SSD твърди дискове

mejor-disco-duro-SSD

Най-добрият SSD твърд диск ще ви позволи да съхранявате десетки хиляди или дори милиони материали, които поради проблеми с пространството не биха се поместили в обикновеното ви устройство.

Напоследък тези дискове стават все по-популярни поради нуждата от съхранение и радикализацията на цифровия свят, в който всичко има място в паметта.

Тези дискове са наистина универсални, защото те могат да бъдат адаптирани към безброй електронно оборудване, като компютри, камери за запис, наред с други, които, като се има предвид случая, ще оптимизира скоростта и производителността на оборудването, или са добре документирани всяко движение, направено във вашата компания, дом или навес.

Противно на общоприетото схващане, тези продукти могат да се намерят в магазините на сравнително достъпна и удобна цена, която гарантира добра инвестиция във времето.

Поради тази причина ви приканваме да прочетете подробно нашата статия, тъй като тези продукти са се превърнали в необходимост в наши дни и ще останат такава още дълго време, докато технологията не намери нов метод за съхранение, който да е толкова ефективен и оптимален, колкото този.

Най-добри SSD твърди дискове

Кой е най-добрият SSD твърд диск?

Най-добрият избор ще бъде този, който предлага най-голям капацитет на най-ниска цена и предлага добра издръжливост във времето. Освен това той трябва да отговаря напълно на изискванията, за които е бил закупен.

За тази цел направихме сравнителен списък, в който поставихме петте продукта с най-високи стандарти за качество и с отлични отзиви и мнения , направени от потребителите, и по този начин предоставяме много по-безупречно обслужване.

Под списъка ще намерите малко информационно ръководство за характеристиките и елементите, които трябва да вземете предвид, когато купувате една от тези опции. (Samsung MZ-7PD512BW SSD 840 PRO

Компактна и ефективна памет

41yhL6UiSOL

КУПИ СЕГА

Това 2,5-инчово устройство, чието представяне на пазара го прави ненадминато при SATA III машините. Преносът на данни може да достигне невероятната скорост от 540 MB/s. Това устройство няма движещи се части, което го прави идеално да издържи на всяко падане или удар.

Функцията за сигурност е впечатляваща, тя има 256-битово криптиране. Можете да създадете дялове от по 256 GB всеки или дори да създадете по-малък дял от 128 GB, а останалият капацитет да се използва за други задачи. Между другото, той е съвместим с повечето налични дънни платки, включително тези, използвани от Apple.

2. Crucial MX300 вътрешен твърдотелен диск

Супер интересен модел с над 500gb

51YndxZLJmL

КУПИ СЕГА

Универсалността характеризира този продукт, който е способен на скорости на трансфер до 530 MB/s и скорост на запис от 510 мегабайта в секунда. То е произведено с енергийна ефективност 90 пъти по-висока от тази на обикновеното устройство, т.е. използва само 0,0075 W, докато другите достигат 6,8.

Освен това има динамично ускоряване на записването, което осигурява по-бързо изпълнение, приемане и изпращане на данни. Криптирането се основава на технологията RAIN по 256-битов стандарт AES. В допълнение, продуктът не се прегрява.

3. SanDisk SDSSDA-120G-G26

Съживяване на мъртвите

41qieQbCxCL

КУПИ СЕГА

Инсталирането на подобен елемент от висок клас ще позволи на стария ви компютър да реагира и изпълнява задачите много по-бързо и да премахне увисванията. Той е 20 пъти по-бърз от нормален твърдотелен диск, тъй като има скорост на последователно четене до 535 MB/s и скорост на запис до 445 MB/s.

Той е изработен от изключително издръжлив и еластичен материал, който гарантира, че устройството няма да бъде променено или повредено по никакъв начин след удар.

4. Toshiba OCZ TL100

Удобна цена, висока ефективност

41VOLbmBt4L

КУПИ СЕГА

Скоростта на последователно четене до 550 MB/s и капацитетът за запис от 530 MB/s ще осигурят на вашия компютър, конзола или друго устройство много по-голяма скорост при стартиране и изпълнение на всякакъв вид програми.

Той има обща за марката Toshiba гаранция, която се разширява до 3 години. Той ще спести значително от консумираната електроенергия, като по този начин ще удължи живота на батерията на компютъра ви. Той е с удобен размер от само 2,5 инча и е изграден по технологията TLC NAND флаш памет. Той включва софтуер, който улеснява поддръжката и наблюдението на устройството.

5. WD Blue PC SSD

Много полезна инвестиция

41ynDmkApvL

КУПИ СЕГА

Времето за зареждане и стартиране на приложения или компютри ще бъде намалено до експоненциалния си максимум, след като това устройство е инсталирано, благодарение на своите 250GB/s, компактирани в статия, която има графичен интерфейс 6gb/s, който ви позволява да работите по няколко задачи едновременно, като по този начин улеснява всякакъв вид работа.

Степента на издръжливост е оценена на 400 TBW и до 1,75 милиона часа употреба. Те могат да достигнат водещи на пазара нива до 545 MB/s и 525 MB/s. Той е идеален за използване там, където предаването на данни е нестабилно и обемно, така че да може да бъде изпълнено ефективно.

 

Какво е твърдо състояние?

mejor-disco-duro-SSD

Това е устройство за съхранение на данни за вашия компютър. При ежедневна употреба той осигурява същата функционалност като твърдия диск (HDD) - стандарт за порт плочи и компютри от много години.

Всъщност дори нямаше да разберете дали използвате SSD или HDD, ако не бяха разликите в начина им на работа.

Твърдият диск съхранява данните ви на въртяща се метална плоча; и когато компютърът ви иска да получи достъп до някои от тези данни, малък компонент с форма на аджуга (наречен глава) го премества до данните и след това ги предоставя на компютъра.

Записването на данни на твърд диск става по подобен начин, като частите са в постоянно движение. SSD дискът обаче изобщо не се движи, а само казва 'добре, ето го'.

Това, разбира се, е опростено обяснение, но вероятно сте забелязали, че процесът е по-прост и ефективен.

Също така скоростта е основно предимство на SSD пред традиционния твърд диск. Това прави първия най-простия ъпгрейд за вашия компютър, ако искате да работите по-бързо.

Как да изберем най-добрия вариант?

Изборът на най-добрия вариант за вас не е труден, но процесът може да бъде малко стресиращ при наличието на толкова много марки. В този раздел ще ви покажем на какво да обърнете внимание при избора си, а също така ще ви дадем няколко препоръки, които ще ви помогнат.

Всички SSD дискове са бързи и това ще се почувства като голямо подобрение, но когато харчите значително повече пари за диск, който осигурява по-малко място за съхранение, искате най-доброто.

Искате също така надеждна и издръжлива част, а това е малко трудно да се избере, ако имате малко опит с технологията.

Максимални скорости

Максималната скорост на четене е около 400 MB/секунда, а максималната скорост на запис е около 300 MB/секунда. Не е задължително тези числа да са точни, малко по-бързо или по-бавно няма да доведе до значителна разлика.

Действителни скорости

Фирмите за SSD дискове обикновено не предоставят действителни скорости на четене и запис, тъй като те гарантирано са по-ниски от максималните. За щастие, много онлайн прегледи съдържат резултати от тестове за този процент.

В платформите за онлайн продажби често се срещат потребители, които са публикували скрийншоти на своите резултати.

Когато разглеждате тази информация, тя може да бъде малко смущаваща, тъй като действителните проценти са малко по-ниски. Ако резултатът показва скорост на четене и запис 2/3 от максималната, това е добър избор.

Ако приложите това към максималната скорост по-горе (400MB/s и 300MB/s), общата скорост ще бъде съответно 265MB/s и 200.

Многоклетъчна NAND Flash памет

Когато пазарувате за своя продукт, ще откриете два вида памет: многоклетъчна (MLC) и едноклетъчна (SLC).

Първата разлика е, че паметта MLc може да съхранява повече информация във всяка клетка. Предимството тук е, че производството му е по-евтино, а SLC често е много по-скъп за средния потребител.

Недостатъкът на е високият процент грешки, но SSD диск с коригиращ код може да помогне за предотвратяване на тези проблеми.

Поддръжка на SATA III

Повечето от тези твърди дискове използват интерфейса Serial ATA (SATA), но не всички използват най-новата версия и това може да ограничи производителността на вашия SSD.

Това е така, защото SATA I може да прехвърля данни със скорост 1,5 Gbps, Sata II - със скорост 3,0 Gbps, а Sata III - със скорост 6 Gbps.

Това гарантира, че дискът ви има достатъчно широчина на честотната лента, за да изпраща данни възможно най-бързо, и ще искате дискът ви да е съвместим и със SATA III.

Трябва да имате предвид, че компютърът ви трябва да поддържа най-новите спецификации на SATA.

ECC памет

Връзката с паметта с код за грешка прави това, което подсказва името: тя дава на вашия SDD възможност да открива и коригира често срещани видове повреда на данните, така че да не се окажете с неизползвани данни на диска. SDD с ECC памет е по-надежден.

История на надеждността

Надеждността се измерва много трудно, но има няколко трика, които можете да използвате, за да получите добра представа. Първо, потърсете вариант, който е произведен от компания, която е в бизнеса от известно време (като OCZ и Crucial).

Тази технология очевидно е нова, но това не означава, че трябва да се обърнете към всяка компания, която наскоро е решила да навлезе в света на полупроводниковите устройства.

Освен това разгледайте оценката на всеки SSD, получена в прегледите за онлайн пазаруване.

Ако има оценка 3,5 от 5 или по-висока, това често показва, че е надеждно устройство.

Когато тези оценки са по-ниски, може би трябва да потърсите нещо друго.

Дори най-надеждните компании понякога произвеждат не толкова добри продукти. Затова следете отзивите, за да не си купите лимон.

Придържайте се към търговските марки

Едно време големите компании за SSD в района предлагаха само полускъпи продукти, като не желаеха да размиват стойността на търговската марка или да намаляват печалбите си до свръхвисоки нива чрез разделяне на евтини продукти на пазара.

Но сега, след като тези дискове станаха по-разпространени и опцията TLC NAND се доказа като ефективна евтина алтернатива на скъпите решения, компаниите от висок клас разполагат с евтин диск, който да се конкурира в този сегмент.

Софтуер

Въпреки че много опитни ентусиасти не смятат софтуера за съхранение за необходимост, някои компании предлагат пакет с техните SSD дискове, който може да бъде изненадващо полезен.

Преди няколко години няколко компании се противопоставиха на тази тенденция, като създадоха дискове с надеждни помощни програми, които ви позволяват да изследвате всеки аспект на устройството, включително цялостното му състояние, количеството данни, записани на него, и дали системата ви е конфигурирана да извлече максимална производителност от SSD.

Също така търсете софтуер, който включва програма за клониране на дискове, ако надграждате от твърдотелен диск на съществуващ компютър, вместо да инсталирате нова операционна система от нулата.

Гаранция

Както при всяко друго устройство, преди да го купите, проверете наличната гаранция. Голяма част от бюджетните опции, които тествахме, разполагат с тригодишна гаранция, която е по-дълга от по-дългите планове на по-евтините устройства.

Терминология

SATA

Отнася се както за типа физическа връзка, така и за протокола за пренос , който тя пренася. Физическият конектор се използва от 3,5 и 2,5 инча твърди дискове, както и от почти всички SSD дискове. Ако притежавате настолен компютър или по-голям лаптоп, той вероятно ще използва 2,5-инчов SATA.

Дисковете, използващи протокола SATA, се предлагат и с физически по-малки конектори mSATA и M.2. Стандартът SATA III може да прехвърля данни със скорост около 600 MB/s.

PCIe

Това е по-бърз интерфейс, който може да пренася данни със скорост до 985 Mb/s. Голяма част от PCIe SSD дисковете използват четириканален интерфейс, който осигурява теоретична скорост от 3940 MB/s, или 6,5 пъти по-висока от тази на SATA.

Освен това те са направени за по-новите дънни платки и почти всички ултрабуци и са карти M.2, въпреки че е възможно да се получат пълноразмерни PCIe карти, които ще се поберат в по-новите компютри.

PCIe M.2 SSD дисковете обикновено използват повече енергия от своите SATA аналози, което леко увеличава топлината и намалява живота на батерията.

M.2

Вид физически конектор, използван за твърди дискове SATA и PCIe; използва се в повечето ултрабуци и компютри от висок клас. Предлагат се в различни размери, но най-разпространеният е M.2280 (ширина 22 мм и дължина 80 мм).

Освен това те могат да се предлагат с три различни ключа, което определя колко PCIe линии използва устройството.

Когато купувате този тип, е важно да се уверите, че избирате правилния интерфейс, размер и ключ за вашата машина, но това не е толкова трудно, колкото изглежда.

Почти всички твърди дискове M.2 са 2280, повечето SATA SSD дискове използват ключ B+Ḿ, PCIe дисковете използват M като свой код.

NVMe

Нов интерфейсен протокол за PCIe solid state, който замества AHCI, използван при SATA solid state и SSD твърди дискове. Това позволява много по-бързо четене и запис.

mSATA

Те се използваха в много ултрабуци, преди M.2 да стане широко разпространен. Повечето нови лаптопи използват M.2, но други с mSATA все още се използват, а SSD дискове с mSATA за замяна все още са налични (въпреки че в днешно време се използват малко по-рядко).

Инсталиране на SSD диск

Ако искате да копирате съществуващия твърд диск върху SSD диска, преди да го инсталирате, ще трябва да клонирате софтуера и някои допълнителни устройства. Ще ви е необходим начин да свържете новия твърд диск към компютъра, докато клонирате стария.

Потребителите на настолни компютри трябва само да намерят SSD, за да имат резервно захранване и кабели в своя компютър, но потребителите на лаптопи с 2,5-инчови SATA твърди дискове се нуждаят от SATA към USB корпус.

Някои от тях се предлагат с модернизирани комплекти, които включват адаптер , но получаването на подходяща версия е по-евтино.

Оптимизиране на устройството за оптимална производителност

В повечето случаи няма какво да направите, за да оптимизирате продукта си. Той е достатъчно бърз и би трябвало да върши работата си без никакви настройки. Въпреки това можете да постигнете по-добра производителност и дълготрайност с няколко промени.

Enable TRIM

Първото нещо, което трябва да направите след инсталирането и конфигурирането на вашия SSD диск, е да активирате TRIM.

Но какво е това? Това е команда, която позволява на операционната система да информира твърдия диск, че блокира данни, които не се считат за използвани и могат да бъдат изтрити вътрешно.

По принцип това предотвратява прекомерната му употреба. Както всеки компонент, и тези дискове имат определен срок на експлоатация. TRIM помага за по-дългата работа на диска, така че е добре да го включите, ако дискът ви го поддържа.

Не дефрагментирайте SSD диска си

Когато се съхраняват данни, те често се намират на няколко части, които не са на едно и също място. Това се нарича фрагментиране на данните. Тя намалява до HDD , тъй като главата на диска трябва да се движи от един лог към друг, за да прочете всички битове информация.

Това може да бъде решено чрез процес, наречен дефрагментация, който е интегриран в последните версии на Windows 7 и по-високи, както и в OS X.

Тъй като местоположението на данните в SSD диска е напълно без значение, тъй като те могат да бъдат достъпни независимо от това къде се намират, дефрагментирането на SSD диска е не само ненужно, но и вредно за диска.

Макар че повечето от тях ще издържат толкова дълго, колкото ви е необходимо, дефрагментирането на диска включва ненужно четене и записване на данни и тези действия ще съкратят живота на вашия продукт.

Това не носи реална полза и може да повреди устройството. Вземете предвид това.

Тази външна памет, е идеална за превъзходни скорости на трансфер, както и за създаване на мощна хибридна функционална дори за MAC.

Ще можете да го свържете с вътрешната система, като разполагате с до 1 tb или 2 tb място за съхранение. Приканваме ви да се сдобиете с него и да вдъхнете живот на оборудването, което не използвате поради липса на функционалност.