Wifi Smart везни

svg%3E

Най-добрата интелигентна везна в банята ви ще бъде важен съюзник в поддържането на здравословно тегло; има такива, които са толкова усъвършенствани, че се синхронизират с домашните ви тренажори, така че здравните ви уреди ще бъдат в крак с информацията за дейностите, които извършвате с тях, и същевременно ще следите теглото си.

Сигурно сте чували истории за драстично отслабване, което след известно време завършва с възвръщане на теглото, дори с повече от свалените килограми. Това се случва на около 40% от хората, но рискът от подобна ситуация намалява, когато разполагате с прецизна везна , на която можете да проверявате теглото си всеки ден.

Това е доказано в проучване, в което 162 души са искали да намалят своите телесни мазнини. При изследването те трябвало да свалят 10% от първоначалното си тегло; след това били разделени на две групи, като първата група записвала теглото си ежедневно с кантар, а другата - не. В края на годината всички отслабнаха приблизително еднакво; разликата дойде през следващата година, когато участниците, които проверяваха теглото си, успяха да задържат свалените килограми, докато другата група натрупа повече от вече свалените.

Ето защо интелигентните везни привличат все повече потребители и с тях е по-лесно да записвате и контролирате теглото си, тъй като те ще ви предупреждават при увеличение, алармирайки ви да се погрижите за навиците си и да водите по-здравословен живот.

Най-добрите интелигентни везни

Коя е най-добрата интелигентна везна?

За да си купите умна везна, първото нещо, което трябва да вземете предвид, е цената, в днешно време те са скъпи, особено в сравнение с традиционните електронни или механични везни, които са на значително по-ниски цени; тази разлика в цената обаче ще си струва заради основното предимство, което ни предлагат умните везни ; а именно, че като записваме теглото си ежедневно, ще ни е по-лесно да си поставим цел и да я постигнем, защото можем да знаем постоянното си развитие и да усетим колко близо сме до постигането на целта си.

След това ще прочетете кои са най-добрите марки и модели везни за баня, като се вземат предвид техните цени, предимства, полезност, лекота на използване, свързаност и други; характеристики, които ще ви помогнат да разберете коя е най-подходящата за вас и така да направите една от най-добрите инвестиции в здравето, които ще направите в живота си.

Ето от най-добрите смарт везни:

1. смарт везна FitBit Aria

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е смарт везна , която ще следи точно теглото ви; тя измерва процента на телесните мазнини и индекса на телесната маса. Размерите му са 30,5 x 30,5 x 2,6 cm, теглото му е 1,2 kg и е идеален за поставяне на всяко място в банята.

Скалата е изработена от метал, има отлично покритие и LED дисплей, който ясно показва исканата информация.

Устройството автоматично се свързва с персонализираната ви страница fitbit.com, където можете да проверите историята си и да видите статистическите данни за напредъка си на компютър или на вашия смартфон.

Лесно се настройва с безжичната мрежа и може да разпознава до 8 потребители, като всеки потребител може да избира каква информация да споделя с другите и каква не, тъй като акаунтите могат да бъдат защитени с парола.

Везната Fitbit Aria Air Black,... ще ви помогне да постигнете целите си, като проследява напредъка ви и ви мотивира ежедневно, предоставяйки ви точна информация за вашето здраве и физическа форма.

Какво ни харесва:

 • Статистиките за записаните тежести се качват автоматично.
 • Можете да зададете цели с тегло и дневен калориен план.
 • Мобилните приложения, които се свързват с оборудването, са безплатни.
 • Гаранцията е за една година.
 • Предлага се в черно и бяло.
 • Везната е съвместима с Mac или PC.
 • Включва четири батерии AA, необходими за работа.
 • Лесен е за използване и конфигуриране.
 • Дизайнът е модерен и елегантен.
 • Отлично съотношение цена-качество.

Какво не ни харесва:

 • Максималният капацитет на претегляне е 158 кг.

2. Withings Smart Body Analyzer

svg%3E

КУПИ СЕГА

Универсалността е сред най-големите му предимства; това е аналитична и многофункционална везна, която измерва теглото, индекса на телесната маса, процента на висцералните мазнини, сърдечния ритъм и дори познава нивата на здравословност в околната среда. Цялата тази информация се актуализира в безплатното приложение Health Mate, където можете да следите напредъка на целта си.

Скалата е лесна за настройване благодарение на бързата безжична връзка, която позволява бързо свързване с безжични устройства; като wifi скала, която работи и с Bluetooth. Размерите на везната са 32,5 x 32,5 x 2,3 cm, а теглото ѝ е 2 kg.

Оборудването е проектирано да се използва от цялото семейство; до осем различни потребители могат да се контролират с тази везна и да управляват отделен профил, в който ще споделят данните, които вие решите.

Една от най-иновативните характеристики на тази скала е, че чрез връзката си с нея тя прави прогнози за времето, като ви информира какво ще бъде времето сутрин и следобед, включително за средната температура през деня.

За да научите тази информация, трябва да се претеглите само сутрин, защото ако го направите през нощта, ще имате информация за следващия ден.

Какво ни харесва:

 • Приложението, съвместимо с оборудването, е достъпно безплатно за iOS и Android
 • Скалата включва четирите батерии AAA, необходими за нейната работа.
 • Оборудването има wifi и bluetooth връзка.
 • Лесно се конфигурира.
 • Анализирайки напредъка си, той ще ви накара да се стремите да постигнете целите си.
 • Предлага се в черно и бяло.
 • Скалата е здрава и с добро качество.
 • Диапазонът на претегляне е до 180 кг.

Какво не ни харесва:

 • Скалата може да засича бавно сърдечния ритъм в сравнение с традиционния пулсомер.

3. 1byone smart scale

svg%3E

КУПИ СЕГА

Размерите на везната са 28 x 28 x 2,4 cm, а теглото е 1,4 кг, оборудването работи с 3 батерии AAA, включени в продукта. Той има LED дисплей, на който ясно се вижда показваната информация.

Тази Bluetooth скала измерва теглото, висцералните мазнини, водата в тялото, изгорените калории, мускулната маса и костната маса на хората, които я използват. Оборудването може да проследява неограничен брой потребителски данни и да прехвърля данни чрез Bluetooth, съвместим с iOS и Android.

Устройството е съвместимо с приложението 1byone Health, което е идеално за поставяне на цели за намаляване на теглото и телесните мазнини.

Какво ни харесва:

 • Материалите на везната са с добро качество.
 • Капацитетът му е до 180 kg.
 • Мерки в килограми и паунди.
 • Предлага се в бяло.

Какво не ни харесва:

 • Няма wifi връзка.

4. интелигентна скала на Withings

svg%3E

КУПИ СЕГА

Тя е съвместима с Bluetooth и Wi-Fi и е проектирана да синхронизира измерванията ви с приложението Health Mate за iOS и Android, където можете да видите записа на напредъка си.

Автоматично предаване на данни след всяко измерване, ще имате актуализирана информация на вашия смартфон.

Устройството е с размери 32,51 x 32,51 x 1,78 cm и тежи 2,3 kg; максималният му капацитет е 180 kg максимално тегло.

Разполага с технология за контрол на позицията, която извършва точно измерване на индекса на телесната маса и теглото ви, за да можете да разберете състоянието си и да си поставите здравословни цели.

Марката има приложение, в което можете да създадете личен профил и да видите графични данни за измерванията си, да видите тенденциите в теглото си и да го използвате като личен треньор.

Скалата ви позволява да управлявате до осем профила, да запазите личната информация, да я изпратите по имейл на лекаря си или да я споделите в социалните мрежи.

Какво ни харесва:

 • Wi-Fi връзката е бърза.
 • Скалата признава потребителите.
 • Инсталирането и конфигурирането е лесно.
 • Скалата е здрава и с добро качество.
 • Предлага се в черно и бяло.

Не се харесва:

 • Няма какво да се отбележи. Скалата изпълнява обещанията си по задоволителен начин.

5. Xiaomi Mi Smart Scale

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е модерна смарт везна от престижната марка Xiaomi, която се характеризира и с добро съотношение цена-качество. Оборудването е с футуристичен дизайн, с LED екран, на който цифрите се показват в много добър размер.

Размерите на устройството са 30 x 30 x 2 cm, а теглото му е 1,6 kg. Везната се захранва с четири батерии АА, които не са включени в комплекта.

Устройството анализира теглото, процента на висцералните мазнини, процента на водата, индекса на телесната маса, костната и мускулната плътност на до 16 потребители, като управлява независими акаунти и лична информация.

Какво ни харесва:

 • Лесно се настройва.
 • Елегантен и привлекателен дизайн.
 • Везната измерва в килограми и паунди.
 • Продуктът е с отлично качество.

Не се харесва:

 • Няма какво да се отбележи. Скалата изпълнява обещанията си по задоволителен начин.

Какво е интелигентна везна?

Интелигентната везна е част от цялостна система, която ви позволява да следите здравето и физическата си форма. Тези устройства проследяват множество биометрични измервания, включително костна плътност, процент вода, общо тегло и процент телесни мазнини, и това са само някои от тях. svg%3E

Какво може да прави една интелигентна везна?

Интелигентната везна прави много повече от това да измерва теглото ви. Тези устройства са проектирани така, че да се интегрират с устройство за проследяване на активността, като например FitBit, и с приложения за наблюдение на здравето , като по този начин ви позволяват да създадете по-пълна и цялостна картина.

За да се възползвате максимално от смарт везната, трябва да изберете такава, която има Wi-Fi връзка, за да синхронизирате данните с другите си смарт здравни устройства, без да е необходимо везната да е в обхвата на тези устройства (както би било необходимо при Bluetooth връзка ).

По-долу са описани някои от функциите, налични за интелигентните везни:

 • Проследяване на индивидуалното тегло

Тези устройства могат да проследяват теглото на всеки член на семейството поотделно, като персонализират данните за всеки от тях с помощта на вашия смартфон.

 • Синхронизиране с други устройства

Те имат и функцията за синхронизиране с други умни технологични съоръжения в света на фитнеса. Някои добре познати приложения са Fitbit, Apple Health, Google Fit или фитнес треньорът, които можете да свържете със смартфона си.

 • Те записват биометрична информация

Те могат да записват и друга биометрична информация, като например телесни мазнини, процент вода, костна плътност и дори сърдечен ритъм в покой . Всичко това се постига чрез леки електрически импулси, изпращани през стъпалата (известни също като анализ на импеданса или измерване на импеданса).

 • Активиране или деактивиране на функциите

Ако сте бременна или в тялото ви е имплантиран пейсмейкър или друго медицинско устройство, не се притеснявайте. В рамките на функциите на тези везни е предвидена възможност за включване или изключване на измерването на импеданса. Това е така, защото хората с това състояние трябва да избягват електрически импулси, използвани за събиране на биометрична информация.

 • Създаване на по-подробна представа за вашето здраве

Когато синхронизирате информацията, събрана от вашия Fitbit или други фитнес устройства, се създава по-подробна представа за вашето здраве, която може да бъде споделена с медицински специалисти и консултанти по спортно обучение.

 • Идеални за професионални спортисти

За любителите на фитнеса и професионалните спортисти този тип интелигентни везни са идеално оборудване, тъй като някои модели могат да бъдат синхронизирани с приложения за проследяване и обучение, което позволява включването на допълнителни данни като интензивност на тренировката, праг на млечната киселина , както и други разширени статистически данни.

 • Споделяне на данни за отслабване в социалните мрежи

Чрез тези устройства и, разбира се, в зависимост от избрания модел, ще можете да създавате персонализирани разрешения за споделяне на данни за отслабване в социалните мрежи или в конкретни приложения.

Тази функция е доста атрактивна и полезна за групов фитнес или дори за леко състезание между приятели и семейство. Ако версията на смарт везната ви разполага с тази функция, не забравяйте да я активирате.

Видове интелигентни везни

svg%3E

На пазара има много видове везни, от които можете да избирате, а когато работите усилено, за да отслабнете, просто искате да имате точно оборудване на ваша страна.

Въпреки това, въпреки че има много марки и стилове, от които да избирате, има и някои ключови разлики в тези везни, които могат да ви помогнат да решите кой от тях най-добре отговаря на вашите нужди и кой е подходящ за вас, за да получите желания резултат по отношение на загубата на тегло и други здравни функции. Затова ви предлагам да продължите да четете този преглед, тъй като точно по-долу ще покажа полезна информация за него.

Този тип везни се използват в лекарските кабинети и във фитнес залите. Те представляват големи вертикални конструкции, при които пациентът застава върху платформа, а след това с помощта на механизъм трябва да балансира теглото си с тежестите отгоре. С други думи, тежестите около горната част трябва да се преместват, докато везната се балансира точно в центъра.

Тези модели везни са големи и тежки и макар да са точни, ако нямате място за поставянето им в дома си, е по-добре да изберете по-малка, преносима версия.

Това е стандартният модел, който съществува открай време. Просто стъпвате на везната и заставате на нейната платформа, която е свързана с пружинен механизъм, който ще бъде компресиран от вашето тегло, което ще накара диска да се движи. Гравитацията помага да се определи колко далеч трябва да се завърти дискът, а шпинделът ще отговаря за насочването на теглото ви.

Като цяло тези устройства са доста надеждни, но могат да се счупят при прекомерна или неправилна употреба. Обикновено те имат просто копче, бутон или друго средство за повторно калибриране.

С цифровата ера се появи и цифровата скала. Просто стъпвате на кантара и теглото ви се изчислява и показва на електронен дисплей. Често те се захранват от батерии, въпреки че има и модели, захранвани със слънчева енергия, но ако са слабо заредени, могат да отчитат неправилно. Те имат допълнителна функция на превключвател за нулиране, ако има проблем с устройството.

 • Индекс на телесната маса и други функции

Цифровите везни предлагат допълнителни функции, които могат да ви дадат повече информация за загубата на тегло, като например Индекс на телесната маса (или процент на телесните мазнини, известен като BMI = Индекс на телесната маса), мускулна маса, съдържание на вода и др. Тези допълнителни функции осигуряват по-подробно отчитане на вашето тяло и процедури, което до голяма степен ще се отрази на общото ви тегло.

Когато се съсредоточавате върху намаляването на теглото, най-силното число е индексът на телесната маса, така че това е процентът, върху който трябва да се съсредоточите. Не трябва да забравяте също, че теглото може да варира в зависимост от времето на деня, нивото на водата в организма, а при жените - от хормоните , менструацията и дори от стреса.

И накрая, мога да ви кажа, че независимо от това коя везна ще изберете, най-важното е да се уверите, че тя работи правилно и че е правилно калибрирана, така че винаги следвайте инструкциите, които идват с оборудването, за да сте сигурни, че то ще дава точни данни.

Ако искате да следите специално мускулната маса и базовия метаболизъм, най-добрата инвестиция ще бъде качествена цифрова везна. Освен това, ако някога сте установили, че оборудването ви не работи правилно, можете да сравните резултатите от теглото му с кантара във фитнес зала и да инвестирате в ново оборудване, тъй като само така ще можете да постигнете правилно целите си за отслабване.

Какво могат да правят тези интелигентни везни?

Първо трябва да определите показателите, които искате да проследите. За повечето хора това са теглото, индексът на телесната маса, базовият метаболизъм и телесните мазнини. Тези, които се интересуват от повече данни, могат да потърсят други фактори, като например чиста телесна маса, мускулна маса и нива на хидратация.

Всички тези везни са съвместими с множество потребители и са в състояние автоматично да разпознават кой стои върху тях, очевидно въз основа на относителните разлики в теглото или понякога чрез местните профили на лицето, които могат да бъдат предадени чрез Bluetooth по телефона.

Везната обаче може лесно да бъде объркана, ако има потребители с подобно тегло. Това не е сериозен проблем, тъй като винаги можете да промените профила ръчно на правилния. Броят на потребителските записи, които могат да се съхраняват, е между 8 и 16, което би трябвало да е повече от достатъчно.

Наистина ли са точни смарт везните?

svg%3E

Почти всички кантари могат да имат известна грешка, но като цяло искате те да отразяват сравнително точно действителното ви телесно тегло и измервания.

Биоелектрическият импеданс може да варира в зависимост от хидратацията и други фактори. От друга страна, проучванията показват, че въпреки че индивидуалните измервания могат да варират, технологията като цяло е приемлива за определяне на телесния състав за продължителен период от време.

Също така имайте предвид, че ако сте бременна или имате електрически имплант, например пейсмейкър или дефибрилатор, не трябва да използвате скала за биоелектрически импеданс.

С изключение на скалата на Under Armour , на практика всички скали са сравнително точни и последователни. По време на триседмичния период на изпитване измерванията не се колебаеха с повече от половин килограм.

Съвместими приложения за смарт везни

Данните, записани от везната, ще бъдат синхронизирани с приложение на вашия смартфон. Оттам ще можете да видите тенденциите в теглото и измерванията си с течение на времето.

Например има приложения като Under Armour Record , което е предназначено да бъде универсален магазин за всички неща, свързани с фитнеса. Той е съвместим с различно оборудване от различни фирми за фитнес и здраве.

Приложението Fitbit и приложението MyFitnessPal се фокусират върху технологична екосистема, която добавя проследяване с хранителни услуги, докато приложението Withings позволява наблюдение на кръвното налягане с устройство, свързано с приложението .

Накратко, ако искате да се наблюдавате ежедневно чрез приложение, трябва да си купите не само везна на достъпна цена и с отлично качество, но и такава, която можете да синхронизирате.

Друго предложение е, че можете да изтеглите приложението, преди да закупите устройство, и да проверите дали ви харесва.

Как работи интелигентната везна?

Чрез тези устройства най-накрая ще можете да бъдете умни, когато става въпрос за претегляне. Но защо е необходимо да бъдете умни? Просто защото, когато става въпрос за здраве, винаги трябва да се стремим към най-доброто, а този вид везни могат да ви предоставят допълнителна информация, за да разберете физическите характеристики на тялото си и да определите дали сте здрави.

Така че, ако сте готови да започнете да отчитате теглото си и да следите други елементи, свързани със здравето ви, ето няколко подробности, които е важно да имате предвид, когато приемате тези устройства в дома си.

Какво е BIA при смарт везните?

BIA е Биоелектрически импедансен анализ. Тази система прекарва ток през част от тялото, а самата скала измерва скоростта, с която токът се движи.

Може би се чудите защо това е полезна информация? Просто защото електрическите токове преминават с различна скорост през определени части на тялото ви, например:

 • Тя преминава бързо през мускулите и водата,
 • но за разлика от мазнините и костите тя се движи бавно.

Всяка от тези характеристики на каросерията позволява определена скорост. Следователно везната може да определи колко мазнини, мускули и вода има в тялото ви и да извлече различна информация от тези резултати.

За тази цел тези устройства включват софтуер, който използва уравнения, определящи специфичните детайли на вашето тяло. Най-общо казано, везната се нуждае от следната информация:

След като въведете тези данни ръчно, интелигентната везна ще може да генерира полезни данни за вашия контрол чрез анализ на биоелектричния импеданс.

Как да изберем идеалната смарт везна?

Има много продукти, които се продават както в универсалните магазини, така и в онлайн портали, но независимо от това къде ще закупите оборудването си, препоръчвам ви да изхвърлите по-евтин модел, по-добре е да потърсите везни, които могат да ви гарантират качество и устойчивост на строителните материали, както и функционални характеристики с приложения, енергийни опции, лекота на използване и др. В тази връзка разгледайте следните съвети:

Уверете се, че сте избрали везна с отлична консумация на енергия. Не е препоръчително да сменяте батериите всяка седмица.

Търсете интуитивни и лесно разбираеми приложения. Изпробвайте ги онлайн или гледайте видеоклипове, докато откриете един, който е удобен и лесен за управление. Някои от тях са склонни да предлагат твърде много информация, която може да бъде по-скоро тромава, отколкото полезна.

Изберете везна, която отговаря на вашите нужди, за да не плащате за нещо, което няма да използвате. Това включва броя на потребителите, с които оборудването може да работи, и устройствата, с които можете да синхронизирате. Не забравяйте, че не всички интелигентни везни предлагат всички показания, посочени по-горе. Затова намерете такъв, който ви дава информация за теглото и телесната маса.

Ползи от използването на смарт везна

Освен проследяването на теглото, има и други ползи, които можете да извлечете от използването на смарт везна:

Както споменах по-рано, понякога качването на кантара може да бъде неприятно от психологическа гледна точка, но когато използвате смарт устройство, не е нужно да гледате, ако не искате. Въпреки това теглото ще бъде записано в приложението, което по-късно можете да проверите и да споделите с лекаря си.

 • Проследяване на теглото по време на и след бременност

С този вид оборудване вече е много по-лесно да се следи теглото по време на и след бременност. Знам, че на много хора не им е приятно да се сблъскват с тези цифри, но представете си колко по-лошо може да бъде, ако хормоните в тялото ви се колебаят по време на или след износването на бебето.

Една от любимите ми умни везни, Healthkeep, може да бъде намерена в Amazon за около 80 евро и има функция, наречена режим на бременност , която скрива теглото ви от показване на скалата, докато записвате в приложението. Този режим също така деактивира функциите за определяне на телесната композиция, които често се забраняват на бременни жени, както и на хора с имплантирани устройства, като например монитори за сърдечен ритъм.

 • Повишаване на мотивацията

Ако семейството ви харесва технологиите, включването на интелигентна везна може да направи забавно проследяването на теглото или поне да ви мотивира да започнете рутинни упражнения , при които в края на деня можете да проследите напредъка. Новата играчка в къщата може да даде на всички необходимия тласък, за да започнат да се качват на кантара всеки ден.

 • Децата могат да се научат на добри навици

Ако всеки вкъщи се качва на кантара всеки ден и се прави запис, който да го показва, децата ще разберат какво означава да се създаде навик от практиките за наблюдение на теглото. Създаването на добри навици е ключът към здравословния живот.

 • Синхронизация с фитнес тракъри

Ако вече използвате фитнес тракер, закупуването на интелигентната везна ще ви даде много повече информация за това как да извършвате правилно дейностите си, например: време за сън и как приемът на храна влияе на теглото ви. Понастоящем има везни, които работят с тракери, произведени от Fitbit, Garmin, Polar, Withings, Nuyu, и Pivotal Living, приложения, разработени от известни марки.

 • Тренировъчни везни

Докато много хора искат да следят теглото си и броя на крачките, които правят на ден, за да получат по-добра представа за здравето си, други са по-ентусиазирани да стъпват на кантара всяка сутрин. Имам предвид атлети, спортисти и хора, които тренират редовно. Те ще искат везна, която не само има страхотни функции, но и може да ги улесни да следят своите процедури чрез други приложения и инструменти.

В рамките на моите индивидуални препоръки и за хора, които са в добра физическа форма и които харесват марката часовници Polar, ще откриете, че има проследяващи устройства за бегачи и хора, занимаващи се с фитнес, за които Polar Balance е идеален.

Самата скала няма 'уау' фактор, но допълнителното приложение Flow е превъзходно. Той прави конкретни предложения всеки ден какво можете да направите, за да постигнете целта си за тегло, като например да изядете четири унции по-малко пица или да тичате допълнителни минути. Flow е едно от най-интензивните приложения за проследяване на тялото и здравето, тъй като изчислява интензивността на ежедневното ви обучение, прага и следите от млечна киселина и т.н.

Но не се паникьосвайте, ако току-що сте започнали да правите упражнения за отслабване, може би една интелигентна скала с Wi-Fi ще улесни работата на потребителя.

Жените, които се срещат с или които могат да забременеят, имат уникални нужди, когато става въпрос за проследяване на теглото им.

Освен това много жени в дадено състояние не желаят измервания на импеданса, които, както видяхме, се правят чрез леки електрически импулси, изпращани през стъпалата, за да се оцени съставът на тялото (т.е. телесни мазнини, костна плътност и процент вода). Лицата, които имат имплантирано здравно устройство, също са предупредени да не използват импедансни везни.

Докато някои везни поддържат измервания на импеданса и имат възможност да ги изключат, модел като QardioBase 2, е в състояние да предложи пълен режим на проследяване на бременността. Когато е активирана, импедансът е деактивиран и везната показва щастливо лице всеки път, когато я натиснете, вместо да показва теглото ви в цифри.

Мобилното приложение Qardio companion помага на новите майки да върнат теглото си отпреди бременността . Бавно, разбира се, стига това да е целта ви.

Може би няма да се изненадате, ако видите пряка връзка между цената и рейтинга. Най-добрите интелигентни везни определено струват повече. Това, което прави тези устройства по-скъпи, е поддръжката на Wi-Fi синхронизация и времето и енергията, вложени в създаването на страхотно функционално изживяване за дадено приложение.

Най-евтината и най-приемлива скала може да бъде увенчана с етикета Healthkeep и струва по-малко от 20 евро; тя има по-малко функции и повече ограничения, но все пак е добър елемент, с който да започнете. Други, с по-висок рейтинг, струват около 160 евро. Накрая бих казал, че преди да инвестирате в интелигентна везна, приемливият ценови диапазон е между 110 и 140 евро.

Защо да изберем интелигентна везна

В миналото, ако имахме везна в банята си, я използвахме само за да се претегляме от време на време или само в случаите, когато изяждахме желания десерт, който ни даваше толкова калории, колкото и гузна съвест.

В днешно време технологиите могат всичко и везните, които контролират теглото ни, не правят изключение от тази иновация. Съвременните везни, освен че измерват обема ни, измерват мазнините, индекса на телесната маса, костната маса и други, някои имат Bluetooth връзка, а други - Wi-Fi.

Тези съвременни устройства, които са на пазара едва от няколко години, изпращат данните към вашия смартфон или личната ви здравна страница, а някои включват приложения за проверка и проследяване на напредъка ви, което ще ви послужи като мотивация да продължите да спазвате здравословните си навици.

Подобно на цифровите джобни везни, с които можете да измервате и консумирате подходящи порции храна, интелигентните везни за баня са създадени, за да ви помогнат да постигнете целта си за отслабване; така че двете се допълват много добре.

Разлики между везните с Bluetooth и Wifi

Има електронни везни, които разполагат и с двете технологии, а други се справят само с Bluetooth или Wifi свързаност.

Bluetooth везните са добри при прехвърлянето на данни, особено ако са за вашия смартфон, стига разстоянието между двете устройства да не надвишава приблизително 10 метра, функциите му са по-основни, а цената е по-достъпна.

Wi-Fi везните са по-гъвкави по отношение на връзката, като могат да прехвърлят данни към устройства на разстояние до 30 метра, предлагат по-бърза комуникация, по-добра технология и повече предимства, поради което цените им са по-високи от Bluetooth везните.

Wifi смарт везни: Вашият съюзник в отслабването и намаляването на телесните мазнини

Процесът на отслабване е сложен, когато започнете програма и започнете да сваляте няколко килограма, всъщност губите мускули, тъкани, вода и мазнини.

За повечето хора най-ефективното и най-подходящото отслабване е, когато губят само мазнини.

Ако използвате интелигентна везна, тя може да измерва теглото ви, процента на телесните мазнини и дори нивото на хидратация в организма ви. Това ще ви даде точна информация за истинското ви тегло и за процента на телесните мазнини, които наистина искате да загубите; избягва се отчитането на загубата на тегло поради дехидратация, което е недостатък, който има склонност да заблуждава, тъй като тези загубени грамове се възстановяват автоматично, като на тялото ви се дават необходимите течности.

Къде да си купя интелигентна везна с Wi-Fi?

Къде да купите смарт везна зависи от това дали предпочитате да я купите лично или онлайн. Магазини като MediaMarkt, Carrefour, Alcampo са някои от местата, където можете да разгледате видовете везни, техните функции или размери. Ако вече сте определили мащаба, който искате да вземете вкъщи, можете да го направите чрез страници като Amazon, където има голямо разнообразие от модели и марки, има и уебсайтове на MediaMarkt или PC Componentes.

Често задавани въпроси

Здравната информация е една от най-важните и защитени данни, които можем да съберем за себе си. Ето защо интелигентните везни са проектирани с оглед на чувствителността на тази информация.

Ето защо, мислейки за някои опасения, които могат да възникнат при използването на тези технологии, ще коментирам някои съмнения, които често съществуват относно използването на тези устройства.

Опасни ли са смарт везните?

Тези интелигентни устройства, които измерват биометрична информация чрез импеданс анализ, изпращат леки електрически импулси през стъпалата. Всички везни с импедансни характеристики или посочени като импедансни везни не трябва да се използват от бременни жени или лица с имплантирано медицинско устройство, например сърдечен пейсмейкър.

Както видяхме, много модели позволяват на потребителя да деактивира функциите за измерване на импеданс, но не всички интелигентни везни го правят. Ако имате имплантирано медицинско устройство или сте бременна, или планирате да забременеете, проверете внимателно дали закупената от вас везна може да разреши режима на изключване. Препоръчвам ви също да се консултирате с вашия семеен лекар, който ще може да ви даде допълнителни съвети и препоръки за здравето.

Може ли хакер да получи достъп до информация за теглото и здравето ми чрез смарт везната ми?

Интелигентната везна с Wi-Fi има достъп до същата домашна Wi-Fi мрежа, която се използва и от вашите смарт устройства, като таблети и смартфони. Затова най-добрият начин да гарантирате сигурността на всяко устройство, което се свързва с вашата Wi-Fi мрежа, е да я защитите със сложни пароли и да разрешавате само сигурни връзки.

Кое е най-подходящото време за използване на интелигентна везна?

Най-подходящото време за измерване на теглото е сутрин, тъй като е минало достатъчно време за усвояване на последната храна, което го прави по-точно.

Източници:

Ефикасност на ежедневна интервенция за намаляване на теглото с помощта на интелигентни везни и електронна поща - The Obesity Society

Съответствие на измерването на 'интелигентната' везна в дома с телесното тегло, измерено лично - Obesity Science & Practice