устройства, които разполагат с функции, позволяващи достъп до музика и филми от онлайн услуги, интернет радиостанции и социални мрежи.

Контролни уреди:

Тези устройства се доставят с преден панел с дисплей, като при много от тях контролните уреди са групирани по функции и ясно обозначени. Можете също така да регулирате и конфигурирате тези функции, като използвате екрана на телевизора

Аудио и други функции:

Някои системи разполагат с предварително зададени или персонализирани еквалайзери (EQ) или дори предлагат регулиране на ниските и високите честоти.

Режимите на цифров сигнален процесор използват цифрови схеми за удвояване на качеството на звука. Превключвателят за усилване на басите усилва по-дълбоките звуци.

Саундбарове и саундбарове

Вече споменахме, че саундбаровете могат да бъдат обикновени или с отделни високоговорители и субуфери, които ще ви осигурят по-добро съраунд звуково изживяване, но има и саундбарове, които, вместо да са барови високоговорители, са по-скоро платформа, която се поставя върху телевизора, с по-големи драйвери, които могат да бъдат инсталирани вътре.

Какви връзки са ви необходими за саундбара?

Като минимум повечето барове имат поне RCA конектори, както и цифрова оптична връзка. Последното ще бъде вашият предпочитан избор.

Саундбаровете от висок клас често имат и HDMI ARC. Широката гама от възможности за свързване винаги е предимство, тъй като никога не знаете със сигурност какво ще искате да свържете в бъдеще.

Можете ли да се свържете безжично със саундбар?

Както вече обяснихме, някои от тези устройства разполагат с функция Bluetooth, която позволява този вид безжична връзка. WiFi мрежите също изпълняват тази функция, като оставят бара да се използва като обикновен високоговорител.